Zugraveli apartamente

zugraveli apartamente

Contine firme recomandate. Vezi firmele.

Esti firma si vrei mai multi clienti? Te recomandam noi clientilor. Vezi detalii.

Culorile sunt cele care personalizeaza o incapere, facand practic diferenta dintre „casa” si „acasa”.

De cele mai multe ori, zugraveala unui apartament reprezinta etapa finala a unei investitii imobiliare si poate avea un impact puternic asupra aspectului final al casei.

Ce inseamna zugraveli de apartamente?

Dupa finalizarea etapei de tencuire a peretilor si a tavanului, Cel mai cunoscut material de izolare interioara la scara larga este vata de sticla. 

Cand vine vorba despre alegerea culorilor, desi arhitectii recomanda respectarea anumitor  reguli, in realitate, imaginatia este singura limita, putand sa va decorati camerele dupa cum considerati ca este mai potrivit.

zugravire apartament

Ce tip de culori se potrivesc apartamentului?

Atunci cand planuim o zugravire apartament, alegerea paletei de culori poate fi – fara doar si poate – o sarcina dificila. Acestea trebuie sa se integreze perfect cu obiectele de mobilier, cu cele de decor (tablouri, ceramica, sculpturi, etc.), dar si cu stilul predominant al casei.

Mai mult, cand vine vorba despre un apartament, intrucat spatiul poate fi limitat (in comparatie cu o casa), trebuie sa avem in vedere faptul ca anumite culori pot da senzatia de micsorare, in timp ce altele ne pot ajuta sa „deschidem” camera.

Iata, asadar, care sunt cele mai recomandate culori pentru zugraveli apartamente:

 1. Vopsea superalba

Culoarea superalba ar putea fi alegerea principala pentru incaperile de dimensiuni reduse, deoarece face spatiul sa para mai aerisit si, in acelasi timp, creeaza senzatia unui tavan mai inalt.

De asemenea, daca renovati un apartament in vederea vanzarii, culoarea alba este cea mai indicata, deoarece le va permite noilor proprietari sa aplice propriile culori peste, fara a necesita interventii suplimentare.

 1. Vopsea de culoare bej

Culoarea bej este o alegere clasica de zugravit apartament si, pe langa faptul ca nu se demodeaza niciodata, se poate asorta perfect cu foarte multe obiecte de mobilier din lemn masiv, de culoare maro, alba sau gri.

Asadar, daca albul vi se pare o culoare (sau mai bine zis o non-culoare) mult prea simpla, dar vreti sa pastrati, in continuare, un aspect clasic si flexibil, culoarea bej este alegerea perfecta.

 1. Albastru inchis

Desi ati putea fi tentati sa credeti ca doar culorile deschise pot oferi senzatia de incapere spatioasa, in realitate, albastrul inchis poate oferi profunzime, facand spatiul sa para mult mai mare decat este in realitate.

De cele mai multe ori, pentru a nu incarca incaperea cu o culoare prea puternica, arhitectii aleg sa decoreze doar un singur perete cu aceasta culoare, in timp ce pentru restul peretilor aleg culori deschise. 

Ce include zugravirea apartamentului?

Serviciile de zugraveli apartamente se impart in mai multe categorii si nu se rezuma doar la decorarea peretilor proaspat tencuiti.

Astfel, iata ce include zugravirea apartamentului:

 • Constatarea si calculul necesarului de materiale;
 • Indepartarea straturilor vechi de zugraveala;
 • Reparatia zonelor afectate (gauri, crapaturi, etc.);
 • Aplicarea unor straturi noi/suplimentare de glet;
 • Zugravirea uneia sau a tuturor camerelor cu vopsea lavabila (pereti si tavan).
zugravire pereti si tavan cu trafalet in apartament

Care sunt etapele de aplicare ale vopselii pe tavan si pereti in apartamente?

Pentru a obtine o calitate excelenta, meseriasii sau echipele specializate in zugraveli apartamente urmeaza o serie de pasi. Desi este indicat sa lasati zugraveala pe seama specialistilor, daca vreti sa va decorati singuri peretii, iata ce aveti de facut.

Pasul #1: Pregatirea 

Inainte de a ne apuca de zugravit apartament, trebuie sa ne asiguram ca spatiile si suprafetele sunt pregatite de lucru si ca avem la indemana toate uneltele si ustensilele de care vom avea nevoie pe parcurs.

 • Protejarea mobilierului si a podelei

Daca discutam despre o renovare, vom acoperi toate obiectele de mobilier, de decor si electrocasnicele cu folie de protectie. 

Vom aplica, de asemenea, folie pe toata suprafata podelei si vom lipi banda adeziva din hartie pe plinte, daca este cazul.

Sfat util: Daca este posibil, cel putin obiectele mici sau usoare, le vom scoate din camera si le vom depozita in alta parte.

 • Demontarea aplicelor

Vom demonta prizele si intrerupatoare si vom izola firele, dupa care vom acoperi gaurile cu banda adeziva din hartie.

Atentie! Pentru a evita accidentele, acest pas ar trebui efectuat de catre un electrician profesionist.

 • Pregatirea peretilor si a tavanului

Daca este cazul, vom indeparta, in primul rand, vechiul strat de vopsea, dupa care vom repara eventualele probleme aplicand un strat nou de glet.

La final, vom curata suprafetele de mizerie si de praf pentru a asigura aderenta vopselei, aerisind in acelasi timp camera pentru a elimina praful.

 • Aplicarea amorsei

Vom aplica doua straturi de amorsa care ajuta, de asemenea, la aderenta si vom astepta pana cand aceasta s-a uscat complet.

Sfat util: Puteti prepara amorsa amestecand o masura de aracet la 10 masuri de apa, insa, pentru eficienta maxima, este de preferat sa o achizitionati din comert, de la acelasi brand care produce si vopseaua pe care ati ales-o.

Pasul #2: Aplicarea vopselei

Dupa ce ne-am asigurat ca suprafetele sunt pregatite si toate uneltele de lucru sunt curate, vom putea proceda la aplicarea efectiva a vopselei pe pereti sau pe tavan.

 • Prepararea vopselei

Daca este necesar, vom prepara vopseaua acasa, respectand cu strictete instructiunile si proportiile recomandate de producator.

 • Marginile peretilor

Folosind o pensula, in primul rand, vom aplica vopseaua la colturi si pe marginile peretilor. 

 • Zugravirea 

Pentru ca vopseaua poate sa cada de pe acesta si poate murdarii peretii, vom zugravi intai tavanul folosind un trafalet.

Dupa aceea, vom putea trece la zugravirea peretilor, aplicand primul strat de vopsea, iar dupa ce acesta s-a uscat, vom putea aplica cel de-al doilea strat pe tavan si pe pereti.

Desi procesul de zugravire nu este, in sine, foarte complicat, este indicat sa fie efectuat de un profesionist, mai ales daca sunt necesare si reparatii.

Care este pretul pe metru patrat pentru zugraveli?

Desi o lucrare de calitate poate costa mai mult, va recomandam sa nu faceti niciodata compromisuri in ceea ce priveste finisajele sau aspectul casei.

Un pret corect, de referinta pentru zugravire apartament, poate porni de la 10 lei pe metru patrat, insa, retineti ca acesta poate creste in functie de propriile cerinte si de complexitatea proiectului.

culori pentru vopsire apartament

De ce sa apelati la un profesionist?

Dupa cum spuneam, oricine poate zugravi un apartament, dar nu oricine poate obtine o lucrare de calitate. Iata de ce ar trebui sa apelati intotdeauna la un profesionist:

 • Calitate garantata 

Un profesionist cunoaste toate tipurile de materiale, dar si tehnicile necesare pentru a asigura o lucrare de exceptie.

 • Timp de executie

Datorita cunostintelor si a uneltelor profesionale, un specialist va eficientiza timpul de executie al proiectului cu pana la 80%, scazand implicit si costurile.

 • Servicii extinse

Gama de servicii pe care un expert le ofera nu se rezuma doar la zugravit, acesta putand sa va ajute si cu eventualele reparatii sau chiar tencuieli.

Asadar, daca planuiti, pur si simplu, o schimbare sau ati finalizat o constructie, apelati cu incredere la un profesionist care sa va ajute cu zugravirea apartamentului.

Firme recomandate. Promovat

Vrei sa fii recomandat ca firma? Vezi detalii aici.

Ai un proiect nou de executat?

Lanseaza o cerere in 4 pasi simpli.

Obtine minim 3 oferte de pret.