Ferestre termopan

ferestre termopan cladiri

Contine firme recomandate. Vezi firmele.

Esti firma si vrei mai multi clienti? Te recomandam noi clientilor. Vezi detalii.

Ferestrele termopan sunt produse detinate exclusiv pentru optimizarea confortului locuintei sau a oricaror altor spatii interioare unde se preteaza montarea lor. Scopul montajului este legat in principal de:

 • Cresterea indicelui de eficienta energetica pentru cladire.
 • Inchiderea sigura a spatiilor de fereastra.
 • Versatilitate constructiva, dimensionala si coloristica.
 • Asigurarea unui echilibru estetic la interior si exterior.

Pentru ca toate caracteristicile sa se afirme complet si pe termen lung este necesara o coordonare in legatura cu necesarul real de protectie cu ferestre termopan. Acest lucru se traduce prin alegerea potrivita a:

 • Tipului de profil si culorii acestuia.
 • Tipului de pachet cu sticla termopan.
 • Tipului de sisteme de feronerie si garnituri.
 • Tipului de deschideri pentru canatele mobile.

Calitatea montajului este esentiala si se va alatura la eficienta oricaror modele de ferestre termopan pe care le comandati.

Ce tipuri de ferestre termopan putem folosi?

In functie de specificatiile din proiectul constructiei veti alege cel mai indicat material pentru producerea ferestrelor termopan, astfel:

 • Ferestre termopan realizate cu profil din PVC
 • Ferestre termopan realizate cu profil din Aluminiu

Din aceste materiale se va fabrica rama ferestrei, dar si rama eventualelor canate mobile. Ambele materiale sunt suficient de solide, insa fiecare dintre ele propune anumite beneficii care ar putea sa va interseze in mod special.

ferestre termopan din pvc si aluminiu

Ferestre cu profil PVC

Cel mai des utilizat profil pentru ferestre este PVC-ul, cest lucru se datoreaza in mod special calitatii acestui profil de a fi usor configurabil in functie de forma golului de fereastra.

Rezistenta sa structurala in timp este datorata si barelor din otel zincat cu care se realizeaza armarea la interior a profilelor din PVC. Astfel se genereaza stabilitate si suficienta portanta pentru incarcarea unor dimensiuni mari ale pachetelor cu sticla termopan.

In plus, profilul PVC are proprietatea de a fi infoliat cu usurinta, de aici posibilitaea alegerii confortabile pentru o anumita nuanta de culoare care se asorteaza cu designul fatadei si/sau interioarelor. In privinta procedurilor de productie, ferestrele din PVC sunt usor de realizat, costurile fiind foarte accesibile.

Ferestre cu profil Aluminiu

Gama de ferestre cu profile din aluminiu sunt de regula asociate in designul modern cu producerea de ferestre pentru cladiri de birouri, comerciale sau industriale in general.

Un profil din Aluminiu este mai usor fata de acelasi profil PVC, iar acest aspect devine important din perspectiva incarcarii structurii unei cladiri inalte.

Restul avantajelor sunt cel putin asemanatoare in comparatie cu celalalt tip de material, prin urmare se va obtine un cumul de beneficii consistente pentru orice incapere protejata cu ferestre construite cu profil Aluminiu.

Costurile pentru intretinere si reparatii sunt decente, iar durata de folosinta in conditii optime se extinde pentru multi ani.

Principalele tipuri de deschidere

Varietatea tipurilor de deschidere pentru canatele mobile ale ferestrelor termoizolante este convenabila si se alatura contextului general de utilitate si confort pe care le veti primi.

Ori de cate ori este posibil includeti in proiectul de fabricare al ferestrelor si canate mobile, alegand una dintre urmatoarele variante de deschidere.

Fixe

Se diferentiaza de toate celelalte tipuri prin faptul ca nu sunt dotate cu niciun fel de feronerie.

Ele vor ramane in pozitie imobila pentru toata durata de utilizare, prin urmare intregul spatiu va fi inchis prin intermediul pachetului cu sticla termopan.

Se pot include insa, in cadrul aceleiasi tocarii, si parti mobile, insa de cele mai multe ori sunt folosite ca atare in mod special in locatii unde este necesara doar iluminarea naturala a spatiilor interioare.

Batante

Aceasta deschidere este clasica si des solicitata. Prin miscarea canatului ce poate avea o cursa maxima aproape de 180o, se creaza posibiitatea de a avea o aerisire rapida si o vedere foarte buna la exterior.

Sustinerea si asigurarea miscarii batante se bazeaza pe o feronerie clasica cu balamale montate pe stalpii tocariei.

Oscilante

Departarea minima a unui canat de toc este preferata atunci cand nu exista o necesitate neaparata pentru o rabatare completa a acestuia. Este versiunea care permite o aerisire eficienta insa primita intr-o perioada de timp putin mai mare.

Va fi preferata aceasta deschidere cand se doreste prevenirea unei patrunderi prin efractie in interiorul cladirii.

Feroneria este adecvata acestui tip de miscare a canatului si nu poate prelua decat sarcina departarii acestuia cativa centimetri fata de toc.

Oscilo-batante

O combinatie intre deplasarea batanta si cea oscilanta a canatului este cea mai des folosita.

In functie de necesitatile practice, actionarea feroneriei va muta canatul din pozitie inchisa in pozitie batanta sau oscilanta. Cele doua pozitii pot fi obtinute doar pe rand.

Culisante

Aceast tip de miscare a canatului salveaza mult spatiu pe care un canat batant clasic in pretinde pentru functionare.

Asadar in spatii restranse, un canat culisant rezolva eficient si la fel de optim necesitatea pentru aerisirea locatiei. Intregul canat se va misca orizontal si paralel cu tocaria si va putea fi lasat deschis in pozitia dorita.

fereastra din termopan

Principalele Caracteristici ale ferestrelor din termopan?

Pentru ca deja sunteti la curent cu materialele din care se poate fabrica o fereastra termopan si modul in care o puteti utila cu canate cu diferite tipuri de deschideri, dorim sa punctam un rezumat al caracteristicilor acestor ferestre cu geam termopan.

 • Flexibilitate in respectarea proiectului, ca forma si performante.
 • Nivel ridicat de reducere a pierderilor de caldura din interior.
 • Nivel optim de blocare a efectului radiatiei solare spre interior.
 • Scadere semnificativa a impactului fonic dinspre exterior.
 • Manipulare usoara si sigura chiar si pentru suprafete vitrate mari.
 • Consumuri mici de efort si materiale pentru intretinere.
 • Costuri decente pentru mentenanta si reparatii.
 • Durata de utilizare peste 10 ani, fara reparatii capitale in conditii de utilizare normala.

Cum determinam calitatea ferestrelor?

Alegerea corecta a ferestrelor termoizolante este un pas important, fie ca sunteti in lucrari pentru o cladire noua, fie ca renovati un spatiu deja construit.

Prezentam in continuare care sunt criteriile pe care trebuie sa le urmariti, totul cu scopul de a lansa in productie ferestre de cea mai buna calitate si optimizate cu cerintele specifice ale spatiului pe care il vor inchide.

 • Profil de clasa superioara – Structura de baza a tocariei trebuie sa fie solida si cu un coeficient cat mai bun de protectie termica si fonica. Cu cat numarul de camere de aer cu care un profil este prevazut va fi mai mare, cu atat coeficientii prezentati vor fi mai buni.
 • Geam termoizolant – In fuctie de adancimea (grosimea) unui profil se pot alege pachete cu sticla termopan formate din 3 foi de sticla. Prin dublarea camerei de aer in interiorul pachetului se va genera si mai multa protectie termica si se va reduce sesizabil presiunea sonora din exterior.
 • Feronerie de calitate – In cazul ferestrelor cu canate mobile, feroneria este esential sa fie de foarte buna calitate. Miscarile repetate de deschidere batanta, oscilo-batanta, sau culisanta pun presiune atat pe maner si sistemul de inchidere, dar si pe balamale. In plus, garniturile trebuie sa fie dintr-un material durabil pentru a realiza o inchidere prin care curentii de aer sa nu poata patrunde.
 • Montaj corect – Daca montajul nu este realizat profesional (manopera + materiale consumabile) este inutil sa fi bifat deja caracteristicile de calitate prezentate anterior. Este o masura de prevedere importanta si trebuie sa o tratati ca atare.
izolare termica si fonica cu ferestrele din termopan

Confort termic si fonic

Acestea sunt cele doua beneficii pe care orice client le urmareste. Nu exista separatie intre ele, pentru ca lipsa unuia, sau prezenta sa neconsistenta, va aduce disconfort si il face insesizabil pe celalalt care ar putea sa fie functional.

Prin urmare, iata ce trebuie sa urmariti:

 • Izolatie termica – Este disponbila la oricare varianta de ferestre termopan din PVC sau Aluminiu, atata vreme cat profilele si sticla termopan sunt alese in functie de cerinta evidenta a constructiei. In mod special foile de sticla trebuie sa fie tratate cu pelicule speciale pentru pastrarea / respingerea radiatiei calorice.
 • Izolatie fonica – Va fi cu atat mai buna cu cat sistemul multicameral al profilului va fi mai numeros si pachetul cu geam termopan va avea mai multe foi. In plus este necesar ca aerul dintre foile de sticla sa fie inlocuit cu un gaz inert.

Firme recomandate. Promovat

Vrei sa fii recomandat ca firma? Vezi detalii aici.

Ai un proiect nou de executat?

Lanseaza o cerere in 4 pasi simpli.

Obtine minim 3 oferte de pret.