Sapa usoara

sapa usoara

Contine firme recomandate. Vezi firmele.

Esti firma si vrei mai multi clienti? Te recomandam noi clientilor. Vezi detalii.

In functie de solicitarile ce apar in cadrul unui proiect, sunt necesare ajustari in legatura cu alegerea materialelor cu care se realizeaza anumite parti de constructie.

Sapele se incadreaza foarte bine in aceasta cerinta, cu atat mai mult atunci cand este urmarita diminurea greutatii ce apasa pe structura cladirii. In paralel, sunt tintite si obtinerea altor beneficii ce vin la pachet cu caracteristicile materialului folosit.

Sapa usoara, cunoscuta si sub denumirea de sapa perlitica, indeplineste in mare masura aceste tipuri de cerinte.

Ce este sapa usoara termoizolanta pe baza de perlita?

Perlita este materialul de baza a acestei versiuni de sapa. Materialul este recunoscut pentru cateva proprietati care l-au clasat in preferintele proiectantilor. Cand sunt urmarite corelatii speciale in proiect si este indicata turnarea de sape cu calitati deosebite, profitati de cele distribuite de sapele perlitice:

  • Sunt incomparabil mai usoare fata de cele clasice;
  • Devin un material foarte bun pentru termoizolare;
  • Raspund perfect ca izolator fonic.

Fiind vorba despre un material natural cu proprietati anorganice, se va livra in saci, in forma granulata. In compozitia sa sunt regasite dioxidul de siliciu si oxidul de aluminiu, in proportii de 75% si 15%.

Drept urmare, rezistenta la temperaturi negative extreme, dar si la temperaturi pozitive foarte ridicate, va fi excelenta. Roca de perlita sta la baza prelucrarii si obtinerii granulelor in conditii speciale de productie.

Drept rezultat, dintr-un anumit volum de roca, prin expandare, va rezulta un volum de circa 27 de ori mai mare, prezentat in granule mici.

sapa usoara pe baza de perlita

Unde se folosesc sapele usoare?

Beneficiind de aceste avantaje, sapa usoara din roca perlitica isi gaseste utilizare in multe dintre proiectele constructiilor rezidentiale sau comerciale. Combinatia calitatilor termoizolatoare si de greutate redusa, o indica drept favorita, mai ales ca ajuta la:

  • Accentuarea izolatiei termice si fonice pentru terase de cladiri si pardoseli ce intra in contact direct cu solul sau spatiile de subsol;
  • Un singur strat de sapa usoara termoizolanta este capabil sa elimine aplicarea unui termosistem greoi format din doua straturi;
  • Utilizarea ca suport pentru lucrari de acoperire cu membrane bituminoase in scopuri de hidroizolatie;
  • Permite inglobarea in pardoseala a instalatiilor de incalzire, apa sau electricitate, cand este folosita drept sapa usoara cu diferite densitati (de la 300 Kg/m2, pana la 1100 Kg/m2);
  • Crearea de sisteme complexe termoizolante si fonice in combinatie cu folie PEE sau PVC.

Suporturile pe care poate fi folosita o sapa termoizolanta pe baza de perlita sunt multiple si acest lucru distribuie beneficii consistente pentru lucrari care se desfasoara la:

  • Planseele din metal rigid;
  • Dale din beton;
  • Plansee din beton armat;
  • Plansee din lemn hidroizolate cu folie;
  • Pardoseli sau plansee acoperite cu polistiren extrudat.

Caracteristici

Fiind vorba despre un material cu potential cert ecologic si economic, in comparatie cu sapele clasice dense, sapa perlitica propune un pachet amplu de caracteristici.

De la punerea in opera si pana la avantajele evidente pe care le aloca constructiei, sapa usoara se remarca prin:

  • Reducerea efortului de incarcare asupra pardoselilor peste subsol;
  • Reducerea greutatii aplicata pe terasa cladirii;
  • Coeficient superior de blocare a transferului de energie termica;
  • Raport foarte bun pentru diminuarea impactului fonic;
  • Devin autonivelante cand sunt turnate in stare fluida sau semiuscata;
  • Rezista la actiunea focului pana la nivelul A1;
  • Pot fi elicopterizate pentru un finisaj aparte;
  • Pot fi preparate si turnate mecanizat in santier;
  • Pot fi puse in opera in grosimi de la 3 cm la 30 cm;
  • Permit armare clasica cu plasa din otel sau armare dispersa;
  • Rezista perfect la clicluri repetitive de inghet si dezghet.
sapa usoara termoizolanta

Tipuri de sape usoare pe baza de perlit

Producatorii ofera constructorilor mai multe variante de sapa termoizolanta pe baza de perlita, ce poate fi preparata si turnata mecanizat cu mijloace clasice in santier.

Fiecare dintre aceste versiuni de sapa usoara trebuie sa fie adaptata cu specificatia din proiect pentru a-si dovedi maximul proprietatilor pentru care sunt apreciate.

O sapa usoara termoizolanta are drept reper diferentierea greutatii proprii, raportata la 1 metru cub de material preparat, astfel: 

Sapa usoara termoizolanta A 400 (400 kg/m3)

Produsul este livrat de producator la sac, in forma uscata. Caracteristica de densitate a perlitului A 400 il recomanda pentru utilizare in scopuri rezidentiale.

Terasele si pardoselile vor beneficia de o termoizolare impecabila prin folosirea acestui produs. Utilizarea sa se poate extinde si spre punerea in opera de sape mecanizate care se bazeaza pe acest suport usor.

Folosind tehnologia adecvata, aceasta sapa usoara poate deveni baza pentru membrane de hidroizolare, pardoseli flotante sau chiar placari cu polistiren sau placi OSB.

Sapa usoara termoizolanta A 600 (600 kg/m3)

Produsul este prezent la comercializare in aceeasi forma ca si precedentul, cu diferenta ca densitatea este mai mare. Cu toate acestea, daca se face o comparatie pentru acelasi volum de sapa clasica din ciment si agregate, se constata o diminuare a greutatii de pana la 3 ori si jumatate.

In aceste conditii, sapa usoara va fi suport suficient de bun pentru pardoseala sau pentru terase in scop de termo si fono izolatie a planseelor.

Se remarca datorita rezistentei, deoarece sapa termoizolanta pe baza de perlita A 600 se impaca perfect cu finisarile care utilizeaza parchet, gresie si chiar piatra naturala. Se va comporta la fel de bine si cand se doreste folosirea unei membrane in scop de hidroizolare.

Sapa usoara termoizolanta 1100 (1100 kg/m3)

Aceasta varietate de sapa perlitica este dedicata punerii in opera in constructiile industriale. Prezentarea comerciala este asemanatoare cu cele precedente.

Chiar si la aceasta densitate este cu 200% mai usoara comprativ cu o sapa densa. In combinate cu materiale hidroizolatoare, rezulta un sistem perfect care protejeaza cladirea la infiltratii, dar si la actiunea neprietenoasa a temperaturilor din exterior.

executie sapa usoara

Care este pretul pe metru patrat?

Productivitatea pentru lucrarile de acoperire a planseelor cu sapa usoara nu este influentata de densitatea materialului ce este pus in opera. Prin urmare, lucrarile pe care constructorul le realizeaza sunt identice ca pasi de lucru.

Sunt insa cateva aspecte ce pot sa influenteze pretul, astfel:

  • Suprafata totala pentru care s-a hotarat folosirea de sapa usoara;
  • Unele aspecte particulare in legatura cu forma si pozitionarea planseelor peste care se toarna mecanizat sapa usora;
  • Durata de finalizare a lucrarilor.

Pretul final pentru un m2 de sapa usoara va avea in componenta si cantitatea de material care se prelucreaza in santier, dar si modul de aducere a suprafetei la o compatibilitate perfecta cu urmatorul strat cu care se va incheia lucrarea.

De ce sa alegem aceasta sapa?

Detaliile prezentate ofera clar motive suficiente pentru care o sapa usoara, ce are in componenta roca de perlita, este cert favorizata alegerii. Desigur, conditia esentiala este ca acest material de constructie sa fie agreat de proiectant, in rest, fiti siguri ca aveti doar de castigat:

  • Scaderea substantiala a greutatii cu care este incarcata structura de rezistenta;
  • Flexibilitate in privinta materialelor cu care se realizeaza finisajul de pardoseala;
  • Costuri cel putin comparabile cu cele ocazionate de turnarea sapelor clasice.

Firme recomandate. Promovat

Vrei sa fii recomandat ca firma? Vezi detalii aici.

Ai un proiect nou de executat?

Lanseaza o cerere in 4 pasi simpli.

Obtine minim 3 oferte de pret.