Manopera lavabila

Care este pretul pentru manopera?

Pret mediu

25 RON

Pret minim: 10 RON

Pret maxim: 40 RON

Costul manoperei este masurat pe metru patrat.

Ai un proiect nou de facut?

Contine firme recomandate. Vezi firmele.

Esti firma si vrei mai multi clienti? Te recomandam noi clientilor. Vezi detalii.

Desi, in principiu, oricine poate vopsi peretii unei case la interior, manopera lavabila poate reprezenta o lucrare ceva mai complexa. Asadar, de cele mai multe ori, daca doriti sa beneficiati de un rezultat de exceptie, se recomanda, mai degraba, contractarea unui profesionist.

Astfel, pentru a veni in ajutorul dumneavoastra si pentru a ne asigura ca veti beneficia de cele mai bune servicii, vom discuta in materialul urmator despre doua dintre cele mai importante subiecte in acest sens: pret manopera lavabila si caracteristicile unei lucrari bine executate. 

manopera lavabila

De ce este importanta manopera aplicarii vopselei lavabile?

Fara doar si poate, lavabila joaca unul dintre cele mai importante roluri in privinta aspectului interior al unei cladiri. Indiferent de calitatea finisajelor (tencuiala, pereti din gips carton, etc.), daca lavabila nu este aplicata corespunzator, interiorul casei nu va arata bine.

Asadar, manopera lavabila este importanta, in primul rand, prin prisma rolului vopselei. De exemplu, o manopera de buna calitate poate conduce la rezultate exceptionale, chiar si utilizand materiale dintr-o categorie de calitate medie sau chiar inferioara. Practic, investind in manopera, veti asigura succesul investitiei. 

Care este pretul mediu pentru manopera lavabila?

Piata, in aceasta privinta, este extrem de volatila. De aceea, estimarea unui tarif manopera lavabila este relativ dificil de efectuat. De exemplu, doua case cu suprafete similare pot avea preturi diferite pentru aplicarea manoperei, influentate de o serie de factori.

Printre acesti factori, atunci cand calculeaza ofertele, majoritatea meseriasilor tin seama si de tipul materialelor cu care lucreaza, numarul de straturi si dificultatea generala a proiectului. 

De aceea, daca doriti sa stiti cu exactitate cat va va costa manopera pentru lavabila, va recomandam sa contactati un profesionist.

Atentie! Desi ii veti putea relata date tehnice despre proiectul dumneavoastra, majoritatea meseriasilor prefera sa inspecteze locatia in persoana, pentru a efectua o evaluare corecta si obiectiva. Indiferent de modul in care va alege sa evalueze lucrarea, insa, cu siguranta veti obtine de la acestia un tarif concret. 

Daca, insa, sunteti in faza initiala a proiectului si doriti sa calculati un buget estimativ, va prezentam mai jos o lista cu preturi pentru manopera vopsea lavabila practicate de majoritatea profesionistilor in domeniu!

Sfat util: De regula, vopsirea peretilor nu consta doar din aplicarea lavabilei pe pereti, ci poate include o serie de alte lucrari. Evaluati obiectiv proiectul si tineti cont de toate operatiunile necesare pentru obtinerea unui rezultat de calitate. 

LUCRAREPRETU.M.
DECOPERTARI
Decopertare tencuiala interior12,00 RON mp
Decopertare glet si lavabila7,00 RON mp
Decopertare gresie si faianta9,00 RON mp
Decopertare placi mozaic25,00 RON mp
ZUGRAVELI
Tencuiala bruta21,00 RON mp
Tinci7,00 RON mp
Glet grosier8,00 RON mp
Glet de finisaj7,00 RON mp
Glet tip Stucco100,00 RON mp
Slefuire si uniformizare glet2,00 RON mp
Amorsa2,00 RON mp
Glafuri pentru usi si ferestre42,00 RON ml
Montare coltare de aluminiu4,00 RON ml
Consolidari cu plasa STM9,00 RON mp
Lavabila alba aplicata in doua straturi8,00 RON mp
Lavabila colorata9,00 RON mp
PLACARI CERAMICE
Placare cu faianta30,00 RON mp
Montare plinte18,00 RON ml
Placare cu piatra naturala (marmura, granit etc.)50,00 RON mp
GIPS CARTON
Montaj rigips pe structura din metal35,00 RON mp
Montaj rigips fara structura 25,00 RON mp
Realizare pereti portanti24,00 RON mp
Montaj scafe si grinzi45,00 RON ml
TAVANE
Montaj rigips structura metalica36,00 RON mp
Tavan fals (polistren)25,00 RON mp
Tavan casetat sau suspendat30,00 RON mp
pret manopera lavabila

Ce inseamna o manopera lavabila de calitate?

Asadar, acum ca puteti calcula pretul pentru proiectul dumneavoastra, este, deci, timpul sa discutam despre subiectul cu adevarat important: cum recunoastem o manopera lavabila de calitate.

Ei bine, trebuie sa stiti ca, desi exista anumite norme clar definite pentru profesionisti, pentru persoanele fara experienta in domeniul constructiilor, evaluarea calitatii este mai dificil de realizat. Din fericire, insa, chiar daca nu dispuneti de experienta, daca urmati sfaturile de mai jos, ar trebui ca, in final, sa obtineti un rezultat satisfacator. 

Sfat util: Pentru a evita problemele, este indicat sa supravegheati indeaproape santierul pe tot parcursul desfasurarii lucrarilor. De asemenea, daca nu dispuneti de timpul necesar, apelati la un profesionist caruia sa ii delegati aceste sarcini:

  1. Nuantele: Primul lucru pe care ar trebui sa il verificati este culoarea. Aceasta ar trebui sa aiba aceeasi nuanta pe toata suprafata unui perete. Daca toti peretii au fost vopsiti cu aceeasi culoare, nuanta trebuie sa fie uniforma peste tot; 
  2. Bule de aer: In al doilea rand, lavabila ar trebui sa fie bine fixata pe toata suprafata suport. Daca identificati bule de aer, va confruntati cu o problema de aderenta. In timp ce cauzele pot fi multiple (inclusiv lipsa experientei vopsitorului), de interes pentru dumneavoastra sunt reparatiile, iar acestea pot fi foarte dificil de efectuat;
  3. Colturile: Din neatentie sau din graba, meseriasii lipsiti de experienta gresesc, adesea, atunci cand ajung la colturi. Una dintre cele mai compune greseli este aplicarea unui strat mai gros si mai vizibil de lavabila (din cauza utilizarii pensulei). In cazul dumneavoastra, pentru o manopera vopsea lavabila de calitatea, trecerea de la un perete la altul trebuie sa fie uniforma;
  4. Separarea culorilor: Trecerea de la o culoare la alta (de exemplu, dintre pereti si tavan sau dintre doi pereti de culori diferite) trebuie sa prezinte o separare clara si bine delimitata. Practic, linia dintre doua culori ar trebui sa fie perfecta si sa urmeze un model. De obicei, aceasta trecere este perfect dreapta;
  5. Curatenia: Nu in ultimul rand, o manopera de calitate nu se termina odata cu aplicarea vopselei. In acest sens, se va urmari intotdeauna evitarea deteriorarii obiectelor din jur si, in plus, la finalizarea zugravelii se vor curata petele de vopsea de pe toate zonele.
preturi manopera aplicare lavabila

De ce este important sa acordam atentie calitatii manoperei si nu pretului?

Raspunsul la intrebarea de mai sus este ca atentia dumneavoastra trebuie distribuita in mod egal pretului si calitatii. Asadar, intre calitate si pret trebuie sa existe un raport de egalitate. De exemplu, daca o manopera lavabila pret mic va rezulta, de cele mai multe ori, intr-o lucrare de calitate indoielnica, o manopera mai scumpa nu garanteaza nimanui satisfactia. 

Pentru a mentine raportul calitate pret, va recomandam sa evitati semnarea unui contract cu prima echipa care v-a ofertat. In schimb, apelati mai multe firme si cereti acestora oferte. Odata primite ofertele, verificati-le pentru a vedea ce operatiuni sunt incluse si ce pret propun.

Nu in ultimul rand, pentru a decide cu privire la o echipa, cautati pe cat posibil opinii ale fostilor clienti sau solicitati acestora un portofoliu de lucrari. Aceste doua lucruri va vor ajuta sa va formati o opinie cu privire la calitatea oferita de acestia. 

cost aplicare lavabila

De ce sa alegem un profesionist pentru o manopera de calitate?

Cu siguranta ca oricine si-ar dori ca investitia facuta (in cazul de fata in manopera lavabila) sa reziste cat mai bine in timp. In principiu, pentru a avea aceasta garantie a unei lucrari bine executate, se recomanda sa apelati la profesionisti, si nu la vopsitori neexperimentati. Mai mult decat atat, contractarea unui profesionist va va ajuta prin:

  • Degrevarea de responsabilitati. Practic, nu veti mai fi nevoiti sa fiti in permanenta prezenti pe santier pentru a va asigura ca lucrarile decurg corect;
  • Reducerea cheltuielilor: Conform studiilor, profesionistii reduc consumul de deseuri cu pana la 50%, comparativ cu neprofesionistii, care folosesc mult mai mult material; 
  • Garantia rezistentei: Nu de putine ori, desi beneficiaza de o garantie de pana la 5 ani, lucrarile realizate de profesionisti rezista cu pana la 10 ani mai mult.

Asadar, manopera pentru aplicarea lavabilei poate fi realizata in regie proprie, dar ar fi mai indicat sa apelati la un profesionist. Aveti, insa, grija sa verificati atent ofertele si axati-va intotdeauna pe cea mai buna calitate, raportata la cel mai bun pret. Asa cum spuneam, nu mereu pretul reflecta realitatea, drept pentru care identificarea unei echipe cu adevarat profesioniste poate necesita un anumit grad de implicare si de timp.

Firme recomandate. Promovat

Vrei sa fii recomandat ca firma? Vezi detalii aici.

Ai un proiect nou de executat?

Lanseaza o cerere in 4 pasi simpli.

Obtine minim 3 oferte de pret.