Izolare fonica usa

izolatie fonica usa interior

Contine firme recomandate. Vezi firmele.

Esti firma si vrei mai multi clienti? Te recomandam noi clientilor. Vezi detalii.

Doriti sa incepeti o renovare completa de izolare a casei, dar va intrebati daca v-a scapat vreun detaliu? Nu uitati de procesul de izolare fonica usa, atat de important, de altfel.

Pentru a intelege cat mai bine ce implica acest tip de izolatie, in cele ce urmeaza va prezentam aspectele pe care trebuie sa le aveti in vedere in momentul realizarii unei astfel de lucrari.

De ce este necesara izolarea fonica a usii?

Retineti faptul ca, inainte de a incepe un astfel de proces de izolare fonica usa, trebuie sa va asigurati ca nivelul de izolatie al casei este unul potrivit. Nu puteti incepe o astfel de lucrare daca peretii sau ferestrele sunt slab izolate, de exemplu. Rezultatul nu ar fi unul pe masura asteptarilor.

In caz contrar, daca dispuneti de o izolare buna, dar considerati ca zgomotele exterioare sunt inca suparatoare, puteti recurge la o astfel de lucrare, care sa intareasca nivelul de izolare fonica si, desigur, confortul in propria casa.

De multe ori, nivelul de izolare fonica usi este unul aproape inexistent, nefiind de mirare ca auzim sunetul usilor deschise de la apartamentele vecine. Nu mai zicem de pasii si zgomotele de pe hol.

Folosind o usa cu proprietati fonoizolante, atat pentru usa principala, cat si pentru usile de interior, veti primi suplimentar si alte beneficii, precum:

  • Pastrarea confidentialitatii discutiilor pe care le aveti in propria casa;
  • Anularea zgomotului pe care il produce usa ascensorului la fiecare palier;
  • Anularea zgomotului produs de motorul si mecanica ascensorului la ultimul etaj;
  • Separarea fonica a fiecarei camere de restul incaperilor casei.
protectie acustica cu usi performante

Ce tehnici sa folosim?

Trebuie sa stiti ca nu exista un izolant specific care sa poate fi adaugat unei usi deja montate. Dar, din fericire, exista anumite tehnici de care ne putem folosi pentru a imbunatati izolatia fonica a usilor, fara ca aceasta sa fie schimbata.

  • Imbunatatiti etanseitatea articulatiilor periferice: Garniturile vor contribui la reducerea raspandirii zgomotului, trebuind sa va asigurati, cu orice pret, ca sigiliile usilor sunt realizate in mod corespunzator. Acest lucru este deosebit de important in partea inferioara a usii;
  • Etanseitate prag – Pragul usii poate fi etansat fonic prin doua metode. In cazul unui prag metalic al carui interior este gol, se va folosi spuma poliuretanica pentru umplerea acestui spatiu. Pentru pragurile de usi din lemn, solutia este mai dificila. Se poate realiza prin inlocuirea pragului cu unul deja antifonat, sau se poate debita centrul acestuia si umple cu acelasi tip de spuma;
  • Etanseitate cadru – Cadrul unei usi se comporta in mod similar cu cel al pragului. Se va folosi, deci, aceeasi metoda de umplere cu spuma ca in cazul pragurilor metalice. Pentru cele din lemn, avand in vedere lungimea totala mult mai mare, este de preferat ca lucrarea de izolare fonica usa sa se axeze pe montarea unor garnituri de etansare pe tot perimetrul cadrului. Pentru ambele situatii, in completare, se va folosi umplerea cu spuma de jur imprejur, pana la peretele ce sustine usa;
  • Etanseitate foaie usa – In functie de grosimea acestora si materialul din care sunt produse, foile de usa reprezinta o zona propice pentru transmiterea zgomotului. O metoda clasica si, in acelasi timp, estetica, este capitonarea la interior a acestei suprafete. Este o lucrare relativ simpla, insa cu impact real asupra diminuarii deranjului provocat de undele sonore de dincolo de usa. Se poate folosi material textil expandat, sau orice material fonoabsorbant, cum ar fi placile din pluta.
izolare fonica usa din pvc, lemn sau aluminiu

Tipuri de usi izolatoare

Cel mai eficient mod de izolare fonica a usii este prin montarea unui element cu factor fonic. Atunci cand urmarim sa imbunatatim izolarea fonica a usii, se prefera alegerea unui produs care are deja caracteristici in aceasta directie. Cand vorbim despre elementele constitutive ale unei usi, ne referim la tocarie si foaia de usa (canatul mobil). 

In functie de preferintele estetice si practice, aceste elemente pot fi alese dintr-o gama variata de materiale, variante pe care le prezentam in cele ce urmeaza.

Usi din PVC

Profilul PVC este, actualmente, cel mai des folosit material pentru construirea usilor de exterior sau interior. Este un material care se prelucreaza usor in profile cu camere interioare multiple.

Rolul acestor camere este de a asigura o izolare termica eficienta, dar si de a crea un spatiu tampon plin cu aer, cu care se va obtine si efectul de izolatie fonica usa.

Suprafata cea mai mare expusa impactului sonor este foaia de usa, ce va putea fi construita, la randul acesteia, din materiale fonoizolante. Unul dintre aceste materiale este panoul izolator din PVC, cu miez din polistiren.

O alta varianta, atat timp cat este acceptata pentru o usa de intrare, este folosirea panourilor din sticla termopan. Proprietatile de izolare fonica usa ale sticlei sunt net suprioare altor variante de inchidere a canatelor de usi.

Usi din aluminiu

Renumit pentru durata mare de utilizare la exterior, aluminiul este des folosit pentru fabricarea de profile pentru cadre si foi de usi.

Similar primului tip de usi prezentat, cu cat profilul din aluminiu dispune de mai multe camere de aer la interior, cu atat proprietatile de antifonare si cele termice sunt mai bune.

In mod asemanator, se vor putea alege variante de inchidere a panoului de usa, fie cu sticla termo si fonoizolanta, fie cu panouri din PVC sau chiar din aluminiu. Folosirea panourilor din aluminiu ridica pretul de productie, insa, simultan, va creste si factorul de atenuare al zgomotului.

Usi din lemn

Contruirea usilor din lemn va fi intotdeauna o manopera dedicata profesionistilor. Lemnul este un material cu care se poate obtine o izolatie fonica usa decenta, insa exista conditii in legatura cu prelucrarea si alegere materialului potrivit.

Pentru atingerea obiectivului, se vor alege esente de lemn cu densitate cat mai mare, insa este de inteles ca si pretul va fi mai ridicat in aceasta situatie. Cand nu este folosit un material dens, se pot realiza ulterior placari cu materiale fonoizolante, in special pe foaia usii, la interior.

Unul dintre aceste materiale este pasla, ce poate fi acoperita cu material sintetic, ce imita pielea naturala. Astfel, se va obtine o usa capitonata cu proprietati fonoizolatoare bune.

Usi metalice

Acest tip de usi este apreciat, inainte de orice, pentru durabilitate si rezistenta mecanica impotriva tentativei de efractie. Chiar si cu aceste caracteristici, usile metalice pot deveni cu usurinta produse cu proprietati fonoizolante. Acest lucru se datoreaza structurii moleculare a metalului, care va bloca eficient transmiterea undelor sonore.

In plus, se profita si de spatiul constructiv aflat intre foile de otel ale usilor metalice, spatiu in care se va introduce o spuma speciala cu scop de izolare fonica usa. Tocaria beneficiaza si aceasta de aceeasi manopera.

Practic, aceasta operatiune se realizeaza la fabricarea usii, care poate primi la cerere si un finisaj in culoarea dorita prin vopsire in camp electrostatic.

Atat timp cat sunteti interesati sa beneficiati de o izolatie fonica usa de cea mai buna calitate, optati pentru a monta, de la bun inceput, un produs care sa indeplineasca deja factorul fonic ce va intereseaza.

izolare acustica cu usa de intrare blindata

Ce materiale sunt recomandate pentru izolare fonica usa?

  • Lemnul este foarte eficient din punct de vedere termic, dar mai putin fonic;
  • PVC-ul, cu o buna izolare termica, are si performante acustice bune;
  • Aluminiul si otelul sunt foarte eficiente in ceea ce priveste izolarea fonica.

Pentru ce cladiri si incaperi sunt recomandate?

Fie ca vorbim despre un apartament, o cladire in care se vor desfasura activitati de birou, sau despre o casa rezidentiala, este de preferat ca, cel putin, usa de la intrare sa fie foarte bine izolata fonic.

In plus, pentru extinderea confortului locurii sau lucrului zilnic se vor alege variante de usi pentru interior care sa ofere intimitate indiferent de activitatile ce se desfasoara intr-o incapere.

Avantaje usi izolate fonic

Proiectul de izolare fonica usa poate sa fie finalizat prin intermediul a doua metode:

  • Achizitionarea de la bun inceput a unui produs certificat pentru scopul pe care il urmariti;
  • Realizarea unei imbunatariri a usilor deja montate prin aplicarea unor materiale fonoabsorbante.

In ambele situatii, avantajele vor fi vizibile instantaneu, avand efect in ambele sensuri, dinspre interior spre exterior si invers. Acest lucru inseamna ca, indiferent de scopul utilizarii unei incaperi, intimitatea va fi cert asigurata prin:

  • Stoparea sau atenuarea in mare proportie a zgomotului in ambele directii;
  • Pastrarea secretului unei conversatii private;
  • Cresterea productivitatii muncii intelectuale si eliminarea riscurilor de distragere a atentiei;
  • Dobandirea simultan a efectului de izolare termica la nivel de usa.
usa izolata fonic

Tarif izolare fonica usa

Un proiect pentru izolare fonica usa depide, in primul rand, de situatia concreta la acest nivel. Daca usa exista, proiectul se concentreaza pe gasirea celei mai bune solutii de antifonare cu materiale dedicate. Daca usa urmeaza sa fie aleasa si montata, se va cauta varianta optima in concordanta cu nivelul predominant al zgomotului.

Din aceste motive, pretul pentru izolatie fonica usa este diferit si are drept componente urmatoarele aspecte:

  • Complexitatea lucrarii – Una sau mai multe usi ce trebuie fonoizolate;
  • Dimensiunea si numarul usilor – Fie ca sunt deja montate, fie ca se achizitioneaza unele noi;
  • Materialul cu care se executa izolarea fonica a usilor existente;
  • Materialul din care sunt fabricate usile noi cu propritati fonoizolatoare.

Acestea fiind spuse, speram ca informatiile oferite sa va fie de ajutor in procesul de izolare fonica al usiilor. Retineti ca pentru orice alte nelamuriri, puteti apela oricand la o echipa de profesionisti care sa va ofere consultanta necesara.

Firme recomandate. Promovat

Vrei sa fii recomandat ca firma? Vezi detalii aici.

Ai un proiect nou de executat?

Lanseaza o cerere in 4 pasi simpli.

Obtine minim 3 oferte de pret.