Pardoseli 3D din rasina

pardoseli 3d

Contine firme recomandate. Vezi firmele.

Esti firma si vrei mai multi clienti? Te recomandam noi clientilor. Vezi detalii.

Pentru orice constructie, fie una care este in renovare, insa cu atat mai mult pentru una noua, alegerea unor pardoseli 3D este actualmente cea mai moderna si speciala solutie din punct de vedere estetic.

Ce sunt pardoselile 3D?

Daca nu sunteti inca familiarizati cu aceasta metoda de finisare a pardoselilor, iata pentru inceput doar cateva puncte forte pe care va puteti baza:

 • Stabilitate si durabilitate estetica foarte buna;
 • Adaptabilitate cromatica excelenta cu restul amenajarii;
 • Impact vizual greu de egalat prin alte metode de punere in practica;
 • Curatenie perfecta datorata suprafetei impenetrabile.

Toate cele aratate mai sus sunt posibile gratie tehnologiei ce este deja pusa la punct si care se bazeaza pe un amestec special de materiale care se va turna peste spatiile dedicate traficului domestic sau comercial.

In mixul de materiale, rasina epoxidica face pardoseala 3D una aparte, in special din perspectiva rezistentei la folosire indelungata.

Daca inca nu sunteti siguri unde ati putea solicita turnarea de pardoseli 3D, va prezentam, in cele ce urmeaza, o detaliere amauntita a zonelor de utilizare, caracteristici, cum se executa o podea 3D, dar si varietatea din care puteti alege cea mai potrivita pardoseala 3D.

pardoseala 3d cu rasina epoxidica

Utilizari pardoseli 3d din rasina

Scopul lucrarilor ocazionate de punerea in opera a unui model preferat de pardoseli 3D este evident legat de rezistenta si design.

De regula, sunt putine locuri in care pardoselile de acest tip nu sunt recomandate, sau nu s-ar preta in raport cu scopul folosirii acelor spatii.

In orice caz, toate spatiile rezidentiale, indiferent de marimea lor, dar si zonele ce deservesc activitati comerciale, sunt perfect adaptabile ca design in a primi o astfel de lucrare.

Va aratam doar o parte dintre ideile in care ati putea regasi zona unde o podea 3D este bine-venita:

 • Locatii exclusiv rezidentiale, apartamente sau case individuale;
 • Locatii cu scop de comert cu amanuntul;
 • Locatii cu scop de prestari servicii medicale private sau de stat;
 • Locatii pentru activitati de service;
 • Locatii pentru entertainment;
 • Locatii cu scop de birou;
 • Locatii culturale, expozitii, jocuri, conferinte, sali spectacol;
 • Locatii tip hala pentru productie specializata in electronica, confectii, alimente.

Caracteristici

O podea 3D intruneste toate calitatile pentru a fi rezistenta incat sa primeasca fara deteriorare cele mai multe dintre activitatile de trafic zilnic, pe o perioada indelungata. Rasinile de tip epoxidic, precum si rasinile din gama poliuretanica sunt raspunzatoare de acest beneficiu primit.

Gama de caracteristici pe care puteti pune baza este prezentata in cele ce urmeaza:

 • Rezista perfect la trafic ridicat sau socuri;
 • Rezista fara deteriorare la umezeala;
 • Rezista in contact cu substante corozive sau actiuni abrazive;
 • Rezista in caz de frecare repetata sau la contact cu corpuri taioase;
 • Sunt recomandate drept baza pentru un design interior sofisticat;
 • Se intretin in timp scurt si cu costuri modice;
 • Se pot repara usor;
 • Sunt recomandate pentru folosinta indelungata.
pardoseala 3d in baie

Mod executie

Daca ati ales deja modelul si tipul de pardoseli 3D pe care echipa de profesionisti le vor pune in opera, urmeaza o serie de pasi ce trebuie respectati intru-totul.

In mare, etapele vor include verificarea starii suportului pentru turnarea propriu-zisa, malaxarea materialului si aplicarea pe suprafata, dar si definitivarea prin sigilare a suprafetei.

Detalii interesante despre toate acestea le regasiti in continuare.

 • Pregatire si amorsare suprafata inainte de turnare – Este etapa de start pentru realizarea unei pardoseli 3D. Se va verifica in amanunt suportul pentru ca acesta sa fie plan si sa aiba consistenta. Daca este necesar, se lucreaza la umplerea fisurilor sau chiar la completarea cu mortar unde exista sparturi. Solutia de amorsare este dedicata pentru aceasta lucrare si asigura cea mai buna priza cu materialul viitoarei pardoseli cu efect 3D. In functie de starea suportului, poros sau compact, se alege si tipul amorsei;
 • Turnarea primul strat suport – Acest prim strat induce proprietati de autonivelare a suprafetei in lucru. Avand in componenta o rasina epoxidica, dupa uscare se vor observa clar toate imperfectiunile suportului. Acum este momentul ca slefuirea mecanizata sa aduca suprafata la o planeitate impecabila. Urmeaza o curatare perfecta prin aspirare cu un utilaj profesional si se va turna al doilea strat cu aceleasi proprietati ca si primul. Daca suportul este de la inceput suficient de plan, se poate aplica un singur strat autonivelant;
 • Montarea foliei imprimate in 3D – Aceasta folie are proprietati aparte si este deja purtatoare a imaginii 3D pe care ati ales-o. Cata vreme suportul este neted, intinderea foliei se face rapid. Acest lucru nu exclude insa experienta profesionala pentru acest tip de lucrari, precum si folosirea de accesorii de lucru adecvate. Echipa lucreaza exclusiv cu un material profesional, iar necesitatea unor corectii la aplicarea se va face extrem de usor;
 • Inchiderea prin sigilare a suprafetei acoperita cu folia 3D – Fara aceasta operatiune lucrarea nu se poate preda in utilizare. Tinta acestui pas este de a proteja total folia. Cand se lucreaza profesional si rezulta o suprafata 100% plana, grosimea stratului de sigilare se determina foarte usor. Doar astfel efectul 3D va atinge potentialul maxim. Sigilantul este o solutie din gama epoxidica, ori poliuretanica si este complet transparent. Drept rezultat, imaginea 3D nu va suferi vreo distorsiune fata de ceea ce este prevazut;
 • Inchiderea lucrarii cu strat suplimentar de protectie a pardoselii 3D – Prin intermediul acestui strat suplimentar de protectie puteti opta pentru o finisare lucioasa sau mata. In plus, se obtine si o rezistenta suplimentara la efectul abraziunii pe termen lung. La cerere, suprafata poate fi ceruita, lucru foarte important cand locatia este una in care curatenia este extrem de importanta. Porii se vor inchide dupa ceruire, prin urmare nu exista nicio sansa de sedimentare a murdariei.
pardoseala epoxidica 3d

Tipuri de pardoseli 3D

Modalitatea de utilizare va arata ce tip de pardoseli 3D trebuie sa alegeti. Aici nu se pune problema estetica, ci mai mult partea practica care este legat de tipul de trafic care va fi aplicat suprafetei.

Substanta care este responsabila cu aceasta facilitate este chiar rasina care se amesteca in compozitie, prin urmare aveti de ales intre:

Pardoseala 3D cu rasina epoxidica

In mod cert, folosirea unor pardoseli epoxidice 3D va imprima, fara echivoc, spatiului un efect estetic cu totul nou.

Aceste pardoseli raspund foarte bine in cazul unui trafic intens, dar si daca vor aparea scurgeri de substante chimice sau abraziune prin frecarea repetata a unor obiecte.

Pardoseala 3D cu rasina poliuretanica

Suportul pe care il veti avea in folosinta dupa montarea unor pardoseli poliuretanice 3D va fi unul cu proprietati elastice.

Simultan, oferiti celor care tranziteaza spatiul un aspect cu indicii estetice ce interactioneaza generos cu restul amenajarilor.

In plus, gradul de aderenta la parcurgere va fi excelent, lucru important pentru zonele folosite de clienti in domeniul comercial sau medical.

Care este pretul pe metru patrat?

Pretul unei pardoseli 3d este influentat de mai multi factori, printre care enumeram: suprafata in metri patrati, tipul de print aplicat, tipul si grosimea rasinii folosite. Astfel, pretul mediu pentru realizarea unei astfel de pardoseli este in medie 100 RON per metru patrat.

De ce sa le alegeti?

Prima impresie la contactul vizual cu orice model de pardoseli 3D va fi asociata cu incantarea. Efectul in trei dimensiuni a temei cu care a fost acoperita podeua nu are inlocuitor in tot ceea ce se cunoaste in materie, in general.

Se pune astfel accent pe cel putin trei tinte preferate pe care orice client doreste sa le atinga:

 • Aducerea imaginii pardoselilor cat mai aproape de functionalitatea spatiului;
 • Aducere designului la un sistem de omogenitate intre toate partile spatiului;
 • Aducerea cladirii in atentia publicului ca fiind una aparte.

Asa cum va puteti astepta, pretul pentru un m2 de pardoseli cu imagini 3D are in componenta atat tehnologia folosita, cat si materialele din gama profesionala. Daca doriti sa obtineti un pret m2, solicitati o oferta. Aceasta va face rapid o constatare a starii suprafetei si va oferi numaidecat un cost.

Daca vreti sa iesiti din rutina clasica a pardoselilor obisnuite, priviti cu atentie oferta de pardoseli epoxidice 3D sau pardoseli poliuretanice 3D, ambele variante promitand un design de top, dar si o utilizare pentru ani la rand, fara reparatii.

Firme recomandate. Promovat

Vrei sa fii recomandat ca firma? Vezi detalii aici.

Ai un proiect nou de executat?

Lanseaza o cerere in 4 pasi simpli.

Obtine minim 3 oferte de pret.