Beton amprentat vertical

beton amprentat suprafete verticale

Contine firme recomandate. Vezi firmele.

Esti firma si vrei mai multi clienti? Te recomandam noi clientilor. Vezi detalii.

Betonul amprentat pentru suprafete verticale se realizeaza folosind un mortar special adaptat pentru acest scop. Formularea acestuia ii confera consistenta necesara pentru o aplicare verticala, cu grosimi de pana la 1-2 cm. Mortarul poate fi aplicat manual sau poate fi pulverizat cu ajutorul unui „sablon”, ceea ce il face ideal pentru realizarea de tencuieli pentru fatade.

Diversitatea matritelor si culorilor disponibile pentru betonul amprentat vertical ofera posibilitatea de a crea o gama larga de decoratiuni. Acest lucru permite imitarea unor materiale naturale cu un realism uimitor, cum ar fi piatra naturala, caramida, lemnul, oferind astfel optiuni versatile si atractive pentru orice design arhitectural.

Care este pretul pe metru patrat?

Pretul pentru beton amprentat vertical este cuprins, in medie, intre 100 si 200 RON pe metru patrat. Acest cost include toate materialele necesare.

Avantaje

 1. Usor de intretinut: Materialul este cunoscut pentru necesarul sau redus de intretinere. Odata aplicat, nu necesita vopsire sau reconditionare frecventa, economisind timp si bani pe termen lung.
 2. Durabilitate indelungata: Rezista la uzura si la variatii de temperatura, precum si la alte conditii meteorologice extreme. Aceasta il face ideal pentru constructii care necesita o durata lunga de viata.
 3. Pret avantajos: Comparativ cu alte materiale de finisare, costurile sunt adesea mai mici. Ofera durabilitate si aspect atractiv fara costul ridicat al unor materiale alternative, facand proiectele de constructie mai accesibile.
 4. Estetica atragatoare: Poate fi modelat si colorat in diferite stiluri pentru a imita materiale naturale. Acest lucru permite crearea unui aspect personalizat si elegant, fara a sacrifica performanta sau bugetul.
 5. Versatilitate: Poate fi utilizat intr-o varietate de aplicatii si adaptat pentru a se potrivi cu orice stil sau tema arhitecturala. Aceasta flexibilitate ofera designerilor si constructorilor mai multe optiuni in realizarea proiectelor lor.
beton amprentat suprafata verticala
Sursa: pavex.ro

Etape de aplicare a betonului amprentat pe verticala

 1. Pregatirea suportului. Aplicarea unui lichid de aderenta: Inainte de a incepe procesul, suprafata trebuie pregatita prin curatare si nivelare. Aplicarea unui lichid de aderenta asigura ca mortarul se va lipi corespunzator de suprafata, formand o legatura solida si durabila.
 2. Aplicarea manuala sau prin proiectie a mortarului specific: Mortarul special poate fi aplicat manual cu ajutorul unei mistrii sau printr-o metoda de proiectie. Aceasta inseamna ca materialul este pulverizat uniform pe suprafata, asigurand o acoperire completa si consistenta.
 3. Amprentarea suprafetei dupa pulverizarea unui decofrant lichid sau de tip praf: Odata ce mortarul este aplicat, se foloseste o matrita pentru a crea amprentele dorite. Pulverizarea unui decofrant, fie lichid, fie in forma de praf, previne lipirea matritei de mortar, facilitand procesul de amprentare.
 4. Colorarea in mai multe etape a realizarii, in functie de efectul dorit: Colorarea poate fi realizata in mai multe etape pentru a obtine aspectul dorit. Poate fi vopsit in diverse nuante, fie printr-o metoda de colorare in masa, fie prin aplicarea unui colorant pe suprafata, pentru a imita materiale naturale sau pentru a crea efecte vizuale specifice.
 5. Aplicarea lacului de protectie: Ultimul pas in proces este aplicarea unui lac de protectie. Acesta ajuta la conservarea culorii si texturii, protejand in acelasi timp suprafata impotriva deteriorarii datorate conditiilor meteorologice sau uzurii. Lacul de protectie adauga un strat suplimentar de durabilitate si asigura un finisaj estetic de lunga durata.
aplicare beton amprentat pe verticala

Culori

gama culori beton amprentat

Utilizari comune

Betonul amprentat este adesea aplicat pe suprafete verticale in diverse contexte, fiecare avand propriile sale caracteristici si avantaje:

 • Garduri: Betonul amprentat poate fi folosit pentru a construi garduri cu aspect personalizat si estetic.
 • Pereti interiori sau exteriori: Utilizat atat in interior, cat si in exterior, acest material polimeric adauga textura si culoare peretilor, imbogatind astfel aspectul arhitectural.
 • Socluri case: Aplicarea betonului amprentat pe soclurile caselor nu doar ca imbunatateste estetica, ci ofera si protectie suplimentara impotriva apei si uzurii.
 • Contra trepte: Acest material este, de asemenea, potrivit pentru a construi sau finisa contra trepte, oferind o solutie durabila si estetica pentru trepte.

Aceste utilizari comune subliniaza versatilitatea betonului amprentat pentru suprafete verticale, oferind solutii practice si vizual atractive pentru o varietate de aplicatii in constructii si design.

Firme recomandate. Promovat

Vrei sa fii recomandat ca firma? Vezi detalii aici.

Ai un proiect nou de executat?

Lanseaza o cerere in 4 pasi simpli.

Obtine minim 3 oferte de pret.