Zugraveala stucco venetian

Zugraveala stucco Venetian

Contine firme recomandate. Vezi firmele.

Esti firma si vrei mai multi clienti? Te recomandam noi clientilor. Vezi detalii.

Finisarea peretilor interiori ai unei cladiri este o preocupare bazata pe dorinta de infrumusetare si impregnare a propriei viziuni asupra decorarii. Folosirea materialelor noi pentru recreerea unui stil consacrat este acum posibila. Daca doriti sa imbracati peretii intr-o zugraveala stucco venetian, este suficient sa colaborati cu un profesionist in domeniu. Aceasta tencuiala decorativa are vechi origini italiene, fiind cunoscuta, apreciata si inca vizibila in prezent in cladirile din peninsula.

In acest articol veti descoperi informatii importante, dar si amanunte esentiale pentru a va putea bucura de o adevarata opera de arta in materie de zugraveli decorative, astfel:

 • Despre ce este si unde puteti pune in opera un stucco venetian;
 • Despre cum se pregateste suprafata si cum se aplica corect materialele;
 • Despre motivele pentru care merita sa alegeti o zugraveala de tip venetian.

Ce este stucco venetian?

Arhitectura cladirilor venetiene nu ar putea fi atat de luminoasa si coplesitoare fara o zugraveala stucco venetian. Artizanii peninsulari au lucrat si experimentat inca din secolul al XVI-lea materiale de constructie pentru finisarea exterioara a cladirilor Venetiei. Imediat in secolul urmator atentia s-a mutat spre decorarea peretilor interiori si astfel a aparut noua metoda stucco venetian. Compozitia acestui amestec are la baza urmatoarele materiale:

 • Var stins – Ofera masa lichida necesara pentru inglobarea restului de materiale;
 • Marmura – Se foloseste praf de marmura cu granulatie foarte fina. Pot fi incluse si alte tipuri de roci pretioase cum este granitul sau onixul. Acest mix poate fi personalizat la cerere cand angajati o lucrare cu o firma profesionista;
 • Caolin sau cuart – Are rol de intarire si va sustine rezistenta amestecului in timp. Acest stucco venetian devine dupa uscare asemenea unei roci a carei rezistenta nu poate fi depasita de niciun fel de vopsea decorativa;
 • Colorant sau pigment – Este ales in functie de preferinte personale sau contextul arhitectural cu care a fost conceputa cladirea. Pigmentii pot fi naturali sau artificiali, acestia din urma oferind inclusiv o foarte buna protectie la actiunea razelor UV.

Arta pura in zugraveala stucco venetian este posibila doar prin profesionalismul stilului prin care se aplica acest material. Metodele de aplicare pot crea o gama mare de efecte vizuale, fie ca vorbim despre pereti sau tavane. Drept rezultat, se vor obtine suprafete lucioase, ce par a fi lustruite cu mare atentie, dar si senzatii autentice de imagini in trei dimensiuni. Trebuie remarcat ca pentru a obtine o zugraveala stucco venetian de foarte buna calitate sunt necesare:

 • Timp suficient – Aplicarea este meticuloasa, se face in mai multe straturi si nu poate fi realizata rapid;
 • Pricepre si rabdare – Artizanul trebuie sa aiba suficienta experienta, dar si rabdare pentru a putea crea un model cu efect deosebit.

Tinand cont de aceste informatii, stiti acum ca pentru un stucco venetian veritabil trebuie sa lucrati doar cu profesionisti cu multa experienta. Este de inteles ca in aceste conditii si costurile vor fi mari, insa efectul care se va obtine poate fi cel putin asemanator cu cel regasit in palatele sau vilele din Venetia. In plus, veti avea de admirat pentru o perioada foarte mare de timp o zugraveala decorativa personalizata.

Stucco venetian

Unde poate fi aplicata?

Oricat de dorit ar fi acest stil de zugraveala stucco venetian, nu este recomandat sa fie pus in opera in orice spatiu interior. Efectul vizual care se creaza trebuie sa aiba loc suficient pentru a putea fi admirat fie in lumina naturala, fie in cea artificiala. Chiar daca in prezent nu veti putea reproduce in totalitate amestecul autentic pentru zugraveala stucco venetian, aveti la dispozitie materiale adaptate cerintelor actuale. In aceste conditii, un stucco venetian poate fi aplicat pe majoritatea suprafetelor din care sunt construite cladirile, adica:

 • Beton armat;
 • Caramida de orice tip;
 • Lemn;
 • Metal.

Tinand cont de aspectul decorativ special care reproduce foarte bine transparenta si venatura unor bucati de marmura lustruita, optati pentru o zugraveala stucco venetian aplicat pe pereti mari cum sunt:

 • Peretii de holuri de intrare sau de compartimentare;
 • Peretii din livinguri sau dormitoare cu suprafata generoasa;
 • Peretii bailor mari;
 • Peretii din bucatariile deschise.

Cand aceste prime amanunte sunt respectate, aveti create toate conditiile ca noile decoratiuni interioare pentru pereti sa dureze chiar si zeci de ani fara niciun fel de reparatii.

Cum se aplica zugraveala stucco venetian?

Modul in care se pune in opera o zugraveala stucco venetian este deosebit de important. Suprafetele de lucru vor fi in asa fel pregatite incat sa nu mai fie necesara slefuirea sau rectificarea lor in timpul lucrarii. Planeitatea suportului in aceasta manopera de zugraveala decorativa este foarte importanta, la fel si curatarea suprafetei.

Cu toate ca in prezent puteti achizitiona diferite variante de material gata preparat, aplicarea pe pereti sau tavane nu trebuie abordata cu simplitate. Orice greseala in timpul executiei unui stucco venetian nu va putea fi reparata suprapunand material. Practic, zona cu deficiente trebuie curatata prin slefuire pana la suport si reluat procedeul. Stilul de lucru continuu si mentinut intr-un ritm fluid va exclude aparitia de modele repetitive. Acesta este chiar sensul unui stucco venetian, de a reda frumusetea naturala a rocilor, in special a marmurei slefuite.

Asa cum observati, sunt suficiente motive pentru care o zugraveala stucco venetian trebuie lasata in seama unui adevarat profesionist. Va prezentam in continuare pasii de lucru in urma carora aceasta suita decorativa interioara va deveni realitate:

 • Nivelarea perfecta a peretilor – O zugraveala stucco venetian nu va masca defectele unui perete, din contra le va face mult mai vizibile;
 • Curatarea prin deprafuire a peretilor – Eliminarea prafului ramas dupa nivelare contribuie la aderenta perfecta a primului strat aplicat;
 • Aplicarea grundului – Este primul strat care se aplica pe suport si joaca rol de amorsa pentru fixarea perfecta a „primei maini” de tencuiala decorativa stucco;
 • Primul strat de material – Este primul dintre cele 3 straturi ce sunt necesare pentru a obtine o zugraveala stucco venetiana autentica;
 • Impregnarea cu ceara naturala – Dupa uscarea ultimului strat se intinde ceara naturala pe toata suprafata peretelui folosind un burete curat. Acest strat protector din ceara asigura pelicula necesara pentru intretinere prin spalarea usoara a peretilor cu stucco venetian.

Daca acesti pasi de lucru vor fi respectati intru-totul, rezultatul pe care il veti admira va fi cel putin spectaculos. Nu exista indoiala ca la acest efect vizual contribuie, in primul rand, mana experimentata a profesionistului, dar si materialele care sunt folosite. Aceste ingrediente fac din zugraveala stucco venetian un autentic most wanted ce isi poate gasi locul in multe dintre cladirile moderne. Durata de viata promisa de profesinisti este de cel putin 20 de ani. Daca respectati specificatiile de intretinere, aceasta durata poate atinge fara probleme chiar si 40 de ani sau mai mult.

Stucco venetian zugraveli

Care sunt cele mai populare compozitii si amestecuri de stucco venetian?

Daca tehnologia si rezultatul promis de o zugraveala stucco venetian va incanta, este util sa stiti ce alternative aveti pentru alegerea modelului. Prin mixarea a diferite materiale, finisajele de acest tip pot sa ridice semnificativ calitatea designului interior. In plus, trebuie sa fiti atenti ca nu toate amestecurile de materiale se preteaza pentru orice destinatie a incaperii in care doriti sa le puneti in opera. Pentru aceste motive, iata care sunt cele mai cunoscute si apreciate variante disponibile:

 • Stucco Marbello – Aspectul final va fi ca si cand marmura nu este suficient slefuita. Cu toate acestea, tocmai aceasta impresie vizuala de material brut se preteaza in multe compozitii de design interior, cum sunt bucataria sau baia;
 • Stucco Trevignano – Este ideal sa alegeti acest finisaj in special pentru zonele de interior in care iluminarea naturala nu este foarte buna. Rezultatul obtinut induce senzatia ca in spatele suprafetei sunt montate surse de lumina. Acest lucru se datoreaza unui luciu deosebit de accentuat. Acest stucco venetian poate fi asemanat cu o lespede de travertin sau chiar o placa de marmura super slefuita;
 • Stucco Veneto – Este considerata cea mai des solicitata varianta de finisare deoarce seamana mult cu o marmura matifiata. Faptul ca se pune relativ rapid in opera si se intretine foarte usor aduce aceasta varianta de zugraveala stucco venetian in preferintele actuale ale proprietarilor de cladiri;
 • Stucco Encausto – Un stucco venetian special creat pentru aspectul de granit pe jumatate transparent. Este important sa aveti in vedere ca suprafata nu se preteaza la incaperi in care umezeala este ridicata. Daca, totusi, sunteti incantat de acest finisaj, este necesara aplicarea unui strat de protectie din ceara de foarte buna calitate. Evitati totusi sa il folositi in baie;
 • Stucco Imperiale – Aceasta zugraveala stucco venetian iese in evidenta gratie pigmentului auriu din compozitie. Aceste particule vor capta si retransmite lumina in spatiul incaperii. Efectul decorativ creat este impresionant si ofera un amestec de nuante si joc de lumini impresionante.

Oricare dintre solutiile prezentate aici sunt altceva decat ati stiut pana acum despre cum se poate realiza o decoratiune interioara pentru pereti sau tavan. Pentru a sti exact ce anume s-ar potrivi mai bine, atat ca finisaj, cat si ca materiale amestecate intr-o zugraveala stucco venetian, discutati si cereti informatii profesionistilor acestui domeniu.

De ce sa alegem o astfel de varianta?

Asa cum am amintit deja, finisajele interioare sunt dezbatute chiar mai mult decat cele pentru exterior. Pana la urma, intalnirea cu partea exterioara a unei cladiri se face pentru scurta vreme, insa in interior timpul petrecut este cu mult mai mare. Pentru acest motiv, ideea de a alege o zugraveala stucco venetian trebuie vazuta si din perspectiva avantajelor pe care le ofera. Porniti de la ideea ca o zugraveala decorativa poate sa schimbe vizual in bine un spatiu interior, chiar si atunci cand acesta nu a fost perfect proiectat din punct de vedere al confortului.

In lista care urmeaza veti regasi avantaje ce devin pe loc realitate imediat dupa ce s-au incheiat pasii de lucru pentru aplicarea unui stucco venetian:

 • Durata foarte mare de utilizare fara pierderea stralucirii;
 • Punerea in opera nu dureaza mult, insa implica manopera profesionista;
 • Folosirea pigmentilor ofera o adaptabilitate cromatica perfecta cu orice tip de mobilier sau arhitectura interioara;
 • Intretinerea se face extrem de simplu, folosind o laveta curata, apa calduta si un agent de curatare fara soda;
 • Daca se doreste renuantarea la aceasta acoperire, se poate aplica direct peste stucco venetian o vopsea decorativa;
 • Pretul initial mai mare se va amortiza prin durata extinsa de utilizare asociata cu costuri foarte mici de intretinere.

Toate aceste beneficii pe care le ofera zugraveala stucco venetian merita sa fie studiate inainte de a desemna solutia decorativa pentru zugraveala interioara. O sesiune de consiliere cu un arhitect sau cu un tehnician profesionist in stucco venetian ar putea sa va inspire in luarea unei decizii.

Tehnologiile moderne pentru decorarea interioarelor cu zugraveli sunt mai mult ca oricand la indemana. Materialele sunt calitative, dedicate pentru anumite lucrari si intr-o varietate mare de culori. In schimb, punerea in opera necesita pricepere si experienta, iar pentru un stucco venetian acest aspect este primordial. Tinand cont de aceste informatii, o zugraveala stucco venetian va ramane incantatoare ani la rand.

Firme recomandate. Promovat

Vrei sa fii recomandat ca firma? Vezi detalii aici.

Ai un proiect nou de executat?

Lanseaza o cerere in 4 pasi simpli.

Obtine minim 3 oferte de pret.