Zugraveli interioare

zugraveli interioare

Contine firme recomandate. Vezi firmele.

Esti firma si vrei mai multi clienti? Te recomandam noi clientilor. Vezi detalii.

Este important sa va informati bine despre zugraveli interioare atunci cand vreti sa reinnoiti designul interior.

Trebuie sa admitem faptul ca un nou strat de vopsea poate schimba usor atmosfera interioara a unei locuinte, insa, pentru un finisaj reusit, e bine sa stiti cum sa zugraviti, cum sa alegeti culorile si, mai ales, cum sa gasiti vopselele lavabile care sa se potriveasca peretilor casei.

In continuarea articolului va prezentam o serie de sfaturi care sa va ajute in a face o alegere cat mai potrivita pentru zugravelile interioare.

Cum sa alegeti zugraveli interioare?

Zugravitul este ideal pentru a renova o camera sau pentru a aduce ceva nou unei incaperi. Insa, pentru un efect profesional si reusit, este bine sa va informati asupra acestui subiect inainte de inceperea propriu-zisa.

Secretul zugravelilor de interior consta in gasirea produsului cel mai bine adaptat nevoilor incaperii. Exista numeroase criterii pe care trebuie sa le luati in calcul atunci cand alegeti vopseaua lavabila:

 1. Camera pe care o zugraviti: nu se aleg aceleasi vopsele pentru o camera, baie sau living;
 2. Intretinerea usoara: vopseaua care trebuie sa fie spalata des (ca in bucatarie sau baie) trebuie sa fie rezistenta la produsele de curatare si la umiditate;
 3. Suprafata pe care o zugraviti: culorile pot fi combinate pentru diferitele suprafete pe care sunt aplicate.
 4. Preferinte: este evident ca finisajul si culoarea cu care zugraviti trebuie sa fie pe propriul gust. Prin urmare, optati pentru o vopsea lavabila satinata, acordand o atentie deosebita alegerii culorilor vopselelor.

In cazul bailor, va trebui sa alegeti neaparat o vopsea lavabila care sa fie rezistenta la umiditate. Pentru bucatarie, alegeti o vopsea rezistenta la caldura sau pete. Unele vopsele se curata mai usor decat altele (vopsea lavabila se poate spala).

zugravire interior locuinta

Sfaturi pentru aplicarea cu succes a vopselei lavabile

Cea mai mare dificultate din timpul zugravitului este protejarea lucrurilor pe care nu vreti sa le patati cu vopsea (pardoseala, plinte, intrerupatoare, prize electrice, fereste, etc.)

Pe langa acest detaliu, zugravelile interioare implica, de obicei, urmatorii pasi:

 1. Pregatirea suprafetei pe care o zugraviti:
 • Zugraveli interioare se aplica doar pe un suport plan, curat, uscat si sanatos;
 • Fie ca vorbim despre zugravitul unui perete sau al unui tavan, asigurati-va ca suportul este impecabil inainte de a va apuca de treaba.
 1. Aplicarea amorsei:
 • Chiar si in interior, este mai bine sa aplicati amorsa pentru a asigura o buna aderenta a vopselei, aceasta permitand uniformizarea suportului si ajutand la evitarea aplicarii a mai mult de unul sau doua straturi de vopsea;
 1. Aplicarea vopselei lavabile de interior: 
 • In general, va recomandam sa zugraviti in doua straturi, respectand timpul de uscare dintre cele doua;
 • Intersectati trecerile orizontale si verticale ale trafaletului pentru a nu lasa urme si pentru a obtine un rezultat uniform si reusit. Detalii complete despre zugravire tavan si zugravirea peretilor.

Care sunt Etapele de aplicare ale vopselii pe tavan si pereti?

Bun, in continuare vom exemplifica procesul de aplicare a vopselei lavabile pe pereti si pe tavan. Indiferent de tipul camerei sau de zona, procesul este acelasi.

 1. Daca camera este mobilata, vom scoate afara mobilierul sau il vom strange in mijlocul camerei si il vom proteja cu folie.
 2. Tot cu folie de protectie si cu banda adeziva vom proteja si podeaua, dar si geamurile, tocurile usilor sau caloriferele, ori plintele.
 3. Daca suprafetele prezinta denivelari sau necesita reparatii atunci remediati aceste suprafete cu glet sau alt adeziv, slefuiti suprafata dupa ce s-a uscat, curatati mai apoi foarte bine peretii si tavanul de praf sau ulei. Se aplica amorsa si se asteapta uscarea acesteia.
 4. Alegerea vopselei lavabile potrivite pentru camera, dar si a culorii preferate. De exemplu, pentru baie si bucatarie trebuie aleasa o vopsea capabila sa reziste la umezeala. Se prepara aceasta vopsea (se adauga colorantul optional) prin mestecarea cu un melc montat la bormasina.
 5. Se trece la aplicarea gletului pe suprafata, perete sau tavan, folosind trafaletul si pensula pentru zonele inaccesibile. Se aplica prima mana de vopsea si se lasa la uscat. Se aplica apoi al doilea strat de vopsea, tot cu trafaletul pentru a obtine o suprafata uniform vopsita.
 6. Se strang sculele si banda adeziva de pe perete si prize ori tocurile usilor si ferestrelor. Se lasa vopseaua la uscat la temperatura normala a camerei.
aplicare vopsea pe pereti si tavan

Care este tariful pentru zugravit?

Atunci cand zugraviti, bugetul este mereu un criteriu important de luat in calcul. In aceasta privinta, tineti minte ca pretul zugraveli interioare se imparte in doua tipuri de cheltuieli:

 • Pretul vopselei lavabile;
 • Costul manoperei (daca doriti sa apelati la un zugrav).

Desi este usor de realizat si singur, daca nu ati avut niciodata legatura cu zugravitul, va recomandam incredintati zugraveli interioare unor profesionisti.

Va trebui sa prevedeti cateva cheltuieli suplimentare pentru a putea acoperi tarifele cerute pe metru patrat de un zugrav. Astfel, tariful manoperei perceput de un zugrav profesionist este in medie 10 RON per metru patrat.

Daca tarifele zugravilor de interior vi se par ridicate, nu trebuie sa uitati ca acestea acopera o intreaga prestatie:

 • Protejarea peretilor si a suprafetelor;
 • Aplicarea amorsei;
 • Aplicarea vopselei lavabile in doua straturi;
 • Curatenia finala.

Pe langa asigurarea unui rezultat impecabil, recurgerea la un profesionist va permite sa economisiti timp pretios, caci nu trebuie sa uitati faptul ca procesul de zugraveli interioare necesita un timp deosebit.

Nu uitati ca zugravelile interioare nu reprezinta o treaba atat de usoara pe cat pare. Daca nu aveti timpul necesar sa zugraviti un living sau o camera, ar fi mai bine sa apelati la o firma care efectueaza zugraveli interioare.

Firme recomandate. Promovat

Vrei sa fii recomandat ca firma? Vezi detalii aici.

Ai un proiect nou de executat?

Lanseaza o cerere in 4 pasi simpli.

Obtine minim 3 oferte de pret.