Manopera tencuiala decorativa

Care este pretul pentru manopera?

Pret mediu

30 RON

Pret minim: 20 RON

Pret maxim: 40 RON

Costul manoperei este masurat pe metru patrat.

Ai un proiect nou de facut?

Contine firme recomandate. Vezi firmele.

Esti firma si vrei mai multi clienti? Te recomandam noi clientilor. Vezi detalii.

Aplicarea tencuielii decorative (sau manopera tencuiala decorativa) reprezinta un subiect mai putin dezbatut in mediul online. De aceea, de multe oir, majoritatea persoanelor interesate de tencuiala decorativa se confrunta cu o reala lipsa a informatiei.

Din fericire, cu ocazia acestui material, ne-am propus sa acoperim, printre altele, doua dintre cele mai importante aspecte legate de acest subiect, respectiv: ce preturi manopera tencuiala decorativa practica majoritatea meseriasilor, dar si cum recunoastem o lucrare de calitate. 

Manopera Tencuiala Decorativa

De ce este importanta manopera pentru aplicarea tencuielii decorative?

Majoritatea caselor nou construite, ori renovate, in prezent, sunt finisate la exterior cu tencuiala decorativa. Rolul acesteia este deopotriva estetic, cat si practic, prin faptul ca ofera peretilor exteriori ai casei un strat suplimentar de protectie si izolatie.

Asadar, putem afirma ca manopera tencuiala decorativa nu doar ca va influenta aspectul exterior al casei, dar va juca un rol important si in rezistenta zidariei pe termen lung. Mai multe detalii, insa, despre importanta calitatii manoperei vom discuta in cele ce urmeaza.

Care este pretul mediu pentru manopera tencuiala decorativa?

Proiectele de aplicare a tencuielii decorative pot cuprinde mai multe lucrari. De exemplu, in cazul unei renovari, ar putea fi necesara indepartarea vechilor materiale (vopsea, tencuiala, etc.) si efectuarea unor eventuale reparatii. De aceea, cel mai indicat mod de a obtine un tarif manopera tencuiala decorativa este prin contactarea directa a unui meseriasi. La randul sau, acesta va va solicita informatii specifice despre proiect si va putea calcula un pret personalizat. 

Altfel, daca doriti sa calculati singuri bugetul pentru manopera, iata mai jos un tabel cu preturi orientative. Inainte, insa, de a trece la calcularea preturilor, asigurati-va ca stiti ce suprafete urmeaza sa tencuiti.

De asemenea, in cazul renovarilor, efectuati cel putin o inspectie vizuala preliminara pentru a depista eventualele probleme care ar putea necesita reparatii. 

Tipul lucrariiPret mediuU.M.
Aplicare tencuiala decorativa (amorsa / grund incluse)20,00 RONmp
Aplicare tencuiala structurata20,00 RONmp
Schela (montat, demontat, transport)100,00 RONzi
5,00 RONmp  tencuiala
Placare piatra naturala si marmura50,00 RONmp
Decopertare tencuiala8,00 RONmp
Demolare zidarie existenta100,00 RONmc
Zidarie 100,00 RONmc
Tencuiala exterioara clasica70,00 RONmp
Placare cu polistiren (sau alt termosistem)30,00 RONmp
Aplicare vopsea lavabila de exterior10,00 RONmp
Aplicare colta cu plasa5,00 RONml
Aplicare profil de socul4,00 RONml
Preturi estimative.

Atentie! Tarifele mentionate mai sus pot fi susceptibile schimbarilor, in functie de fluctuatiile pe piata. De asemenea, acestea nu includ materialele, ci doar manopera.

Manopera Tencuiala siliconata

Ce inseamna o manopera tencuiala decorativa de calitate?

Atunci cand dispunem de cunostinte in domeniu, aprecierea calitatii se realizeaza fara dificultate. Totusi, pentru majoritatea proprietarilor particulari de case care demareaza un proiect de renovare a fatadei, enuntul de mai sus nu se aplica sau se aplica doar partial.

Asadar, pentru a veni in ajutor, iata cateva dintre caracteristicile pe care le urmaresc expertii, atunci cand evalueaza manopera tencuiala decorativa:

1. Inspectarea peretilor

Atunci cand evalueaza cladirea, echipa de meseriasi trebuie sa identifice eventualele fisuri sau probleme cu zidaria. Orice problema identificata cu aceasta ocazie trebuie raportata proprietarului cladirii. De asemenea, inainte de aplicare tencuielii, toate imperfectiunile si fisurile trebuie reparate. 

2. Curatarea suprafetelor

Inainte de a trece la aplicarea tencuielii decorative pe fatada casei, suprafetele suport trebuie pregatite corespunzator. Practic, aceasta etapa presupune curatarea peretilor, pentru a indeparta reziduurile si a asigura, astfel, aderenta. Asigurati-va, asadar, de faptul ca echipa care efectueaza lucrarile nu va sari peste aceasta etapa. In caz contrar, tencuiala decorativa nu se va fixa corespunzator. 

3. Aplicarea amorsei

Fiecare etapa in procesul de aplicare al tencuielii decorative trebuie sa respecte anumiti timp de executie. In acest sens, amorsa trebuie aplicata cu aproximativ 24 de ore inainte de tencuire. Acest termen este de obicei indicat de producatorul amorsei si are rolul de a permite uscarea uniforma. Asadar, nu permiteti meseriasilor sa grabeasca lucrarile si sa aplice tencuiala imediat dupa amorsa. 

4. Conditii de aplicare

Dupa etapele premergatoare tencuirii propriu-zise, echipa de meseriasi ar trebui sa se asigure de faptul ca sunt indeplinite toate conditiile optime pentru un astfel de proiect. Printre acestea se numara:

  • Temperatura exterioara optima: intre 5 si 30 de grade Celsius;
  • Umiditatea relativa a mediului: cel mult 65%;
  • Temperatura suprafetelor tencuite: intre 5 si 50 de grade Celsius si cu 3 grade Celsius peste punctul de roua.

Asadar, putem afirma ca o manopera aplicare tencuiala decorativa de calitate presupune, in primul rand, respectarea procedurilor corecte inainte, in timpul si dupa finalizarea lucrarilor. 

De ce este important sa acordam atentie calitatii manoperei si nu pretului?

Intre pret si calitate exista o nesfarsita dezbatere. Se pare ca, de regula, un pret mic atrage, dupa sine, si o calitate indoielnica, dar un pret mult prea mare nu este intotdeauna rentabil pentru investitor. Mai mult decat atat, celor care sunt dispusi sa plateasca mai mult nu le este intotdeauna garantata calitatea. 

De aceea, noi va recomandam sa schimbati usor modalitatea de actiune atunci cand cautati un meserias pentru manopera tencuiala decorativa. In acest sens, propunerea noastra consta in repetarea urmatorilor pasi:

  1. Prospectarea pietei: Incepeti prin identificarea tuturor companiilor care ofera astfel de servicii si solicitati-le tuturor sa va transmita oferta lor, fara a tine cont de plaja de preturi manopera tencuiala decorativa practicate de acestia;
  2. Analizarea ofertei: Odata primit raspunsul de la acestia, consultati toate ofertele si vedeti ce anume includ. In aceasta etapa, veti observa ca, in general, cele mai mici tarife obtinute nu sunt intotdeauna relevante, deoarece nu includ toate operatiunile de care aveti nevoie; 
  3. Identificarea calitatii: Dupa ce ati stabilit un numar de cateva eventuale companii cu care ati putea colabora, cautati pe internet feedback-ul fostilor lor clienti. Daca acestia au fost multumiti, cel mai probabil si dumneavoastra veti fi. In caz contrar, cel mai bine ar fi sa taiati firma respectiva de pe lista;
  4. Semnarea contractului: Nu in cele din urma, daca v-ati hotarat cu privire la una dintre companii, semnati cu acestia un contract de prestari servicii. Doar astfel veti avea garantia ca parametrii (tarifele, timpii de executie, etc.) nu se vor modifica pe parcurs.

IMPORTANT: Retineti faptul ca pretul initial oferit de majoritatea firmelor de constructii nu reflecta intotdeauna realitatea, pentru ca, de cele mai multe ori, nu este personalizat nevoilor dumneavoastra. De aceea, inainte de a solicita ofertele mentionate anterior, se recomanda sa aveti proiectul final pregatit. 

preturi Manopera Tencuiala Decorativa

De ce sa alegem un profesionist pentru o manopera de calitate?

Angajarea unui profesionist devine pentru tot mai multi dintre dezvoltatorii imobiliari o reala necesitate. Iata, deci, de ce ar trebui sa optati pentru un constructor profesionist in detrimentul unuia fara experienta:

  • Reducerea cheltuielilor: Contrar asteptarilor, desi tariful practicat de un profesionist este, in general, mediu spre mare, costul general al investitiei va fi mai mic. Explicatia acestui lucru consta din mai multe aspecte, precum reducerea consumului de material (deseurilor), dar si a timpilor de lucru;
  • Garantia calitatii: Un profesionist dispune de toate mijloacele necesare pentru a va garanta satisfactia la finalizarea lucrarilor. Mai mult decat atat, prin semnarea unui contract de prestari servicii veti beneficia de o garantie palpabila;
  • Consiliere de specialitate: Angajand un profesionist, veti beneficia atat de o manopera de calitate, cat si de pe urma cunostintelor sale. De exemplu, un profesionist va va putea ghida catre achizitionarea celor mai bune materiale, la cel mai bun pret. 

Asadar, speram ca am clarificat toate aspectele care necesitau lamuriri in ceea ce priveste manopera tencuiala decorativa. Daca, totusi, mai aveti intrebari referitoare la acest tip de lucrare, nu ezitati sa apelati la un profesionist. Fara doar si poate, acesta va raspunde cu placere tuturor intrebarilor dumneavoastra.

Mai mult decat atat, asa cum mentionam la capitolul dedicat preturilor, pentru noi ar fi foarte greu sa acoperim toate scenariile posibile. De aceea, informatiile primite de la un profesionist vor fi personalizate in functie de propriile nevoi. Spor!

Firme recomandate. Promovat

Vrei sa fii recomandat ca firma? Vezi detalii aici.

Ai un proiect nou de executat?

Lanseaza o cerere in 4 pasi simpli.

Obtine minim 3 oferte de pret.