Beton colorat

beton colorat

Contine firme recomandate. Vezi firmele.

Esti firma si vrei mai multi clienti? Te recomandam noi clientilor. Vezi detalii.

Zonele construite necesita si amenajarea cailor de acces sau a celor utilitare in interiorul proprietatilor rezidentiale sau comerciale. Impactul accesului usor si in siguranta este major, prin urmare trebuie conceputa si asigurata o solutie constructiva rentabila si estetica simultan.

Ce este betonul colorat?

Una dintre cele mai versatile variante este cea prin care se realizeaza cai de acces cu beton colorat. Statia pentru betoane este responsabila de prepararea acestui beton colorat pentru amenajare exterior.

Nuanta de culoare pe care o doriti va fi comunicata procesatorului. Dupa preparare acesta va pompa in cofraje, mecanizat si continuu, cantitatea solicitata de beton in culoarea dorita. Versatilitatea betonului colorat este definita prin:

 • Acces la o paleta generoasa de culori.
 • Prepararea unei retete de beton cu ciment si agregate adaptate traficului.
 • Punere in opera in timp scurt.
 • Posibilitatea de reparatii si completari ulterioare necostisitoare.

Trebuie tinut cont ca produsul final obtinut din beton colorat se poate realiza prin doua metode:

 • Colorarea betonului cu ajutorul unui pigment in timpul prepararii retetei in centrala pentru betoane.
 • Colorarea la suprafata a betonului gata preparat si pompat in cofraje, cu ajutorul unui colorant de intarire sau a cuartului corindon in cazul suprafetelor de beton amprentat, respectiv elicopterizat.

Etapele de lucru care se succed dupa acoperirea suprafetei delimitate pentru lucrari sunt in sarcina echipei de constructori. Astfel, rezultatul final va fi in acrord cu proiectul, maximizand accesul si potentialul estetic al locatiei.

Tipuri de beton colorat

Profesionalismul arhtiectului in colaborare cu dorinta proprietarului contribuie la definierea unor locatii accesibile si coordonate estetic cu designul zonei.

Varietatea suitei solutiilor tehnologice pentru beton colorat pentru pavaj este suficienta incat aceste tinte sa fie atinse. De regula vor fi alese tehnologii de pavare adaptate cu utilizarea, astfel:

 • Rezidential – beton colorat in masa sau beton amprentat.
 • Comercial si industrie – beton elicopterizat.

Se vor pune foarte rapid in opera cai de acces de tipul aleilor, trotuarelor, platformelor de stationare sau parcare auto, pardoseli la interior pentru garaje sau depozite, pardoseli speciale pentru industrie sau centre medicale si spitale, etc.

Prezentam in continuare, in functie de tehnologia lucrarii, solutiile pe care le ofera constructorii folosind betonul preparat in centrala pentru betoane.

Beton amprentat

Potentialul estetic pe care acest produs il transfera zonei in care este pus in opera conduce la cresterea valorii comerciale a zonei. In prima instanta viitorul beton colorat este in fapt un beton obisnuit care va fi adus si pompat in cofraje de echipa de la centrala pentru betoane.

Ulterior, suprafata sa va fi colorata in acord cu proiectul. Se aplica un colorant intaritor peste care se preseaza martritele cu model. Efectul final este atat de pregnant incat cu greu se va putea face o diferentiere intre rezultaul obtinut si materialul natural imitat de matrite.

La predare, betonul amprentat este la suprafata deja pregatit pentru a fi exploatat asa cum s-a specificat. Termenii duritatii sale sunt sustinuti prin clasa de beton folosita, dar si de suprafata dura care se obtine prin aplicarea colorantului de intarire.

beton amprentat colorat la suprafata cu colorant intaritor de tip praf

Beton colorat in masa

Colorarea in masa a betonului care se pregateste la statia pentru betoane este o procedura clasica. Cu toate acestea, daca ati decis ca doriti aceasta varianta de acoperire a solului, intrebati daca producatorul are in portofoliu livrarea acestui material. In amestecul realizat se va integra un pigment de culoare ce este raspunzator de colorarea completa a intregii cantitati ce se mixeaza.

Avantajele oferite de o suprafata din beton colorat in masa sunt convenabile, atat pentru timpul de punere in opera, cat si din punct de vedere estetic.

Arhitectul cu care colaborati este in masura sa va ofere consultanta despre nuanta potrivita de culoare pentru ca arhitectura sa fie completa si unitara.

Dupa turnarea betonului colorat intervene echipa ce asigura nivelarea suprafetei, trasarea rosturilor de dilatatie si curatarea zonei de resturile de beton neintarit.

beton colorat total in masa cu pigment lichid

Beton elicopterizat

Acest sortiment de pavaj va avea proprietati complet diferite fata de cele prezentate anterior. Singura asemanare este legata de posibilitatea colorarii suprafetei prin adaugarea la suprafata a cuartului colorat.

In rest betonul elicopterizat ofera beneficii speciale in legatura cu duritatea suprafetei, lucru important in cazul folosirii in regim de trafic greu si comercial intens.

Duritatea se obtine prin acoperirea suprafetei de beton proaspat cu particule de cuart corindon, un material extrem de dur si considerat al doilea ca duritate dupa diamant.

Elicopterizarea se realizeaza mecanizat si are drept efect omogenizarea cuarturilor incat suprafata definitiva sa fie uniforma.

Pentru protectie suplimentara este necesar sa fie pulverizat si un lac de protectie. Drept urmare betonul elicopterizat este in fapt un beton colorat la suprafata.

beton elicopterizat colorat cu cuart coridon

Avantaje

Acum este de inteles de ce tehnologiile variate de punere in opera a betonului colorat sunt apreciate in toate situatiile in care este necesar un pavaj estetic si durabil.

Pornind de la o reteta clasica de beton la care se foloseste fie solutia de colorare in masa, fie colorarea la suprafata se vor obtine:

 • Varietati estetice deosebite si utile pentru mediul rezidential si cel din industrie sau comert.
 • Folosire diferentiata pentru trafic domestic, comercial si industrial.
 • Utilizare in ambele medii – interior si exterior.
 • Randament excelent in privinta timpului de executie.
 • Posibilitati de curatare perfecta si cu costuri minime.
 • Solutii convenabile in caz de reparatie sau completare de suprafete.
 • Rezistenta indelungata fara a necesita mentenanta speciala.
 • Pentru spatii domestice accesibilitatea la beton colorat pret este o realitate.

Utilizare

Spectrul de utilizare pentru beton colorat este atat de larg incat doar proiectul de arhitectura poate sa indice o alta varianta. Primit in folosire in timp record, va fi durabil ani la rand fara ca suprafata sa se deteriorze sau sa-si schimbe nuanta culorii.

Aspectul vizual impletit cu avantajul accesului pe o suprafata confortabila sunt de luat in considerare pentru urmatoarele situatii in care poate fi pus in opera:

 • Pentru o terasa acoperita sau nu.
 • Pentru alei si trotuare pe proprietatea privata sau comerciala.
 • Pentru pardoseli in sau outdoor in magazine, restaurante, garaje, centre showroom, depozite, sali de expozitie, centre medicale, spitale, etc.
 • Pentru pardoseli speciale in hale de productie, spitale si policlinici, sau centre comerciale.
alee in beton colorat, culoare neagra

Caracteristici beton colorat

Coordonarea pavajelor din beton colorat cu apectul arhitectural exterior sau interior le recomanda ca fiind solutii de bun gust, durabile si usor de intretinut.

Faptul ca adaptabilitatea lor este atat de buna, dar si tehnologia moderna care ofera un beton colorat pret competitiv, le-a adus in topul preferintelor proprietarilor de resedinte particulare sau comerciale.

Caracteristicile din care va puteti inspira decizia de a alege beton colorat sunt prezentate aici:

 • Se prepara rapid si se pune in opera in timp scurt indiferent de suprafata.
 • Variante coloristice ce fac asortarea mai simpla.
 • Timp extrem de scurt de la lansarea comenzii si pana la predarea in folosire.
 • Rezistenta foarte buna la variatii mari de temperatura.
 • Intretinere facila ce implica costuri si efort reduse.
 • Durabil, fara uzura efectiva, timp indelungat.

Care este pretul de executie?

Betonul colorat, ca orice alt tip de beton decorativ, are pretul mediu cuprins intre 100 si 150 RON per metru patrat. Acest cost poate fi influentat de mai multi factori, precum: suprafata totala de pavat, grosimea dalei de beton, tipul de beton decorativ ales, tipul de armatura si altele.

De ce sa alegem betonul colorat?

Daca ajungeti intr-un impas in privinta metodei de pavare si va ganditi „Este potrivit sa folosesc beton colorat pentru aleile din curte, sau alta varianta de pavaj?” aveti in continuare raspunsurile care va pot edifica:

 • Este o solutie de pavare ieftina si rapida.
 • Este o oportunitate prin care descoperiti cea mai potrivita culoare in contextul specific fiecarei locatii.
 • Creaza un spatiu primitor si sigur de parcurs atat pentru perimetrul rezidential, cat si pentru cel comercial si industrie.

Ati decis sa alegeti o lucrare cu beton colorat la suprafata? Ori varianta de beton colorat integral de catre centrala pentru betoane pare sa fie ceea ce va place? Indiferent de decizie rezultatul va fi impecabil si axat spre necesitatile pe care le aveti in privinta traficului si criteriului estetic.

Firme recomandate. Promovat

Vrei sa fii recomandat ca firma? Vezi detalii aici.

Ai un proiect nou de executat?

Lanseaza o cerere in 4 pasi simpli.

Obtine minim 3 oferte de pret.