Manopera pavaj

Care este pretul pentru manopera?

Pret mediu

60 RON

Pret minim: 40 RON

Pret maxim: 80 RON

Costul manoperei este masurat pe metru patrat.

Ai un proiect nou de facut?

Contine firme recomandate. Vezi firmele.

Esti firma si vrei mai multi clienti? Te recomandam noi clientilor. Vezi detalii.

Pavajele sunt, cu siguranta, un accesoriu care infrumuseteaza orice curte. Totusi, in timp ce informatiile despre pavele sunt relativ disponibile, cele despre manopera pavaj, in general, sunt mai greu de gasit. Din fericire, in materialul urmator ne propunem sa acoperim, printre altele, doua dintre cele mai importante aspecte privind pavelele: cat costa manopera montare pavaj si cum recunoastem o lucrare de calitate. 

Manopera Pavaj

De ce este importanta manopera la montarea pavajului?

Pavelele reprezinta unul dintre cele mai populare sisteme de finisare a aleilor din tara noastra. Acestea nu doar ca sunt rezistente, dar ofera proprietatilor un aspect foarte elegant. Totusi, montajul pavajului si a bordurilor nu reprezinta o lucrare tocmai usoara.

Manopera pavaj necesita anumite cunostinte de specialitate, dar si un grad ridicat de experienta, pentru ca rezultatele sa fie dintre cele mai bune. In calitatea manoperei sta, asadar, succesul intregii investitii. 

Care este pretul pentru manopera pavaj?

Estimarea unui pret manopera pavaj exact este extrem de dificil de realizat. Atunci cand calculeaza cotatiile, majoritatea constructorilor profesionisti iau in calcul, printre altele, suprafata pavata, tipul pavajului, tipul solului (dificultatea de pavare), etc.

Putem spune, asadar, ca orice proiect de montare pavaj este unic. In consecinta, daca doriti sa aflati cat va va costa manopera pentru montarea pavajului in curte, va recomandam sa apelati inca de la inceput la un profesionist.

Atentie! In momentul in care contactati profesionistul pentru solicitarea ofertei, asigurati-va ca dispuneti de toate datele tehnice ale proiectului.

Cu toate acestea, daca doriti sa calculati cu aproximatie costurile la care ar trebui sa va asteptati, tabelul cu preturi montare pavaje de mai jos ar trebui sa va fie de real ajutor. Asadar, schitati forma si dimensiunile pe care urmeaza sa le pavati, calculati suprafetele si inmultiti cu tarifele de mai jos pentru a estima bugetul:

PAVAJ CLASIC
GROSIMECULOAREPRETU.M.
2,5 cmgri25,00 RON mp
2,5 cmcolorat27,00 RON mp
4,5 cmgri30,00 RON mp
4,5 cmcolorat32,00 RON mp
6,0 cmgri30,00 RON mp
6,0 cmcolorat38,00 RON mp
8,0 cmgri40,00 RON mp
8,0 cmcolorat43,00 RON mp
PAVAJ ENGLEZ / CERC. / ANRTIC
TIPCULOAREPRETU.M.
Pavaj englezgri60,00 RON mp
Pavaj englezcolorat70,00 RON mp
Pavaj englezmozaic75,00 RON mp
Cerc pavaj englezgri600,00 RON set
Cerc pavaj englezcolorat800,00 RON set
Cerc pavaj englezmozaic850,00 RON set
Pavaj anticgri60,00 RON mp
Pavaj anticcolorat70,00 RON mp
Pavaj anticmozaic75,00 RON mp
DALE BETON
TIP / DIMENSIUNICULOAREPRETU.M.
25cm * 25cm * 2,5cm gri24,00 RON mp
25cm * 25cm * 2,5cm colorat26,00 RON mp
30cm * 30cm * 3,0cm gri30,00 RON mp
30cm * 30cm * 3,0cm colorat32,00 RON mp
35cm * 35cm * 5,0cm gri33,00 RON mp
35cm * 35cm * 5,0cm colorat35,00 RON mp
87cm * 26cm * 5cm gri19,00 RON buc
87cm * 26cm * 5cm colorat23,00 RON buc
87cm * 26cm * 5cm mozaic25,00 RON buc
Semilunagri19,00 RON buc
Semilunacolorat23,00 RON buc
Semilunamozaic25,00 RON buc
Secsiune copacgri19,00 RON buc
Secsiune copaccolorat23,00 RON buc
Secsiune copacmozaic25,00 RON buc
PLACAJE MURALE
TIPCULOAREPRETU.M.
PM 02 / 06 / 11gri50,00 RON mp
PM 02 / 06 / 11colorat55,00 RON mp
PM 02 / 06 / 11mozaic60,00 RON mp
PM 13gri28,00 RON mp
PM 14colorat35,00 RON mp
PM 15mozaic40,00 RON mp
BORDURI
TIPCULOAREPRETU.M.
BD / BSgri10,00 RON mp
BD / BScolorat15,00 RON mp
BMgri11,00 RON mp
BMcolorat16,00 RON mp
BS 1/2gri5,00 RON mp
BS 1/2colorat10,00 RON mp
Manopera Pavaje

Ce inseamna o manopera de calitate a pavajului?

Acum ca am discutat despre tarife manopera pavaj, este timpul sa discutam despre calitate. Principala problema in acest sens nu este reprezentata de calitatea pavajelor propriu-zise, ci mai degraba de calitatea executiei. Cu precadere, mai jos va vom prezenta o serie de indici in functie de care sa puteti evalua executia lucrarilor.

Sfat util: Pentru a va asigura ca investitia va avea succes, va recomandam sa supravegheati santierul in toate etapele sale. Mai mult decat atat, la finalizarea lucrarilor, efectuati impreuna cu constructorul o inspectie de predare – primire, in care sa evaluati starea actuala a pavajului. De asemenea, daca identificati probleme, discutati cu cei care au efectuat lucrarile si schitati un plan de remediere cat mai rapid posibil. 

Acestea fiind spuse, iata cum ne dam seama daca meseriasul care a montat pavajul a facut sau nu o treaba buna, menita sa reziste pentru cat mai mult timp:

1. Pregatirea suprafetelor

Manopera montare pavaj incepe inca dinainte de instalarea propriu-zisa a dalelor. In acest sens, primul pas pe care echipa il va efectua, va fi sa pregateasca suprafetele care urmeaza pavate. In primul rand, toata suprafata trebuie sapata la cel putin 150 mm adancime (verificati cu proiectantul sau cu producatorul pavelelor). In al doilea rand, asigurati-va ca peretii (marginile) santurilor sunt perfect verticale.

2. Realizarea asternutului

Pavelele se fixeaza prin presiune pe un anumit tip de asternut (in functie de destinatia pavajului). De cele mai multe ori, pavajele destinate traficului uman (nu auto) se fixeaza direct pe un pat de nisip. Atentie insa! Compactarea materialului este extrem de importanta pentru fixarea corecta a dalelor. De asemenea, acest pas nu trebuie niciodata efectuat pe timp de ploaie sau cand umezeala in atmosfera este mult prea mare. 

3. Montarea pavajului

In timpul executiei, verificati constant ca echipa care efectueaza lucrarile sa mentina simetria si sa nu se abata de la modelul stabilit. Eventualele erori, in acest caz, vor fi extrem de dificil de reparat. De asemenea, pavelele de la margini necesita, adesea, taiere.

Sfat util: Un montator profesionist poate reduce consumul de dale (si, practic, cantitatea de deseu) prin taierea corecta a dalelor, astfel incat jumatatile sa se potriveasca la ambele margini. 

4. Planeitatea pavajului

In final, toata suprafata pavata ar trebui sa fie plana. De asemenea, partea superioara a dalelor ar trebui sa fie perfect orizontala si, practic, sa nu existe colturi iesite catre exterior. In plus, imbinarea dintre doua dale consecutive nu trebuie sa prezinte diferente de nivel. 

preturi Manopera Pavaj

De ce este important sa acordam atentie calitatii manoperei si nu pretului?

Calitatea si pretul pentru manopera pavaj trebuie tratate cu aceelasi grad de importanta. De obicei, in domeniul constructiilor, preturile mult prea mici ascund fie o calitate indoielnica, fie ajung sa creasca pana la finalizarea lucrarilor.

Pe de alta parte, un pret pentru manopera montaj pavaje mai mare nu garanteaza nimanui succesul investitiei. Asadar, cel mai bun mod de a trata acest subiect este acela de a identifica echipa care ofera cel mai bun raport calitate – pret.

Pentru aceasta, contactati cat mai multe echipe de constructori si solicitati-le acestora sa va transmita oferta lor. Analizati, in acelasi timp, oferta si opinia fostilor clienti, pentru a identifica nivelul calitati si decideti in consecinta. 

Atentie! Ofertele sunt compuse din doua elemente: pret si servicii. Inainte de a verifica pretul, verificati serviciile oferite de catre companie. Veti observa, astfel, ca anumite companii propun o oferta cu un pret mai mic, dar care nu include toate operatiunile de care aveti nevoie. 

cost montaj pavaje

De ce sa alegem un profesionist pentru o manopera montare pavaj de calitate?

Asa cum spuneam inca de la inceput, manopera pavaj poate parea o operatiune usoara, insa, in realitate, este extrem de complexa. Mai mult decat atat, operatiuni precum compactarea stratului de fixare sau taierea dalelor pot necesita anumite ustensile sau chiar masinarii profesionale.

In acest sens, contractarea unui profesionist devine o optiune obligatorie pentru orice investitor care doreste un rezultat de calitate. In plus, iata doar trei beneficii de care va veti bucura angajand un profesionist in detrimentul montatorilor nespecializati:

  • Garantie: Un profesionist va poate garanta calitatea, dar si rezistenta investitiei pentru un anumit numar de ani;
  • Costuri: Asa cum ati vazut, profesionistii reduc, adesea, consumul de material, fapt care conduce, implicit, la scaderea cheltuielilor; 
  • Timp: De regula, profesionistii finalizeaza proiectele de constructie cu pana la 30% mai rapid decat constructorii fara experienta.

Acestea fiind spuse, acum ca aveti o lista de preturi manopera pavaj, veti putea calcula un buget estimativ. De asemenea, nu uitati ca, atunci cand solicitati oferte, sa comparati serviciile incluse si sa faceti departajarea nu in functie de pret, ci de calitatea propusa. Spor in noul proiect de constructie!

Firme recomandate. Promovat

Vrei sa fii recomandat ca firma? Vezi detalii aici.

Ai un proiect nou de executat?

Lanseaza o cerere in 4 pasi simpli.

Obtine minim 3 oferte de pret.