Automatizare usa garaj

Automatizare usa garaj

Contine firme recomandate. Vezi firmele.

Esti firma si vrei mai multi clienti? Te recomandam noi clientilor. Vezi detalii.

Ideea de automatizare usa garaj nu mai reprezinta o noutate pentru nimeni. Cel putin, in ultimii 10 ani, piata usilor de garaj automatizate a cunoscut o reala crestere in tara noastra. Totusi, odata cu interesul acordat acestor accesorii, a aparut si necesitatea de informare, fiind un domeniu diferit, ce necesita atentie. In acest sens, scopul urmatorului articol este acela de a va veni in ajutor cu informatii complete cu privire la conceptul de automatizare usi garaj. 

Ce reprezinta automatizarea usii garajului?

Pe scurt, prin automatizare usa garaj intelegem montarea unui dispozitiv electronic, actionat de la distanta, care are ca rol deschiderea si inchiderea automata a usii. Din punct de vedere tehnic, producatorii de usi de garaj automate propun o gama destul de variata de solutii. De la tipul usilor si pana la materialele utilizate in procesul de productie, toti acesti factori vor influenta practicitatea proiectului. 

Automatizari usi garaj

Tipuri de usi de garaj automate

In primul rand, inainte de a discuta despre materiale sau alte aspecte ce tin, mai degraba, de partea estetica, trebuie sa stiti ca, in ceea ce priveste tipul, producatorii propun trei solutii de automatizare usa garaj: sectionale, basculate sau tip rulou. 

Automatizari usi de garaj sectionale

Principalele componente ale usilor sectionale pentru garaj sunt cadrul in forma de L si usa compusa din mai multe panouri (sectiuni) flexibile. De cele mai multe ori, o astfel de usa este alcatuita din maxim 5 panouri. In plus, usa garaj automata este dotata suplimentar cu un motor actionat electronic, care retrage si impinge sectiunile (usa propriu-zisa) pe cadru. 

In pozitie deschisa, usile sectionale ajung paralele cu tavanul garajului, pentru a permite atat eficientizarea spatiului interior, cat si utilizarea spatiului din afara garajului. In plus, spre deosebire de usile basculante, acestea inalta cu pana la 14 cm intrarea in garaj. 

Automatizari usi de garaj basculante

Spre deosebire de usile sectionale, cele basculante sunt, adesea, compuse dintr-un singur panou (o singura usa), care se rabateaza in interior spre tavanul garajului. Datorita contrabalansarii, deschiderea automata a usilor se realizeaza cu un consum redus de energie. In plus, desi deschiderea usilor basculante este cu 14 cm mai mica decat cea a usilor sectionale, acestea sunt considerate mai sigure.

Din punct de vedere tehnic, usile basculante sunt mai complexe decat cele sectionale, deoarece cadrul prezinta doar doua laturi cu sine, la marginea carora este amplasata o greutate care realizeaza deschiderea propriu-zisa. 

Automatizari usi de garaj tip rulou

Usile de garaj tip rulou sunt extrem de flexibile si reprezinta, poate, cea mai recomandata solutie de usi automate pentru garaj rezidential. In primul rand, acest aspect se datoreaza faptului ca acest tip de deschidere permite economisirea de spatiu atat interior, cat si exterior. Practic, usile tip rulou sunt compuse din foarte multe panouri cu inaltime de doar cativa centimetri, care pot fi rulate in interiorul unui suport. 

Mai mult decat atat, in timp ce usile basculante sau cele sectionale prezinta cadre relativ complicat de montat, cele tip rulou sunt extrem de usor de instalat. Daca dispuneti de un minim de ustensile, puteti monta acest tip de automatizare usa garaj in regie proprie.

usi garaj electrice

Din ce materiale, culori si texturi putem realiza usile de garaj automate?  

Daca am discutat despre principalele tipuri de automatizare usa garaj, putem trece la cel de-al doilea aspect de care va trebui sa tineti cont atunci cand proiectati garajul, respectiv alegerea materialelor si importanta estetica. 

Usi de garaj automate din lemn masiv

Lemnul masiv reprezinta una dintre cele mai recomandate si clasice solutii pentru realizarea usilor de orice tip, dar, in special, al celor pentru garaj. Una dintre caracteristicile principale ale acestui material este constituita din paleta larga de esente, culori si texturi. Astfel, se poate afirma ca lemnul se preteaza oricarui tip de investitie, indiferent de buget sau de doleantele estetice. 

De asemenea, intretinute in mod corespunzator, usile de garaj din lemn masiv rezista extrem de bine in timp. In plus, prin automatizari usi garaj se asigura functionalitatea optima, care sporeste, de asemenea, durata de exploatare. Astfel, de cele mai multe ori, usile de garaj din lemn masiv au o durata de viata recomandata de cel putin 25 de ani. 

In ceea ce priveste aspectul, este de la sine inteles faptul ca lemnul se poate pastra in nuantele naturale de maro, ori poate fi vopsit in functie de propriile preferinte. Aveti, totusi, in vedere faptul ca vopsirea sau lacuirea ar trebui repetate periodic, cel putin odata la 5 ani, dar mai cu seama de fiecare data cand identificati anumite probleme. 

Usi de garaj automate metalice

Usile metalice pentru garaj sunt adesea construite fie din aluminiu, fie din otel. Cele din aluminiu se bucura de o rezistenta mai mare in conditii de umiditate si au o greutate redusa, in timp ce usile din otel sunt recomandate pentru rezistenta la socuri (impact), insa au o greutate mai mare. 

In privinta aspectului, ambele solutii sunt caracterizate drept extrem de flexibile si vor putea fi personalizate in functie de propriile preferinte. 

automatizare usa rulou garaj

Avantajele si dezavantajele automatizarii usilor de garaj

Daca aveti o usa manuala, ori sunteti in proces de constructie a unei case si va intrebati de ce ar trebui sa optati pentru un sistem de automatizare usa garaj, iata in cele ce urmeaza doar o parte dintre aspectele benefice sau mai putin benefice de care ar trebui sa aveti cunostinta:

Avantaje

  • Usa garaj automata este o solutie comoda pentru oricine: Deschiderea usilor de garaj manuale poate crea reale neplaceri in sezonul rece (atunci cand ninge sau ploua). Din fericire, automatizarea usilor de garaj adreseaza aceasta problema si va va permite sa actionati usa din confortul propriei masini sau chiar din interiorul casei;
  • Usile de garaj automate sunt mai sigure decat cele manuale: Expertii in securitate au constatat faptul ca usile automate reduc patrunderile prin efractie pe proprietate cu pana la 50%. Acest lucru se datoreaza, in primul rand, sistemelor de securitate cu care echipamentele de automatizare sunt dotate.

Dezavantaje

  • Automatizarea presupune alimentare cu energie electrica: Desi consumul de energie electrica al sistemelor de automatizare usa garaj este redus, trebuie sa aveti in vedere faptul ca, in cazul unei caderi de tensiune, intrarea in garaj ar putea fi blocata. Pe scurt, atunci cand curentul pica, usile pentru garaj nu vor functiona.  
poarta garaj automatizata

Costurile usilor de garaj automate

Atunci cand evaluam costurile cu achizitia echipamentelor de automatizare usa garaj, trebuie sa tinem cont de o varietate de factori. Astfel, dimensiunea, materialul, tipul sistemului de automatizare, calitatea produsului si altele vor influenta investitia finala. De asemenea, la acestea se pot adauga costurile pentru montaj, in eventualitatea in care nu dispuneti de cunostintele sau de echipamentele necesare unei astfel de lucrari. 

Totusi, pentru a va putea forma o opinie cu privire la bugetul de care aveti nevoie pentru montarea unei usi de garaj automate, va putem spune ca acestea variaza intre 500 si 3000 de lei, fara a include usa propriu-zisa. Kit-urile, insa, pentru automatizarea usilor sunt compatibile chiar si cu usile manuale (deja existente) si, adesea, sunt extrem de usor de montat. 

Acestea fiind spuse, speram ca am acoperit o parte importanta a informatiilor de care aveati nevoie pentru a demara proiectul de automatizare usi garaj. Daca, totusi, considerati ca mai aveti nevoie de informatii suplimentare, va recomandam sa apelati la serviciile profesionistilor. Fara doar si poate, acestia vor veni cu solutii optime si personalizate pentru propriile problemele. Spor!

Firme recomandate. Promovat

Vrei sa fii recomandat ca firma? Vezi detalii aici.

Ai un proiect nou de executat?

Lanseaza o cerere in 4 pasi simpli.

Obtine minim 3 oferte de pret.