Importanta echipamentului individual de protectie

Distribuie articol:

Echipamentul individual de protectie (EIP) protejeaza utilizatorul impotriva oricaror vatamari fizice sau pericole pe care le poate prezenta mediul de lucru si care pot periclita securitatea, sanatatea si integritatea fizica. Acesta este important, fiind o masura preventiva pentru industriile cunoscute ca fiind mai periculoase, insa este recomandat sa se utilizeze inclusiv in cadrul aplicatiilor casnice.

Echipamentul individual de protectie sau EIP poate salva vieti, protejand impotriva ranilor, bolilor, arsurilor, laceratiilor si a altor accidente de munca ce pot fi cauzate de unelte, masinarii si materiale care pot provoca daune grave. De asemenea, aceste echipamente previn raspandirea bolilor infectioase, prin acoperirea pielii, a gurii si a nasului si prin reducerea contactului intre persoane.

Importanta utilizarii de echipamente speciale de protectie este confirmata si de cadrul legal privind cerintele minime de securitate si sanatate pentru utilizarea de catre lucratori a echipamentelor individuale de protectie la locul de munca.

Un minim de protectie la locul de munca poate include:

 • ochelari si casca de protectie cap;
 • manusi;
 • protectie auditiva pentru expunerea la zgomotul produs de masinile puternice sau alte sunete;
 • masti de protectie respiratorie pentru protejarea in mediile cu oxigen insuficient, aer contaminat, praf, fum etc.
 • imbracaminte si incaltaminte speciala, care protejeaza impotriva pericolelor precum taieturi, lovituri sau alunecarea pe podele umede.
echipament protectie

Pentru produse eficiente, care respecta standardele de siguranta si ofera nivelul necesar de protectie, este recomandat sa iti indrepti atentia catre magazine de specialitate atunci cand ai nevoie de echipament de protectie individuala, asa cum este Econstrukt. Magazinul online Econstrukt a aparut ca raspuns la nevoile utilizatorilor care isi doresc acces rapid la o varietate de produse si solutii pentru uz profesional sau pentru proiecte casnice (DIY), oferind, printre altele, si echipamente speciale pentru protectie.

In oferta de echipament de protectie Econstrukt vei putea gasi urmatoarele tipuri de produse indispensabile pentru protectia individuala, necesare in cadrul proiectelor de constructii, renovare, sudura, pe santierele industriale, in atelierele mecanice, pentru gradinarit si alte aplicatii profesionale sau casnice:

 • incaltaminte de protectie – cizme PVC, pantofi si bocanci de protectie, sandale de protectie, saboti;
 • imbracaminte de protectie – pelerine si costume impermeabile, salopete de lucru, veste de semnalizare, jachete si pantaloni de lucru din materiale cu proprietati speciale, combinezoane antichimice;
 • manusi – manusi pentru gradinarit, manusi ignifugate pentru sudura, manusi de menaj, manusi imersate in PVC, manusi speciale pentru lacatuserie, manusi din materiale rezistente la produsele petroliere, manusi pentru cazangerie, manusi impregnate in cauciuc nitrilic, manusi pentru mecanici, manusi rezistente la substante chimice etc.;
 • hamuri de siguranta – kit-uri complete pentru lucrul la inaltime, centuri de pozitionare;
 • echipament pentru protectie auz – casti de protectie, antifoane interne;
 • echipamente pentru protectie cap – casti de protectie, ochelari de protectie;
 • masti pentru protectie respiratorie – semimasca simpla, masca pentru gaze, filtre pentru vapori organici, masti cu sau fara supapa, masti tip FFP2 sau FFP2V etc.

Importanta purtarii de echipament de protectie individuala nu poate fi contestata, indiferent de tipul proiectului sau de aplicatie. Echipamente precum incaltamintea, imbracamintea, manusile, ochelarii si castile pentru protectie cap sunt extrem de utile in cadrul eventualelor accidente, diminuand considerabil riscul de aparitie a arsurilor, taieturilor si loviturilor grave. Totodata, pentru protectie respiratorie si eliminarea riscului de aparitie a afectiunilor pulmonare sau ale cailor respiratorii, cauzate de expunerea la praf si diverse substante, mastile de protectie respiratorie sunt indispensabile. Pe santiere sau in spatii industriale cu zgomot ridicat, o protectie auz este mai mult decat necesara, pentru protejarea timpanului si reducerea expunerii la zgomot puternic.

Alege intotdeauna sa te protejezi cu echipamente de calitate, care au eficienta crescuta in situatiile expuse anterior. Produsele din oferta de echipament de protectie Econstrukt sunt certificate si pot fi utilizate in siguranta in cadrul aplicatiilor profesionale, fiind facute din materiale rezistente, cu proprietati si caracteristici speciale.

mai 25, 2022

Sponsorizat