Manopera amenajari interioare

Care este pretul pentru manopera?

Pret mediu

400 RON

Pret minim: 200 RON

Pret maxim: 600 RON

Costul manoperei este masurat pe metru patrat.

Ai un proiect nou de facut?

Contine firme recomandate. Vezi firmele.

Esti firma si vrei mai multi clienti? Te recomandam noi clientilor. Vezi detalii.

Intrucat cuprinde toate lucrarile de finisare ale unei case, amenajarile interioare sunt extrem de importante pentru o investitie imobiliara de succes. Cu toate acestea, multitudinea de lucrari face ca estimarea unui pret pentru manopera amenajari interioare sa fie relativ dificila.

Din fericire, in cele ce urmeaza, vom discuta despre cat costa acest tip de lucrare, dar si despre multe alte subiecte de interes despre amenajarile interioare. 

Manopera Amenajari Interioare

De ce este importanta manopera pentru amenajari interioare?

Asa cum spuneam, manopera amenajari interioare cuprinde o serie de lucrari de finisare ale unei case. In acest sens, este lesne de inteles faptul ca finisajele sunt cele care fac diferenta dintre o casa de lux si una oarecare.

Astfel, manopera joaca un rol crucial. Se poate spune ca o echipa de profesionisti poate obtine rezultate de exceptie chiar si fara materiale de cea mai buna calitate. Pe de cealalta parte, o echipa fara experienta ar putea compromite intreg aspectul casei, chiar si utilizand cele mai bune materiale de constructie. Asadar, alegerea echipei de constructori cu care veti amenaja interiorul este extrem de importanta. Mai multe, insa, despre acest subiect vom discuta pe parcursul materialului. 

Manopera Amenajare Interioara

Care este pretul mediu pentru manopera amenajari interioare?

In constructii, in general, dar si in privinta finisajelor, preturile manopera amenajari interioare variaza, de regula, de la un caz la altul.

In principiu, costul final al unei lucrari de amenajare interioara se stabileste in functie de dimensiunile acoperite, de tipul lucrarilor efectuate si de volumul de munca per ansamblu.

Astfel, daca doriti sa stiti cu exactitate cat va vor costa amenajarile interioare, va recomandam sa contactati de la bun inceput o echipa de profesionisti. Daca, insa, doriti sa calculati un pret estimativ pentru investitia imobiliara, iata mai jos o lista cu tarifele medii practicate de majoritatea constructorilor:

LUCRAREPRETU.M.
TURNARE SAPA
Sapa autonivelanta12,00 RONmp
Sapa de egalizare17,00 RONmp
DECOPERTARE FINISAJE
Tencuiala interior12,00 RONmp
Glet si lavabila7,00 RONmp
Gresie si faianta9,00 RONmp
Mozaic25,00 RONmp
Parchet5,00 RONmp
ZUGRAVEALA
Aplicare tencuiala bruta21,00 RONmp
Aplicare tinci7,00 RONmp
Aplicare glet grosier8,00 RONmp
Aplicare glet de finisaj7,00 RONmp
Aplicare glet tip Stucco100,00 RONmp
Slefuire si uniformizare glet2,00 RONmp
Aplicare aporsa2,00 RONmp
Glafuri pentru usi si ferestre42,00 RONml
Montare coltare de aluminiu4,00 RONml
Consolidare cu plasa STM9,00 RONmp
Aplicare lavabila alba in doua straturi8,00 RONmp
Aplicare lavabila colorata9,00 RONmp
PLACARI CERAMICE
Placare gresie si faianta30,00 RONmp
Montaj plinte18,00 RONml
Placare cu marmura sau granit50,00 RONmp
GIPS CARTON
Montaj pe structura metalica35,00 RONmp
Montaj fara structura metalica25,00 RONmp
Realizare pereti portanti24,00 RONmp
Montaj scafe si grinzi45,00 RONml
TAVANE
Montaj gipscarton structura metalica36,00 RONmp
Montaj tavan fals (polistren)25,00 RONmp
Montaj tavan casetat sau suspendat30,00 RONmp
PARDOSELI
Montaj mocheta7,00 RONmp
Montaj parchet laminat si plinte11,00 RONmp
Montaj parchet clasic (lemn masiv sau exotiv)40,00 RONmp
Raschetare si paluxare15,00 RONmp
INSTALATII ELECTRICE
Montaj panou de sigurante200,00 RONbuc
Montaj accesorii electrice (prize, intrerupatoare, alte aparate)20,00 RONbuc
Inlocuire instalatie existenta500,00 RON  
Dezafectare instalatie electrica250,00 RON 
INSTALATII SANITARE SI TERMICE
Montaj si racordare centrala termica700,00 RONbuc
Montaj calorifere140,00 RONbuc
Montaj vas toaleta si chiuvete70,00 RONbuc
Montaj cada150,00 RONbuc
Montaj cabina de dus200,00 RONbuc
Inlocuire instalatie baie din cupru700,00 RONbuc
Inlocuire instalatie baie din pexal500,00 RONbuc
Inlocuire instalatie bucatarie din cupru300,00 RONbuc
Inlocuire instalatie bucatarie din pexal200,00 RONbuc
Preturi estimative.

Ce inseamna o manopera amenajari interioare de calitate?

Manopera amenajari interioara joaca un rol extrem de important in valorificarea imobilului pe piata. De exemplu, o manopera de calitate indoielnica nu va pune in valoare interiorul casei, nici chiar daca veti utiliza materiale dintre cele mai bune.

Si, totusi, cum ne putem da seama de o manopera de amenajare a interiorului de calitate? Ei bine, expertii in constructii ne recomanda sa avem in vedere urmatoarele aspecte, atat in timpul executiei lucrarilor, cat si dupa finalizarea acestora:

1. Montajul placilor ceramice (gresie, faianta)

Un montaj corect al placilor ceramice sau a pietrelor naturale (marmura, ardezie, etc.) presupune ca fiecare placa sa fie aliniata corespunzator, iar unghiurile dintre doua placi sa fie de exact 90 de grade. Mai mult decat atat, grosimea rosturilor trebuie sa fie uniforma pe toata suprafata. 

2. Vopseaua lavabila

Intreaga suprafata zugravita (un perete / tavan) trebuie sa aiba aceeasi nuanta. Exceptie de la aceasta regula fac zugravelile decorative. Pe langa acest aspect, verificati, de asemenea, trecerile de la o culoare la alta. De exemplu, trecerea de la perete inspre tavan ar trebui sa prezinte o linie dreapta de la un capat la celalalt al peretelui.  

3. Montarea usilor si a geamurilor

Inainte de a inspecta usile propriu-zise, expertii recomanda sa verificati cu atentie rama acestora. Montarea incorecta a ramelor genereaza, adesea, cea mai mare parte a problemelor legate de functionalitatea, dar si de aspectul usilor. Asigurati-va, asadar, in primul rand, ca acestea sunt corect aliniate si ca se inchid si se deschid fara probleme. 

4. Montarea accesoriilor electrice

Montarea incorecta a accesoriilor este deopotriva inestetica si periculoasa. Asigurati-va ca accesoriile electrice (prizele, intrerupatoarele, aparatele racordate la reteaua de electricitate) sunt bine izolate si ancorate in perete si ca nu exista riscul de electrocutare. In al doilea rand, tineti cont de faptul ca prizele si intrerupatoarele trebuie sa fie aliniate corespunzator. 

PRO TIP: Verificati lucrarile precedente ale constructorului

Pentru a va asigura ca veti beneficia de o lucrare de calitate si ca banii investiti vor avea efectul scontat, solicitati echipei contractate sa va prezinte cel putin una dintre lucrarile lor de referinta. De asemenea, daca este cu putinta, efectuati o vizita la una dintre locatiile finisate de catre acestia pentru a verifica in detaliu nivelul calitatii oferite. 

cost Manopera Amenajari Interioare

De ce este important sa acordam atentie calitatii manoperei si nu pretului?

Insistam asupra calitatii, deoarece, asa cum spuneam, aceasta va influenta nu doar aspectul vizual al interiorului casei, dar si rezistenta in timp a materialelor. O manopera amenajari interioare ar trebui sa ofere casei un aspect estetic placut si, in egala masura, sa reziste timp indelungat. 

Cu toate acestea, aveti in vedere faptul ca un pret mai mare nu garanteaza intotdeauna o lucrare de calitate. Din acest motiv, cel mai indicat mod de a contracta o echipa pentru executarea lucrarilor este prin prospectarea pietei. Pe scurt, identificati cat mai multe firme de constructii si solicitati oferte de la toate acestea. Odata primita oferta, verificati ce include aceasta. Adesea, anumite companii vor incerca sa va atraga cu un pret initial mai mic, dar care nu include toate lucrarile de care aveti, de fapt, nevoie. 

pret Manopera Amenajare Interioara

De ce sa alegem un profesionist pentru o manopera de calitate?

Nu in ultimul rand, daca v-ati decis cu privire la echipa de profesionisti, iata care ar trebui sa fie o parte dintre beneficiile de care va veti bucura:

  • Practicarea unui pret corect: Adesea, profesionistii va vor propune un tarif manopera amenajari interioare care nu ar trebui sa se modifice pe parcursul lucrarilor (exceptand situatia in care veti solicita anumite lucrari extra);
  • Garantia unei lucrari de calitate: Profesionistii nu sar peste etape si nu forteaza nicio lucrare cu scopul de a finaliza mai rapid un proiect. Pe scurt, un profesionist dispune de cunostintele necesare pentru a efectua corespunzator toate lucrarile, garantandu-va, astfel, calitatea;
  • Finalizarea in cel mai scurt timp: Profesionistii sunt capabili de a finaliza un proiect chiar mai rapid decat un neprofesionist, fara a afecta calitatea. Acest lucru este posibil datorita mai multor factori, printre care experienta, dar si utilizarea unor ustensile profesionale. 

Cu riscul de a repeta ideea, retineti faptul ca un pret manopera amenajari interioare mai mare sau mai mic nu garanteaza nimanui succesul. Analizati cu atentie oferta tuturor contractorilor si alegeti-l pe cel care va ofera cea mai buna calitate. Acestea fiind spuse, nu ne ramane decat sa va uram succes in noul proiect imobiliar. 

Firme recomandate. Promovat

Vrei sa fii recomandat ca firma? Vezi detalii aici.

Ai un proiect nou de executat?

Lanseaza o cerere in 4 pasi simpli.

Obtine minim 3 oferte de pret.