Hale din lemn

Hale din lemn

Contine firme recomandate. Vezi firmele.

Esti firma si vrei mai multi clienti? Te recomandam noi clientilor. Vezi detalii.

Orice business de productie sau depozitare are un capitol important de cheltuieli cu mijloacele fixe. Cladirea in care se va desfasura activitatea productiva sau de stocare are o valoare esentiala.

In functie de suprafata desfasurata, exista diverse variante de hale. Pe structuri metalice, caramida, beton, lemn. Fiecare varianta vine, desigur, cu atuurile sale. Ne vom referi, in continuare, la halele din lemn: ce sunt, cat de eficiente sunt, ce avantaje si utilizari principale au, de ce sa alegem aceasta solutie de construire.

Cat de eficiente sunt halele din lemn?

Adaptarea si reactia rapida sunt importante in afacerile moderne. Vom avea nevoie de o hala utilizabila, realizata intr-un timp cat mai scurt. O hala de lemn se construieste in timp mult mai scurt decat alte variante.

Indiferent ca vom face productie sau stocare, halele din lemn sunt practice si usor de intretinut. Orice deteriorare se remediaza facil si rapid.

De asemenea, vom aprecia calitatea aerului dintr-o hala lemn. Lemnul asigura cel mai bun si firesc transfer de umiditate si temperatura cu exteriorul. Nu vom avea probleme cu mucegaiul. Vara va fi mai racoare intr-o hala din lemn si iarna mai calduros.

Hale structura lemn

Care sunt avantajele unei hale din lemn?

  • Adaptabilitate: Proiectele de constructii industriale de lemn sunt foarte variate. Halele din lemn nu cer fundatie de mare adancime. Se poate construi pe orice suprafata si pe aproape orice calitate a solului. De asemenea, avem de ales dintre mai multe tipuri de lemn. Obtinem, astfel, exact cladirea pe care ne-o dorim, adaptata terenului pe care il avem la dispozitie;
  • Natural: Lemnul este un material suta la suta natural. Vom avea, astfel, o cladire industriala incadrata in ambient si comfortabila;
  • Neoxidant: Lemnul de esenta tare, folosit in structurile de constructii hale, este neoxidat pentru zeci de ani. De altfel, tipul de oxidare al lemnului este complet diferit de al metalului. O hala pe structuri metalice va avea risc de rugina, halele din lemn nu;
  • Rezistenta: Chiar daca este maleabil, lemnul are o foarte buna rezistenta la tractiune si rupere, peste cea a otelului. Lungimea de rupere a lemnului de molid este de 19 km, iar a celui de fag de 28 km. De aceea, lemnul este avantajos pentru constructiile pe suprafete mari, cum sunt halele industriale;
  • Proprietati electrice: Lemnul uscat, cel care se foloseste in constructii, este un foarte bun izolator electric. De asemenea, fenomenul de electricitate statica nu este prezent in lemn. Metalul, materialele plastice, dezvolta electricitate statica complet nesanatoasa. Mai ales pentru spatii de productie, cu multi lucratori, lemnul este alegerea cea mai inspirata;
  • Acustica: Constructiile de mare suprafata si inaltime au tendinta de a crea ecou si zgomot de fond deranjant. Lemnul este un foarte bun absorbant acustic, asa ca nu vom intalni astfel de probleme in hala de lemn;
  • Proprietatile termice: Cea mai confortabila incinta din punct de vedere termic este cea din lemn. Transferul termic cu exteriorul este atuul forte. Coeficientul de conductivitate termica al lemnului este scazut si caldura specifica lemnului este mare. Aluminiul transfera caldura de 7000 de ori mai repede, marmura de 90 de ori, sticla de 23 de ori. Mai mult, caldura excesiva nu dilata foarte mult si nu afecteaza lemnul. Ba chiar il intareste;
  • Estetica: Halele din lemn vor fi distinse si frumoase. Se pot orna cu decoratiuni din lemn si se pot vopsi in orice culoare;
  • Intretinere usoara: Hala din lemn de constructii de calitate nu necesita tratamente speciale de exploatare. Reparatiile sunt, in general, usoare, doar se schimba un element de lemn cu unul nou;
  • Cost: Pretul de achizitie al lemnului de constructie este avantajos. In plus, faptul ca nu necesita cheltuieli de intretinere mari, duce la un cost de exploatare foarte bun.
constructie hala din lemn

Care sunt utilizarile principale ale unei hale din lemn?

Datorita confortului interior, rezistentei, durabilitatii in timp si costului avantajos, halele din lemn pot fi folosite in multe domenii industriale sau agricole. Spatii de productie de toate tipurile: fabrici de confectii, de prelucrarea carnii, de prelucrarea feroaselor si neferoaselor, de conservare a alimentelor, etc.

De asemenea, intr-o hala lemn se poate depozita orice: nutret pentru animale, legume si fructe, bauturi alcoolice sau nonalcoolice, materiale textile, plastice, bunuri de uz casnic, electronice, calculatoare, etc.

La fel de bine pot functiona si birouri si activitati administrative in hale de lemn, pe langa activitatile de productie si depozitare.

Care este timpul mediu de executie al unei hale pe structura din lemn?

Dintre toate solutiile existente, halele pe structura de lemn sunt cel mai rapid de construit.

Pasii necesari executiei:

  •  Realizarea proiectului de construire;
  •  Definitivarea proiectului tehnic;
  •  Pregatirea materialelor si elementelor de constructie;
  •  Pregatirea terenului de lucru;
  •  Realizarea fundatiei;
  •  Montarea stalpilor de rezistenta;
  •  Ansamblarea placilor de lemn in pereti exteriori si despartitori;
  •  Montarea acoperisului si a scurgerilor de apa;
  •  Lucrul la interior: compartimentare, finalizare aductiuni apa, canalizare, instalatii electrice;
  •  Finisaje la exterior si interior;
  •  Controlul final de calitate si receptia lucrarii.

Ca exemplu, o hala de 1000 mp si 6 m inaltime poate fi ridicata in doua saptamani.

Durata difera in functie de complexitatea proiectului, dificultatea solului, suprafata, inaltimea halei, dotarile proiectate, optiunea de vopsire, tipul de acoperis, starea vremii in perioada de constructie, s.a.m.d.

Hala industriala din lemn

De ce sa alegem hale din lemn?

Halele de lemn nu sunt singura solutie. Este bine ca avem optiuni, sa alegem varianta care ni se potriveste. Doar ca halele din lemn au niste atuuri certe, potrivite pentru orice nevoie de business industrial sau agricol.

Nicio alta varianta nu prezinta atat confort interior. Atat din punct de vedere al varietatii in proiectare, cat si al confortului termic si calitatii aerului. Personalul va lucra in conditii mai bune. Costurile de incalzire si racire ale cladirii sunt mai mici. De asemenea, marfa depozitata este ferita de mucegai si alti factori nocivi.

Putem personaliza oricum dori cladirea noastra industriala. Alegem dintre mai multe tipuri de lemn sau combinam intre acestea mai multe tipuri. Putem alege o forma care sa se potriveasca terenului nostru. Putem vopsi in orice culoare hala de lemn. Compartimentam exact cum ne dorim interiorul, nu exista limitari din punctul acesta de vedere. Putem ornamenta cu fel de fel de decoratiuni din lemn, aplicam sigla firmei confectionata din lemn sau diverse inscrisuri.

Totusi, cel mai important beneficiu este cel al costului. O afacere de succes este cea care are costurile sub control. Alegand hala de lemn vom avea cel mai bun rezultat de cost. Pretul de achizitie este rezonabil, sub cel al meterialelor alternative. Apoi, timpul de ridicare a halei este scazut.

Afacerea poate incepe sa se deruleze mai devreme, deci banii vor intra mai rapid in firma. O hala din lemn este durabila, putem desfasura activitatea zeci de ani in acelasi spatiu. Intretinerea halelor lemn este, de asemenea, usoara si ieftina. Reparatiile sunt destul de lesne de realizat si implica, in cele mai multe cazuri, doar operatiuni de inlocuire ale unor piese de lemn.

Stiind toate acestea, este greu sa nu luam in considerare solutia structurii din lemn atunci cand construim o hala.

Firme recomandate. Promovat

Vrei sa fii recomandat ca firma? Vezi detalii aici.

Ai un proiect nou de executat?

Lanseaza o cerere in 4 pasi simpli.

Obtine minim 3 oferte de pret.