9 avantaje ale utilizării, pentru terase, a ușilor glisante panoramice

Distribuie articol:

Ușile de terasă panoramice cu sistem de glisare sunt o soluție excepțională, aducând numeroase avantaje și inovații într-o locuință. Aceste uși conferă un aspect elegant, dar, în același timp, sunt funcționale și comod de utilizat. În acest articol, vă prezentăm 9 avantaje deosebit de importante ale acestui sistem modern de uși, datorită cărora, terasa va deveni o oază de relaxare și un loc ideal pentru a vă primi oaspeții.

Tehnologiile moderne în slujba clădirilor rezidențiale

Cine nu-și dorește ca pe timpul verii să ia micul dejun în răcoarea dimineții, pe propria terasă, cu vedere spre o grădină plină de flori? Această dorință este tot mai frecvent împlinită datorită accesului pe scară largă la tehnologii interesante de construcție, acestea făcând posibilă construirea unei case care vă va îndeplini toate visurile. Într-un astfel de loc, unul dintre lucrurile esențiale care ar trebui să vă preocupe îl reprezintă ușile de terasă adecvate. Locul care separă sufrageria de grădină este unul dintre elementele reprezentative și, dacă este proiectat și realizat corespunzător, îi va impresiona nu doar pe oaspeți, ci și pe locuitorii casei.

La alegerea ușilor de terasă, nu trebuie să neglijați calitatea superioară a acestora și materialele din care sunt realizate. Pentru a vă bucura de o utilizare fără probleme mai mulți ani, vă recomandăm să alegeți uși rezistente realizate din profile din aluminiu, așa cum puteți găsi, printre altele, în oferta companiei Aluprof.

Nobu Hotel, Varșovia, Polonia Sisteme utilizate: MB-78EI, MB-86 SI, MB-Skyline, MB-SR50N EFEKT, MB-SR50N EI EFEKT, MB-SR50N OW

9 avantaje ale utilizării ușilor de terasă glisante

Ușile de terasă bine alese vor crea o atmosferă extraordinară în casă. De ce merită să acordați mai mult timp alegerii acestor uși? Iată cele 9 avantaje pe care vi le oferă ușile adecvate în cadrul unui proiect:

1. Priveliște panoramică

Ușile de terasă glisante vă permit să vă bucurați de peisajul exterior fără niciun fel de obstacole. Datorită ușilor, interiorul se armonizează cu împrejurimile, creându-se astfel o senzație plăcută de spațialitate și de armonie cu natura. Un bun exemplu sunt ușile glisante din aluminiu cu toc încastrat în structura clădirii MB-SKYLINE TYPE R. Acest model se remarcă prin foile de ușă ascunse complet în toc, precum și prin cadrele plate. Astfel, ușile au un aspect deosebit de modern, iar accesul la o vedere panoramică a împrejurimilor casei este lipsit de obstacole. În plus, mecanismul permite o glisare ușoară și deosebit de silențioasă, chiar și în cazul ușilor foarte mari.

MB-Skyline Type R

2. Mai multă lumină naturală

O suprafață mai mare de sticlă a ușii înseamnă mai multă lumină naturală în interiorul clădirii. Suprafața mai mare de sticlă a ușilor lasă să intre mai multă lumină naturală în interior, camerele fiind mai luminoase și utilizarea lor devenind mai plăcută. Astfel, nu mai este necesară utilizarea frecventă a iluminării suplimentare, lucru care duce la scăderea cheltuielilor cu energia electrică. În plus, o soluție precum ușile de balcon glisante cu izolație termică în sistem din aluminiu MB-59 SLIDE asigură și o izolație termică superioară.

3. Trecere facilă din interior pe terasă

Ușile de terasă cu structură modernă asigură confortul deplasării între interiorul casei și exteriorul acesteia. Profilele înguste utilizate, precum modelul Aluprof MB-SKYLINE Type R, permit ca tocurile să fie încastrate în podea, în pereți și în plafon, permițând-vă să vă deplasați fără a vă face griji din cauza pragurilor.

4. Impresia (și nu numai) de spațiu mai mare

Ușile de terasă mari creează impresia unei încăperi mai mari și astfel, chiar și cele mici se pot deschide cu ușurință spre exterior, acest lucru fiind foarte util în cazul unor întâlniri de amploare. Ușile tradiționale de terasă ocupă un spațiu prețios atunci când se deschid, lucru care poate limita posibilitățile de amenajare. Ușile glisante, care se deschid în lungul peretelui, vă permit să economisiți spațiu, oferind astfel numeroase posibilități de amenajare a interiorului, dar și a terasei.

5. Întreținere ușoară

Dimensiunea suprafețelor de sticlă ale ușilor glisante poate crea impresia că întreținerea lor este complicată. Total greșit! Tehnologiile moderne facilitează menținerea curățeniei și întreținerea sticlei, asigurând longevitatea și durabilitatea îndelungată a ușii.

6. O ventilație mai bună a încăperilor

În zilele caniculare, ventilația este un element cheie, permițând împrospătarea rapidă a aerului din interior. Ușile de terasă panoramice permit circulația liberă a aerului între încăpere și terasă, asigurând o mai bună ventilație a încăperii. În zilele toride de vară, ușile deschise asigură un flux de aer proaspăt și răcoros în clădire.

7. Acces mai facil pentru persoanele cu dizabilitați

Lipsa pragurilor și ușile mari le permit persoanelor cu dizabilitați locomotorii să beneficieze cu mai multă ușurință de avantajele unei terase sau ale unei grădini, având posibilitatea să se deplaseze fără probleme între interior și exterior, chiar și atunci când folosesc un scaun cu rotile.

8. Economie de energie

Utilizarea unor uși de terasă moderne din aluminiu, precum cele din sistemul MB-77HS, asigură un coeficient de transfer termic ridicat, interiorul fiind mai bine izolat împotriva fenomenelor atmosferice. Astfel, este posibil ca pe durata iernii să scadă cheltuielile cu încălzirea, iar vara, cheltuielile aferente sistemului de climatizare să se reducă.

Clădirea de birouri Press Glass, Konopiska, Polonia Sisteme utilizate: MB-77HS, MB-86 SI, MB-SR50N EFEKT

9. Creșterea valorii proprietăților imobiliare

Datorită esteticii și posibilităților pe care le oferă, ușile de terasă bine alese vor majora valoarea unei investiții, lucru deosebit de important, de pildă la vânzarea unei case. Ușile de terasă panoramice reprezintă o investiție care majorează valoarea oricărei proprietăți imobiliare. Prezența acestora este apreciată de potențialii cumpărători deoarece sunt un simbol al luxului, al modernității și al confortului, iar în același timp, țin pasul cu cele mai apreciate tendințe din lumea arhitecturii.

Centrum Kulturalno-Kongresowe Jordanki, Toruń, Polonia. Sisteme utilizate: MB-45, MB-60, MB-70, MB-78EI, MB-86, MB-Slide, MB-SR50N, MB-SR50N EI, MB-SR50N OW, MB-DPA

Să construim un viitor mai bun!

Ușile terasă de bună calitate sunt unul dintre principalele elemente pe care ar trebui să le aveți în vedere. Acest lucru este valabil nu doar pentru casele unifamiliale, ci și pentru blocuri, clădiri publice și comerciale.

Alegând produsele Aluprof, aveți garanția unor produse de înaltă calitate, cu o estetică excepțională. Implementând o astfel de soluție acasă sau la locul de muncă, ne vom bucura pentru o lungă perioadă de timp de beneficiile ușilor de terasă, profitând atât de confortul utilizării lor, cât și de avantajele suplimentare, precum impactul asupra mediului înconjurător și asupra bugetului alocat facturilor.

logo_aluprof_aluminiumsystems-logo

august 10, 2023

Sponsorizat