Manopera gresie

Care este pretul pentru manopera?

Pret mediu

55 RON

Pret minim: 30 RON

Pret maxim: 80 RON

Costul manoperei este masurat pe metru patrat.

Ai un proiect nou de facut?

Contine firme recomandate. Vezi firmele.

Esti firma si vrei mai multi clienti? Te recomandam noi clientilor. Vezi detalii.

Placarea cu gresie poate parea o lucrare relativ usoara. Cu toate acestea, in practica, veti descoperi ca, pentru a asigura un anumit nivel al calitatii, manopera gresie poate fi mult mai complexa.

Din fericire, in materialul urmator vom raspunde, printre altele, celor mai importante intrebari legate de manopera aplicare gresie: cat costa si cum identificam o lucrare de calitate. 

manopera gresie

De ce este importanta manopera montarii gresiei?

O manopera gresie de calitate necesita extrem de multe cunostinte, atentie la detalii, dar si timp. Grabirea procesului de montaj gresie poate conduce la aparitia unor probleme foarte greu de reparat.

Mai mult decat atat, asa cum veti descoperi pe parcursul acestui articol, manopera de montare a gresiei nu presupune doar montajul propriu-zis al placilor ceramice. Executia corecta a lucrarilor include, printre altele, si pregatirea suprafetelor, dar si alegerea gresiei potrivite. 

Care este pretul mediu pentru manopera gresie?

Asadar, am stabilit faptul ca montarea gresiei presupune mai multe tipuri de lucrari. Pentru a calcula un pret manopera gresie, ar trebui sa cunoastem detaliile specifice proiectului. De exemplu, daca doriti sa renovati un apartament, este posibil ca proiectul sa presupuna, de asemenea, indepartarea vechii pardoseli. Printre alte caracteristici care pot influenta pretul final, amintim:

  • Tipul placilor de gresie (ceramice sau din piatra naturala);
  • Dimensiunea placilor;
  • Suprafata placata cu gresie;
  • Complexitatea generala a proiectului.

Asadar, cel mai indicat mod de calcul a unui pret pentru manopera gresie este contactarea directa a unei echipe de constructori. In urma analizei particularitatilor proiectului, acestia va vor putea face o oferta concreta. 

Totusi, daca va doriti sa cunoasteti un tarif estimativ, va recomandam sa masurati, in primul rand, suprafata pe care doriti sa o placati cu gresie, si sa inmultiti dimensiunea obtinuta cu tarifele estimative din urmatorul tabel:

LUCRARE PRET U.M.
Desfacere gresie15,00 RONmp
Desfacere mozaic20,00 RONmp
Demontare parchet5,00 RONmp
Demontare linoleum5,00 RONmp
Montaj gresie clasica40,00 RONmp
Montaj gresie treptata sau contratreptata65,00 RONmp
Montaj gresie rectificata65,00 RONmp
Montaj gresie romb55,00 RONmp
Montaj plinte pentru gresie10,00 RONml
Preturi estimative.

Atentie! Tarifele de mai sus sunt doar estimative si pot varia de la un caz la altul. De asemenea, aveti in vedere ca preturile fluctueaza constant in functie de alti factori externi. 

manopera instalare gresie

Ce inseamna o manopera gresie de calitate?

Mai important, insa, decat pretul manopera gresie, este executia unei lucrari de calitate. Cu toate acestea, recunoasterea unei manopere montaj gresie de calitate nu este intocmai un subiect cu care ne intalnim in fiecare zi. De aceea, majoritatea proprietarilor de cladiri nu stiu in functie de ce caracteristici ar trebui sa aprecieze calitatea lucrarilor. Pentru a adresa aceasta problema, iata cativa dintre indicii de care ar trebui sa tineti cont:

1. Nivelul

Indiferent daca pardoseala nefinisata este sau nu plana, placile de gresie (ceramica sau din piatra naturala) trebuie sa fie perfect nivelate (orizontale). Puteti verifica acest aspect cu ajutorul unui poloboc. Atentie, insa! Pentru a preveni montajul incorect al placilor, asigurati-va de faptul ca meseriasul contractat verifica nivelul la fiecare placa in parte. 

2. Rosturile

Cu mici exceptii, liniile (rosturile) dintre oricare doua randuri de placi de gresie trebuie sa fie perfect drepte. De asemenea, unghiul dintre doua placi ar trebui sa fie intotdeauna de 90 de grade. In plus, latimea rosturilor trebuie sa fie uniforma pe toata suprafata pardoselii. In caz contrar, aspectul vizual al interiorului casei nu va fi uniform.

3. Taierea placilor

De cele mai multe ori, la capatul randului, placile trebuie taiate pentru a acomoda perfect dimensiunile camerei. Nu de putine ori, pentru a acoperi diferentele de la capatul randului, constructorii neprofesionisti umplu zona respectiva cu chit de rosturi. O lucrare de calitate, insa, presupune uniformitate din toate punctele de vedere. Asadar, gresia de la capatul randului trebuie atent masurata si taiata, astfel incat latimea rostului sa ramana la fel ca in restul camerei. 

4. Patul de mortar / adeziv

Tonul emis de placile de gresie la ciocnire trebuie sa fie, de asemenea, uniform. Daca ciocanind auziti un sunet „gol”, acest lucru inseamna ca sub placa nu se afla material (adeziv). In timp, acest aspect poate conduce la fisurarea si chiar gaurirea placii de gresie in zona respectiva. 

Sfat util: Depistarea acestei probleme la finalizarea lucrarilor nu va ajuta mult, in sensul in care reparatiile presupun indepartarea pardoselii si remontarea. Preventia se poate realiza prin monitorizarea atenta a santierului, pe tot parcursul efectuarii lucrarilor de montaj gresie. 

5. Tranzitia dintre materiale

Nu in ultimul rand, tranzitia dintre doua tipuri de materiale (de exemplu, de la gresie la parchet) nu ar trebui sa fie brusca. Adesea, pentru a masca aceasta trecere, se recomanda montarea unei plinte intre randurile finale ale celor doua materiale. 

preturi manopera montare gresie

De ce este important sa acordam atentie calitatii manoperei si nu pretului?

In ceea ce priveste calitatea si pretul pentru manopera gresie, s-ar putea spune ca niciunul dintre acestea nu este important in mod particular, ci ambele conteaza in mod egal. Iata care este explicatia acestei afirmatii.

In primul rand, de cele mai multe ori, exista un motiv bine intemeiat pentru care o echipa de constructori va practica un tarif manopera gresie extrem de mic. De regula, preturile mici sunt justificate fie de lipsa experientei, fie de reducerea drastica a calitatii de executie. In orice caz, un pret mult prea mic ar trebui sa ridice un semn de intrebare pentru orice persoana interesata de montajul gresiei. 

In al doilea rand, un pret mai mare nu garanteaza din start o lucrare de exceptie. Din contra, foarte multi proprietari s-au aflat in situatia in care au platit unei echipe un pret mai mare, fara nicio justificare privind calitatea. Asadar, pretul nu garanteaza nimanui calitatea.

Cel mai indicat mod de departajare a echipelor de meseriasi este calitatea, dar si oferta propusa. In primul rand, inainte de a contracta o firma de constructii, cereti oferte de la cat mai multe companii. Odata intrati in posesia acestor oferte, analizati-le atent pentru a identifica operatiunile incluse in pret. De exemplu, daca pretul unei echipe este mai mic decat al altor companii, include oare acesta si operatiunile de demolare a vechii pardoseli? 

Nu in ultimul rand, daca ati creat o lista scurta a potentialilor meseriasi, informati-va cu privire la parerile fostilor lor clienti. Daca majoritatea dintre ei sunt multumiti de lucrare si recomanda cu incredere colaborarea, puteti proceda la semnarea unui contract de prestari servicii. 

cost manopera gresie

De ce sa alegem un profesionist pentru o manopera de calitate?

Contractarea unui profesionist in constructii, in general, dar si privind manopera gresie, in particular, va va scuti de foarte multe probleme (atat in timpul, cat si dupa finalizarea lucrarilor).

Iata, deci, doar cateva dintre motivele pentru care ar trebui sa optati pentru colaborarea cu un profesionist si nu cu un meseriasi neavizat:

  • Timp mai scurt de executie: Montarea gresiei poate dura destul de mult timp. Totusi, un profesionist dispune atat de cunostinte, cat si de unelte profesionale, astfel incat sa finalizeze lucrarile in cel mai scurt timp posibil. Toate acestea, fara a afecta in vreun fel calitatea montajului;
  • Delegarea responsabilitatilor: Daca mai sus va recomandam sa supervizati santierul pe tot parcursul lucrarilor, contractarea unui profesionist ar trebui sa va scuteasca de aceste responsabilitati. Practic, veti avea garantia unei lucrari bine executate, chiar si fara a fi prezenti permanent la locul de desfasurare al lucrarilor;
  • Reducerea deseurilor: Reducerea deseurilor se refera la faptul ca un profesionist eficientizeaza, in general, consumul de materiale (placi ceramice, adeziv, etc.).

Asadar, intre calitate si pret manopera gresie ar trebui sa existe intotdeauna un raport de egalitate. Alegeti cu grija echipa cu care veti colabora si, indiferent de circumstante, la finalul proiectului, efectuati o evaluare a lucrarilor. Acestea fiind spuse, spor in noul proiect!

Firme recomandate. Promovat

Vrei sa fii recomandat ca firma? Vezi detalii aici.

Ai un proiect nou de executat?

Lanseaza o cerere in 4 pasi simpli.

Obtine minim 3 oferte de pret.