Izolare fonica pluta

izolare fonica pluta

Contine firme recomandate. Vezi firmele.

Esti firma si vrei mai multi clienti? Te recomandam noi clientilor. Vezi detalii.

Folosirea materialelor ecologice in constructii este tot mai des intalnita, lucru deloc surprinzator, de altfel. O astfel de metoda de fonoizolare a incaperilor cu un material ecologic este reprezentata de folosirea plutei.

O izolare fonica pluta nu doar ca ajuta la diminuarea zgomotului, ci si la cresterea nivelului de izolatie termica, ceea ce demonstreaza ca este un material cu dublu beneficiu.

Pentru o mai buna intelegere a modului in care un astfel de material poate fi folosit in realizarea izolatiei fonice, in articolul ce urmeaza va prezentam aspectele pe care trebuie sa le aveti in vedere pentru o astfel de lucrare.

Ce este pluta si de ce este atat de utilizata la fonoizolatie?

Pluta este un material ce provine din exfolierea controlata a scoartei stejarului de pluta. Acest copac are capacitatea de a-si regenera zonele de pe care s-a extras materialul necesar producerii plutei pentru constructii.

Prin urmare, viitorul material cu care se executa izolatia fonica pluta este unul natural, regenerabil, datorita refacerii scoartei stejarului, si reciclabil in totalitate.

Proprietatile placilor din pluta sunt apreciate pentru scopuri de fono si temoizolatie a locuintelor de orice tip, deoarece:

  • Sursa este regenerabila si nu necesita folosirea de substante chimice pentru productie, ori alte costuri de intretinere pe durata exploatarii izolatiei;
  • Ofera o materie prima 100% naturala cu caracteristici deosebite pentru scopul utilizarii;
  • Structura moleculara este de tip fagure, cu celule ce contin aer si care sunt acoperite cu substante naturale ce impiedica patrunderea apei sau gazelor;
  • Densitatea materialului ofera un potential ridicat pentru lucrarile de izolare fonica cu pluta;
  • Este recomandat simultan si pentru atenuarea eficienta a pierderilor de caldura din cladiri.

Aceste proprietati sunt completate de posibilitatea de folosire a izolatiei fonice cu pluta in locuri dificile din punct de vedere structural. Fiind un material extrem de usor fizic si simplu de prelucrat ca dimensiuni, pluta se monteaza usor, rapid si nu pretinde precautii de lucru sau tehnologie speciala.

izolatie fonica cu pluta

Ce inseamna procesul de izolare fonica cu pluta?

Etapa de izolatie fonica pluta este, de regula, solicitata atunci cand stresul si disconfortul provocat de zgomotul de dincolo de peretii unei cladiri, sau chiar cel interior, produs de alti proprietari, fac aproape imposibil de suportat locuirea.

Acest proces se va realiza la interior prin acoperirea cu placi din pluta a peretilor, tavanelor si chiar pardoselilor. In urma acestei lucrari, efectul de antifonare se va resimti prin:

  • Atenuarea pana la disparitie a zgomotului deranjant;
  • Crearea unui strat izolator ce contribuie la pastrarea unei temperaturi constante;
  • Posibilitatea de a folosi incaperile pentru scopuri diferite celor de locuire.

Coordonarea lucrarilor se va face de catre o firma specializata pentru a se gasi cea mai buna varianta de fonoizolare cu pluta.

Acest lucru inseamna ca se va alege grosimea placilor din pluta pentru fiecare sectiune ce trebuie sa treaca prin etapele de izolare acustica cu pluta.

Trebuie avut in vedere faptul ca pluta nu este cea mai economica optiune, acesta fiind un material mai scump in comparatie cu alte variante de izolare neecologice, insa impactul ecologic conteaza.

izolatie cu pluta acustica si termica

Care sunt principalele avantaje ale izolarii fonice cu pluta?

Atunci cand optam pentru izolarea fonica, dorim o metoda eficienta. Insa cu totii stim ca fiecare cladire este diferita din punct de vedere al grosimii peretilor si plafoanelor si, cu atat mai mult, a celor care o folosesc.

In plus, amplasarea cladirilor fata de potentiale surse de zgomot exerior reprezinta un alt criteriu care impune abordari diferite pentru fonoizolarea incaperilor.

Avand in vedere aceste motive, este important sa cunoasteti care sunt avantajele inceperii unei lucrari de izolare fonica cu pluta:

  • Folositi un material a carei provenienta si metode de recoltare si prelucrare sunt ecologice;
  • Materialul nu reactioneaza prin degradare fizica, lasand in urma substante chimice sau de alta natura;
  • Montajul se face fara pierderi de material, iar cele minime care rezulta sunt 100% reciclabile;
  • Efectul de izolare fonica pluta ramane stabil pe toate durata folosirii acestei metode;
  • Timpul de punere in opera este redus si cu consum redus de materiale suplimentare sau energie;
  • Sunt observa beneficii ce se extind si spre izolarea termica si impotriva vibratiilor;
  • Efect de atenuare de 69 db pentru zgomotele de impact;
  • Permeabilitate la vaporii de apa;
  • Rezistenta mecanica foarte buna la compresiune, gratie structurii tip fagure;
  • Durabilitate pe termen lung;
  • Este un material usor, antistatic, antiseptic, inofensiv biologic, nu absoarbe mirosuri si nu atrage vietatile de orice fel.

Prin observarea acestor avantaje, se intelege de ce pluta este un material atat de remarcabil. Pe langa scopul necesitatii lucrarii de izolatie fonica pluta, veti dobandi mult mai multe beneficii, ceea ce transforma acest material in unul des recomandat pentru utilizare.

izolare fonica cu pluta a peretelui

Care sunt principalele utilizari?

Aria utilizarii plutei ca material fonoizolant si termoizolant este consistenta. Acoperirea suprafetelor interioare cu pluta se realizeaza cu rezultate foarte bune in constructii rezidentiale, comerciale, industriale, incinte dedicate pentru studiouri radio-TV, etc.

O lista cu potentiale aplicatii este prezentata in continuare, insa pentru confirmarea faptului ca punerea in opera a plutei in propriul proiect, este recomandat sa solicitati consultanta unui constructor specializat in izolare acustica cu pluta.

  • Acoperisuri din orice material si cu orice forma;
  • Zone discontinue ale peretilor din beton cu zidarie, sau beton cu structuri metalice;
  • Pentru umplerea unor spatii goale intre pardoseli, pereti, sape, sau alte elemente de constructie;
  • Pentru pereti sau usi din metal;
  • Izolarea instalatiilor cu tevi sau tubulaturilor de aerisire;
  • Izolarea cofrajelor si rosturilor de dilatatie;
  • Izolarea impotriva vibratiilor produse de utilaje grele sau trafic ridicat;
  • Strat izolator inainte de aplicarea sistemului de incalzire in pardoseala;
  • Cu scop de suport flotant pentru pardoseli din lemn sau mozaic;
  • In spatii destinate studiorilor profesionale audio-video;
  • Izolatie fonica cu pluta pentru aplicatii clasice de insonorizare rezidentiala sau comerciala.

Fiecare dintre aceste aplicatii in care pluta poate fi folosita va beneficia de aportul caracteristicilor unui material complex si ecologic. Pe termen lung efortul financiar initial este justificat si amortizat in totalitate.

izolatie fonica cu pluta sub parchet

Termoizolant calitativ

Influenta beneficiilor este resimtita si dincolo de scopul initial legat de fonoizolarea incaperilor. Densitatea proprie este un factor de stabilizare a temperaturii ambientale, ceea ce duce la reducerea consumului de energie.

Se constituie, astfel, premise bune pentru obtinerea eficientei energetice a oricarei cladiri:

  • Reducerea pierderilor de energie prin peretii exteriori si prin acoperis;
  • Fara transfer de energie de la -180 la +120 de grade Celsius;
  • Nivel de inertie termica excelent;
  • Pastreaza un aer curat si echilibrat ca umiditate;
  • Este permeabila la vaporii de apa;
  • Nu va fi atacata de rozatoare si nu reactioneaza cu substantele chimice.

Astfel, pe langa procesul de izolare fonica pluta, se va contribui si la imbunatatirea confortului termic interior.

Etape principale de instalare si montaj

Montajul panourilor din pluta trebuie realizat cu atentie si de catre un constructor cu experienta.

Cu toate ca etapele nu implica utilizarea unor dispozitive speciale, precizia si tehnica de montaj sunt esentiale pentru a nu avea pierderi de material si pentru ca lucrarea sa fie perfecta si predata la timp.

Este, de asemenea, important sa existe un necesar clar de material disponibil pentru lucrare, dar si alte materiale si unelte cu care sa se realizeze urmatorii pasi de lucru:

  • Pregatirea suprafetei pentru montaj pluta – Suprafata pe care se realizeaza aplicarea panourilor din pluta trebuie sa fie neteda. In cazul unui perete, se vor acoperi, nivela si slefui toate imperfectiunile. Daca peretele este neted, este necesar sa fie deprafuit cu ajutorul unei perii obisnuite. Se asteapta ca suprafata sa fie perfect uscata, astfel incat adezivul sa aiba o priza perfecta;
  • Trasarea liniilor de ghidare – Se va folosi un dreptar si o nivela obisnuita. Este suficient sa fie trasate doua linii de ghidare, in plan vertical si orizontal, avand punctul de intersectie in mijlocul suprafetei pe care se lucreaza. Din acel punct de intersectare se va incepe montajul panourilor din pluta, unul dupa altul, in plan orizontal;
  • Montare propriu-zisa – Pachetele cu pluta se vor deschide si placile se vor lasa cel putin 48 de ore pentru echilibrarea umiditatii proprii cu cea a locatiei. Adezivul recomandat pentru pluta se intinde pe perete intr-un strat subtire si egal. La fel se procedeaza si pe una dintre fetele panoului din pluta. Aplicarea pe perete se face cu deosebita atentie. Orice greseala de aliniere in acest moment nu mai poate fi corectata, panoul ajungand sa fie practic irosit. Dupa aplicare, suprafata panoului va fi presata cu ajutorul unui rulou din lemn;
  • Montare plasa din fibra de sticla – Dupa uscarea completa a adezivului cu care s-au lipit panourile din pluta, se aplica un nou strat care va sustine plasa din fibra de sticla. Aceasta va deveni suport pentru aplicarea tencuielilor decorative sau a stratului ales pentru alt tip de finisaj.

Atat timp cat aceste etape de montaj pentru izolare fonica pluta sunt realizate corect si cu materiale auxiliare potrivite calitativ, operatiunea se va incheia rapid si cu rezultat optim pentru beneficiar.

izolare fonica birou cu pluta

Care este costul pentru izolarea fonica cu pluta?

Pentru a avea o imagine cat mai apropiata a costurilor de izolare fonica pluta, trebuie sa adunati cateva informatii simple in legatura cu locatia in care se va realiza lucrarea:

  • Suprafata totala pe care se monteaza panourile din pluta;
  • Grosimea stratului fonoizolator (aici este recomandat ca un specialist sa verifice ce nivel de atenuare fonica este potrivit);
  • Durata de executare completa a lucrarii pe care o pretindeti;
  • Alte specificatii legate de finisarea peretilor placati cu panouri din pluta.

Acestea fiind spuse, speram ca informatiile oferite sa va fie de real ajutor in punerea in practica a propriului proiect, iar daca aveti nelamuriri sau orice alte intrebari, nu uitati ca oricand puteti apela la o firma de specialisti care sa va indrume.

Firme recomandate. Promovat

Vrei sa fii recomandat ca firma? Vezi detalii aici.

Ai un proiect nou de executat?

Lanseaza o cerere in 4 pasi simpli.

Obtine minim 3 oferte de pret.