Garaj din lemn

garaj din lemn

Contine firme recomandate. Vezi firmele.

Esti firma si vrei mai multi clienti? Te recomandam noi clientilor. Vezi detalii.

Autoturismul poate fi un mijloc de transport, o investitie, un mijloc de productie pentru firme, un simbol al statutului, o pasiune sau o necesitate pentru familii. Oricum l-am percepe, are o valoare materiala semnificativa si trebuie sa respectam asta.

Actiunea factorilor oxidanti, ninsorilor, ploilor, a altor factori de mediu, coliziunile, pot afecta sau deteriora autoturismul. Asta inseamna o pierdere importanta in buget. In parcarile marilor orase sau in trafic protejam autoturismul prin atentia la volan si la alegerea locului de parcare.

Din fericire, acasa sau la sediul firmei avem o solutie suplimentara: construirea unui garaj pentru masina. Un garaj bine proiectat si construit va fi ca o casa pentru mijlocul de transport. Acolo va stationa peste noapte, va avea caldura si obiecte aferente la indemana.

Pentru ca un garaj spatios permite si depozitarea diferitelor scule, unelte, piese de rezerva, canistre si alte bunuri necesare exploatarii autoturismului. Fie ca sunt inchise sau deschise, iluminate sau nu, incalzite sau nu, garajul protejeaza major masina, ii pastreaza valoarea mai mult in timp si ne scuteste de batai de cap cu reparatii si ameliorari.

Din fericire, avem de ales dintre diverse modele de garaje, adaptate mediului nostru sau dorintelor noastre. Garajul poate fi proiectat in diferite forme, cu o incinta sau mai multe, cu 4 pereti sau deschis ori semideschis, etc. Ca material de construire avem de ales dintre caramida, beton, tabla, pal, lemn, etc. In continuare vom afla mai multe despre garajele din lemn: ce sunt, de cate tipuri sunt si ce beneficii ne aduc comparativ cu celelalte.

Cat de eficiente sunt garajele din lemn?

Eficienta unui garaj este direct influentata de calitatea proiectului, a materialelor, dotarilor suplimentare (incinte anexe, iluminat electric, aductiune apa, sistem de incalzire, alarmare, etc.) si de calitatea constructiei.

Peretii pot fi mai grosi sau mai subtiri, pot fi izolati sau nu. Se poate imbunatati podeaua sau nu. Acoperisul poate fi realizat din materiale mai scumpe, cu invelitoare si poate fi hidroizolant. Putem prevedea ferestre pentru garajul masinii noastre. Usa poate fi automata sau manuala, cu sistem antiefractie sau fara.

Garajul lemn asigura o protectie sporita si un confort interior deosebit. Pentru ca nu doar masina va avea acces in garaj, si noi vom folosi garajul in tot ce priveste autoturismul nostru.

Modularea grinzilor, placilor si scandurilor de lemn poate fi facuta foarte variat. Astfel, obtinem nivelul de eficienta pe care chiar ni-l dorim. Spre deosebire de beton, de exemplu, care ne asigura o flexibilitate mai redusa, garajul din lemn poate fi usor reparat sau chiar mutat in alt loc.

Nu vom gasi un alt material atat de rezistent si flexibil in ceea ce priveste proiectarea, precum lemnul. Daca dorim extinderea sau modificarea garajului, lemnul permite destul de lesne o astfel de operatie. Autoturismele chiar pot avea toata protectia necesara acasa sau la sediul firmei in garaje structura din lemn.

garaje din lemn

Care sunt avantajele unui garaj din lemn?

Garajele de lemn au avantaje certe, comparativ cu alte solutii. Haideti sa vedem cateva dintre acestea:

  • Versatilitate: Placile, scandurile si grinzile din lemn pot fi ansamblate in sute de moduri si dimensiuni, astfel ca ne putem personaliza exact modelul dorit. Mai mult, il putem vopsi in orice nuanta de culoare. Obtinem, astfel, o ,,locuinta pentru masina”, perfect armonizata cu casa si curtea noastra;
  • Montare rapida: Ansamblarea pieselor din lemn este relativ facila. Garajul de lemn va fi ridicat de cateva ori mai repede decat cele din alte materiale. Are nevoie doar de o fundatie simpla. Economisim timp si bani;
  • Intretinere usoara: In cele mai multe cazuri, daca o parte din garaj se deterioreaza, se inlocuiesc rapid cateva elemente din lemn. Atat de simplu. Alte materiale nu permit asa o operatiune. In plus, lemnul nu are nevoie de o intretinere speciala, nu rugineste si nu corodeaza;
  •  Asigura o izolare naturala: Lemnul ofera un transfer firesc de caldura cu exteriorul. Iarna va fi mai cald in garaj si vara mai racoare. Ferim, astfel, masina de temperaturi extreme, chiar fara a folosi o instalatie de climatizare. Protectia la umiditate asigurata de lemn este, de asemenea, la un nivel ridicat;
  • Estetic: In cele mai multe cazuri, un garaj din lemn va fi mult mai aspectuos decat unul dintr-un alt material. Daca tinem la aspectul casei sau a sediului firmei noastre, e bine sa ne preocupe si aspectul garajului. Oricate imbunatatiri am aduce unui garaj de beton sau tabla, nu va fi mai frumos ca unul din lemn;
  • Ecologic: Lemnul este un material 100% natural. Prelucrarea lemnului pana la obtinerea elementelor constructive se face fara adaos de substante nocive. Garajul va fi, astfel, un colt de natura in ambientul casei sau sediului firmei;
  • Costul: Garajele din lemn asigura un raport cost – beneficiu net superior altor materiale de constructii. Pretul de achizitie al elementelor de constructie de lemn este foarte competitiv. La fel de important este ca beneficiem si de durabilitate si intretinerea usoara. Astfel, costul pe toata perioada de exploatare va fi foarte avantajos.

Tipuri de garaje din lemn

Intalnim mai multe tipuri de garaje construite din lemn:

  • Cel mai ales de catre clienti este garajul din placaje prefabricate din lemn. Este mai ieftin la achizitie, mai usor de ansamblat, dar si mai putin rezistent in timp. Un astfel de garaj va costa cu pana la 40% mai putin decat un garaj din beton;
  • Solutia mai durabila este garajul din busteni pe structura din lemn. Este mult mai rezistent, eficienta termica este ridicata si se intretine in timp foarte ieftin;
  • Tot la categoria garaje avem si carportul din lemn. Este forma cea mai simpla de a va adaposti masina. Fara pereti, doar stalpi de sustinere si acoperis, plat sau in 2-4 ape.
garaj pe structura din lemn

Care este costul de constructie al unui garaj din lemn?

Preturile difera in functie de complexitatea proiectului, tipului de garaj ales, dificultatii de construire si transportului materialelor.

Haideti sa aflam preturile medii pentru cele mai solicitate tipuri de garaje lemn, pentru proiecte simple, pentru o masina. Un carport cu tot cu transport si montaj are un pret mediu de 1200 – 2500 de EURO. Un garaj din placaje prefabricate din lemn va costa, cu aproximatie, intre 2200 – 3800 EURO. Un garaj din busteni va costa, in general, peste 5000 EURO.

De ce sa alegem un garaj din lemn?

Din fericire, avem de ales dintre mai multe solutii de materiale pentru garajul de pe langa casa sau firma. Ne putem orienta spre un garaj din beton, care necesita o fundatie mai complexa si este mai dificil de construit. Putem opta pentru un garaj din fier, care se ridica usor, dar pierde mult la indicele de transfer de temperatura si umiditate.

Garajul din lemn este cel mai versatil dintre toate. Se monteaza cu usurinta, se repara usor si este facil de demontat sau mutat in alt loc. De asemenea, intruneste toate caracteristicile pozitive pe care natura ni le ofera. Respirabilitate, rezistenta in timp, intretinere usoara, integrare armonioasa in mediu.

Indiferent ca dorim un garaj pentru masina personala sau pentru masinile firmei, costul este un aspect important. Si aici garajele din lemn sunt in avantaj. Atat pretul de achizitie, cat si cel de utilizare este mai competitiv decat celalalte solutii de pe piata.

Firme recomandate. Promovat

Vrei sa fii recomandat ca firma? Vezi detalii aici.

Ai un proiect nou de executat?

Lanseaza o cerere in 4 pasi simpli.

Obtine minim 3 oferte de pret.