Acoperis hala

acoperis hala

Contine firme recomandate. Vezi firmele.

Esti firma si vrei mai multi clienti? Te recomandam noi clientilor. Vezi detalii.

Forma, dimensiunile, materialul, sunt toate elemente extrem de importante in ceea ce priveste montarea unui acoperis hala. Chiar si cea mai mica greseala poate atrage costuri suplimentare sau ar putea chiar compromite intreaga investitie. Din fericire, pentru a putea planifica un astfel de proiect, materialul prezent va ofera informatii complete cu privire la:

  • Tipurile principale de acoperis pentru hala industriala;
  • Formele potrivite pentru acoperisuri hale;
  • Pretul si calitatea unui astfel de acoperis.

De ce este important acoperisul unui hale?

Un acoperis hala industriala nu doar protejeaza interiorul de factorii meteorologici externi, ci poate eficientiza chiar consumul de energie al halei. In acest sens, alegerea materialelor este extrem de importanta.

In plus, asa cum veti descoperi in cele ce urmeaza, forma acoperisului nu doar ca joaca rol estetic, in egala masura, aceasta oferind si volum (spatiul din interior). Astfel, pentru a putea face alegerea corecta, trebuie sa avem in vedere doua elemente principale: tipul si forma acoperisului.

acoperisuri hale industriale

Ce tip de acoperis sa alegem pentru o hala industriala?

In principiu, exista doua tipuri de acoperis hala recomandate de catre arhitectii si inginerii constructori. Totusi, este important sa stiti ca, in functie de particularitatile proiectului, puteti, de asemenea, opta pentru orice alta invelitoare. Acestea fiind spuse, va propunem explorarea a doua recomandari:

  • Tabla cutata: O hala industriala trebuie sa urmareasca, in primul rand, eficienta (costurilor) si, mai apoi, complexitatea. Din acest motiv, tabla cutata reprezinta principala solutie de invelire a acoperisului unei hale industriale. In primul rand, aceasta solutie este mult mai accesibila din punct de vedere al costurilor de achizitie si, spre deosebire de foile plane de tabla, dispune de un sistem de prindere mult mai eficient. Cutele permit astfel imbinarea si fixarea rapida a placilor si, in egala masura, ajuta la drenarea apei, diminuand riscul de aparitie al coroziunii;
  • Tigla metalica: Daca, totusi, doriti ca hala sa aiba un aspect clasic, tigla cutata reprezinta solutia ideala. Aspectul acesteia imita perfect tigla ceramica, dar elimina problema greutatii. Avand in vedere ca fundatia halelor industriale nu este in mod necesar intarita, greutatea scazuta a tiglei metalice va proteja rezistenta intregii constructii. 
acoperis din metal pentru hala

Forme pentru acoperis hala

Daca ati identificat solutia potrivita de invelire, putem discuta despre forma pe care un acoperis hala ar trebui sa o aiba, astfel incat sa maximizeze eficienta investitiei. In acest sens, trebuie, in primul rand, sa aveti in vedere faptul ca un acoperis inalt ofera mai mult spatiu de desfasurare, dar presupune costuri mai mari pentru incalzire. 

De exemplu, pentru a inalta o hala in vederea montarii unor echipamente de ridicare (de exemplu, elevatoare auto), puteti opta pentru un acoperis in doua ape, cu o inclinatie mai mare. Daca, totusi, hala presupune activitati ce nu necesita extinderea pe verticala (de exemplu, confectii textile), optati pentru un acoperis plat. Iata, totusi, care sunt principalele tipuri de acoperis pentru hala industriala:

  • Acoperis plat: Se remarca printr-o instalare mult mai rapida, mai usoara si economica, pretandu-se, in general, pentru halele de mici dimensiuni, aflate in zone mai putin predispuse la ploi sau zapezi, intrucat drenajul poate reprezenta o reala problema; 
  • Acoperis in o apa: Se preteaza pentru halele de dimensiuni mici sau medii si adreseaza problema drenajului, mentionata mai sus. Comparativ cu acoperisul plat, costul de fabricare poate fi mai crescut, insa ramane totusi una dintre variantele accesibile de acoperis;
  • Acoperis in 2 ape: Are un punct de greutate foarte stabil, drept pentru care se poate monta pe orice tip de hala, indiferent de dimensiune. De asemenea, asa cum spuneam, ajuta la inaltarea constructiei si creeaza mai mult spatiu interior;
  • Acoperis in 4 ape: Completeaza caracteristicile acoperisului in doua ape prin faptul ca toate cele 4 laturi (versanti) sunt inclinate, astfel ca este foarte stabil si rezista curentilor puternici de aer neregulati. Totusi, este considerat a fi un model complex, fapt care poate atrage costuri suplimentare de manopera.
acoperis hala din panouri fotovoltaice

Caracteristici privind calitatea

Calitatea unui acoperis hala se poate identifica in functie de diferiti factori. In principiu, pentru a verifica daca acoperisul este calitativ, ori pentru a va asigura ca veti beneficia de unul realizat in mod corespunzator, iata care sunt aspectele pe care ar trebui sa le aveti in vedere:

  • Impermeabilitate: Modul de fixare al acoperisului trebuie sa fie perfect etans, astfel incat sa nu existe riscul de infiltrare al apei catre interior. Chiar si cea mai mica gaura de surub poate genera reale daune pe termen lung, daca permite apei sa patrunda;
  • Drenaj: Chiar si acoperisurile plane au nevoie de un unghi de inclinare, pentru a permite dispersarea apei de pe acoperis. Acumularile de apa nu doar ca vor conduce la aparitia coroziunii, dar pot aplica presiune suplimentara pe structura de rezistenta;
  • Izolare: Un acoperis pentru hala eficient ar trebui (in mod ideal) sa eficientizeze consumul de energie si sa reduca cheltuielile recurente. Pentru aceasta, este necesara montarea unei solutii de izolatie (vata minerala, spuma poliuretanica, etc.);
  • Stabilitate: Nu in ultimul rand, un acoperis, indiferent de destinatie, trebuie sa fie stabil, pentru a nu ceda sub actiunea curentilor de aer. In aceasta privinta, verificati atat invelitoarea, cat si sarpanta.

In privinta calitatii, este demn de mentionat faptul ca aceasta nu trebuie niciodata compromisa pentru un pret mai mic. In realitate, materialele cu un cost scazut de achizitie sunt, adesea, mai putin rezistente, putand atrage in timp costuri suplimentare de intretinere sau reparatii.

Care este pretul unui acoperis pentru hala?

Discutand despre costuri, trebuie sa stiti ca preturile pentru montaj acoperis hala se calculeaza in functie de mai multi factori. Astfel, materialele folosite sau forma acoperisului sunt principalii factori care vor influenta costul final al proiectului.

Asadar, pentru a obtine o oferta concreta, se recomanda sa luati legatura cu o echipa de profesionisti. Acestia vor putea evalua proiectul, ofertand in consecinta.

Pentru a va putea forma, totusi, o idee cu privire la costurile investitiei, un pret corect pentru montarea acoperisurilor metalice variaza intre 15 si 25 de lei, la care se pot adauga costuri suplimentare aferente altor interventii (de exemplu, montare izolatie, demontare acoperis vechi, etc.).

acoperis pentru hala din metal - aluminiu

De ce sa apelez la un profesionist pentru proiectul meu?

In principiu, se recomanda sa apelati intotdeauna la profesionisti pentru montarea unui acoperis hala. Lucrarile la inaltime pot fi, in sine, foarte periculoase, iar in ceea ce priveste realizarea acoperisurilor, se necesita cunostinte specifice. Pe scurt, nu orice constructor poate asigura calitatea in ceea ce priveste montarea acoperisurilor, ci doar cei cu experienta in astfel de interventii. Iata, deci, cateva dintre motivele pentru care ar trebui sa contractati serviciile unui profesionist:

  • Siguranta: Profesionistii dispun de cunostintele necesare, dar si de echipamente de protectie, pentru a putea lucra in siguranta la inaltime. De asemenea, pe termen lung, o lucrare de calitate va garanta siguranta utilizatorilor halei;
  • Timp: Un profesionist va finaliza proiectul cu aproximativ 50% mai repede, comparativ cu o persoana neavizata. Astfel, veti putea da hala in folosinta intr-un timp mult mai scurt;
  • Calitate: Nu in ultimul rand, calitatea executiei este chiar mai importanta decat cea a materialelor. In zadar veti opta pentru materiale de calitate, daca montajul este deficitar. Un profesionist poate, asadar, sa va ofere garantia unei lucrari de calitate.

Acestea fiind spuse, daca aveti o hala si planuiti montarea sau renovarea acoperisului, retineti faptul ca cea mai recomandata solutie este tabla cutata, insa puteti opta si pentru alte materiale de invelire. De asemenea, nu compromiteti calitatea pentru un pret mai mic si lucrati intotdeauna cu profesionisti care sa va ofere un raport calitate – pret excelent.

Firme recomandate. Promovat

Vrei sa fii recomandat ca firma? Vezi detalii aici.

Ai un proiect nou de executat?

Lanseaza o cerere in 4 pasi simpli.

Obtine minim 3 oferte de pret.