Design interior modern

design interior stil modern

Contine firme recomandate. Vezi firmele.

Esti firma si vrei mai multi clienti? Te recomandam noi clientilor. Vezi detalii.

Doriti sa va amenajati locuinta sau sa o reamenajati intr-un stil potrivit, indiferent de varsta? Prin intermediul unui proiect de design interior modern ii puteti oferi casei o perspectiva unica din punct de vedere al designului si nu numai. 

Fie ca sunteti pasionat de linii drepte, fie ca materialele fine si elegante sunt cele care va caracterizeaza cel mai bine, in cadrul stilului modern veti regasi toate aceste trasaturi. 

Astfel, puteti imbina rafinamentul stilului modern, cu dorinta si nevoia unor piese utile si pe deplin confortabile, care va vor oferi o amenajare corespunzatoare personalitatii si dorintelor. 

Ce inseamna stilul modern?

Stilul de design interior modern s-a lansat dupa anii 1900, gradual, inspirat din miscarea Bauhaus. Practic, stilul modern se imparte in trei tipuri principale: conceptul clasic (1925-1927), conceptul american (de la finalul modernismului clasic, pana in 1965) si cel postmodern, care se regaseste chiar si astazi.

Este un stil care-si doreste sa puna accentul pe multifunctionalitatea pieselor integrate in decor si nevoi. Totul se imbina in mod atent, tinand cont atat de forma pieselor, care au un tipar in linii drepte, cat si de rafinamentul de care are nevoie orice locuinta pentru a reda cu usurinta senzatia de acasa. 

Design-ul interior modern reda o stare deplina de confort, dar si de eleganta, fiind usor de obtinut in orice tip de imobil. Stilul modern poate fi utilizat cu usurinta pentru a decora orice incapere, de la camera de zi, pana la baie. Este o optiune cu atat mai adecvata pentru incaperile sau locuintele de dimensiuni reduse, in care marimea spatiului pare o adevarata provocare. 

Stilul este la mare cautare nu doar din punct de vedere al functionalitatii, cat si din punct de vedere al implicatiilor financiare. Costurile aferente unui astfel de stil sunt relativ accesibile, iar piesele cheie necesare de design interior modern sunt usor de procurat.

Design interior modern

Principalele caracteristici ale stilului modern in design-ul de interior

Spre deosebire de alte stiluri de amenjare de interior, stilul modern isi are o serie de caracteristici bine definite de aproximativ 100 ani. Cunoasterea acestor criterii, care definesc un proiect de design interior modern, este foarte importanta, deoarece astfel se pot pune bazele unui plan de amenajare realizat corespunzator. 

Iata care sunt principalele caracteristici ale stilului:

  • Design axat pe fiabilitate si nevoi;
  • Piese de mobilier de calitate, durabile;
  • Confort deplin care se face remarcat prin simplitatea stilului si a obiectelor in linii drepte, cu forme geometrice bine definite. Liniile drepte se raporteaza la utilizarea unor piese de mobilier si decoratiuni cu suprafete plane, prevazute cu unghiuri, linii curbe, forme tip sfera;
  • Utilizarea unei palete cromatice simple, in care predomina albul, tonurile de gri si negru, dar si monocromia;
  • Stil versatil, adaptabil tendintelor, dorintelor si cerintelor utilizatorilor;
  • Stil care prevede utilizarea decoratiunilor cu rol practic, in detrimentul celor cu rol pur estetic.

Cum oferim locuintei touch-ul unui design interior modern?

Pentru a oferi locuintei vibe-ul stilului modern, trebuie sa tineti cont nu doar de forma si dimensiunea incaperii pe care doriti s-o amenajati sau de cea a locuintei, ci si de particularitatile acestui stil. Cunoasterea acestor informatii va va ajuta sa stabili mai precis care sunt elementele care se potrivesc perfect cu locuinta/spatiul vizat.

Pentru a defini cu exactitate toate aceste aspecte, este necesar sa va puneti o serie de intrebari, pentru a sti cu exactitate aspectele necesare transformarii casei intr-un spatiu modern:

Ce finisaje alegem?

  • Pardoseala: Alegerea finisajelor este recomandata a fi stabilita dintai, iar caracteristica principala a proiectului de design interior modern este data de pardoseala clasica, precum lemn, gresie, beton aparent, piatra naturala sau rasina epoxidica (ideala pentru zonele de trafic intens precum bucataria). Retineti ca pardoseala trebuie aleasa in functie de tipul incaperii si de gradul de utilizare. Aveti in vedere si modul de intretinere, pentru ca in timp, conteaza;
  • Pereti: Cele mai potrivite optiuni indica alegerea unor finisaje in contrast cu pardoseala, deseori vopsiti in mod simplu/vopsea lucioasa sau cu structura expusa, tapet cu motive geometrice, etc. Peretii de sticla, folositi pentru a desparti incaperi de dimensiuni generoase, in doua destinatii diferite, sunt variante preferate, in ton cu tendintele moderne.

Ce paleta cromatica este indicata?

Paleta cromatica tinde spre minimalism, accentul stilului cazand asupra unei palete neutre de culoare si/sau non-culori, in care, adesea, predomina tonurile de alb, care au beneficiul de a mari spatiul vizual. Nuantele alese ofera si senzatia de spatiu, de curat si, totodata, ofera dimensiune. Insa, oricine paote fi indraznet si amenaja o locuinta moderna apeland chiar si la finisaje in culori mai puternice, precum gri, maro, blue, etc.  

Care sunt materialele potrivite?

Cele mai potrivite materiale pentru o locuinta cu un design interior modern sunt, in mod evident, cele cu o duritate ridicata, mentenanta relativ scazuta si o durabilitate sporita. Astfel, puteti introduce in proiectul de amenajare piese din lemn, dar si din sticla sau metal. Suprafetele lucioase sau mate sunt preferate in acelasi fel.

Ce tipuri de iluminat alegem si cum le pozitionam?

Lumina, naturala sau artificiala, intr-o incapere in stil modern este imperios necesara, aceasta oferind o senzatie aparte de libertate. Astfel, va fi necesar sa acordati o atentie deosebita si corpurilor pe care le veti alege.

Este recomandat sa va orientati asupra tuturor celor 3 tipuri de iluminat – central, de lucru si decortiv.

Formele corpurilor de iluminat trebuie, de altfel, alese in linii drepte sau avand forme geometrice binedefinite. Totodata, amplasarea luminilor se va face astfel incat lumina sa fie distribuita uniform in intreaga incapere, cu atat mai mult daca se remarca o prezenta redusa a luminii naturale. 

Spoturile incorporate in tavan sau piesele de mobilier sunt adesea folosite, precum si candelabrele cu picior alungit sau cu o astfel de forma, unde se pot regasi, inclusiv, mai multe surse generatoare de lumina. Avand rol decorativ, cat si estetic, se pot utiliza inclusiv lumanari (din ceara sau cu LED), respectiv veioze sau spot-uri de perete, care sa delimiteze functiile fiecarei zone.

Cum accentuam stilul modern prin imbinarea culorilor si a materialelor?

Materialele predominante acestui stil pot fi imbinate cu usurinta, astfel incat sa oferiti mai multa personalitate spatiului. De exemplu, puteti adauga incaperii cateva articole inspirate din natura, materiale precum pielea, bumbacul, in-ul si alte derivate de acest tip. 

Tranzitia dintre materiale si culori este una fina, complementand culorile neutre inchise sau pe cele indraznete, cu cele luminoase. Bineinteles, puteti opta pentru o incapere in nuante deschise, decorata cu materiale in nuante puternice si jucause, insa fara a exagera cu ponderea lor.

Care sunt decoratiunile emblematice?

Decoratiunile dintr-o incapere moderna au deseori anumite functii, acestea nefiind alese intotdeauna intamplator. De exemplu, un tablou de dimensiuni mari, in stil abstract, desigur, amplasat paralel cu unghiul de vizualizare, ofera senzatia unei incaperi mai generoase. De asemenea, se pot folosi si alte decoratiuni preferate, precum suporturi de flori, boluri din sticla, perne decorative, etc., decoratiuni, de altfel, cu forme geometrice, linii drepte, curbate, etc. Totul sta in cantitatea folosita, retineti ca stilul modern se bazeaza pe simplitate si aerisire a spatiului. Cu cat mai putine obiecte decorative folosite, cu atat mai bine. Aerisirea spatiului este regula de aur in acest tip de design.

amenajare interioara stil modern

Cum combinam doua stiluri decorative fara sa dam gres?

Este foarte posibil ca stilul modern sa nu va reprezinte pe deplin. Si nu e nimic gresit in asta, tinand ca si personalitatea noastra este la fel de diferita si cu idei inovatoare chiar si cand vine vorba de designul interior. 

Recomandam, cu precadere, sa imbinati acest stil modern de design interior cu un altul, pentru a da locuintei acea nota de unicitate. Intrebarea care ramane, insa, este: cum o puteti face, astfel incat sa obtineti un rezultat care sa se completeze? Un lucru va spunem, nu e deloc complicat.

Reguli principale de imbinare a stilurilor decorative

  • Opteaza pentru 80% caracteristici ale stilului modern si 20% ale stilului adiacent;
  • Stabileste paleta cromatica comuna si opteaza pentru nuante in contrast, care armonizeaza rezultatul;
  • Evidentiaza prin proiecte de DIY acele elemente care nu se armonizeaza cu restul pieselor pentru a obtine un contrast placut.

Cu ce alte stiluri se poate combina stilul modern?

Stilul modern poate fi, cu usurinta, asociat cu zeci de alte stiluri, obtinand astfel nu doar un design interior modern, care sa te lase fara suflare de fiecare data, ci si un mediu mai confortabil, estetic si practic.

De exemplu, stilul modern poate fi asociat cu cel contemporan, cu care adesea este confundat. Astfel, oferiti casei voastre o nota de personalitate prin adaptarea cu tendintele actuale.

De asemenea, poate fi asociat si cu stilul scandinav, unde accentul cade pe minimalism, cu cel industrial, unde domina articolele metalice si senzatia unui ambient impunator. Nu fac lipsa nici stilurile romantice, vintage, care puna in lumina piesele de mobilier, shabby-chic care ofera o noua intrebuintare unor piese de inspiratie veche, reinventate.

Prin intermediul stilului rustic si traditional puteti pune accentul pe calitate, functionalitate, cat si pe naturalete. 

In timp ce combinatiile cu stilul hi-tech redefinesc un interior modern prin tehnologie si mai mult confort, stilui feng-shui ofera armonie atat la exterior, cat si la interior. 

Dupa cum se poate observa, stilurile decorative sunt destul de versatile. Tot ce trebuie sa facem este sa ne dam seama ce ni se potriveste si sa combinam materialele, accesoriile si textilele, astfel incat rezultatul sa fie unul armonios, complementar si definitoriu pentru noi si stilurile decorative emblematice folosite.

design living modern

Care este diferenta dintre stilul modern si cel contemporan

Este foarte simplu sa va pierdeti in detalii si sa confundati, adesea, un stil modern de design interior cu unul contemporan. Stilul contemporan nu face rabat de la punerea in practica a tendintelor, la toate nivelurile – cromatica, design, tehnologie, etc. 

In mod cert, atunci cand va doriti cu adevarat sa amenajati incaperea in stil modern, va doriti sa cunoasteti in detaliu caracteristicile de baza prin care se exprima si cel contemporan. Astfel, puteti evidentia, cu usurinta, diferentele si sa preveniti confuzia intre cele doua stiluri de amenajare.

Amintim, asadar, principalele caracteristici ale stilului contemporan:

  • Inspirat din stilul modern, cu accente din stilurile excentrice ale perioadei 1925-1925;
  • Impune amenajarea unor spatii libere, cu reguli permisive, tip open-space;
  • Pune accentul pe utilizarea formelor geometrice intr-un mod distinct, cu o pondere mai mare a combinatiilor de forme;
  • Combinatii de culori si tesaturi, intre suprafete lucioase si mate, inclusiv cu forme neregulate sau mai complexe;
  • Utilizarea unei palete cromatice sobre, dar si a culorilor aprinse pentru accentuarea zonelor cheie;
  • Utilizeaza materiale naturale, impunatoare si elegante precum: lemn, crom, beton, ceramica, sticla, nichel, bumbac, matase, in sau lana si piele;
  • Integrarea pieselor Hi-Tech drept plus pentru confort. 

Observam, astfel, ca nuantele utilizate pentru a amenaja incaperile in stil contemporan sunt adesea mai indraznete, iar persoanelor care opteaza pentru acest stil nu le este teama sa foloseasca ponderi diferite de tesaturi, culori, forme si materiale, in aceeasi incapere. In timp ce modernul tinde spre minimalism, stilul contemporan are o nota aparte de expresivitate.

Asadar, o incapere in stil contemporan va fi, deseori, mai libertina din punct de vedere al posibilitatilor de amenajare si, desigur, mai impunatoare, exprimand intr-o egala masura si libertatea pe care o emana spatiile moderne. In timp ce modernul evidentiaza piesele practice, simple si pe deplin utile, stilul contemporan apeleaza, inclusiv, la tehnologie si la evolutia obiectelor in timp (inclusiv prin forme, texturi, materiale si nuante), evidentiind confortul. Materialele utilizate sunt, de altfel, comune, cu accent pe sustenabilitate si pe un spatiu cu intrebuintari si o libertate deplina. 

Tiparul celor doua stiluri este relativ similar. Insa, in timp ce trasaturile stilului modern sunt bine definite si se pastreaza in timp, cel contemporan este intr-o continua schimbare, axandu-se pe tendinte si noutati.

design interior casa moderna

Care sunt beneficiile colaborarii cu un designer de interior?

Daca sunteti de parere ca nu aveti timpul sau experienta necesara de a va ocupa singur(a) de amenajarea unei locuinte si/sau a unei incaperi in stil modern, un designer de interior va poate veni intotdeauna in ajutor. O astfel de colaborare va poate oferi rezultate remarcabile si efectul mult visat. 

Beneficiile colaborarii cu un designer de interior sunt numeroase, printre cele mai importante, poate:

  • Rapiditatea de planificare si executie a unui interior modern corespunzator nevoilor amplasamentului si dorintelor utilizatorului;
  • Transpunerea ideilor si a proiectului in realitate, cu un buget decis de comun acord, in functie de preferinte,preturi, calitate, etc.;
  • Personalizarea spatiului tinand cont de nevoi si preferinte, in acord, bineinteles, cu tendintele.

Puteti oferi un aer elegant si relaxant oricarui spatiu, apeland la un design de interior modern, fara a omite, insa, functionalitatea deplina pe care acesta trebuie s-o ofere. Acest stil permite o personalizare larga, fiind usor de adaptat, inclusiv spatiilor de mici dimensiuni, pe care le transforma in spatii ce vor primi numeroase aprecieri.

Astfel, alegerea acestui stil este o optiune excelenta, care, de cele mai multe ori, nu impune dificultati vaste in amenajare.

Firme recomandate. Promovat

Vrei sa fii recomandat ca firma? Vezi detalii aici.

Ai un proiect nou de executat?

Lanseaza o cerere in 4 pasi simpli.

Obtine minim 3 oferte de pret.