Scurt ghid pentru montarea ferestrelor PVC

Distribuie articol:

Ferestrele termopan din PVC reprezinta una dintre cele mai eficiente alegeri pentru proiectul dumneavoastra, iar daca acestea vor fi montate in mod corect, veti putea sa le utilizati pentru o lunga perioada de timp.

Desi montarea acestora pare o operatiune destul de usor de realizat, exista cerinte specifice in ceea ce priveste instalarea ferestrelor cu profile din tamplarie PVC.

Din acest motiv, va recomandam sa cititi acest ghid informativ pe care l-am creat cu scopul de a va familiariza cu etapele de montare.

Veti afla, de asemenea, cum se face pregatirea pentru instalare si de ce este bine sa va consultati cu producatorul de la care ati achizitionat ferestrele PVC. Însa, pentru implementarea propriu-zisa a procesului de montare, este necesara contribuţia unui specialist.

montaj ferestre pvc barrier

Alegerea ferestrelor din tamplarie PVC potrivite

Alegerea ferestrelor trebuie facuta conform recomandarii producatorilor de incredere, iar intretinerea corespunzatoare este o conditie care contribuie la durata de viata a tamplariei PVC. Dintre criteriile esentiale de alegere sunt incluse calitatea materialelor si eficienta pe care o garanteaza: doi factori care influenteaza existenta ferestrelor cu profile din PVC pe termen lung.

Calitate si intretinere usoara

Tamplaria din PVC asigura un nivel ridicat de izolare fonica si termica. Spre exemplu, ferestrele din PVC marca Barrier au durabilitate crescuta si performante de top, fiind realizate in baza celor mai noi tehnologii de productie.

În plus, ferestrele si usile din PVC sunt si usor de intretinut, nefiind nevoie de aplicarea unor tratamente speciale. Fata de alte tipuri de tamplarie, inclusiv cea conventionala, tamplaria PVC prezinta avantajul unei curatari usoare. Murdaria proeminenta se indeparteaza cu o carpa curata, fara sa fie nevoie de solutii. În plus, tamplaria din policlorura de vinil are calitati antifungice, ceea ce nu permite dezvoltarea bacteriilor pe suprafata ferestrei.

Eficienta (rezistenta)

PVC-ul este rezistent la coroziune, ceea ce inseamna ca nu se va degrada in timp si nu necesita intretinere constanta. Ferestrele cu profile din PVC sunt, de asemenea, rezistente la intemperii si radiatii UV, adica nu se vor decolora sau deteriora sub actiunea soarelui. Avand o gama variata de culori si finisaje, aceste ferestre se potrivesc cu usurinta fiecarui design.

ghid-montaj-ferestre

Etapele montarii ferestrelor PVC

Montarea poate fi un proces eficient, care poate aduce multiple beneficii pentru locul in care va petreceti timpul. Iata care sunt etapele cheie ale montarii ferestrelor PVC, pentru a va bucura de rezultate foarte bune, pe termen lung.

Demontarea ferestrei vechi (daca e cazul)

Prima etapa in inlocuirea ferestrelor cu unele noi este demontarea tamplariei PVC existente. Acest proces asigura o tranzitie lina si fara probleme catre noile ferestre, evitand pierderile de energie si creand o bariera eficienta impotriva zgomotului si conditiilor meteorologice nefavorabile.

Pregatirea si aplicarea etansarii

Dupa indepartarea ferestrei vechi, specialistul trebuie sa curete reziduurile ramase in gol. E nevoie sa elimine resturile de spuma poliuretanica, dar si urmele de tencuiala sau gips. Cu alte cuvinte, e important ca spatiul de montaj sa fie pregatit in mod corespunzator, iar tamplaria din PVC sa fie depozitata in poziţie verticala, in locuri acoperite, cu asigurare impotriva rasturnarii. Dupa ce spatiul e curat si ochiurile mobile sunt demontate, poate incepe aplicarea.

Montarea ramei din tamplarie PVC

Dupa introducerea tamplariei in gol, rama va trebui sa fie fixata provizoriu, la o distanţa aproape egala faţa de laturile golului, perimetral, astfel incat panoul sa fie centrat in gol. Specialistul trebuie sa pozitioneze tamplaria conform cu doua planuri: cel al zidului orizontal şi planul perpendicular pe zidarie. La montaj e nevoie sa se urmareasca daca geamul este aliniat la exterior cu tamplaria care a fost inlocuita. În cazul constructiilor noi, e nevoie sa se instaleze in pozitia indicata in proiect.

Fixarea si nivelarea ferestrei

Fixarea si nivelarea ferestrei PVC sunt doua aspecte importante in procesul de montare. Ele sunt cele care garanteaza o buna functionare si o etanseitate eficienta. Aici e vorba despre instalarea sticlei propriu-zise si de fixarea baghetelor. Sticla se monteaza atat in rama fixa, cat si in cea mobila. Iar baghetele, care trebuie montate pe fiecare latura a geamului, au rol de fixare si de etansare a ferestrei termoizolante.

Dupa incheierea operaţiunilor de montaj, este recomandat sa verificati – impreuna cu specialistul la care ati apelat – daca ochiurile de tamplarie sunt optime şi raman imobile atunci cand sunt puse in poziţia de rabatat. Geamul din profil din tamplarie PVC trebuie sa se poata deschida fara niciun efort suplimentar.

Daca aceste condiţii sunt indeplinite şi daca v-ati familiarizat cu toate sfaturile din acest ghid, puteţi fi siguri ca atat specialistul la care ati apelat, cat si producatorul de tamplarie PVC sunt de incredere.

iulie 5, 2023

Sponsorizat