Manopera demolari

Care este pretul pentru manopera?

Pret mediu

500 RON

Pret minim: 100 RON

Pret maxim: 1000 RON

Costul manoperei este masurat pe metru cub.

Ai un proiect nou de facut?

Contine firme recomandate. Vezi firmele.

Esti firma si vrei mai multi clienti? Te recomandam noi clientilor. Vezi detalii.

Sensul unei demolari este mai degraba de a reda frumusetea unei proprietati, prin facilitarea unei noi constructii. Asadar, intai de toate, trebuie sa intelegem ca demolarea nu inseamna distrugere, ci dimpotriva regenerare. Cu toate acestea, contrar opiniei generale, manopera demolari nu presupune doar „daramarea” unor ziduri vechi. Asadar, pentru a lamuri toate aspectele legate de ce presupune o lucrare de demolare, in cele ce urmeaza vom discuta despre:

  • Cand alegem renovarea si cand demolarea;
  • Ce pret manopera demolari practica majoritatea profesionistilor;
  • Care sunt caracteristicile unei demolari calitative;
  • Cum alegem echipa potrivita pentru manopera demolare.
manopera demolare

De ce este importanta manopera de demolari?

Din punct de vedere al manoperei, demolarile sunt considerate mai complicate decat constructiile. In primul rand, executantul unei manopere demolari trebuie sa aiba in vedere evaluarea structurii de rezistenta a cladirii si planificarea fiecarei etape de demolare. In al doilea rand, de cele mai multe ori, pe parcursul demolarii propriu-zise apar anumite variabile si complicatii. Astfel, echipa de demolare trebuie sa se adapteze pe parcurs pentru a lua cele mai sigure decizii. Asadar, demolarile presupun anumite calificari si cunostinte de specialitate, astfel ca manopera trebuie realizata doar de catre profesionisti.

Cand si de ce este necesara o demolare?

Se intampla ca uneori, oricat de mult ne-am dori sa renovam o cladire, din diverse motive, acest lucru pur si simplu nu este posibil. Totusi, intrebarea ramane: cum decidem cand putem restaura o cladire si cand trebuie sa demolam? Ei bine, vom raspunde acestei intrebari prin scenarii practice:

#1: Cladire de patrimoniu

Demolarea unei cladiri istorice poate fi relativ dificila si (uneori) chiar ilegala. Totusi, daca sunteti proprietarii unei cladiri de patrimoniu, a carei structura de rezistenta ori fatada au fost grav afectate, va recomandam sa apelati la o echipa specializata în manopera demolari. Acestia va vor consilia cu privire la legislatia in vigoare, precum si asupra optiunilor pe care le aveti in vederea valorificarii respectivei proprietati.

#2: Probleme de structura

Integritatea fundatiei si a structurii de rezistenta sunt poate principalii factori de decizie intre renovare si demolare. In acest sens, in primul rand, echipa de profesionisti va evalua starea curenta a structurii de rezistenta. In al doilea rand, echipa trebuie sa stabileasca daca structura poate suporta viitoarele interventii (de exemplu, extinderea nivelului). Implicit, în cazul unei structuri integre, se va recomanda renovarea, iar in cazul unei structuri fragile, se va recomanda demolarea si reconstructia. 

#3: Estetica urbana

Nu de putine ori, proprietarii aleg sa construiasca multiple anexe unei case (de exemplu, camere de vara, bucatarii, etc.). Din nefericire, din punct de vedere vizual, aceste anexe nu se integreaza cu planul urbanistic zonal si, implicit, incalca regulamentele. Mai mult decat atat, din punct de vedere financiar, anexarea nu doar ca nu este estetica, ci si mult mai costisitoare decat demolarea si realizarea unei noi cladiri, in conformitate cu necesitatile curente ale proprietarilor.

cost manopera demolare

Care este pretul mediu pentru o manopera de demolari?

Pentru a raspunde concis acestei intrebari, trebuie sa stiti ca fiecare lucrare are propriile particularitati si, totodata, propriul pret manopera demolari. Asadar, pentru a obtine o oferta concreta cu privire la costurile pe care urmeaza sa le suportati cu demolarea, va recomandam sa apelati direct la o firma specializata. Le veti prezenta acestora toate datele proiectului, iar acestia va vor putea oferta in functie de acestea. Totusi, pentru a putea calcula un cost estimativ, iata care sunt preturile cu manopera de demolare, in functie de tipul lucrarii:

Tipul lucrariiU.M.Pret mediu – Lei – 
Demolari betonmc45 – 85
Demolari pereti zidariemc40 – 70
Demolari sapemp10 – 20
Demolari fundatiemc50 – 100
Demolari rigipsmp5 – 10
Decopertat tencuialamp8 – 10
Decopertat gresiei si faiantamp8 – 10
Demontat parchet mp5 – 10
Transport molozmc100 – 350

Ce presupune o manopera de demolare?

Manopera demolari presupune, asadar, o serie de interventii si lucrari specifice, prin care se intervine fie asupra intregii cladiri, fie asupra unor elemente singulare de constructie (ziduri, fard, etc.). Mai important, insa, decat definitia demolarii, este recunoasterea indicilor de calitate. Asadar, iata cateva dintre elementele care va indica o demolare de calitate:

#1: Controlul costurilor

Cel putin în teorie, demolarea trebuie sa fie mai eficienta din punct de vedere financiar, comparativ cu o eventuala renovare sau extindere. Asadar, o manopera demolari de calitate presupune un control strict al costurilor. Acest lucru este posibil nu doar prin eficientizarea echipei, ci si prin respectarea legislatiei si evitarea sanctiunilor din partea organelor abilitate ale statului.

#2: Inventarierea bunurilor

Nu toate elementele unei cladiri demolate ajung deseuri. Foarte multe dintre acestea, in special in cazul cladirilor comerciale, pot fi valorificate. De exemplu, demolarea unei cladiri de birouri poate genera un stoc de bunuri electronice si de mobilier. Acestea pot fi fie comercializate printr-o firma specializata, fie donate unei organizatii non-profit locale. Asadar, dupa cum spuneam inca de la inceput, o manopera demolare de calitate nu reprezinta distrugere, ci regenerare si reciclare.

#3: Impactul asupra mediului

Demolarea unei cladiri (cu precadere a celor de mari dimensiuni) poate avea, de asemenea, un impact asupra mediului inconjurator. In acest sens, echipa care executa lucrarile trebuie sa aiba in vedere impiedicarea raspandirii prafului, dar si curatarea terenului, precum si a zonelor din imediata apropiere a acestuia.

cost demolare manuala

De ce este important sa acordam atentie calitatii manoperei si nu pretului?

Adesea, atunci cand facem o investitie imobiliara trebuie sa ne gandim la eficienta financiara. Totusi, foarte multe persoane confunda acest aspect cu alegerea celui mai mic pret manopera demolat. In principiu, aceasta strategie de abordare a unei investitii, din punct de vedere a pretului, este fundamental gresita. 

In primul rand, este bine cunoscut faptul ca un pret foarte mic ascunde diferite deficiente (fie o echipa ne-experimentata, fie o echipa care grabeste lucrarile sau care sare peste anumite etape, etc.). In al doilea rand, nici un pret foarte mare nu garanteaza nimanui succesul. Asadar, investitorului nu ii ramane decat sa identifice pretul pietei si sa aleaga echipa de demolatori în functie de experienta, servicii incluse si (poate cel mai important) calitatea propusa.

Pentru a putea realiza acest lucru, va recomandam sa contactati nu una, ci mai multe firme sau mai multi profesionisti, carora sa le prezentati proiectul si sa le solicitati o oferta. Ulterior, dupa ce veti fi primit mai multe oferte, comparati-le pentru a identifica serviciile incluse. Nu in ultimul rand, interesati-va cu privire la cei contactati si la nivelul calitatii lucrarilor realizate anterior de acestia.

De ce sa alegem un profesionist pentru o manopera de calitate?

Cuvantul profesionist implica de la sine o lucrare de calitate. Totusi, iata doar cateva dintre beneficiile practice care va vor garanta in final ca manopera demolari va fi una de foarte buna calitate, daca veti apela la serviciile unui profesionist:

  • Cunostinte legislative: Lucrarile de demolare presupun cooperarea cu mai multe institutii ale statului. Un profesionist trebuie sa fie intotdeauna la curent cu cele mai noi articole de lege, astfel incat sa evite eventuale incalcari legislative;
  • Siguranta în munca: Chiar si cele mai mici erori de planificare sau de executie pot avea efecte devastatoare în cazul unei demolari. Un profesionist garanteaza evitarea acestora si isi asuma responsabilitatea totala asupra proiectului;
  • Echipamente profesionale: Pe langa experienta, un profesionist dispune de echipamente profesionale care garanteaza nu doar o demolare de calitate, ci si un timp de executie mai redus.

Asadar, manopera demolari reprezinta mai mult decat daramarea unor ziduri. Printre altele, un demolator profesionist intermediaza interactiunea cu organele statului, planifica etapele de demolare si supravegheaza indeaproape bunul mers al lucrarilor. 

Firme recomandate. Promovat

Vrei sa fii recomandat ca firma? Vezi detalii aici.

Ai un proiect nou de executat?

Lanseaza o cerere in 4 pasi simpli.

Obtine minim 3 oferte de pret.