Zugraveli bucatarie

zugraveli bucatarie

Contine firme recomandate. Vezi firmele.

Esti firma si vrei mai multi clienti? Te recomandam noi clientilor. Vezi detalii.

Cand vine vorba despre zugraveli bucatarie, vopseaua folosita ar trebui sa fie, fara doar si poate, una de foarte buna calitate. De ce? Pe langa expunerea la aburii de apa, peretii si tavanul bucatariei sunt in permanenta expusi resturilor de mancare, dar si grasimilor.

Asadar, in cele ce urmeaza, vom discuta pe larg despre tot ceea ce ar trebui sa stiti despre zugraveala bucatarie, pentru a putea obtine o lucrare de calitate si durabila.

Ce inseamna zugraveli de bucatarie?

Procesul de vopsire bucatarie presupune o serie de etape prin care decoram peretii si tavanul cu vopsea lavabila. Mai mult, rolul vopselei, in cazul bucatariei, este si de protectie impotriva aburilor, care pot crea mediul ideal pentru mucegai.

Etapele de executie, dar si caracteristicile ideale ale unei vopsele de calitate, potrivite pentru astfel de operatiuni, le discutam in detaliu mai jos.

Ce culori alegem?

Avand in vedere varietatea de culori si nuante, alegerea culorilor potrivite pentru bucatarie poate fi un proces extrem de complicat, ce poate solicita foarte mult timp. 

Din fericire, totusi, astazi vom discuta despre cateva culori pe care le puteti folosi cu succes in procesul de zugraveli bucatarie.

  • Rosu

Culorile calde, printre care si culoarea rosie, pot stimula apetitul si deci, pot fi alegerea ideala pentru o bucatarie. Mai mult, rosul este o culoare extrem de versatila si vine intr-o varietate de tonuri, astfel ca optiunile sunt aproape infinite. 

  • Alb

Albul este o culoare care poate energiza pe oricine. Avand in vedere ca multi dintre noi ne incepem ziua in bucatarie, culoarea alb ar putea fi alegerea ideala pentru a incepe ziua cu un boost de energie.

  • Verde

Culoarea verde ne duce cu gandul la natura si, implicit, la natural. Mai mult, aceasta se potriveste de minune cu mobilierul din lemn sau de culoare maro, fiind de multe ori alegerea perfecta pentru o bucatarie.

  • Gri

Griul poate fi considerat potrivit pentru persoanele care vor sa pastreze un aspect neutru, dar, care, in acelasi timp, vor sa ofere camerei un plus de contrast. Este o culoare extrem de versatila si se poate asorta in foarte multe moduri si cu o paleta larga de culori.

Ce fel de vopsea este potrivita pentru bucatarie?

Asa cum mentionam anterior, spre deosebire de bai, care sunt supuse doar umezelii, peretii si tavanul bucatariilor sunt constant expusi mai multor factori daunatori – aburi de ulei, grasimi, resturi de mancare, etc.

De aceea, alegerea unor zugraveli pentru bucatarie este extrem de importanta, atat pentru protectia tencuielii, cat si chiar a zidariei.

Prin vopsele de calitate, intelegem ca acestea ar trebui sa aiba urmatoarele proprietati:

  • Antimucegai: aburii de orice fel pot crea mediul ideal pentru mucegai. Asadar, vopseaua potrivita ar trebui sa aiba proprietati anticondens si antimucegai;
  • Lavabila: datorita expunerii la mizerie (resturi de mancare intarita, pete de ulei, etc.), vopseaua folosita pentru peretii si tavanul bucatariilor ar trebui sa fie usor de spalat.

De asemenea, in functie de investitia pe care o planuiti, trebuie sa fiti informat de faptul ca o vopsea lavabila de calitate se poate aplica mai usor, eficientizand costurile de manopera.

zugravire pereti bucatarie

Care sunt etapele de zugravire ale bucatariei?

Chiar daca etapele de vopsire bucatarie pot parea simple, realitatea este total diferita. Odata ce va veti apuca de treaba, veti observa ca lucrurile se pot complica extrem de usor. 

Daca planuiti sa aplicati singur zugraveli in bucatarie, de la alegerea corecta a amorsei si pana la aplicarea uniforma a vopselei pe pereti si pe tavan, daca nu dispuneti de pregatirea necesara, s-ar putea ca rezultatul sa fie unul mai degraba costisitor, decat economic.

De aceea, sfatul nostru este sa apelati tot timpul la un profesionist, dar, in egala masura, sa fiti informat despre ce implica un astfel de proces, pentru a putea superviza lucrarile. Iata, deci, care sunt etapele pe care echipa de zugravi ar trebui sa le respecte.

Pasul #1: Necesarul de materiale

Echipa ar trebui sa se deplaseze la locatie si sa faca masuratori pentru a stabili necesarul de materiale. 

De asemenea, inainte de a plasa comanda pentru materiale, acestia trebuie sa se consulte cu dumneavoastra cu privire la buget sau la eventualele preferinte de vopsea pe care le-ati putea avea.

Pasul #2: Pregatirea bucatariei

Daca este vorba despre o constructie noua, echipa de zugravi ar trebui sa curete peretii de mizerie si praf, dupa care sa treaca la pasul urmator.

Altfel, daca se renoveaza bucataria unei constructii deja locuite, aceasta va trebui sa procedeze astfel:

  • Se vor scoate obiectele de mobilier si electrocasnicele (in masura posibilitatilor);
  • Se vor acoperi obiectele de mobilier si electrocasnicele ramase cu folie de protectie;
  • Se vor acoperi podelele cu folie de protectie.

De asemenea, este indicat sa apelati la un electrician pentru indepartarea prizelor si a intrerupatoarelor, dar si pentru izolarea firelor de curent electric. 

Sfat util: Daca peretii sunt mult prea inalti, instalarea unei schele metalice ar putea eficientiza timpul de executie si, implicit, costurile cu manopera.

Pasul #3: Aplicarea amorsei

Dupa curatarea suprafetelor suport, echipa ar trebui sa aplice un strat de amorsa. Acest pas nu doar ca va asigura absorbtia uniforma a vopselei, dar, in egala masura, poate reduce cantitatea de lavabila folosita.

Pasul #4: Aplicarea vopselei

Dupa ce amorsa a fost complet absorbita in pereti, se va putea aplica zugraveala in bucatarie, pe tavan, iar apoi pe pereti. 

Sfat util: Pentru a obtine o culoare uniforma, repetati acest pas, aplicand doua straturi de lavabila. 

aplicare vopsea lavabila in bucatarie

Pret metru patrat zugraveli in bucatarii?

Pretul pentru manopera in cazul operatiunilor de zugravire bucatarii porneste de la 10 lei pe metru patrat, dar poate creste in functie de propriile cerinte.

De asemenea, eventualele reparatii pot atrage costuri suplimentare. De aceea, va sfatuim ca intotdeauna, inainte de a stabili bugetul investitiei, sa luati legatura cu o echipa specializata in zugraveli bucatarie care sa poata evalua lucrarea si, astfel, face o oferta personalizata.

Totodata, puteti cere echipei respective sa va ajute si cu stabilirea necesarului de materiale, pentru a stii inca de la bun inceput cat va va costa intregul proiect.

Speram ca am raspuns in acest articol eventualelor intrebari pe care le-ati avut, iar daca doriti informatii suplimentare, va recomandam sa luati legatura cu o echipa de profesionisti.

Firme recomandate. Promovat

Vrei sa fii recomandat ca firma? Vezi detalii aici.

Ai un proiect nou de executat?

Lanseaza o cerere in 4 pasi simpli.

Obtine minim 3 oferte de pret.