Pereti placati cu lambriu

Pereti placati cu lambriu

Contine firme recomandate. Vezi firmele.

Esti firma si vrei mai multi clienti? Te recomandam noi clientilor. Vezi detalii.

Renovarea unei locuinte implica si gasirea celei mai convenabile solutii pentru finisarea peretilor. Una dintre variantele cu potential estetic deosebit este cea prin care obtineti pereti placati cu lambriu. Este de preferat ca lambriul sa fie din lemn, insa pot fi utilizate si alte materiale. Lambrisarea peretilor si a tavanului se poate face prin diferite metode de punere in opera. Scopul final este de a inlocui complet conceptul de finisaj cu diferite tipuri de vopsele sau placi ceramice. Va prezentam in continuare informatii detaliate despre ce inseamna un lambriu si care sunt cele mai cunoscute materiale din care se produc sipci pentru lambriuri. In plus, veti afla de ce este util sa realizati o placare pereti cu lambriu, dar si care sunt avantajele si lucrurile mai putin placute in legatura cu acest element decorativ pentru interior.

Ce trebuie sa stim despre lambriu?

Placarea peretilor cu lambriu se practica de foarte mult timp si se bazeaza pe acoperirea peretilior cu panouri din lemn. Aceste panouri sunt special fabricate pentru a putea fi imbinate perfect si relativ usor. Culoarea, forma si tipul de material al acestor panouri pot fi diferite in functie de preferintele sau bugetul alocat. Pentru a obtine pereti placati cu lambriu sunt necesare cunostinte bune in legatura cu aceasta manopera, precum si unelte adecvate. Nu este recomandat sa incepeti in regie proprie o astfel de lucrare. Daca va bazati si pe expertiza unui designer experimentat va puteti astepta la urmatoarele beneficii:

 • Mentinerea pentru o perioada mare de timp a efectului decorativ dat de aceasta placare pereti cu lambriu;
 • Prin folosirea de nuante si texturi diferite ale materialului, se pot obtine zone si incaperi cu estetica diferita;
 • Folosirea lemnului pe suprafete mari cum sunt peretii sau tavanul, conduce la accentuarea senzatiei de caldura in incaperi;
 • Accentuarea doar a anumitor zone prin placarea peretilor cu lambriu este o solutie permisa din punct de vedere estetic.

Valoarea finala a etapei prin care se obtin pereti placati cu lambriu va fi cu atat mai mare cu cat nu veti exagera cu restul decoratiunilor. Aceasta atentionare se datoreaza faptului ca lemnul este deja un element pregnant in cadrul unui concept estetic. Acesta va trebui lasat sa respire din punct de vedere vizual. Veti afla in continuare ce alternative aveti in legatura cu tipurile de materiale din care sunt produse aceste componentele pentru lambriuri. In baza acestor informatii, corelarea exacta a stilului amenajarii generale cu noii pereti placati cu lambriu se va face usor.

Placarea peretilor cu lambriu

Principalele tipuri de lambriu

In functie de locul in care vreti sa realizati pereti placati cu lambriu este nevoie sa alegeti materialul adecvat. Cei mai multi vor prefera lemnul, insa sunt situatii in care poate fi mult mai convenabil sa alegeti un lambriu dintr-un material ce nu reactioneaza la umiditate. Chiar si asa, estetica pe care urmariti sa o creati nu va avea de suferit. Materialele compozite sunt si ele prezente in diferite nuante si in plus unele dintre ele pot fi vopsite in culoarea dorita. Pentru a decide mai usor va prezentam amanunte despre tipurile de sipci pentru lambriu disponibile in functie de materialul din care sunt produse.

 • Lambriu din lemn – Prelucrarea lemnului in diferite forme este o chestiune la indemana pentru producatori. De regula, forma sipcilor pentru placare pereti cu lambriu este dreptunghiulara cu o latura mica si una lunga. Aceste sipci sunt deja prelucrate incat sa fie imbinate cu usurinta. Sistemul lamba si uluc este asemanator cu cel intalnit la placile laminate pentru parchet. La cerere se pot prelucra si alte forme in functie de desing-ul propus de arhitect. Esentele de lemn pot fi alese dintre cele de brad sau pin, insa ati putea opta si pentru esente exotice. Este acceptata ideea ca placarea peretilor cu lambriu realizata cu sipci ce contin cat mai multe noduri este cea mai valoroasa estetic. Codificarea producatorilor arata ca exista materiale de placare pereti cu lambriu fara noduri sau cu noduri mici ori mari. In orice caz cautati sa achizitionati materiale gata finisate, altfel manoperele de slefuire, grunduire, lacuire si eventual vopsire vor fi costisitoare;
 • Lambriu din PAL – Principalul criteriu pentru care ati putea alege un lambriu din PAL este pretul. Altfel, acest material poate da senzatia ca este mai trainic decat lemnul, insa in timp nu se comporta la fel. Totusi manopera pentru montaj este cel putin simulara cu cea in care sunt folosite sipci din lemn pentru realizarea de pereti placati cu lambriu. Avantajul consta in fapul ca este disponibila o varietate foarte mare de modele si cu finisaje variate. Oricare pereti placati cu lambriu din PAL poate fi ulterior modificat prin vopsire sau alta tehnologie ce imita structura lemnului natur. Tineti cont ca acest material este mai greu in comparatie cu lemnul. La montaj se va tine cont de acest lucru pentru a realiza un suport solid si o ancorare corecta pe acesta;
 • Lambriu din PVC – Cu lambriuri din PVC uitati complet de orice manopera pregatitoare inainte de montaj. Aceste sipci din material sintetic sunt complet refolosibile atunci cand nu mai sunt utilizate. Chiar daca lucram cu un material sistentic el este considerat ecologic si foarte convenabil financiar atunci cand aveti de realizat suprafete mari de pereti placati cu lambriu. Cel mai mare avantaj este ca il puteti folosi inclusiv in baie sau bucatarie, sau in oricare alt spatiu unde umiditatea este ridicata. Pentru ca plasticul este cunoscut ca fiind un material care se incarca electrostatic, pulverizati fara grija pe toata suprafata un lichid antistatic. Trecerea de la o placare pereti cu lambriu PVC la alte materiale este posibila si devine estetica. Trecerea la gresie (in partea de jos a peretilor) sau la faianta (cand doriti pereti placati cu lambriu pe jumatate) se face cu accesorii si elemente de trecere pe care le gasiti la producatorul de lambriuri din PVC.

Oricare dintre aceste tipuri de materiale pentru pereti placati cu lambriu pot fi luate in considerare. Mai mult, este recomandat ca incaperile dificile din punct de vedere al umiditatii sa beneficieze de lambriuri PVC ce sunt mult mai rezistente si usor de intretinut. Oricand puteti obtine o vizionare computerizata pe care arhitectul o genereaza in functie de preferintele pe care le aveti. Pornind de la aceasta randare, decizia alegerii poate fi mult usurata.

De ce sa folosim lambriu pentru placarea peretilor?

O schimbare in conceptia clasica a finisarii peretilor este oricand binevenita. Nu este neaparat necesar ca toata casa sa fie imbracata in pereti placati cu lambriu. Este suficient ca anumite zone sau doar o anumita incapere sa fie astfel detaliata. Spre exemplu, o mansarda locuibila poate deveni cel mai autentic spatiu daca decideti sa faceti placare pereti cu lambriu. Elementul cheie al unei astfel de amenajari este chiar lemnul folosit la placarea peretilor cu lambriu. Desigur ca exista si alte motive pentru care este convenabil sa folosim tehnica lambrisarii peretilor.

 • Schimbarea esteticii – Monotonia este cel mai periculos aspect in legatura cu locuirea pe termen lung intr-o casa. Daca mobila, electrocasnicele sau covoarele se pot schimba usor, cu peretii este mai greu. Cand ati trecut deja prin mai mult nuante si texturi de vopsea lavabila, o transformare radicala vine doar cu pereti placati cu lambriu;
 • Delimitarea vizuala a unor zone – Punctarea prin acoperirea peretilor cu lambriu doar in anumite zone ajuta la delimitarea vizuala a acestora. Nimeni nu spune ca lambrisarea se face obligatoriu de jos si pana sus pe pereti. Din contra, sa faceti placare pereti cu lambriu secventiata este la moda;
 • Mascarea unor zone dificile – Pot exista pereti sau zone din pereti a caror suprafata este patata sau neregulata. Remedierea acestor aspecte ar putea fi costisitoare si uneori fara un efect consistent. Alegeti varianta usoara si rapida de pereti placati cu lambriu si uitati de acest inconvenient estetic;
 • Alinierea conceptului exterior cu cel interior – Sunt situatii in care cladirea este conceputa in stil clasic, in special cand vorbim despre casele de vacanta de la munte. Daca afara este lemn, atunci de ce nu ar fi si in casa tot lemn. Trecerea de la conceptul rustic exterior la unul modern in interior poate fi suparator daca nu folositi si aici pereti placati cu lambriu;
 • Ridicarea valorii proprietatii – Orice tip de amenajare ce tine de finisaje la interior este considerata drept metoda de crestere a valorii unei proprietati. Una este sa vindeti o casa cu pereti acoperiti cu vopsea lavabila in culoare alb, si altfel se va discuta pretul cand aveti camere sau zone cu pereti placati cu lambriu.

Aceste considerente ar putea fi in masura sa va conduca la o decizie pozitiva in privinta inceperii lucrarilor de placare pereti cu lambriu. Fiecare indiciu prezentat are o intensitate diferita si poate fi sau nu adaptabil la design-ul fiecarei case. Veti lua unul sau mai multe indicii si le veti manevra in asa fel incat sa va fie favorabile in procesul de placare pereti cu lambriu.

Placare pereti cu lambriu

Avantajele si dezavantajele placarii peretilor cu lambriu

O interventie profesionala asupra conceptiei finisajelor ofera de fiecare data un rezultat excelent. Inainte de a da acceptul pentru ca echipa ce monteaza pereti placati cu lambriu sa inceapa lucru, v-am pregatit doua liste importante. Veti sti exact care sunt cele mai apreciate avantaje in legatura cu acest stil de amenajare interioara, dar si care sunt dezavantajele pe care le veti intampina. Orice detaliu din ambele liste poate sa va aduca mai aproape de a incepe placarea peretilor cu lambriu sau de a ramane la finisaje clasice pentru pereti.

 • Avantaje
  • Concept estetic – Oricine vede pereti placati cu lambriu din lemn isi poate imagina justificat ca proprietarul apreciaza eleganta, stilul tipic georgian sau colonial si intelege ca lemnul joaca un rol estetic aparte in amenajarea respectiva. Amprentarea camerelor cu o placare pereti cu lambriu va genera confort si senzatia de caldura pentru camin;
  • Izolatie suplimentara – Intre suport si lambriu exista un mic spatiu ce contribuie la suplimentarea izolatiei. Aerul din acest spatiu ajuta direct la mentinerea unei temperaturi adecvate in orice anotimp. Chiar si izolatia fonica intre incaperi sau fata de exterior va fi imbunatatita;
  • Mentenanta si reparatii simple – Orice suprafata lambrisata poate fi intretinuta si eventual reparata usor. Interventia este punctuala, se refera doar la suprafata deteriorata si se face prin inlocuirea sipcilor afectate;
  • Durata mare de utilizare – Indiferent de materialul din care sunt realizati acesti pereti placati cu lambriu, atunci cand intretinerea este facuta corect si in timp util, durata de folosire este foarte mare. Astfel pentru circa 20 de ani puteti uita de improspatarea clasicei vopsele lavabile, daca ati ales lemnul;
  • Tot mai modern – Tot mai multe solutii de finisaje pentru interior legate de pereti sau tavane se bazeaza pe lambrisare. Pare sa fie o intoarcere in timp, insa realitatea arata ca a avea pe termen lung pereti placati cu lambriu este mult mai estetic si curat fata de oricare alta variata de zugraveala.

Dezavantaje

 • Deteriorarea sipcilor – Este recomandat ca peretii acoperiti cu lambriuri din lemn sa fie realizata cu material hidrofugat. Umiditatea este cel mai periculos aspect ce trebuie controlat cand alegeti sa aveti pereti placati cu lambriu din orice esenta de lemn;
 • Modificarea formei – Tehnologia de montaj trebuie respectata intocmai. Cand acest lucru nu este realizat va puteti astepta ca sipcile sa-si modifice forma. Lemnul „lucreaza” chiar si atunci cand este de foarte buna calitate. Aceata atentionare arata faptul ca nu recomandam placarea peretilor cu lambriu in regie proprie;
 • Mentenanta – Este un apect obligatoriu pentru ca o placare pereti cu lambriu sa reziste in timp. Aplicarea periodica de materiale speciale care hranesc structura lemnului reprezinta cea mai buna masura. Ceara de albine este renumita si va pastra structura lemnului pentru pereti placati cu lambriu.

Aceste amanunte sunt extrem de importante pentru tot procesul pe care ati decis sa-l parcurgeti. Pe langa acestea vrem sa puctam inca o serie de chestiuni tehnice ce pot salva timp si bani si pe care echipa angajata sa lucreze pereti placati cu lambriu trebuie sa le aiba in vedere:

 • Tratament lambriu – Atat suportul, cat si sipca pentru lambriu trebuie sa fie tratate corespunzator incat lemnul sa ramana imun la orice il poate afecta. Procesul implica asiguarea impregnarii cu lazura ce este produsa pe baza de ceara de albine si apa;
 • Suprafata de montaj – Inainte de instalarea suportului pentru lambriu se executa lucrari de nivelare a peretelui. Peretele trebuie sa fie tencuit. Nu este necesar sa fie neaparat acoperit cu o vopsea lavabila;
 • Izolarea peretelui – Se vor aplica tratamente ce impiedica formarea umiditatii si implicit a mucegaiurilor.

Cu acest set de amanunte puteti considera ca aveti la indemana tot ce este necesar pentru ca lucarile de placare pereti cu lambriu sa aiba un rezultat foarte bun. Oricand sunteti in imposibilitate de a gasi un raspuns, apelati la profesionistii acestui domeniu pentru fiecare segment de operatiune in parte.

Folositi din plin rezultatele tehnologiei cu care se produc materiale pentru pereti placati cu lambriu. Simultan, accesati facilitatea computerizata pe care o ofera arhitectii atunci cand le cereti o previzionare a rezultatului legat de placarea peretilor cu lambriu. Aceste doua componente nu trebuie sa va lipseasca pe parcursul de la luarea deciziei si pana la finalizarea lucrarilor de placare pereti cu lambriu.

Firme recomandate. Promovat

Vrei sa fii recomandat ca firma? Vezi detalii aici.

Ai un proiect nou de executat?

Lanseaza o cerere in 4 pasi simpli.

Obtine minim 3 oferte de pret.