- Categorii: Soluri
Contine firme recomandate. Vezi firmele.
Esti firma si vrei mai multi clienti? Te recomandam noi clientilor. Vezi detalii.
Mobilitatea auto este esentiala pentru o societate dezvoltata si trebuie asigurata prin infrastructura rutiera locala si nationala. Drumurile, indiferent de categoria lor, sunt cele care permit deplasarea rapida, silentioasa si economica a oricarui tip de autovehicul. Pentru ca aceste caracteristici sa fie indeplinite proiectul pentru asfaltare drum trebuie realizat profesional.
Prezentare generala
Inainte de inceperea operatiunii de asflatare drumuri sunt necesare o serie de lucrari premergatoare. Lucrarile vor demara cu o proiectare vizionara a traseului viitorului drum.
Se tine cont de dezvoltarea ulterioara a zonei si necesarul de capacitate pentru traficul anticipat. Se continua cu lucrari de amenajare a fundatiei drumului si in final se executa asfaltari drumuri conform cu cerintele din proiect.
Cele trei etape sunt suficiente pentru ca in final beneficiile oferite de drumul asfaltat sa fie mentinute pentru o perioada mare de timp, conducand astfel la:
- Dezvoltarea zonei din punct de vedere urbanistic.
- Cresterea numarului de locuitori.
- Siguranta traficului local si de tranzitare.
- Crearea de conditii pentru dezvoltare economica.
- Potentarea veniturilor din agroturism.
- Cresterea bunastarii locuitorilor in urma impactului economic pozitiv.
Oricare dintre aceste beneficii ofera bunastare pentru ca in prezent mobilitatea si viteza de interconectare in orice domeniu sunt determinante pentru progres si confort general. Pentru asfaltari drumuri in conditii de calitate, oricat de mica ar fi lungimea lor, folositi-va de experienta profesionistilor in asfaltari.
Avantaje si caracteristici
Lucrarea de asfaltare drum se adreseaza unui numar mare de cetateni, prin urmare este binevenit sa cunoasteti care sunt avantajele si caracteristicile unui astfel de proiect.
Pornirea asfaltarii poate sa fie facuta atat prin initiativa privata, dupa obtinerea aprobarilor necesare, dar mai ales prin intermediul proiectelor administratiei locale. In ambele cazuri sunt de consemnat urmatoarele:
Avantaje
- Contribuie la fluidizarea traficului auto.
- Eficientizeaza costurile de transport pentru marfa si persoane.
- Rularea auto silentioasa scade simtitor poluarea fonica.
- Este redus riscul producerii de accidente.
- Sunt eliminate pagubele produse de pavajul pietruit.
- Asigura o aderenta buna si reduce distanta de franare.
Caracteristici
- Suprafata are capacitate de autocuratare in urma ploilor.
- Se pot crea usor pante de inclinare pentru scurgerea gravitationala a apei pluviale. Asfaltul se va usca rapid.
- Este redus semnificativ efectul de acvaplanare.
- Costurile de punere in opera sunt mai reduse datorita mecanizarii procedurii de asfaltari drumuri.
- Timpul pentru reparatii si intretinere generala este scurt.
- Modalitatea aplicarii de marcaje cu indicatii rutiere se realizeaza si improspateaza usor.
- Durata de utilizare este mare cand se lucreaza cu antreprenori specializati in asfaltare drumuri.
Tinand cont de aceste informatii puteti planifica etapele de aprobare, proiectare si punere in opera a oricarei distante pentru lucarea de asfaltare drum. Discutiile intre beneficiar si constructorul profesionist sunt recomandate pentru a stabili planul de lucru si termenul de predare in utilizare.
Orice lucrare de asfaltare drum este recomandat sa fie inceputa in sezonul de primavara – toamna. Nu se vor realiza lucrari daca temperaturile scad sub 10oC.
Tipuri de asfalt
Determinarea tipului de mixtura asflatica care se va turna intra in atributia firmei pe care ati angajat-o pentru asfaltari drumuri. Starea infrastructurii difera de la caz la caz, prin urmare pregatirea preliminara a suportului de asfaltat si operatiunea in sine se vor respecta, asa cum prevede planul. Va prezentam in continuare care sunt pricipalele tipuri de asfalt cu care se poate lucra la asfaltare drumuri.
- Mixtura BA 8 – Acest tip de asfalt poate fi utilizat pentru drumuri asupra carora nu se exercita o presiune mare in privinta traficului. Este exclus asadar sa fie folosit pentru trafic de mare tonaj. Va fi folosit doar pentru drumuri secundare, de acces catre zone rezidentiale sau spre zone agricole unde nu se folosesc autovehicule grele. Punerea in opera se poate realiza si prin turnare si compactare manuala cand suprafetele sunt mici.
- Mixtura BA 16 – Este recunoscuta drept cea mai buna mixtura asfaltica care rezista la trafic intens si de mare tonaj. Aplicarea sa se face de regula cu ajutorul utilajelor mecanizate pentru ca legatura dintre suport si mixtura sa se faca in cele mai buna conditii. Acest tip amestec pentru asfaltare drumuri se toarna la cald si etapa de compactare se va realiza cu utilaje mecanizate.
- Mixtura BA 25 – In functie de conditiile de asfaltare drum gasite la fata locului, mixtura BA 25 reprezinta solutia de legatura fizica dintre noul asfalt si suport. Intercalarea acestui strat este benefica pentru rezultatul final deoarece drumul va deveni mai rezistent. Este deosebit de important sa se faca o analiza profesionala a stratului de rezistenta al drumului. In functie de rezultat va fi folosita, sau nu, mixtura asfaltica BA25.
Multumirea clientilor in acest domeniu se poate obtine doar cand se lucreaza cu manopera si materiale de cea mai buna calitate. Drumurile sunt retele vitale pentru orice comunitate, de aceea abordarea corecta si folosirea de materiale adecvate sunt cheia rezolvarii oricarui proiect de asfaltari drumuri.
Recomandari si sfaturi de punere in opera
Planificarea inceperii lucrarilor pentru asfatarea unui drum trebuie inclusa in planul general de lucrari. Asfaltul este un material care ofera rezultate perfecte, fiind deosebit de prelucrabil. Cu toate acestea trebuiesc respectate anumite conditii referitoare la punerea in opera. O parte dintre aceste recomandari si sfaturi le puteti gasi in continuare.
- Analizati si stabiliti clar latimea, lungimea si traseul drumului.
- Pregatiti temeinic infrastructura peste care se va turna asfaltul.
- In functie de teren folositi agregate cu dimensiune si in cantitate potrivite.
- Stabilizati suportul din beton cu suficient pietris in cazul terenurilor dificile, cum sunt argila sau turba.
- Marcati locurile pentru scurgerea apelor plulviale.
- Folositi reteta de asfalt care se adapteaza cel mai bine cu contextul.
- Preferati turnarea mecanizata urmata de o compactare in acelasi regim.
- Actionati manual pentru crearea unor pante eficiente in jurul punctelor de colectare a apei din ploi sau topirea zapezii (canalizare).
- Lasati timp suficient pentru intarirea suprafetei inainte de a o da in exploatare.
Aceste sfaturi si recomandari sunt in masura sa produca un rezultat foarte bun in orice situatie legata de asfaltare drumuri. Pentru a nu avea nicio grija pe parcursul acestei lucrari cereti informatii preliminare antreprenorului specializat si verificati daca le regasiti in aceasta lista.
Care este pretul pe metru patrat?
Desi un proiect de asfaltare drum pare o lucrare diferita fata de cele obisnuite din domeniul constructiilor, in realitate exista asemanari in legatura cu determinarea costurilor de executie. Principalele criterii de care va tine cont firma de asfaltare in oferta sa, sunt urmatoarele:
- Suprafata efectiva pe care se va turna mixtura de asfalt.
- Grosimea asfaltului in functie de suport.
- Starea terenului pe care se executa lucrarea.
- Eventuale lucrari preliminare pe care le solicitati pentru crearea sau reabilitarea infrastructurii si pe care antreprenorul are competenta si este de acord sa le execute.
- Locatia si dificultatea geologica a terenului pe care se va asfalta (terenuri la ses, sau terenuri in zone de deal sau munte).
- Termenul final pana la care drumul trebuie sa fie utilizabil.
Prin urmare caracteristicile proiectului sunt cele care indica in final costul pentru asfaltari drumuri. In oricare dintre situatii va aflati acest proiect trebuie executat ca la carte pentru ca asfaltarea unui drum trebuie sa dureze ani la rand.
De ce sa optati pentru asfaltarea drumului?
Conditia obtinerii bunastarii unei comunitati si a progresului economic al unei zone este construirea si mentinerea unei retele de drumuri asfaltate de foarte buna calitate. In lipsa lor dificutatile de deplasare, aprovizionare, creare de lucuri de munca, sau interventii in caz de urgenta, se vor face cu mare dificultate, sau deloc.
Cateva dintre argumentele pentru care merita sa optati pentru asfaltare drumuri in zona dumneavoastra sunt:
- Reducerea semnificativa a timpului de parcurgere dintre doua puncte.
- Accesul facil inspre si dinspre zona dumneavoastra.
- Indentificarea din partea antreprenorilor drept oportunitate de dezvoltare a unor afaceri in zona.
- Folosirea drumurilor in scop turistic.
- Posibilitatea legarii drumurilor nationale de drumurile de mare viteza.
- Mentinerea facilitatilor economice si rezidentiale pentru o durata mare de timp.
Garantia indeplinirii acestor argumente sta direct in atentia ce trebuie acordata lansarii unui proiect de asfaltare drum. Orice amanunt in timpul proiectarii, oricare detaliu legat de dorintele cetatenilor, trebuiesc luate in considerare. Potentialul unei zone poate fi scos usor la lumina, pus sa produca, insa necesita sustinere reala dinspre partea de infrastructura rutiera.
Firme recomandate. Promovat
Vrei sa fii recomandat ca firma? Vezi detalii aici.