Manopera gard

Care este pretul pentru manopera?

Pret mediu

200 RON

Pret minim: 60 RON

Pret maxim: 400 RON

Costul manoperei este masurat pe metru liniar.

Ai un proiect nou de facut?

Contine firme recomandate. Vezi firmele.

Esti firma si vrei mai multi clienti? Te recomandam noi clientilor. Vezi detalii.

Adesea, investitorii imobiliari construiesc gardul chiar inainte de demararea lucrarilor de constructie ale casei. Intelegem, asadar, ca manopera gard se numara printre principalele investitii de dupa achizitionarea terenului.

Avand in vedere importanta unei astfel de lucrari, in cele ce urmeaza va vom prezenta cele mai importante aspecte legate de calitatea, dar si de pretul de constructie al unui gard. 

Manopera Gard

De ce este importanta manopera pentru construirea gardului? 

Indiferent de materialul din care este construit, gardul are o semnificatie extrem de importanta, atat in ceea ce priveste estetica, cat si securitatea unei proprietati. Intrucat manopera gard include toate operatiunile de constructie ale gardului, de aceasta va depinde, practic, succesul investitiei.

Modalitatea prin care evaluam succesul lucrarii se regaseste in mai multe aspecte:

 • Durata de exploatare a investitiei (rezistenta gardului in timp);
 • Controlul accesului pe proprietate (preventia patrunderii raufacatorilor, dar si a animalelor);
 • Estetica proprietatii (finisarea gardului in raport cu cerintele beneficiarului).

Care este pretul mediu pentru manopera gard?

Atunci cand discutam despre un pret manopera gard, trebuie sa intelegem ca acesta include o serie de operatiuni. De exemplu, in functie de materialul din care este construit gardul, ar putea fi necesare excavari, realizarea unor cofraje, turnari de beton, etc. De aceea, pretul pentru manopera construire gard variaza, de regula, de la un proiect la altul.

Asadar, daca scopul este acela de a obtine un tarif exact, va recomandam sa contactati o echipa de constructori. Daca, insa, doriti sa calculati un tarif estimativ pentru propriul proiect, tabelul de mai jos ar trebui sa va fie de ajutor:

Gard din fier forjat
Tarif mediu per m.p.350,00 RON
Alte costuri per m.p.500,00 RON
Gard din beton
Tarif mediu per m.l.160,00 RON
Alte costuri per m.l.200,00 RON
Gard din lemn
Tarif mediu per m.p.180,00 RON
Alte costuri per m.p.300,00 RON
Gard din PVC
Tarif mediu per m.p.160,00 RON
Alte costuri per m.p.250,00 RON
Gard metalic
Tarif mediu per m.p.380,00 RON
Alte costuri per m.p.500,00 RON
Gard din piatra naturala
Tarif mediu per m.p.150,00 RON
Alte costuri per m.p.300,00 RON
Preturi estimative.

Sfat util! Costurile variabile se refera la lucrari adiacente, precum saparea fundatiilor, realizarea armaturilor si montarea cofrajelor. Acestea se calculeaza, de regula, in functie de suprafata terenului, dar si de adancime. Atunci cand solicitati o oferta de pret pentru manopera gard de la o firma de constructii, asigurati-va ca le oferiti acestora cat mai multe detalii despre proiect.

Pentru a simplifica procesul de solicitare, iata mai jos un model de cerere de oferta:

 • Localitate: de exemplu, Lilieci, Ialomita;
 • Lungime desfasurata gard: de exemplu, 100 metri liniari (suma laturilor terenului);
 • Material de constructie: de exemplu, gard lemn pe stalpi metalici, gard beton armat, etc.;
 • Materiale finisaj: de exemplu, tencuiala decorativa tip mozaic;
 • Tip acces: de exemplu, poarta culisanta, porti batante, etc. (de preferat sa includeti si dimensiunea);
 • Alte informatii: includeti toate informatiile necesare pentru a descrie proiectul dumneavoastra in detaliu. 
Manopera constructie Gard

Ce inseamna o manopera gard de calitate?

De la bun inceput, trebuie spus ca o manopera gard de calitate se recunoaste in functie de tipul gardului, cu precadere in functie de materialul din care este construit gardul. Asadar, pentru a discuta despre caracteristicile de calitate ale unui gard, ar trebui sa cunoastem solutiile utilizate in procesul de constructie.

In cele ce urmeaza va prezentam o serie de aspecte pe care ar trebui sa le verificati, atat in timpul constructiei, cat si la finalizarea lucrarilor:

1. Aliniament

Aliniamentul este una dintre principalele caracteristici ale unui gard de calitate, indiferent de materialul din care acesta este construit. Nu de putine ori, dupa finalizarea lucrarilor, anumiti proprietari s-au trezit in situatia in care gardul lor era amplasat fie spre interiorul proprietatii (pierzand din suprafata), fie pe proprietatea vecinilor (caz in care fie au fost nevoiti sa plateasca compensatii, fie au fost nevoiti sa darame si sa construiasca gardul din nou). In acest sens, asigurati-va ca echipa care realizeaza manopera constructie gard masoara „de doua ori” inainte de a trece la demararea lucrarilor. 

2. Ancorare

Indiferent daca este construit din metal, lemn sau beton armat, orice gard are la baza o structura de rezistenta. Aceasta consta, de regula, din cuzineti si stalpi, dar poate include si o fundatie de jur imprejurul terenului. Asadar, inainte de a stabili adancimea cuzinetilor (a stalpilor de sustinere), verificati calitatea solului. 

3. Finisare

In privinta gardurilor, finisajele joaca un rol dublu. Acestea ofera, in primul rand, un aspect uniform, iar in al doilea rand, protejeaza materialele impotriva intemperiilor. De exemplu, gardurile din lemn trebui vopsite sau lacuite pentru a preveni deteriorarea (prin putrezire, sau din cauza termitelor). Asadar, asigurati-va ca gardul este finisat corespunzator pe toata suprafata. 

Sfat util: Atunci cand inspectati suprafetele, verificati cu precadere locurile greu accesibile, precum imbinarile dintre doua placi (de lemn, metalice, etc.). 

cost manopera gard

De ce este important sa acordam atentie calitatii manoperei si nu pretului?

Daca am discutat mai sus despre preturi manopera gard, dar si despre indicii in functie de care evaluam calitatea, este acum important sa discutam despre care dintre aceste doua aspecte trebuie sa mizam mai mult atunci cand alegem echipa de constructori.

In acest sens, iata cateva dintre detaliile de care ar trebui sa tineti cont:

 • Ce spun clientii precedenti? Cu o simpla cautare pe internet, puteti identifica parerile persoanelor care au colaborat in trecut cu firma respectiva;
 • Ce include oferta? Asa cum spuneam, constructia unui gard poate presupune doar montajul, sau chiar realizarea unei fundatii de jur imprejurul terenului;
 • Care este costul mediu? Adesea, un pret manopera constructie gard mai mare nu garanteaza, implicit, si o calitate de exceptie.  

Acestea fiind spuse, pretul nu reflecta in mod cert calitatea. Asadar, pentru a identifica o echipa de profesionisti (in adevaratul sens al cuvantului) solicitati cat mai multe oferte si comparati, in primul rand, operatiunile incluse in pret. 

cost gard lemn

De ce sa alegem un profesionist pentru o manopera de calitate?

Acum ca am stabilit motivul pentru care nu pretul, ci calitatea serviciilor este cea in functie de care ar trebui sa departajam firmele care ofera manopera gard, iata si cateva dintre motivele, sau mai bine spus, avantajele de care veti beneficia contractand o astfel de echipa: 

 • Raport calitate – pret: Un profesionist dispune, in primul rand, atat de cunostintele, cat si de ustensilele necesare pentru a va garanta o lucrare de calitate. Mai mult decat atat, preturile practicate de profesionisti sunt intotdeauna competitive. Pe scurt, acestia nu vor solicita pentru o lucrare un pret exagerat, ci unul corect;
 • Consiliere de specialitate: Nu doar ca un profesionist va executa lucrarile in cel mai corect mod posibil, ci si va va consilia pe tot parcursul proiectului. De exemplu, acesta va va ajuta, de asemenea, in alegerea materialelor potrivite si chiar pentru un pret redus;
 • Timp de executie: De regula, profesionistii finalizeaza un proiect cu pana la 50% mai rapid decat constructorii fara experienta. Desigur, acest lucru inseamna ca veti putea incepe mult mai rapid exploatarea si valorificarea investitiei. De asemenea, reducerea timpului de executie scade considerabil costul pentru mentinerea santierului. 

Asadar, proiectele care presupun manopera constructie gard sunt relativ complexe si necesita foarte multa atentie la detalii. Din fericire, alaturi de o echipa de profesionisti, nu ar trebui sa intampinati nicio problema. Acestea fiind spuse, speram ca am raspuns cu ocazia acestui material tuturor intrebarilor dumneavoastra si va uram spor la treaba!

Firme recomandate. Promovat

Vrei sa fii recomandat ca firma? Vezi detalii aici.

Ai un proiect nou de executat?

Lanseaza o cerere in 4 pasi simpli.

Obtine minim 3 oferte de pret.