Case americane

Case americane

Contine firme recomandate. Vezi firmele.

Esti firma si vrei mai multi clienti? Te recomandam noi clientilor. Vezi detalii.

Cu toate ca prefabricarea partilor de constructie nu a fost bine primita de viitorii proprietari de case, in prezent aceasta metoda adoptata deja la case americane este tot mai mult dorita. Faptul ca lemnul este o materie prima regenerabila, flexibila, usoara si convenabila ca pret, reprezinta atuuri ce sunt luate tot mai mult in considerare.

Despre avantajul folosirii lemnului pentru structura si peretii unei case in stil american, care sunt tipurile disponibile pentru aceste case, cum se construiesc pas cu pas, ce alta varianta de structura puteti solicita si care sunt avantajele si dezavantajele, veti gasi detalii in acest articol. In plus, gasiti si o estimare de pret, daca sunteti decisi sa demarati acest proiect.

De ce este lemnul un material potrivit pentru construirea caselor americane?

Informarea este determinanta inainte de a solicita un proiect din categoria de case americane. In esenta, o casa construita in acest stil este esential diferita fata de una clasica pe zidarie. Exista avantaje pe care doar lemnul le poate oferi atunci cand este folosit drept structura, pereti, acoperis si tot ceea ce inseamna parti de constructie unde poate fi folosit.

Iata de ce lemnul este considerat drept cel mai potrivit pentru a ridica o casa in stil american:

 • Prelucrarea este facila si se pot realiza structuri complexe;
 • Asamblarea partilor prelucrate se realizeaza usor si rapid;
 • Ajutarile sunt la indemana, iar completarile de asemenea;
 • Posibilitati de integrare si mascare facila a instalatiilor unei case;
 • Integrarea unui termosistem sau aplicarea acestuia dupa montaj;
 • Variante multiple pentru finisare;
 • Solutii verificate pentru ingnifugare si protectie la daunatori;
 • Posibilitati de construire oriunde exista un drum de acces sigur;
 • Costuri generale mai mici fata de alte materiale.

Analiza acestor caracteristici pentru lemnul folosit la case americane indica cert ca solutia este viabila si, cu siguranta, mai usor de pus in practica cand aveti nevoie rapid de o casa. Aceasta a fost chiar scopul proiectarii lor, folosind lemnul ca materie prima de baza. In functie de suprafata si complexitate, o casa americana poate fi gata in mai putin de 3 luni.

case stil american

Principalele tipuri de case americane

Cel mai important avantaj pe care va puteti baza este personalizarea dupa nevoi a acestor case americane. Totul se poate adapta la numarul de persoane care o vor locui, la locatia in care va fi construita si, nu in ultimul rand, la stilul pe care il agreati. Stilul caselor americane este motivul pentru care sunt atat de apreciate, prin stil intelegand arhitectura si elementul de legatura al acestora in timp.

Va sugeram in continuare trei dintre cele mai apreciate stiluri de case americane:

 • Stil American Craftman – Este recunoscut ca fiind cel mai domestic stil de constructie, raportat atat la aspectul exterior, cat si la cel interior. Si-a pus amprenta in aprecierea generala in ultima perioada a secolului 19 si pana la debutul secolului 20. Originea, in sine, este britanica, recunoscuta fiind ca inceputul creatiei de arte si meserii in constructii incepand cu anul 1860, cand s-a inceput promovarea lucrarilor executate manual in detrimentul celor industriale, standardizate;
 • Stil American Forusquare – Denumit si Stil in patru colturi, a devenit preferat dupa anul 1885 si pana spre sfarsitul anilor 1930. Simplitatea este cuvantul de ordine, iar manopera de prelucare manuala a lemnului este unul dintre atuurile acestui stil. Faptul ca suprafata construita este patrata, ofera la  interior camere spatioase. Este recunoscut prin faptul ca fata casei beneficiaza de un pridvor larg ce poate fi accesat din exterior pe scari generoase. Este stilul preferat pentru orase unde terenul este scump si intotdeauna suprafata disponibila nu este mare;
 • Stil Bungalou – O casa construita in acest stil o veti recunoaste dupa veranda care acopera complet o latura a casei. Este o casa cu un singur nivel, cu acoperis jos si putin inclinat. Se spune ca este cea mai practica casa pentru o familie mare pentru ca in centrul construtiei se afla livingul. Din linving vor pleca holuri care conduc catre toate celelalte camere, astfel ca inima casei va fi mereu in atentia familiei. Acest stil permite construirea de multiple spatii pentru depozitare, lucru extrem de apreciat cand numarul locatarilor este mare. Ca o exceptie, acest stil are mai multe substiluri in functie de locatia in care au fost construite initial. Astfel, aveti de ales intre substilul Chicago, California, Cape Cod, Pueblo, Mission, Tudor, sau Modern.

Studiind aceste stiluri, veti aprecia ca sunt cel putin suficiente pentru a va forma o impresie despre tot ceea ce inseamna sa folositi lemnul pentru a ridica o casa. Hotararea trebuie sa fie in acord cu criteriile personale, cu realitatea oferita de teren, dar si cu suma pe care o puteti cheltui.

casa in stil american

Constructia pas cu pas a unei case in stil american din lemn

Simplitatea si rezistenta, imbinate cu integrarea armonioasa cu mediul inconjurator, sunt elemente pe care le veti indragi din prima zi de locuire intr-o casa construita in stil american. Pentru a fi si mai aproape de visul pe care sunteti pe cale sa-l puneti in realitate, iata care sunt principalele etape de lucru care se pun in opera la majoritatea acestor case:

 • Terenul de constructie – Terenul, in esenta calitatea solului, este definitorie pentru tipul de casa pe care il alegeti. Studiul geotehnic si elementele de topometrie (inclinarea terenului), sunt solicitate de proiectant si trebuie stiute inclusiv de constructor;
 • Fundatia – Pentru case americane, fundatia poate fi realizata in doua variante. La casele cu un singur nivel pot fi folositi piloni din beton armat. Pentru case cu mai mult de un nivel se va turna o fundatie completa;
 • Talpa casei – Este prima parte a constructiei care se va solidariza cu fundatia. Intra talpa si fundatie se monteza un strat de hidroizolatie. Peste aceasta talpa se vor ridica peretii casei, adica ceea ce se numeste o structura de tip framing. Peretii sunt fixati de talpa cu ajutorul unor sisteme de tip conexpand sau cu agrafe din otel;
 • Peretii – Peretii reprezinta, in sine, o parte din structura de rezistenta. Cel mai util pentru beneficiar este sa fie folositi pereti de tip prefabricati. Aceasta metoda scurteaza mult timpul de executie al casei, reduce costurile finale si ofera calitate deosebita pentru finisaje. Fie ca vor fi placati cu placi din OSB sau cu rigips, peretii prefabricati contin la interior un strat consistent de vata minerala pentru termoizolarea casei. La exterior vor fi hidroizolati cu membraba bituminoasa, iar in interior se folosesc bariere de vapori care cresc eficienta termica sezoniera;
 • Centura  – Este confectionata din dulapi din lemn si are rol de legatura intre panourile prefabricate;
 • Planseul – Joaca un rol semnificativ in structura de rezistenta. Va regla temperatura intre sol si parter, sau parter si nivelul superior si poate oferi un bun efect de reducere al zgomotului;
 • Grinzile – Sustin planseele si asigura rezistenta casei in special in plan vertical. Sunt solidarizate de centura casei cu ajutorul unor elemente clasice mecanice: cuie, coltari, buloane, eclise din metal. Grinzile pot juca un rol deosebit in designul interior si exterior. Ele pot ramane la vedere sau pot fi acoperite prin metode de finisare;
 • Sarpanta – Este partea de constructie care inchide structura casei la nivelul superior. Sarpanta se sprijina pe grinzi si planseu. Este formata din propria structura de rezistenta, un strat suport pentru invelitoare si invelitoarea propriu-zisa. De interes pentru proprietar este invelitoarea ce poate fi aleasa dintre tigla, tabla zincata, sau tabla ondulata. Daca proiectul prevede o mansarda locuibila, tavanul inclinat va fi placat la interior cu vata minerala pentru a realiza stratul termoizolator.

In cea mai mare parte, acesti pasi de lucru se vor regasi la fiecare proiect de case americane. Amplitudinea proiectului este cea care va da, inclusiv, timpul de executie. Pentru casele in stil american cu suprafata de cel mult 80 m2 si realizate din panouri prefabricate, durata de realizare este de circa 100 de zile.

casa americana prefabricata din lemn

Pentru ce alte structuri putem opta pentru construirea caselor in acest stil?

De regula, casele americane sunt realizate pe structura din lemn. Prin imbinarea partilor componente descrise anterior, casa se va autosustine si va raspunde cerintelor de siguranta in constructii.

Motivul pentru care se poate renunta la structura proprie din lemn, prin inlocuirea ei cu alt material, este, de regula, determinata de doua aspecte: calitatea solului si specificul seismic al zonei.

In aceasta situatie, proiectantii apeleaza la folosirea unei structuri metalice pe care se vor monta panourile prefabricate pentru pereti si restul partilor clasice pentru o casa cu arhitectura americana.

Vom prezenta in continuare o scurta comparatie intre casele americane cu structura din lemn si cele cu structura metalica.

 • Structura din lemn:
  • Este mai ieftina;
  • Se transporta si se monteaza usor;
  • Este flexibila la modificari;
  • Permite montarea si mascarea usoara a instalatiilor;
  • Se pot executa finisaje inclusiv pe partile de structura;
  • Structura, in sine, merita sa devina parte din designul casei;
  • Nu permite regim de inaltime mare;
  • Nu rezista la factori extremi de vreme sau la seisme de durata mare.
 • Structura metalica:
  • Este mai scumpa;
  • Costuri suplimentare de transport si instalare;
  • Nu poate fi modificata pe loc, iar modificarile sunt scumpe;
  • Necesita prelucari dificile pentru trecerea instalatiilor;
  • Asigura construirea pe mai multe niveluri;
  • Este rezistenta si flexibila in conditii de vreme foarte rea sau la seisme cu durata prelungita.

Decizia pentru a construi o casa din lemn cu arhitectura americana pe stuctura din lemn sau metal va ramane la aprecierea arhitectului si a serviciului de proiectare.

Aceasta decizie tine cont strict de normativele in constructii si, simultan, de siguranta persoanelor care vor locui in aceasta casa. Este decizia beneficiarului daca va opta pentru o structura din metal, chiar daca proiectul este aprobat ca fiind viabil si sigur pentru o structura din lemn.

casa americana pe structura din lemn

Avantajele si dezavantajele caselor in stil american

Privita de la distanta, o casa in stil american isi impune imediat prestanta si frumusetea structurii. Pe langa faptul ca este atat de speciala, casa americana vine la pachet si cu o lista ampla de avantaje pe care este binevenit sa le cunoasteti. Despre acestea, dar si despre dezavantajele construirii cu lemn, va prezentam amanunte in cele ce urmeaza:

Avantaje

 • Costurile pentru fundatia acestui tip de casa sunt mai mici, pentru ca intreaga structura este mai usoara. Diferentele rezultate pot fi folosite pentru imbunatatirea finisajelor si a dotarilor in interior;
 • Fiind vorba despre o strucutura usoara, este natural ca volumul de material consumat sa fie mai redus. De aici, inca un set de reduceri de cost pentru transportarea materialelor in santier si manipularea acestora la incarcare si descarcare;
 • Etapa de montaj este mai scurta si manopera mai ieftina. Cu cat sunt folosite mai multe elemente prefabricate, aceste case americane sunt mai ieftine. In cazul unei case mici, este posibil ca in circa 2 saptamani sa fie predata la cheie;
 • Lemnul este un foarte bun izolator termic si nu permite aparitia de punti termice intre parti sau nivelurile constructiei. Economia de energie este certa si se va reflecata in confortul vietii in case americane;
 • Cu cat greutatea unei cladiri este mai mica, cu atat raspusul la miscarea structurii in caz de cutremur va fi mai bun. Elasticitatea structurilor din lemn este foarte apreciata si ridica indicele de rezistenta pana la 8,5 grade Richter;
 • Cand traiti in case americane, protejati mediul inconjurator. Reducerea certa a consumurilor cu incalzirea si climatizarea asigura o amprenta de carbon net inferioara fata casele construite din beton armat sau caramida. Chiar daca stim ca lemnul este regenerabil, o casa din lemn demolata poate genera materiale refolosibile in alte lucrari si desurile rezultate sunt mult mai putine.

Dezavantaje

 • Nu este recomandat sa se construiasca mai mult de doua niveluri, pe langa parter. Elasticitatea structurii poate pune in pericol stabilitatea in caz de vanturi puternice sau seisme majore;
 • Zgomotul interior se transmite in toata casa. O izolare fonica interioara este costisitoare, mai ales cand este necesara intre parter si etaj;
 • Lemnul poate fi atacat si devine vulnerabil atat la factorii de mediu, dar si la invazia unor inseste, animale mici sau pasari. Sunt necesare masuri suplimentare profesionale pentru a evita aceste neplaceri;
 • Nu rezista la foc direct persistent, chiar daca lemnul este ignifugat;
 • Sunt expuse real la distrugere in caz de tornanda;
 • Mentenanta poate pune probleme pe termen lung pentru ca trebuie realizata periodic;
 • Sunt case a caror durata de viata este mai redusa in comparatie cu alte tipuri de structuri si materiale.

Sa tineti cont de aceste informatii ce contin partile bune si cele mai putin bune pentru case americane, este cel mai bun lucru inainte de a porni acest proiect. Oricare alte informatii detaliate sunt diponibile la antreprenorii profesionisti care se ocupa de constructia de case in stil american.

pret casa americana lemn

Costuri pentru construirea unei case americane

Cosntructia unei case difera, in special, in functie de suprafata. Fie ca veti solicita un proiect cu un singur nivel, fie unul de tip P+1, necesarul de materiale si manopera se vor adapta in consecinta. Acest motiv este valabil si pentru case americane si se va reflecta direct in costurile pe care trebuie sa le suportati cand ati decis ca vreti sa locuiti intr-unul dintre modelele de case cu stil american.

Iata in continuare care sunt toate criteriile care determina pretul unei case cu stil american:

 • Tipul de sol pe care se construieste;
 • Locatia constructiei in legatura cu accesul facil al materialelor si a echipei de contructori;
 • Suprafata construita, casa tip Parter, Parter+Etaj, sau Parter+Mansarda;
 • Forma casei, care determina complexitatea acoperisului;
 • Tipul planseului: simplu din grinzi, sau prefabricat cu grinzi din lemn intarite cu profile din metal;
 • Nivel de finisare la interior si exterior, nivel de termo si fonoizolare, tip pardoseli, tip ferestre si usi, scari la interior sau exterior;
 • Tipul sistemului de incalzire si climatizare, dotarea cu obiecte sanitare si aparataj electric;
 • Materialul invelitorii.

Tinand cont de aceste criterii, va prezentam care este pretul mediu pe care il veti ragasi in oferta constructorilor de case americane, in functie de suprafata si nivelul de finisare:

SuprafataFinisare standardFinisare superioara
80 m2 – 90 m2278.000 lei – 290.000 lei288.500 lei -302.000 lei
91 m2 – 105 m2311.500 lei – 326.000 lei323.500 lei -339.000 lei

Aceste valori se pot analiza in documentatia ce este pusa la dispozitie de antreprenorii de case americane. In principiu, proiectele sunt deja realizate, insa in urma discutiilor se pot realiza modificari care pot avea o amprenta pozitiva sau negativa in ceea ce priveste pretul final.

Firme recomandate. Promovat

Vrei sa fii recomandat ca firma? Vezi detalii aici.

Ai un proiect nou de executat?

Lanseaza o cerere in 4 pasi simpli.

Obtine minim 3 oferte de pret.