Izolatie polistiren

izolatie cu polistiren

Contine firme recomandate. Vezi firmele.

Esti firma si vrei mai multi clienti? Te recomandam noi clientilor. Vezi detalii.

Protejarea cladirilor impotriva transferului de energie intre mediul interior si cel exterior este o masura recomandata. Cele mai multe dintre aceste aplicatii se refera la partea de fatade si fundatii, insa exista un necesar si pentru anumite zone interioare. Montand izolatie polistiren veti rezolva eficient si pe termen lung aceste cerinte.

Ce inseamna procesul de izolare termica cu polistiren?

Sistemul de izolare cu polistiren are drept scop crearea unui strat de protectie, care se aplica peste peretii exteriori ai cladirii. Protejarea se refera, in principal, la limitarea schimbului de energie care se produce in mod natural, in ambele sensuri prin pereti. Betonul nu are capacitatea de a respinge radiatia solara, mai mult de atat, acesta este capabil sa o retina sub foma de caldura si sa o transfere spre interior.

Cu o izolatie polistiren pusa in opera intr-o lucrare exectutata profesionist, se vor obtine beneficii, care se refera la:

 • Pastrarea la interior a unei temperaturi convenabile, fara sa fie neaparat necesara utilizarea sistemelor proprii de conditionare a aerului;
 • Protejarea peretilor impotriva aparitiei condensului la interior, in cazul diferentelor mari de temperatura intre cele doua medii;
 • Reducerea anuala a costurilor legate de intretinerea conditiilor de locuire confortabila.

In functie de necesitatea de termoizolare cu polistiren, constructorul este in masura sa ofere cea mai convenabila solutie. Criteriile care conduc la alegerea unui anumit tip de polistiren, dar si a grosimii acestuia, se refera la:

 • Amplasarea geografica a cladirii – zona de campie, deal, munte;
 • Grosimea peretilor constructiei;
 • Orientarea cardinala a peretilor cei mai expusi la factorii de mediu.

Este recomandat ca lucrarea de termoizolatie cu polistiren sa fie proiectata si, ulterior, realizata in termeni profesionali. Calitatea materialelor si a manoperei sunt obligatorii pentru ca rezultatul sa aiba eficienta si durabilitate in timp.

izolatie exterioara cu polistiren extrudat

Tipuri de polistiren pentru izolatii

Acest material este disponibil in doua variante, fiecare dintre acestea avand caracteristici proprii, special concepute spre a fi exploatate in functie de rezultatul care se urmareste.

In plus, ambele versiuni de polistiren sunt produse in grosimi diferite, pentru a facilita punerea in opera in functie de necesarul de termoizolare. Vom prezenta, in continuare, aceste materiale, oferindu-va cateva caracteristici, beneficii si informatii despre utilizarea lor.

 • Polistiren expandat – Lucrarile de izolatie exterioara cu polistiren expandat sunt comune si se practica pentru majoritatea cladirilor. Acest material este preferat datorita usurintei cu care este pus in opera, in special in legatura cu debitarea la masura a placilor. Nu exista niciun fel de atentionari in legatura cu protectia muncii in timpul lucrului. Densitatea materialului il face usor friabil, prin urmare se va lucra cu atentie, in special, cand sunt folosite placi cu grosime sub 6 cm. Este un material permeabil la apa, prin urmare nu va permite formarea condensului. Cel mai apreciat lucru este ca are o conductivitate termica redusa si, ca atare, nu permite pierderea caldurii din interior iarna, sau transmiterea acesteia in interior pe timp de vara. Se va folosi sistemul de izolare termica cu polistiren in special pentru fatade, dar exista si lucrari care se executa la interior in scop de termoizolare a planseului comun cu podul. Nu este indicat sa fie utilizat in subsoluri sau fundatie. Va rezista foarte bine la cicluri repetate de inghet/dezghet, dar si la un anumit nivel de compresiune sau socuri mecanice. Daca este aleasa o versiune tratata corespunzator, este imun la foc;
 • Polistiren extrudat – In aparenta, este un material asemanator, insa se diferentiaza esential prin structura sa densa. Rezistenta mecanica a polistirentului extrudat este incomparabil mai mare fata de cel expandat. Prin urmare, acest material este adecvat pentru lucrari de izolatie polistiren in partile inferioare ale cladirilor. Temelia caselor este locul in care polistirenul extrudat va contribui esential la izolarea termica si hidroizolarea fundatiei. Faptul ca porii acestui material sunt inchisi, nu va lasa loc vreunui transfer de umezeala. Este capabil sa suporte compresiuni suficient de mari, incat sa fie folosit drept izolatie sub pardoselile circulabile care se afla in contact direct cu fundatia. In niciun caz nu se va monta pe peretii incaperilor, nici la exterior, nici la interior, deoarece eliminarea condensului nu se poate realiza si igrasia va aparea in scurta vreme.

Pentru a avea certitudinea ca lucrarea este executata cu materialul adecvat, consultanta in aceasta privinta este esentiala. Folositi-va de experienta unei firme specializata in lucrari de izolatie polistiren pentru ca lucrarea sa fie finalizata rapid si cu toate beneficiile ulterioare intacte.

izolare cu polistiren expandat

Care sunt principalele avantaje ale aplicarii izolatiei din polistiren?

Cand este necesara o lucrare de izolatie polistiren, primul pas este alegerea corecta a materialului. Fara aceasta asociere dintre material si suportul pe care va fi montat, avantajele nu vor deveni realitate. In schimb, urmarile unei astfel de greseli vor fi dificil de remediat si vor induce costuri suplimentare.

Daca lucrarea este executata corect din toate punctele de vedere, atunci setul de avantaje va fi in masura sa protejeze cladirea si locatarii, iar investitia va fi recuperata prin:

 • Scaderea sumelor de plata pentru energie electrica consumata cu climatizarea pe timp de vara;
 • Diminuarea consturilor legate de gazele consumate pentru producerea de caldura in timpul iernii;
 • Eliminarea reparatiilor necesare la interior in cazul aparitiei consensului sau igrasiei pe peretii neprotejati cu un sistem eficient de izolatie ploistiren;
 • Imposibilitatea aparitiei de boli asociate cu sporii de mucegai, care se dezvolta pe peretii neizolati;
 • Avantajarea constructiei in cazul unei tranzactii imbiliare.

Folosirea sistemelor moderne de izolare cu polistiren conduce indubitabil la modernizarea spatiului construit si la extinderea duratei de utilizare confortabila a acestuia. Aceasta masura va scadea semnificativ costurile de locuire sau folosire in alte scopuri comerciale a oricarei cladiri.

termoizolare casa cu polistiren grafitat

Principalele utilizari ale polistirenului la termoizolatie

Capacitatea de termoizolare a polistirenului este cunoscuta si merita sa fie exploatata cat mai bine. Va fi suficient sa fie ales tipul de polistiren in concordanta cu locul aplicarii, astfel rezultatul va fi garantat. Vom arata, in cele ce urmeaza, care sunt materiale optime atat pentru lucrari care se executa la exterior, cat si la interior:

 • Izolatie exterioara – Toti peretii exteriori pot fi placati cu polistiren expandat, ce va avea grosimea adecvata conform criteriilor aratate anterior. Se va tine cont ca, pentru zona inferioara a peretilor, cea care este in contact direct cu solul si fundatia cladirii, sa se monteze polistiren extrudat. Aici operatiunea de termoizolare cu polistiren extrudat va patrunde pana la cota zero a fundatiei, pentru ca si peretii acesteia sa fie protejati de infiltratii si inghet;
 • Izolatie interioara planseu si pardoseala – Pentru toate spatiile interioare care necesita termoizolatie cu polistiren, se tine cont de modul in care sunt utilizate. Spre exemplu, pentru aplicarea sub sapa unei pardoseli se va folosi polistiren extrudat, pentru a fi siguri ca izolatie rezista la trafic. In schimb, cand aveti de izolat un planseu comun cu spatiul unei mansarde nelocuibile, materialul ales va fi polistirenul expandat.

Utilizarea ulterioara a peretilor, pardoselilor sau plafoanelor este criteriul fundamental ce arata clar care dintre cele doua variante de polistiren trebuie utilizata.

izolatie termica cu polistiren

Etape de lucru termoizolare exterioara cu polistiren

Etapele ce trebuie parcurse in lucrarea de izolatie polistiren pentru exterior sunt complexe. Acestea trebuie respectate si adaptate cu particularitatile fiecarei cladiri. Pe fiecare dintre acestea le vom prezenta in continuare, impreuna cu cateva comentarii aditionale, pe care le consideram importante.

 • Verificarea suportului – De regula, suportul este constituit din pereti duri, ce poti fi din beton, caramida sau BCA. In oricare dintre variante, suprafata peretilor trebuie sa fie ferma, neteda, fara resturi ramase dupa decofrare si fara urme de agenti uleiosi. Daca sunt necesare lucrari de remediere, vor trebui facute inainte de inceperea aplicarii izolatiei. Daca exista montata o alta izolatie deteriorata, se va indeparta, astfel incat peretele sa ramane curat si neted;
 • Pregatirea suportului – Indiferent de materialul din care sunt realizati peretii, suprafata va fi tencuita si nivelata. Este necesar sa fie aplicata o amorsa compatibila cu adezivul cu care se vor lipi placile din polistiren;
 • Placarea placilor din polistiren – Partea inferioara a peretilor trebuie delimitata, pentru ca in aceasta zona se foloseste polistiren extrudat. Placarea cu polistiren expandat se face dupa montarea unui profil de soclu prin care se face delimitarea. Se foloseste adeziv special pentru polistiren prin aplicarea acestuia perimetrala pe placi si in centrul acestora. Montajul se face prin procedura „intretesut”, iar la colturi se aplica procedura „in pas de pelerin”;
 • Fixarea placilor de suport – Pentru siguranta, sistemul de izolatie exterioara cu polistiren expandat se fixeaza cu dibluri speciale, in acest caz cu dibluri din plastic;
 • Aplicare masa de spaclu – Se va intinde pe toata suprafata, iar inainte de uscare se monteaza plasa de armare din fibra de sticla, care este acoperita integral cu mortarul deja aplicat;
 • Finisarea lucrarii – La ultima operatiune de izolare termica cu polistiren pentru peretii exteriori, se foloseste fie o vopsea grund si apoi tencuiala decorativa, fie direct o vopsea pentru exterior in nuanta dorita.

Volumul de lucru difera la caz la caz. Estimarea corecta a necesarului de materiale este o masura importanta, lucru pe care un constructor profesionist stie sa-l faca. Forta de munca necesara este un alt factor decisiv, pentru ca este ideal ca lucrarea sa avanseze egal pe toata suprafata.

placare casa exterior cu polistiren pentru a termoizola

Care este costul pentru izolare cu polistiren?

Pretul pentru aceasta lucrare este relativ usor de estimat atat timp cat incepeti colaborarea cu o firma specializata in lucrari de izolatie polistiren. Pretul materialelor este, in general, cunoscut, la fel si cel al manoperei. Apectele care influenteaza direct costul pentru izolarea cu polistiren sunt:

 • Suprafata totala peste care se vor monta placile din polistiren;
 • Particularitati deosebite ale suportului si lucrul la inaltime, ce implica folosirea de schele;
 • Tipul de polistiren care se utilizeaza, inclusiv grosimile necesare;
 • Unde se executa lucrarea, la exterior (include sau nu fundatia) sau la interior;
 • Termenul maxim de finalizare.

Dupa prezenta la fata locului a unui tehnician profesionist si in functie de aceste criterii, veti primi o estimare foarte apropiata a costurilor pentru aceasta lucrare.

Firme recomandate. Promovat

Vrei sa fii recomandat ca firma? Vezi detalii aici.

Ai un proiect nou de executat?

Lanseaza o cerere in 4 pasi simpli.

Obtine minim 3 oferte de pret.