Cum poti gasi un apartament ieftin?

Distribuie articol:

Pe o piata care se afla intr-o continua crestere, cum este cea imobiliara, este extrem de greu sa se gaseasca o locuinta la un pret bun, mai ales daca este vorba despre un oras mare. De aceea, cei care se afla in cautarea unor apartamente ieftine trebuie sa inteleaga ca trebuie sa faca anumite compromisuri pentru a putea gasi o locuinta.

apartamente

Care sunt criteriile care influenteaza preturile apartamentelor?

Totusi, este important sa se cunoasca si care sunt criteriile in functie de care se stabileste pretul unui imobil. De exemplu, pentru a se stabili valoarea unui apartament din Capitala se tine cont de urmatoarele aspecte:

1.Vechimea imobilului

In general, apartamentele din blocurile vechi sunt mai ieftine decat cele noi. Acest lucru se datoreaza atat materialelor folosite pentru contructia si finisajele imobilelor, cat si durabilitatii si rezistentei in timp.

Pot exista insa si cateva exceptii, reprezentate de apartamentele situate in zonele cele mai populare, care sunt considerate zone de lux.

2.Zona in care sunt amplasate

De asemenea, zona in care este amplasat un imobil are o influenta foarte mare asupra preturilor acestuia. Chiar daca un apartament mai vechi este situat intr-o zona centrala, pretul acestuia va fi considerabil mai mare decat cel al unui apartament situat la periferia orasului sau intr-un cartier mai indepartat.

3.Suprafata utila

Un alt aspect care determina pretul unui apartament este suprafata utila a acestuia. Pretul unui imobil se calculeaza pretul pietei pentru un metru patrat inmultit cu metrii utili al acestuia. Trebuie mentionat ca fiecare piata imobiliara din marile orase practica preturi diferite pe metrul patrat, astfel ca un apartament de 50 mp din Bucuresti va fi mai scump decat unul similar dintr-un mic oras de provincie.

4.Facilitatile din apropiere

Un aspect care este foarte important pentru viitorii locatari este si proximitatea ampartamentului fata de facilitati precum statii de transport in comun, centre comerciale si/ sau unitati scolare, locul de munca. De aceea, imobilele care se afla in apropierea unor astfel de facilitati sunt mai scumpe decat cele care se afla o distanta mai mare fata de acestea.

5.Amenajarea spatiilor comune

Amenajarea spatiilor de parcare si a spatiilor verzi din jurul unui bloc pot influenta si ele pretul unui apartament, deoarece posibilitatea de a cumpara un imobil care are si un loc de parcare este un criteriu foarte important pentru tot mai multi oameni. In plus, parcurile si spatiile verzi din jurul blocului sunt locuri unde se pot juca copiii, motiv pentru care familiile cu copii tin cont si de acest aspect atunci cand sunt in cautarea unui apartament.

Drept urmare, cei care isi doresc un apartament ieftin trebuie sa cunoasca toate aceste criterii si sa poata face concesii fie in ceea ce priveste pretul, fie cerintele fata de cum isi doresc sa fie viitoarea lor locuinta.

martie 7, 2023

Sponsorizat