Manopera beton

Care este pretul pentru manopera?

Pret mediu

100 RON

Pret minim: 50 RON

Pret maxim: 200 RON

Costul manoperei este masurat pe metru cub.

Ai un proiect nou de facut?

Contine firme recomandate. Vezi firmele.

Esti firma si vrei mai multi clienti? Te recomandam noi clientilor. Vezi detalii.

Atunci cand discutam despre manopera beton, ne referim nu doar la realizarea amestecului de ciment, ci si la diferitele utilizari ale acestuia. Asadar, desi turnarea betonului poate parea o lucrare usoara, practica demonstreaza de cele mai multe ori contrariul. De aceea, daca va pregatiti de o lucrare care implica realizarea si turnarea betonului, este indicat ca, intai de toate, sa fiti informati. In acest sens, materialul de mai jos isi propune sa raspunda catorva dintre cele mai importante intrebari legate de manopera de turnat beton, respectiv:

  • Care sunt principalele utilizari ale betonului;
  • Cum identificam o manopera de turnare beton de calitate;
  • Ce preturi manopera turnat beton practica majoritatea profesionistilor.
manopera beton

De ce este importanta manopera turnarii betonului?

Dupa cum probabil ca stiti, betonul are o gama foarte variata de utilizari. In plus, de cele mai multe ori, rolul elementelor realizate din beton este acela de a intari sau chiar de a sprijini o structura. Astfel, putem afirma ca manopera beton joaca un rol extrem de important in ceea ce priveste rezistenta lucrarii pe termen lung. 

De exemplu, o fundatie din beton de calitate indoielnica nu doar ca se va crapa la scurt timp dupa realizare, dar, in egala masura, va pune in pericol viata locatarilor. De asemenea, daca reteta de beton nu a fost realizata corect, elementele turnate se pot macina, rezultand intr-un aspect estetic neplacut. 

Care sunt principalele utilizari?

In principiu, betonul este un material versatil cu multiple utilizari in domeniul constructiilor. Totusi, principalele utilizari ale acestuia sunt intalnite, de regula, la confectionarea/realizarea de:

  • Dale si sape: Cei mai multi investitori privati aleg sa finiseze suprafetele destinate traficului motorizat sau pietonal fie cu dale din beton, fie prin turnarea unei sape sau a unei placi din beton. Motivele principale sunt, de regula, pretul scazut, dar si caracteristicile de rezistenta sporita ale betonului;
  • Stalpi: Stalpii din beton pot avea mai multe destinatii. Acestia pot fi, de exemplu, de mici dimensiuni, utilizati la realizarea gardurilor, sau de mari dimensiuni, pentru electricitate. In principiu, aceste formatiuni sunt armate cu fier beton;
  • Ziduri de sustinere: Pentru a intari structura de rezistenta a unei case, foarte multi arhitecti recomanda plasarea strategica a unor ziduri din beton in interiorul cladirii. De asemenea, betonul este poate cel mai popular material utilizat in realizarea structurilor de rezistenta pentru cladiri;
  • Fundatii: Manopera beton in cazul turnarii unei fundatii are anumite particularitati. In primul rand, dat fiind rolul pe care fundatia il joaca in rezistenta unei cladiri, la turnare, betonul trebuie sa fie foarte bine compactat. De asemenea, tratarea betonului post turnare influenteaza in mod direct rezistenta fundatiei pe termen lung.

Asadar, daca pentru lucrari cu un nivel de dificultate scazut, precum turnarea unei placi in curte puteti lucra in regie proprie, pentru lucrarile complexe, care pot genera riscuri pe termen lung (turnarea fundatiilor, a stalpilor de sustinere, etc.) este de preferat contractarea unui profesionist. 

manopera turnare beton

Care este pretul mediu pentru manopera betonului?

De regula, in domeniul constructiilor si, implicit in manopera beton, preturile se calculeaza in functie de mai multi factori. De exemplu, lucrarile de mari dimensiuni, chiar daca au o complexitate mai mare, pot beneficia de anumite reduceri din partea firmelor specializate. Totodata, materialele utilizate in procesul de realizare si turnare a betonului influenteaza in mod direct tariful. 

Asadar, cel mai indicat mod de a obtine o cotatie referitoare la propriul proiect este sa apelati la un profesionist. Inainte de aceasta, insa, asigurati-va ca aveti cel putin o viziune de ansamblu asupra investitiei pe care urmeaza sa o faceti. Altfel, daca doriti sa calculati estimativ costurile pe care urmeaza sa le suportati, iata o lista de preturi manopera turnat beton:

LUCRARI TURNARE BETON
TIPPRETU.M.
Preparat si turnat beton (manual)250 – 300 Leimc
Turnat beton (cifa)50 – 60 Leimc
Compactat beton20 – 40 Leimc
Turnat sapa15 – 50 Leimp
Preparare manuala beton50 – 80 Leimp
LUCRARI ADIACENTE
TIPPRETU.M.
Sapaturi manuale 80 – 100 Leimc
Montat fier beton1,5 – 2 Leikg
Montat / demontat cofraje35 – 40 Leimp
Transport pamant / nisip / balast (roaba)40 – 60 Leimc
Asternere strat pietris5 – 10 Leimp

Ce inseamna o manopera a betonului de calitate?

Acum ca ne-am format o viziune asupra preturilor pentru manopera beton, este timpul sa discutam despre un subiect mult mai important, respectiv calitatea. Asadar, iata cateva dintre normale de calitate pe care betonul ar trebui sa le respecte, pentru ca investitia sa fie considerata sigura:

#1: Calitatea materiei prime

Betonul este un material compus din mai multe elemente. De regula, compozitia acestuia consta din ciment, pietris sau nisip, aditivi si apa. Astfel, calitatea materiei prime utilizata in realizarea compozitiei influenteaza in mod direct calitatea produsului finit. O manopera de calitate presupune, deci, consultanta in privinta achizitionarii materialelor potrivite in raport cu bugetul investitorului.

#2: Rezistenta mecanica

Dupa uscare, puterea betonului de uz comun variaza de regula intre 25 si 40 de megapascali. De asemenea, in cazul anumitor betoane de inalta performanta, acest indice poate depasi valoarea de 50 MPa. In principiu, aceasta caracteristica este influentata nu doar de amestecul de beton, ci si de compactarea acestuia dupa turnare.

#3: Durabilitate generala

Beton bine realizat si turnat corespunzator trebuie, in general, sa fie rezistent la mai multi factori, precum conditiile atmosferice sau contactul cu diferiti agenti chimici. O manopera beton de buna calitate trebuie sa va garanteze, asadar, o perioada de exploatare a investitiei de minim 25 de ani.

pret manopera preparare beton

De ce este important sa acordam atentie calitatii manoperei si nu pretului?

Faptul ca, de cele mai multe ori, suntem tentati sa optam pentru cel mai mic pret nu este o noutate si nu trebuie tratat drept un subiect tabu. Influenta pretului asupra modului de achizitie este o realitate. Totusi, conform spuselor expertilor, alegerea in functie de cel mai mic pret manopera beton este o practica fundamental gresita. In schimb, acestia ne recomanda sa ne indreptam atentia catre calitatea executiei lucrarilor.

De exemplu, echipele care practica preturi foarte mici mascheaza de cele mai multe ori o lipsa a experientei, ori forteaza termenul de predare al lucrarilor, sarind peste mai multe etape (precum tratarea post turnare a betonului). Totodata, un pret mai mare nu garanteaza nimanui o lucrare de foarte buna calitate. Intelegem, asadar, de ce pretul nu este un indice corect. 

Mai mult decat atat, expertii ne recomanda ca atunci cand studiem piata, sa solicitam oferte cat mai multor specialisti. De asemenea, odata intrati in posesia ofertelor, acestea trebuie studiate in detaliu pentru a identifica serviciile incluse. Nu veti fi surprinsi sa observati ca ofertele cu tarife mai mici nu reflecta, de regula, nevoile reale si complete ale solicitantului. astfel, pana la finalizarea lucrarilor, cumulul tarifelor ascunse vor face ca investitia sa depaseasca cu mult oferta initiala.

De ce sa alegem un profesionist pentru o manopera de calitate?

Alegerea unui profesionist manopera beton va garanteaza, intai de toate, faptul ca veti beneficia de cele mai bune servicii, precum si de cele mai corecte tarife. De regula, profesionistii pun pret pe recomandarile clientilor, astfel ca evita sa „pacaleasca”. Asadar, prin insasi termenul de profesionist, intelegem incredere.

In al doilea rand, un profesionist nu sare nicio etapa de executie si respecta termenii de tratare si uscare ai betonului. Astfel, rezultatul final este intotdeauna unul de calitate, dar si foarte rezistent, fiind corect executat.

Nu in ultimul rand, profesionistii dispun de experienta in domeniu si va pot consilia pe tot parcursul desfasurarii lucrarilor. Printre altele, acestia va vor ajuta sa achizitionati materialele potrivite in raport cu propriul buget si astfel sa luati cele mai bune decizii.

In concluzie, atunci cand discutam despre o lucrare de amploare, este de preferat sa apelam la un profesionist. De asemenea, va recomandam ca, indiferent de situatie, sa optati pentru materie prima de calitate, pentru a spori rezistenta in timp a investitiei. Spor la treaba!

Firme recomandate. Promovat

Vrei sa fii recomandat ca firma? Vezi detalii aici.

Ai un proiect nou de executat?

Lanseaza o cerere in 4 pasi simpli.

Obtine minim 3 oferte de pret.