- Categorii: Amenajari
Contine firme recomandate. Vezi firmele.
Esti firma si vrei mai multi clienti? Te recomandam noi clientilor. Vezi detalii.
Daca sunteti un mare iubitor de tendinte si de moda, ,,accesorizarea” locuintei cu un dressing este un must. Cum acesta permite, cu usurinta, organizarea garderobei si accesoriilor de baza (precum incaltaminte, genti, esarfe, etc.), procesul de amenajare dressing a ajuns sa joace un rol extrem de important, nu doar pentru iubitorii de fashion, acesta fiind, in sine, un spatiu ce aduce o multime de beneficii, permitand o organizare echilibrata si armonioasa a lucrurilor personale.
Tocmai de aceea, in materialul prezent, veti afla, printre altele:
- Motive pentru care sa optati pentru amenajarea unui dressing;
- Factorii pe care trebuie sa ii aveti in vedere intotdeauna in procesul de amenajare;
- Amenajarea dressing-ului in functie de caracteristicile si disponibilitatea spatiului.
Amenjare dressing in functie de dimensiune si de spatiu
Este foarte important ca dressingul sa poata cuprinde toate piesele preferate pe care le detineti, dar este si mai importanta modalitatea de decizie a amenajarii acestuia in functie de generozitatea spatiului, de caracteristicile acestuia si de locul amplasarii.
In multe situatii, se remarca nevoia unui dressing generos si mare, care poate fi amenajat intr-o incapere dedicata, dar daca amplasamentul si spatiul nu va permite acest lucru, amenajarea dressing-ului se poate face si in spatii mai inguste.
Iata, asadar, cum va puteti amenaja dressingul tinand cont de toate aceste aspecte:
Amenajarea dressingului in functie de dimensiune
In functie de caracteristicile, respectiv dimensiunea spatiului pe care il aveti la dispozitie, amenajarea dressing-ului se poate face fie pentru un spatiu mic, fie pentru unul destul de generos. Nu va faceti griji daca nu va inscrieti in categoria persoanelor fericite, care se pot bucura de versatilitatea oferita de un spatiu generos. Exista solutii si pentru spatiile mici.
Amenajare dressing mic
Dressing-ul presupune o zona bine organizata, care sa includa cumulul lucrurilor personale intr-un mod armonios. Astfel, in amenajarea unui dressing mic, trebuie sa va concentrati atentia catre piesele de mobilier pentru organizare, respectiv dulapuri, care sa nu fie foarte generoase in latime, ci inalte, cat mai aproape de tavan. Puteti gasi o selectie vasta in comert sau puteti apela pentru mobilier la comanda.
Culorile deschise ale peretilor si ale mobilei, o oglinda de mari dimensiuni (amplasata pe un perete adiacent sau paralel cu mobila) si chiar si integrarea mesei de calcat intr-un compartiment al dressingului, va pot ajuta sa oferiti o dimensiune vizuala ridicata spatiului.
Evitati sa introduceti prea multe corpuri de mobilier si alte articole functionale precum mese, scaune, fotolii, etc. Puteti opta, cel mult, pentru un taburet compact, care sa completeze design-ul si nevoile zilnice.
Amenajare dressing mare
In cadrul unui dressing ce urmeaza a fi amenajat intr-o incapere vasta, nu exista limitari, libertatea de amenajare si imaginatia fiind elemente cheie.
Puteti opta pentru un mobilier dressing cat mai complex, de pilda unul cu spatiu dedicat pentru hainele de pe umerase, cu compartimente pentru genti, cat si pentru pantofi sau sertare pentru diversele accesorii.
Un spatiu de mari dimensiuni va permite sa amenajati dressingul cu toate lucrurile necesare, inclusiv sa optati si pentru o serie vasta de elemente textile sau decorative. De exemplu, puteti consolida dressingul si sa-l transformati intr-o adevarata camera de infrumusetare prin adaugarea unei mese de toaleta, adaugarea de plante, cutii si cosuri extra de depozitare, fotolii, poate chiar si o mica canapea.
Amenajarea dressingului in functie de spatiu
In functie de zona, puteti amenaja un dressing mai mic si perfect functional, fie un dressing complex si versatil. Hadeti sa descoperim unde si cum puteti amenaja dressingul in functie de spatiu.
Amenajare dressing in dormitor
Adesea, dormitorul este zona cea mai populara in care utilizatorii aleg sa-si amenajeze dressing-ul. Asta pentru ca este o zona practica, ce permite accesul facil la garderoba necesara.
Acest tip de dressing este foarte util, datorita organizarii mai bune pe care va ajuta sa o dobanditi pe termen lung. De pilda, dupa ce ajungeti de la serviciu sau o plimbare, va puteti schimba hainele, pe care sa nu le aruncati pe fotoliu, masa sau intr-un cos oarecare, ci le le aranjati direct in dressing.
Accentul cade pe dulapurile inalte si mari, care pot acoperi, inclusiv, un perete intreg, cat si pe o corelatie cromatica intre stilul ales si elementele de decor.
Amenajare dressing in debara
Daca dispuneti de suficient spatiu, debarau se poate transforma in locul perfect pentru amenajarea dressing-ului, desigur, asta in cazul in care nu se pune problema umiditatii.
Prin amenajarea unui astfel de dressing veti econnomisi in mod vizibil spatiul din incaperea adiacenta. Pentru o astfel de amenajare, aveti nevoie de cateva rafturi sau puteti apela, inclusiv, la un dulap cu dimensiunile ideale.
Amenajare dressing in camera separata
Cand vine vorba de amenjarea dressingului intr-o camera separata, vorbim deja de libertate de exprimare. Puteti amenaja dressing-ul fara sa tineti cont de reguli si fara sa prioritizati alte elemente.
Se poate integra mobila cu forme cat mai complexe, de diferite culori, mobilier din lemn masiv sau sticla, tinand cont ca toate piesele sa se armonizeze unele cu altele, pentru a asigura echilibru si armonia necesara.
Cand optati pentru includerea dressing-ului intr-o incapere separata, este de preferat sa includeti elemente de mobilier custom, pentru ca astfel puteti gandi si optimiza mobilierul in functie de nevoile actuale sau viitoare. Aveti grija, insa, sa nu aglomerati incaperea, chiar daca spatiul este unul generos, trebuie sa amenajam toate elementele in mod armonios. Puteti include, pe langa mobilierul efectiv, si alte elemente decorative sau utile, precum masuta de toaleta, o bacheta, oglinzi, etc.
Amenajare dressing la mansarda
Mansarda poate fi un loc spectaculos pentru amenajarea dressing-ului. Fiind un spatiu destul de generos, puteti combina amenajarea dressing-ului cu cea a biroului, de exemplu, sau chiar cu dormitorul. Totul depinde de spatiu si de preferintele persoanele.
Va puteti lasa creativitatea sa zburde si puteti opta pentru diferite texturi si culori in materie de decoratiuni, iar cand vine vorba de alegerea mobilierului pentru depozitarea garderobei, va puteti orienta catre rafturi sau mobilier compartimentat, de preferat fara usi.
Amenajare dressing in hol
O optiune extrem de inventiva si speciala poate fi amenajarea unui dressing in hol. Cu atat mai mult daca acesta dispune de o dimensiune relativ generoasa. Puteti inlocui mobilierul clasic cu o mobila bine compartimentata, cu rafturi, fie puteti introduce o serie de rafturi sau un dulap bine dimensionat sub scara de acces.
E recomandat, si de aceasta data, sa alegeti un mobilier care sa corespunda ca stil si paleta cromatica cu restul elementelor din incapere, pentru a nu aglomera spatiul mult prea mult.
De ce sa optati pentru un dressing?
Dressing-ul este o alegere grozava, deoarece:
- Va ajuta sa va organizati garderoba si spatiul cu mai multa usurinta, datorita multitudinii de variatii (organizarea pe culori, texturi, tip de imbracaminte, sezon etc.);
- Poate contribui la aerisirea spatiului dintr-o incapere mai veche sau din mai multe, deoarece nu veti mai fi nevoit sa le depozitati la intamplare, in diferite zone ale locuintei sau in diferite corpuri de organizare din diferite incaperi;
- Economisiti mai mult timp in alegerea si organizarea pieselor favorite si necesare, pentru ca veti sti exact unde se afla fiecare articol in parte;
- Va veti putea aloca timp pentru mai multe activitati, inclusiv sa reduceti timpul de realizare a curateniei generale. Garderoba organizata intr-un dressing va fi mai aerisita si nu va trebuie sa alocati timp suplimentar in fiecare zi, pentru a va mentine casa in deplina ordine;
- Va puteti intretine hainele mai usor pe termen lung (de exemplu, nu va trebui sa va calcati hainele in repetate randuri, ci le puteti pune in dressing, pe umeras).
Sfaturi generale pentru organizarea dressingului
Va puteti organiza dressing-ul cu mare usurinta, daca tineti cont de o serie de sfaturi esentiale, precum:
- In caz de uz comun, compartimentati-va dressingul in doua, astfel incat sa aveti jumatatea dumneavoastra dedicata, pentru a va deosebi si pentru a va gasi lucrurile mai usor;
- Pentru a obtine un aer chic, elegant, si pentru mai multa usurinta in gasirea pieselor favorite, optati pentru un dressing fara usi;
- Categorisiti pe sectiuni hainele ce apartin mai multor sezoane;
- Folositi cutii, de preferat dintr-un plastic transparent, pentru a va depozita si a va proteja lenjeria, pantofii, gentile, etc.;
- Organizati garderoba in functie de stil, ocazie, de tipul textilelor sau de culoare;
- Pentru a va putea distinge/organiza garderoba cu atentie, este necesar sa apelati la o forma de iluminare adecvata si corecta. Puteti opta pentru o veioza compacta, pentru spoturi luminoase incluse in dressing, in partea superioara sau din loc in loc.
Factori pe care sa-i aveti in vedere in realizarea unui dressing custom
Atunci cand va amenajati un dressing de la zero, trebuie sa luati in calcul toate detaliile mentionate pe parcursursul acestui material, inclusiv cat de bogata si de diversificata este garderoba personala.
De asemenea, trebuie sa puneti mare accent pe organizarea si delimitarea spatiilor de depozitare, indiferent ca dressing-ul va apartine in totalitate sau ca il impartiti cu altcineva.
- Dupa ce ati stabilit exact locul si incaperea in care veti amenaja dressingul, recomandat ar fi sa schitati pe o foaie intregul proiect, pentru a avea o viziune de ansamblu si pentru a putea face modificarile/ajustarile necesare inainte de punerea in practica;
- Este de preferat sa optati pentru un dressing rezistent, din materiale de calitate si cu cat mai multe compartimente;
- In cazul spatiilor mici sau pentru a oferi incaperii o iluzie de spatiu marit, puteti opta pentru mobilier fara usi, cu usi integrate (glisante) sau pentru dressing cu oglinda integrata;
- Sistemul de iluminat este de nelipsit, fiind necesar sa introduceti corpuri si diferite piese de iluminat, astfel incat lumina sa cada in linii drepte, in orice colt al dressing-ului, pentru o viziune cat mai buna.
In concluzie, amenajarea unui dressing poate fi un proces usor de desfasurat de catre oricine, prin cunoasterea unor aspecte simple si implementarea acestora in cadrul proiectului de amenajare.
Este foarte important ca in procesul de amenajare sa tinem intotdeauna cont de caracteristicile spatiului pe care il avem la dispozitie, dar si de nevoile personale, astfel incat amenajarea sa nu lase niciodata loc de compromisuri sau sa impuna dificultati.
Firme recomandate. Promovat
Vrei sa fii recomandat ca firma? Vezi detalii aici.