Reparatii instalatii electrice

Reparatii instalatii electrice

Contine firme recomandate. Vezi firmele.

Esti firma si vrei mai multi clienti? Te recomandam noi clientilor. Vezi detalii.

Lipsa tensiunii in circuitele electrice indica faptul ca exista o defectiune de alimentare. Cauzele acestei avarii pot fi mutiple si este necesar ca in cel mai scurt timp sa beneficiati de interventia unei echipe profesioniste pentru reparatii instalatii electrice.

Este recomandat ca aceasta masura sa fie singura pe care o luati in considerare, deoarece interventiile neautorizate pot cauza accidente periculoase. Despre cand stim ca avem nevoie de reparatii instalatii electrice, care sunt cele mai frecvente probleme, de ce sa apelam un electrician autorizat si care sunt beneficiile acestui tip de serviciu, aflati detalii in cele ce urmeaza.

Cand avem nevoie de reparatii ale instalatiei electrice?

Functionarea obisnuita a unei instalatii electrice poate fi usor indentificata. Atat timp cat aparatura electrica conectata la prize functioneaza si circuitele pentru iluminat pot fi utilizate, se poate spune ca alimentarea cu tensiune si aparatajul montat sunt in parametri.

Chiar si in aceste conditii pot aparea evenimente, mai mult sau mai putin grave, care pot schimba pe loc starea de functionare a unei instalatii electrice.

Va prezentam in continuare cateva situatii in care instalatia de alimentare sau aparatajul va indica ca exista probleme de functionare si este necesara o reparatie instalatie electrica:

 • Prizele sau lampile nu functioneaza – Aceasta situatie poate fi cauzata de mai multe probleme. Este posibil ca una sau mai multe sigurante de la tabloul electric sa fie declansate in urma producerii unui scurt circuit. Daca toate prizele si lampile nu functioneaza, atunci siguranta generala este declansata. Incercati, in prima instanta, sa reconectati siguranta pe care o idendificati vizual ca fiind cazuta. Daca si in aceasta situatie nu aveti tensiune electrica pe acel circuit este recomandat sa opriti orice incercare. Deconectati de la prize consumatorii si solicitati interventia unui electrician autorizat specializat in reparatii instalatii electrice pentru casa;
 • Siguranta se declanseaza la conectarea sau punerea in functiune a unui consumator – In aceasta situatie este evident ca fie acel circuit electric de priza se afla in scurt circuit, fie consumatorul, in sine, este defect si produce la punerea in functiune un scurt circuit. Nu continuati folosirea acelei prize, deconectati consumatorul si chemati cat mai curand un tehnician autorizat in reparatii intalatii electrice pentru blocuri;
 • Miros de plastic incins sau ars – Folosirea circuitelor electrice sau a prelungitoarelor electrice peste capacitatea de putere instalata, pot cauza incidente grave. Primul semn ca acest lucru este pe cale sa se produca este aparitia mirosului de plastic incins sau ars. Deconectati rapid consumatorii aflati in functiune pe circuitele de prize. Pentru mai multa siguranta, declansati manual si sigurantele electrice de la panou care alimenteaza prizele. Chemati de urgenta un electrician autorizat ANRE pentru lucrari de reparatii intalatii electrice pentru cladiri;
 • Se produce flama la conectarea unui consumator la priza – Aparitia unui arc electric reprezinta un semn clar ca, fie consumatorul, fie priza si circuitul electric care o alimenteaza sunt in scurt circuit. Nu incercati sa folositi in continuare acel consumator sau acea priza. Cand ne referim la priza, avem in vedere atat priza ca aparataj electric aplicat sau incastrat, dar si priza unui prelungitor electric. Pentru remedierea problemei este necesara interventia unui eletrician ce are autorizare pentru reparatie instalatie electrica.

Asa cum observati, situatiile in care sunt necesare reparatii la instalatiile electrice sunt multiple si cele mai multe dintre ele pot deveni periculoase daca nu se intervine la timp.

Electricianul autorizat pentru reparatii intalatii electrice pentru cladiri rezolva rapid si sigur orice eveniment de acest fel. Nu uitati ca prima masura de luat este deconectarea aparaturii de la prize si, daca este posibil, declasarea manuala a sigurantelor automate de la tabloul electric, sau au sigurantei generale.

Reparatie instalatie electrica

Ce probleme frecvente apar la o instalatie electrica?

Cele mai frecvente probleme ce produc imposibilitatea folosirii in conditii de siguranta a instalatiilor electrice pot avea cauze legate de instalatia, in sine, dar si cauze provocate de utilizatori. In ambele situatii, interventia asupra circuitelor electrice, a tabloului cu sigurante, sau a aparatajului instalat, nu sunt recomandate.

O problema simplu de rezolvat de catre un electrician cu autorizatie poate sa se transforme intr-o problema grava pentru utilizator, sau chiar pentru cladire. Iata care sunt cele mai dese probleme cu care ati putea sa va confruntati:

 • Circuitul de prize nu suporta mai multi consumatori – Aceasta situatie se intalneste frecvent cand sunt conectati mai multi consumatori al caror consum depaseste amperajul sigurantei pe acel circuit. Electricianul verifica starea circuitului si sectiunea conductorilor. Daca aceste sunt in regula, inlocuieste siguranta la panoul electric, sau realizeaza o echilibrare a circuitelor de prize, in asa fel incat un alt circuit sa preia o parte dintre consumatorii pusi in functiune;
 • Sursele de lumina prezinta variatii de intensitate – De cele mai multe ori, aparatajul de comanda pentru lampi (intrerupatoarele) este defect. O alta cauza poate fi o conexiune slabita in doza care alimenteaza un anumit circuit dedicat iluminarii cu lampi;
 • Sigurantele automate se declanseaza aleator – Cauzele sunt multple si tin, in principal, de folosirea unor prelungitoare de slaba calitate la care se conecteaza aparate cu consum ridicat. Este recomandat ca prelungitoarele sa fie de foarte buna calitate, alese in functie de puterea maxima pe care intentionati sa o solicitati instalatiei electrice si folosite doar daca este neaparat necesar;
 • Carcasele metalice ale aparaturii electrice provoaca socuri electrice– Cauza acestei defectiuni este strans legata de impamantarea circuitului de priza. Si aparatul, in sine, poate fi o cauza atunci cand nu este prevazut cu circuit special pentru punere la pamant. Se vor realiza verificari amanuntite ale impamantarii generale a instalatiei si, mai ales, daca aceasta este functionala in parametri. 

Pe cont propriu este dificil si riscant sa incercati sa rezolvati oricare dintre aceste defectiuni ce au o frecventa mare. Tensiunea electrica poate fi deosebit de periculoasa pentru persoanele fara pragatire autorizata in acest domeniu. Renuntati sa incepeti o reparatie instalatie electrica in regie proprie si contactati o firma profesionista cu autorizare in domeniu.

Reparatii instalatie electrica

Beneficii reparatii instalatii electrice si mentenanta

Detinerea si folosirea instalatiilor electrice vine la pachet atat cu beneficii, cat si cu obligatii din partea proprietarilor. Pentru ca beneficiile sa ramana mereu la un nivel de maxima siguranta, sunt necesare si masuri periodice pentru intretinerea a tot ceea ce inseamna instalatii de electricitate. Pentru a intelege de ce sunt necesare operatiunile de verificare, mentenanta si reparatii puse in practica intr-un timp util, aflati in continuare despre beneficiile pe care le veti primi:

 • Functionarea continua si fara evenimente a oricarui tip de consumator conectat la instalatia electrica;
 • Depistarea din vreme a unor posibile defectiuni incipiente, care pot provoca in orice moment un eveniment asupra instalatiei, asupra utilizatorului sau cladirii;
 • Remedierea cu costuri minime a defectiunilor de mica amploare;
 • Prelungirea duratei de utilizare a instalatiei electrice, fara a fi necesare inlocuiri de circuite, aparataj, sigurante sau tablou electric;
 • Diminuarea considerabila a riscului de electrocutare;
 • Securizarea cladirii fata de un incendiu provocat de scurt circuite.

Aceasta lista cu beneficii indica in mod clar de ce este deosebit de important sa aveti in vedere o programare periodica pentru mentenanta si verificari, dar si directionarea corecta a solicitarii catre o firma de reparatii instalatii electrice pentru casa.

Reparatii electricitate

De ce sa apelati doar la personal calificat si certificat?

Interventia specializata la instalatia electrica trebuie privita similar cu interventia asupra oricarui tip de instalatie aflat in exploatare intr-o cladire. Nu se poate pretinde ca oricine detine cunostiinte generale, scule si aparatura de masurare ar putea sa execute o reparatie instalatie electrica in siguranta.

Pentru a nu risca propria stare de sanatate sau integritatea proprietatii si locatarilor, iata de ce este recomandat sa apelati exclusiv la personal cu calificare, certificare si experienta in reparatii intalatii electrice pentru cladiri:

 • Obtineti o interventie profesionala, rapida si sigura din punct de vedere al exploatarii ulterioare;
 • Materialele utilizate pentru reparatie instalatie electrica sunt calitative si alese corespunzator in functie de modul in care vor fi utilizate;
 • Primiti garantie pentru lucrarile de reparatii intalatii electrice pentru blocuri sau pentru proprietati individuale;
 • Aveti posibilitatea de a semna contracte de intretinere, mentenanta sau reparatii instalatii electrice pentru casa la preturi avantajoase.

Personalul calificat este in masura sa ofere cu aceasta ocazie si consultanta profesionala in privinta unor eventuale inlocuiri pentru orice material sau aparataj din instalatia electrica. Este mai curand oportun sa achizitionati materiale si produse de calitate, recomandate de un electrician autorizat, in comparatie cu varianta de a le alege direct la raft.

reparatie electrician casa

Intrebari frecvente

Daca in cuprinsul acestui articol nu ati regasit o clarificare la intrebari pe care vi le puneti in legatura cu reparatiile pentru instalatia electrica, am decis sa le grupam aici pe cele mai frecevente, impreuna cu raspunsuri pentru fiecare:

Se poate inlocui in regim individual aparatajul unui apartament (prize si intrerupatoare)?

Oricat de simpla ar putea parea aceasta manopera, nu este recomandat sa procedati astfel. Inlocuirea, in sine, nu comporta scule speciale sau neaparat aparatura de masura. Atat timp cat sigurantele electrice sunt deconectate pentru circuitele la care lucrati, este improbabil (dar nu imposibil) sa va electrocutati.

In schimb, lipsa de experienta la demontarea aparatajului si la montarea celui nou, poate sa puna, ulterior, probleme majore in legatura cu functionarea instalatiei electrice si a consumatorilor.

Un electrician profesionist verifica cu aceasta ocazie si starea conductorilor electrici, putand depista uzuri mari sau chiar dezizolatii provocate de suprasarcina aplicata pe acel circutit. Apelati pentru aceasta manopera la un electrician autorizat, deoarece costurile nu sunt atat de mari si justifica intru-totul beneficiile ulterioare.

Poate fi folosita in continuare o priza care transmite caldura stecherului conectat?

Categoric nu! Este primul semn ca pe acel circuit exista o defectiune sau circuitul este suprasolicitat de puterea insumata a consumatorilor conectati. Daca depistati acest transfer de caldura asupra stecherului, opriti imediat consumul pe aceasta priza.

In orice moment, izolatia conductorilor electrici se poate topi si se produce un scurt circuit periculos. Priza in cauza trebuie verificata de personal autorizat in reparatii instalatii electrice pentru cladiri.

Pot fi montate individual aplice, plafoniere, lustre, in locul celor deja existente?

Cand instalatia electrica este deja functionala si exista deja montate corpuri de iluminat, operatiunea poate fi realizata cu precautie. Acest lucru inseamna scoaterea de sub tensiune a circuitului de lampi si montarea noului corp de iluminat.

Sunt, insa, necesare abilitati minime de montaj, cum sunt: modalitatea de izolare corecta a conexinilor si fixarea perfecta de zid a corpului de iluminat. Este, totusi, recomandat sa solicitati pentru aceste operatiuni prezenta unui electrician autorizat.

Poate fi folosita in siguranta instalatia electrica dintr-o cladire recent achizitionata?

Da, cu conditia ca acea cladire sa fie noua. Pentru cladirile vechi, case sau apartamente, chiar daca instalatia electrica este functionala, este recomandat sa solicitati o verificare amanuntita a acesteia. Cu aceasta ocazie, electricianul autorizat poate depista nereguli de conectare sau deprecieri majore ale materialelor si aparatajelor din instalatie. De comun acord, veti agrea un contract de reparatie instalatie electrica care va garanteaza siguranta ulterioara a functionarii.

In cazul in care ati putea avea si alte intrebari despre modalitatea prin care aveti acces la reparatii pentru instalatii electrice in cladiri, cel mai sigur mod de a afla raspunsul este ca discutati direct cu o firma autorizata pentru acest domeniu.

Firme recomandate. Promovat

Vrei sa fii recomandat ca firma? Vezi detalii aici.

Ai un proiect nou de executat?

Lanseaza o cerere in 4 pasi simpli.

Obtine minim 3 oferte de pret.