Manopera faianta

Care este pretul pentru manopera?

Pret mediu

60 RON

Pret minim: 40 RON

Pret maxim: 80 RON

Costul manoperei este masurat pe metru patrat.

Ai un proiect nou de facut?

Contine firme recomandate. Vezi firmele.

Esti firma si vrei mai multi clienti? Te recomandam noi clientilor. Vezi detalii.

Faianta joaca un rol extrem de important in ceea ce priveste design-ul interior. Asadar, o manopera faianta corect executata poate face distinctia intre un interior de lux si unul monoton.

Totusi, cum apreciem o lucrare de calitate? Ei bine, in cele ce urmeaza va vom prezenta aspectele carora ar trebui sa le acordati atentie pentru a beneficia de o manopera aplicare faianta corecta, dar si cum pretul poate influenta calitatea. 

Manopera faianta

De ce este importanta manopera aplicarii faiantei?

Manopera faianta nu reprezinta doar aplicarea placilor ceramice pe peretii interiori ai unei case. Desi poate parea usor de executat, o astfel de lucrare necesita atat timp, cat si cunostinte in domeniu.

Asa cum mentionam anterior, calitatea manoperei influenteaza in mod direct aspectul interior. De exemplu, o manopera de buna calitate poate pune in valoare chiar si materiale de constructie mai putin calitative. De cealalta parte a baricadei, o manopera defectuoasa va arata urat chiar si cu cele mai bune materiale.

Care este pretul mediu pentru manopera faianta?

In domeniul constructiilor, pretul este un subiect extrem de volatil. De regula, niciun proiect nu se aseamana cu un altul si, de aceea, calcularea unui tarif manopera faianta exact este posibila doar dupa analizarea particularitatilor proiectului.

Pe scurt, daca vreti sa stiti cu precizie cat va va trebui sa achitati meseriasilor pentru placarea cu faianta, va recomandam sa apelati direct la o firma de constructii. Le veti putea prezenta acestora detalii cu privire la lucrarile pe care doriti sa le efectuati, iar acestia, cu siguranta, va vor oferta in consecinta!

Totusi, daca vreti sa calculati un buget estimativ, va prezentam mai jos un tabel cu preturi manopera faianta, practicat de majoritatea profesionistilor in domeniu. Sfat util: Inainte de a calcula preturile, masurati suprafetele (peretii) pe care doriti sa le placati cu faianta. Cotele obtinute le puteti inmulti cu tarifele de mai jos pentru a obtine o cotatie estimativa.

LUCRARE PRET U.M.
Demontare faianta15,00 RONmp
Demontare mozaic20,00 RONmp
Curatare glet de pe pereti10,00 RONmp
Desfacere tencuiala interioara10,00 RONmp
Transport moloz200,00 RONmc
Montaj faianta clasica40,00 RONmp
Montaj plinte pentru faianta10,00 RONml
Preturi estimative.
Manopera instalare faianta

Ce inseamna o manopera faianta de calitate?

Asa cum spuneam in deschiderea materialului, majoritatea persoanelor fizice care construiesc sau renoveaza o casa se confrunta cu faptul ca nu dispun de un ghid clar in functie de care sa poata aprecia calitatea pentru manopera faianta.

Pentru a va veni in ajutor, in cele ce urmeaza vom prezenta atat un scurt ghid de bune practici, cat si cateva exemple de „asa nu”.

Ghid de bune practici in manopera aplicare faianta

Nu trebuie sa fiti experti in constructii sau in design interior pentru a verifica daca meseriasii contractati au facut sau nu o treaba buna. In principiu, o lucrare de foarte buna calitate ar trebui sa incadreze, printre altele, si caracteristicile urmatoare:

  • Dimensionarea corecta a placilor: De regula, placile de faianta trebuie taiate pentru a se incadra perfect pe suprafata peretelui. Intr-o manopera bine executata, dimensiunea placilor va fi uniforma, urmand, bineinteles, forma camerei;
  • Pozitionarea corecta a faiantei: In momentul placarii cu faianta, meseriasul va avea in vedere dimensiunea peretelui, dar si dimensiunea placilor, pentru a centra simetric placile de faianta. De asemenea, fiecare placa in parte trebuie verificata, astfel incat nivelul sa fie corect (sa nu existe inclinare);
  • Forma si latimea rosturilor: Rosturile dintre randurile de faianta trebuie sa aiba aceeasi latime pe toata suprafata peretilor. De asemenea, acestea trebuie sa fie perfect drepte, iar intre acestea sa se formeze unghiuri de 90 de grade;
  • Fixarea materialelor: Faianta bine montata poate rezista cu usurinta chiar si peste 50 de ani. Pentru a asigura acest aspect, meseriasii trebuie sa fixeze cu grija fiecare placa in parte si sa respecte reteta, dar si cantitatea optima de adeziv. 

Cum depistam o manopera montare faianta indoielnica

Chiar si cele mai mici greseli isi pot pune amprenta atunci cand apreciem o manopera ca fiind de calitate indoielnica. Asadar, pentru a depista o manopera prost executata, vom acorda atentie detaliilor:

  • In timpul montajului, pentru a asigura aderenta, suprafetele suport trebuie bine curatate. Daca observati placi care par deplasate sau desprinse, poate fi un semn ca meseriasul nu a facut o treaba foarte buna;
  • Din graba sau din neatentie, anumiti meseriasi vor sari peste etape sau le vor executa doar pe jumatate. Ciocaniti usor cu degetul in fiecare placa, iar daca suna „a gol”, zona respectiva nu a fost complet acoperita cu adeziv;
  • Taierea placilor de faianta este, in sine, o operatiune care necesita o anumita profunzime a cunostintelor. Verificati atat placile de la final de rand, cat si cele din jurul accesoriilor electrice (prize, intrerupatoare), pentru a verifica daca acestea au fost taiate corect. 
pret Manopera montare faianta

De ce este important sa acordam atentie calitatii manoperei si nu pretului?

Indiferent de tipul lucrarilor efectuate, orice investitie imobiliara ar trebui sa urmareasca, inainte de toate, un nivel al calitatii cat mai ridicat.

In acest sens, pretul pentru manopera faianta ar trebui sa ramana intotdeauna in plan secundar. Bineinteles, acest lucru nu inseamna ca veti fi nevoiti sa achitati sume absurde, in speranta ca, astfel, veti beneficia de o manopera de calitate. Din contra, cel mai indicat mod de a depista o echipa de profesionisti este prin solicitarea a cat mai multor oferte. Odata obtinut un raspuns de la toate companiile contactate, comparati ofertele obtinute si vedeti cu exactitate ce includ. 

In urma acestui studiu de piata, veti putea crea o lista scurta a potentialilor constructori care se incadreaza in bugetul dumneavoastra. In cele din urma, departajarea trebuie realizata in functie de calitatea pe care o asigura fiecare. Pentru a verifica acest aspect, cautati pe internet parerile fostilor lor clienti. Daca este cu putinta, puteti solicita chiar sa vizualizati fizic una dintre lucrarile executate de acestia.

Pe parcursul cautarilor, veti observa, cu siguranta, ca pretul nu este intotdeauna un indice relevant. Daca pretul este prea mic, ar trebui sa existe un semn de intrebare cu privire la experienta echipei sau la calitatea lucrarilor. Daca, insa, pretul este prea mare, ar trebui identificat cum este acesta justificat. O regula general valabila este ca pretul mai mare nu garanteaza nimanui satisfactia. 

cost Manopera faianta

De ce sa alegem un profesionist pentru o manopera de calitate?  

Contractarea unei echipe de profesionisti in detrimentul unor constructori lipsiti de experienta este o necesitate pentru orice persoana care doreste sa se bucure de investitia facuta pe termen indelungat.

Iata, deci, cateva dintre avantajele contractarii unor meseriasi manopera faianta, in adevaratul sens al cuvantului:

  • Calitate: Profesionistii pot justifica tarifele practicate prin mentinerea unui standard al calitatii ridicat. Mai mult decat atat, acestia pot demonstra afirmatia anterioara prin portofoliul lor de clienti;
  • Pret: Desi manopera, in sine, ar putea costa mai mult, un profesionist poate reduce costul general al investitiei cu pana la 50 %. Acest lucru este posibil prin reducerea deseurilor, dar si prin finalizarea la timp a proiectului;
  • Consiliere: Profesionistii nu doar ca vor prelua proiectul si vor monta faianta pe pereti. Acestia va vor consilia, deopotriva, pe tot parcursul investitiei. Acest aspect include printre altele si achizitionarea celor mai bune materiale (in raport cu bugetul). 

Asadar, un astfel de proiect nu consta doar din aplicarea faiantei pe pereti. Daca va doriti sa beneficiati de cele mai bune rezultate, optati intotdeauna pentru profesionisti, dar si pentru materiale de cea mai buna calitate. Doar astfel investitia va avea succes!

Firme recomandate. Promovat

Vrei sa fii recomandat ca firma? Vezi detalii aici.

Ai un proiect nou de executat?

Lanseaza o cerere in 4 pasi simpli.

Obtine minim 3 oferte de pret.