Acoperis piscina

acoperis piscina

Contine firme recomandate. Vezi firmele.

Esti firma si vrei mai multi clienti? Te recomandam noi clientilor. Vezi detalii.

Chiar daca constructia unui acoperis piscina este intr-adevar facultativa, aceasta ramane extrem de recomandata. In primul rand, acoperisul piscinei va oferi protectie impotriva razelor solare, protejand astfel utilizatorii. Mai mult decat atat, rolul acoperisului este si cel de a proteja piscina. In articolul prezent vom discuta, printre altele, despre:

 • Care sunt principalele tipuri de acoperisuri pentru piscine;
 • Din ce materiale se poate realiza un acoperis pentru piscina;
 • La ce costuri trebuie sa va asteptati pentru constructia acoperisului.

Care este rolul unui acoperis pentru piscina?

Asa cum mentionam mai sus, un acoperis piscina joaca un dublu rol. Pe de-o parte, acesta protejeaza utilizatorii piscinei de conditiile meteo, prelungind astfel durata de exploatare a piscinei pe o perioada mai lunga. Iar pe de alta parte, acoperisul va proteja piscina in sine.

Nu de putine ori, proprietarii de piscine se confrunta cu reale probleme generate de mizeria (frunze, gunoaie, etc.) adusa de vant in piscina. Odata intrate in filtre, acestea pot bloca intreg sistemul de recirculare a apei, generand pagube uriase. 

acoperis piscina din sticla

Principalele tipuri in functie de dimensiune

Daca planuiti sa construiti un acoperis piscina, in primul rand trebuie sa stiti ca acestea se impart in mai multe categorii. Astfel, identificam o prima categorie de acoperisuri piscine, in functie de dimensiunile structurii. La randul lor, acoperisurile din aceasta categorie se impart in acoperisuri mici, medii si mari. Iata despre ce este vorba:

 • Inaltime mica: Un acoperis pentru piscina de inaltime mica serveste strict rolului de a inchide piscina atunci cand aceasta nu este utilizata. Asadar, rolul acestui tip este acela de a proteja piscina. Mai mult decat atat, deoarece acestea sunt, in general, din sticla, efectul de sera ajuta la incalzirea apei din piscina. 
 • Inaltime medie: Acoperisurile de inaltime medie sunt poate cele mai practice. Acestea sunt suficient de mari incat utilizatorii sa poata inota in piscina in timp ce aceasta este acoperita, dar suficient de mica pentru a nu presupune costuri foarte mari cu montajul si intretinerea. In plus, acestea nu afecteaza aspectul vizual al proprietatii.
 • Inaltime mare: Acoperisul de inaltime mare este potrivit pentru cei care vor sa acopere piscina si, deopotriva, sa amenajeze un spatiu de relaxare acoperit in jurul acesteia. Daca acestea sunt complet inchise, aveti in vedere montarea unui sistem de aerisire. Totusi, daca acoperisul este prevazut cu un sistem de glisare, veti putea beneficia de ventilatie naturala. 
acoperis inaltime mica piscina

Principalele tipuri de acoperisuri in functie de tehnologie

Cea de-a doua categorie de acoperisuri piscine se refera la tehnologia utilizata in constructia acestuia. In acest sens, identificam doua tipuri de acoperis piscina acoperis fix si acoperis retractabil. 

 • Acoperis retractabil: Acoperisul retractabil se construieste din mai multe module, plasate pe o serie de sine care permit glisarea in ambele directii. Astfel, piscina va putea fi acoperita complet, semi acoperita sau chiar descoperita (atunci cand caile de rulare permit acest lucru). In plus, puteti opta pentru automatizarea sistemului de glisare. Astfel, acesta va putea fi actionat cu ajutorul unei telecomenzi. De asemenea, este demn de mentionat faptul ca acoperisul retractabil nu presupune obtinerea unei autorizatii de constructie. 
 • Acoperis fix: Acoperisurile fixe sunt, in general, cele de mari dimensiuni, fiind destinate exploatarii pe o perioada mai lunga de timp. La randul lor, acestea pot fi deschise (de tipul unei pergole pentru piscine) sau pot avea pereti (din sticla sau din folie) pentru a extinde perioada de utilizare a piscinei pe tot parcursul anului. Aveti in vedere faptul ca structura unui astfel de acoperis presupune fixarea pe o fundatie (cel putin pe cuzineti). Din acest motiv, daca fundatia nu exista deja in jurul piscinei, va trebui sa obtineti o autorizatie de constructii in prealabil. 
acoperis inaltime medie piscina

Avantajele si dezavantajele unui acoperis piscina

Montarea unui acoperis piscina are cu siguranta o multime de caracteristici avantajoase, insa nu este lipsita de aspecte mai putin benefice. In acest sens, iata tot ce ar trebui sa stiti inainte de montarea unui acoperis pentru piscina:

Avantaje

 • Extind durata de exploatare a piscinei: In lipsa unui acoperis, piscina poate fi utilizata cel mult in timpul verii, atunci cand temperatura apei din piscina creste suficient incat sa fie confortabila. Montand un acoperis, veti putea utiliza chiar si atunci cand conditiile meteo nu sunt favorabile in acest sens;
 • Ofera mai multa siguranta: In cazul acoperisurilor retractabile, atunci cand nu utilizati piscina puteti inchide complet acoperisul, astfel incat sa nu existe riscul ca persoanele aflate pe proprietate (precum cei mici, in general) sa se accidenteze;
 • Mentin o temperatura constanta: Acoperirea piscinei conduce la mentinerea si chiar la cresterea temperaturii apei. De altfel, acesta este unul dintre principalele motive pentru care persoanele care detin o piscina opteaza pentru un astfel de acoperis. 

Dezavantaje

 • Presupun mai multa intretinere: Orice element de constructie suplimentar presupune anumite interventii pentru mentenanta. In plus, cu cat mai dotat va fi acoperisul din punct de vedere al tehnologiei, cu atat mai complexa va deveni intretinerea acestuia;
 • Pot fi costisitoare: Acoperisurile pentru piscine pot fi destul de scumpe, in special daca optati pentru solutii tehnologizate. Cu toate acestea, avand in vedere faptul ca aceste acoperisuri sporesc confortul, dar si perioada de utilizare a piscinei, raportul investitiei fiind extrem de eficient. 
acoperis inaltime mare piscina

Din ce materiale pot fi confectionate?

In principiu, atunci cand construiti un acoperis piscina se recomanda sa optati pentru materiale usoare. Avand in vedere scopul acestora, investitia in materiale dure si, implicit, grele, care vor aplica presiune pe sol, necesitand astfel constructia unei fundatii, nu este foarte eficienta. De aceea, cele mai indicate materiale de constructie acoperisuri piscine sunt:

 • Pentru invelis: Pentru invelirea acoperisului puteti utiliza materiale usoare si transparente, care vor crea efectul de sera pentru a incalzi apa. Adesea, cele mai utilizate solutii sunt folia de plastic, policarbonatul sau sticla;
 • Pentru structura: Se recomanda ca structura acoperisurilor pentru piscine sa fie metalica. Unul dintre cele mai indicate materiale este aluminiul, fiind deopotriva usor, dar si rezistent la umezeala. Desi lemnul este mai usor, avand in vedere ca expunerea la apa il poate afecta, utilizarea acestuia nu este recomandata. 
acoperis fix din sticla pentru piscina

Care este pretul unui acoperis din sticla?

Pentru a calcula pretul unui acoperis piscina, ar trebui sa cunoasteti mai multe aspecte. In primul rand, investitia va fi influentata de tehnologia acoperisului. Daca optati pentru un acoperis retractabil pentru piscina, acesta ar putea fi un pic mai costisitor. In al doilea rand, trebuie sa tineti cont de materiale. Sticla, de exemplu, este mai scumpa decat folia din plastic. Nu in ultimul rand, dimensiunea si complexitatea proiectului influenteaza in mod direct pretul. 

In acest sens, pentru a obtine o oferta concreta, va recomandam sa apelati la serviciile unui profesionist. In urma evaluarii proiectului, acesta va putea calcula atat pretul pentru manopera, cat si costul materialelor. Asadar, discutand cu un profesionist veti putea determina un buget complet pentru proiect. 

acoperis retractabil pentru piscina

De ce sa aleg un astfel de acoperis?

Dupa cum ati vazut pe parcursul articolului, exista extrem de multe avantaje asociate unui acoperis piscina. Pentru a trage o concluzie asupra acestor beneficii, iata cateva dintre motivele pentru care ar trebui sa optati pentru acoperirea piscinei:

 • Pentru ca impiedica mizeria sa patrunda in apa, veti reduce cu pana la 60% cantitatea de chimicale utilizate pentru curatarea apei;
 • Deoarece incalzeste in mod natural apa din piscina, veti reduce din costurile pentru incalzirea artificiala (electrica, pe gaz, etc.);
 • Protejeaza elementele de recirculare ale apei din piscina, fapt care poate reduce costurile de intretinere pe termen lung;
 • Ofera un grad sporit de securitate pentru familiile cu copii mici, impiedicand accesul acestora atunci cat acoperisul este inchis;
 • Sporesc gradul de confort al utilizatorilor, prin mentinerea unei temperaturi constante si prin facilitarea ventilatiei naturale.

Asadar, daca aveti o piscina sau planuiti sa construiti una, luati in considerare montarea unui acoperis pentru aceasta. Pe termen lung, investitia se va recupera indubitabil. Mai mult decat atat, va veti putea bucura alaturi de cei dragi de mai mult confort.

Firme recomandate. Promovat

Vrei sa fii recomandat ca firma? Vezi detalii aici.

Ai un proiect nou de executat?

Lanseaza o cerere in 4 pasi simpli.

Obtine minim 3 oferte de pret.