- Categorii: Zugraveli
Contine firme recomandate. Vezi firmele.
Esti firma si vrei mai multi clienti? Te recomandam noi clientilor. Vezi detalii.
Desi uneori nu le acordam atentia sau importanta cuvenita, holurile casei sunt primele incaperi cu care invitatii nostri interactioneaza, starea si aspectul acestora fiind definitorii in formarea unei impresii generale a casei.
Fie ca vorbim de mobilier, decoratiuni sau chiar zugraveli holuri, toate sunt elemente de care trebuie sa tinem cont pentru un rezultat optim.
Imaginati-va doar reactia pe care o aveti atunci cand vizitati holul unui hotel. Unii experti considera chiar ca holul hotelului este mult mai important decat aspectul camerelor. De ce nu ar fi la fel si in cazul locuintelor!?
In aceste conditii, vom discuta in cele ce urmeaza despre ceea ce constituie baza unei locuinte, respectiv zugravelile, de ce este important ca acestea sa fie de calitate si cum pot sa protejeze zidaria.
Care este importanta zugravelilor pentru holuri?
Holurile se gasesc, in general, la granita dintre interiorul si exteriorul casei si, implicit, pot fi supuse unor schimbari bruste de temperatura.
Importanta pe care zugraveala hol o are este, in principal, aceea de a proteja peretii de condens, dar si de formare a mucegaiului, care, la randul sau, poate afecta tencuiala si chiar zidaria casei.
Cu toate acestea, rolul estetic ramane la fel de important si trebuie tratat ca atare.
Ce tip de culori se potrivesc holului?
Culoarea pe care o veti alege pentru zugraveli holuri trebuie sa fie in armonie cu aspectul intregii case, dar, in special, cu cel al camerei de zi.
- Alb
Albul este „culoarea perfecta” pentru ca se adapteaza cu succes in orice situatie si, in egala masura, are capacitatea de a scoate in evidenta obiectele de decor si de mobilier.
Daca holul este mai intunecat, albul va oferi intotdeauna senzatia de lumina si spatiu.
- Crem
Daca vreti sa pastrati un aspect clasic si, in acelasi timp, vreti sa alegeti altceva decat alb, culoarea crem este alternativa ideala, aceasta potrivindu-se de minune cu o multime de elemente de mobilier.
- Albastru inchis
Aceasta culoare inspira seriozitate, fiind o culoare profunda, de contrast. Este, in general, alegerea ideala pentru toti cei ce doresc sa ofere incaperii o explozie de culoare, fie ca este una inchisa. Fie ca optati pentru vopsirea unui singur perete sau a tuturor, albastrul inchis este o culoare versatila, care, in combinatie cu mobilierul alb, poate sa fie o alternativa mai mult decat reusita.
- Maro
Culoarea pamantului inspira liniste si creeaza senzatia de bine si de relaxare. Daca doriti ca oaspetii sa se simta bineveniti inca de la intrarea in casa, maroul este alegerea perfecta. Nuantele pamantului sunt mereu alegeri perfecte, fiind usor de asortat si, in acelasi timp, inspirand serenitate si intoarece in natura.
Un alt aspect pe care ar trebui sa il aveti in vedere atunci cand alegeti culoarea holului este legat de prezenta sau lipsa ferestrelor. De ce? In cazul in care nu dispuneti de lumina naturala, alegeti intotdeauna culori deschise, care sa ofere luminozitate incaperii.
Mai mult, daca doriti sa obtineti efectul luminii naturale, puteti alege doua tonuri ale aceleeasi culori, mai deschis in partea de sus si mai inchis in partea de jos, de exemplu.
Paleta de culori poate fi extrem de variata, iar alegerea depinde de propriile preferinte. Cu toate acestea, daca vreti sa va impresionati musafirii, dar nu aveti inspiratia necesara pentru a face aceasta alegere, puteti, de asemenea, sa apelati la un arhitect sau un designer profesionist.
Care sunt etapele de aplicare?
Acum ca ati ales culoarea, putem sa „trecem la treaba”. Iata care sunt etapele de urmat pentru a efectua operatiunile de zugravire hol.
Pasul #1: Stabilirea necesarului de materiale
Cu ajutorul unei rulete, vom masura cu atentie suprafetele peretilor si a tavanului, dupa care vom calcula necesarul de materiale.
Pasul #2: Alegerea produselor potrivite
Dupa cum spuneam, holul poate fi supus condensului. Asadar, pentru a evita aparitia mucegaiului, vom alege produse anticondens, rezistente la umezeala.
Sfat util: Daca nu sunteti siguri cu privire la acest aspect, apelati la un profesionist pentru a va consulta si a va indica vopseaua potrivita pentru holuri.
Pasul #3: Achizitionarea materialelor si a uneltelor
Dupa ce am stabilit necesarul de materiale, dar si brandul preferat, vom plasa comanda pentru achizitionarea acestora.
Sfat util: Veti avea nevoie, de asemenea, si de unelte, printre care si trafalet si pensula.
Pasul #4: Pregatirea holului
Vom trece la pregatirea spatiului:
- Vom indeparta obiectele de mobilier si decor;
- Vom apela la un electrician pentru a indeparta prizele, aplicele si intrerupatoarele, dar si pentru a izola cablurile de curent electric;
- Vom acoperi podeaua si plintele cu folie de protectie.
Pasul #5: Pregatirea suprafetelor suport
Vom curata peretii si tavanul de mizerie si praf. De asemenea, daca exista crapaturi sau gauri, acum este timpul potrivit sa le reparam.
Pasul #6: Aplicarea amorsei
Vom aplica un strat de amorsa, folosind un trafalet curat, si vom astepta pentru ca aceasta sa se usuce.
Pasul #7: Aplicarea vopselei
Vopseaua lavabila se va aplica in doua straturi, in primul rand pe tavan, iar apoi continuand cu peretii. Pentru mare parte din suprafata vom putea utiliza un trafalet, insa la colturi va fi necesar sa folosim o pensula.
Pentru ca rezultatele sa fie de calitate, este indicat ca zugravirea holului sa fie efectuata de un profesionist.
Pret metru patrat zugraveli holuri?
Mai important decat pretul pe metru patrat pentru zugraveli holuri este calitatea executiei. Cu cat zugravelile sunt mai de calitate, cu atat mai mult va creste durata de viata a lucrarii.
De asemenea, trebuie sa stiti ca un pret mai mic inseamna, de cele mai multe ori, o calitate indoielnica, care, in timp, poate atrage costuri suplimentare de mentenanta sau chiar reparatii.
Asadar, ori de cate ori planuiti o renovare sau un proiect legat de casa, tratati-l ca pe o investitie si nu faceti niciodata rabat de la calitate pentru un pret mai mic.
Pentru a va forma o idee cu privire la costuri, pretul manoperei pentru zugravire hol porneste de la 10 lei pe metru patrat. Desigur, in functie de complexitatea proiectului sau de cerintele suplimentare, acesta poate creste.
Cel mai indicat, pentru a obtine o oferta personalizata, este sa contactati inca de la bun inceput o echipa de profesionisti. Nu doar ca acestia va vor spune cu exactitate pretul manoperei, dar va vor ajuta si cu estimarea necesarului de materiale si, implicit, cu planul costurilor de achizitie a acestora.
Daca planuiti sa zugraviti holul, nu uitati sa luati in calcul faptul ca acesta este supus diferentelor de temperatura, iar pentru a obtine o lucrare de calitate, desi acum stiti care sunt pasii de urmat, apelati tot timpul la un profesionist.
Firme recomandate. Promovat
Vrei sa fii recomandat ca firma? Vezi detalii aici.