Pardoseli din beton

pardoseli din beton

Contine firme recomandate. Vezi firmele.

Esti firma si vrei mai multi clienti? Te recomandam noi clientilor. Vezi detalii.

Folosirea confortabila a spatiului construit se bazeaza si pe nivelul de accesibilitate pe care il ofera. Pardoseala din beton este o componenta care se regaseste la orice cladire, sau in perimetrul acesteia.

Data in folosinta devine suport pentru acces si utilizare in exterior si in interior. In functie de necesitati se vor pune in opera pardoseli din beton adecvate cu utilizarea preponderenta si adaptate ca design ambiental.

Ce este o pardoseala din beton?

Pardoselile din beton sunt parti ale constructiei ce sunt realizate conform cu proiectul intocmit de arhitect sau constructor. Scopul principal urmarit este de a crea un suport stabil si durabil.

Simultan, finsajul poate sa imbrace diferite forme pe care beneficiarul le agreaza. Intotdeauna la baza unei pardoseli din beton va sta o sapa turnata mecanizat si continuu.

Reteta de beton utilizata trebuie sa fie adecvata in raport cu scopul folosirii produsului finit. Astfel, o pardoseala din beton va asigura:

  • Suport stabil pe termen lung pentru utilizarea in siguranta a spatiilor.
  • Un aspect estetic deosebit care se poate plia perfect in contextul general.
  • O suprafata care se intretine usor si cu un consum minim de resurse.
  • O solutie care protejeaza constructia sau mediul inconjurator, dupa caz.

Folosirea materialelor adecvatate, simultan cu asigurarea unei puneri in opera cu personal si utilaje profesionale, sporesc si definesc calitatea acestui produs.

pardoseli industriale din beton

Ce caracteristici trebuie sa aiba o pardoseala din beton?

Constructiile trebuie sa fie guvernate de calitate si durabilitate. Drept urmare este necesar ca fiecare pardoseala din  beton sa intruneasca aceste reguli, cumuland astfel beneficii specifice si personalizate pentru fiecare locatie. Etapele de punere in opera vor fi atent lucrate, pentru ca ulterior beneficiarul sa rgaseasca urmatoarele caracteristici:

  • Flexibilitate in raport cu locatia in care se vor turna si finisa.
  • Posibilitati variate de prelucrare estetica a stratului de uzura.
  • Variante de prelucare diferite in functie de necesarul de aderenta.
  • Adaptare cromatica excelenta raportata la conceptul de desing.
  • Accesare sigura in orice conditii ambientale sau de mediu.
  • Modalitati de intretinere ieftina care se realizeaza cu efort redus.
  • Construire si predare in folosinta in termen scurt.
  • Preturi accesibile, coordonate cu suprafata lucrata, materialele si tehnologia folosite pentru finisare.

Intregul pachet cu caracteristici este disponibil si adaptat pentru tipurile de pardoseli pe care constructorii le realizeaza. Diferentierea va fi facuta de tehnologia care se foloseste, in special la finisarea la suprafata a pardoselilor din beton. Despre aceste tehnolgii aveti informatii in continuare.

Tipuri de pardoseli din beton in functie de tehnologie.

Diferentierea estetica a acestor pardoseli din beton este data de modul in care este prelucrat, mecanizat sau manual, stratul vizibil al pardoselei. Acest strat trebuie sa fie cat mai rezistent, iar culoarea trebuie sa reziste la uzura.

Am ales sa prezentam in continuare trei dintre cele mai apreciate solutii de finisaj pentru pardoseli din beton. Fiecare varianta detine propriile caracteristici, insa toate se incadreaza sunt declarate pardoseli decorative.

Beton elicopterizat

Pardoselile din beton elicopterizat sunt cu preponderenta utilizate in spatiile exterioare. La interior sunt preferate in mediul industrial. Aceste doua variante de utilizare indica faptul ca o pardoseala elicopterizata are o durata de folosire foarte mare.

Tehnologia cu care se lucreaza si materialele auxiliare pentru suprafata pardoselei sunt raspunzatoare de aceste beneficii. Oricare ar fi scopul utilizarii, aceste pardoseli din beton elicopterizat pot fi cu usurinta colorate pe toata suprafata, sau doar in anumite zone.

Avantajele sunt consistente in legatura cu durata de utilizare, rezistenta la impact si abrazioune, dar si timpul redus de executie.

pardoseala hala din beton elicopterizat

Beton sclivisit

Cu betonul sclivisit se obtine cea mai apreciata pardoseala pe care producatorii de bunuri sau comerciantii o solicita. Mixul de materiale care vor aduce suprafata de uzura a pardoselei la gradul de duritate dorit si tehnologia de finisare sunt cheia rezistentei acestui produs.

Pe suprafata sapei din beton se va aplica si elicopteriza mecanizat cuart corindon si colorant intaritor. Cele doua materiale induc suprafetei o rezistenta mecaniza foarte buna si simultan ofera beneficiarului un spatiu estetic deosebit.

Personalizarea din acest punct de vedere este esentiala pentru incintele industriale, in scop de separare si protectie a traficul uman si de marfa.

beton sclivisit

Beton amprentat

Cu preponderenta acest tip de pardoseala din beton amprentat este apreciat in mediul rezidential. Cel putin la fel de solicitat este si pentru spatii comunitare, sau pe proprietatile micilor intreprinzatori.

Aspectul deosebit, lucios si curat, va fi cel care predomina atunci cand este privit betonul amprentat. Imitatiile care se realizeaza cu ajutorul matritelor si ulterior colorarea suprafetei, sunt pilonii pe care se sprijina efectul realistic al acestei pardoseli decorative.

Faptul ca pot fi imitate in detaliu materiale de constructie cu preturi mari (marmura, lemn natur, piatra de rau, granit, etc.) este atuul principal al acestei tehnologii.

In plus, finsarea este conceputa incat suprafata sa devina durabila si rezistenta inclusiv la factorii meteo nefavorabili.

alee curte din beton amprentat

Tipuri de pardoseli in functie de zona de aplicare.

O pardoseala din beton poate fi construita atat in mediul interior, cat si in cel exterior. Adaptabilitea din acest punct de vedere este foarte usor de realizat.

Cu ajutorul aditivilor care se amesteca in reteta betonului folosit pentru sapa se obtine rezistenta pe termen lung in functie de trafic. Pentru suprafata care preia uzura traficului sunt folosite materiale testate ce au rezultate excelente ca stabilitate pe termen lung.

In functie de activitati aveti de ales intre:

  • Pardoseli interioare din beton – Sunt utilizabile in spatii rezidentiale, comerciale, sau industriale. Diferentierea se face pe criteriul intensitatii traficului pe care trebuie sa-l suporte, dar si in functie de aspect. Varietatea estetica cu care pot fi produse este un beneficiu indragit de arhitectii care tin la coordonarea cromatica si practica a spatiilor interioare.
  • Pardoseli exterioare din beton – Cea mai frecventa utilizare este in scop comercial atunci cand sunt necesare zone pentru depozitare, parcare, sau trafic spre si dinspre zona industriala. Avand un potential foarte bun cu privire la rezistenta la diferente mari de temperatura si radiatie solara, pardoselile exterioare se pot lucra si pentru clienti rezidentiali care doresc terase, alei, sau spatii de parcare.
pardoseala exterioara din beton

Mod general de executie

Particularitatile legate de modul de executie sunt guvernate de materialele si tehnologia prin care este finalizata lucrarea.

Exista diferente evidente de executie la pardoseli din beton elicopterizate si cele la care se foloseste tehnologia de amprentare. Indiferent de metoda rezultatul va fi de foarte buna calitate.

Puteti urmari aici pasii generali care conduc spre acest lucru:

  • Delimitare si verificare suport / sol – Se incadreaza zona de lucru si se masoara suprafata. Se face o estimare a necesarului de materiale: beton pentru sapa si aditivi pentru finisarea suprafetei din beton. Se executa curatarea zonei de resturi de materiale sau alte reziduri. Daca este necesar se face o nivelare mecanizata sau manuala.
  • Echipamente si materiale – Sunt aduse in santier echipamentele si materialele necesare pentru varianta si suprafata de pardoseala din beton solicitata.
  • Montare cofraj / piese de distantare – Pentru exterior se executa un cofraj. Daca este necesar se armeaza cu materialul indicat in proiect. Pentru interior sunt montate elemente de distantare a sapei fata de structura constructiei. Aceasta manopera este obligatorie pentru a lasa loc de dilatatie pentru sapa, dupa turnare si pentru a nu transmite umezeala in structura.
  • Turnare sapa si nivelare – Se va executa mecanizat si se urmareste ca toata suprafata sa fie acoperita la o singura turnare. Nivelarea se face treptat, pe masura se sapa este turnata.
  • Montarea rosturilor de dilatatie – Cu cat suprafata este mai mare, cu atat sunt necesare piesele pentru rosturi. Este util sa fie montate inainte de turnarea betonului. Rostuirea dupa turnare implica manopera suplimentara si poluare pe masura datorita prafului rezultat.
  • Finisarea suprafetei – Tehnologia adoptata pentru finisare indica separat pentru fiecare tip de pardoseala betonata cu ce materiale si echipamente se va lucra.
  • Curatarea zonei – De regula dupa uscarea definitiva se foloseste pentru curatare jet de apa sub presiune. Se indeparteaza cu aceasta ocazie orice urma de material in surplus.

Care sunt principalele utilizari?

Profitabilitatea pe termen lung este evidenta odata ce oricare tip de pardoseli din beton au fost finalizate.

Prin urmare spatiile interioare si zone exteriore, indiferent de domeniul de folosire, pot deveni compatibile cu aceste produse, astfel:

  • Pentru constructii rezidentiale, oriunde pe proprietate.
  • Pentru edificii comerciale, in interior si exterior.
  • Pentru cladiri industriale, indoor sau outdoor.
  • Pentru zone edilitare, in scop de tranzit intre locatii.
pardoseli din beton la interior

Care este pretul de executie?

Costurile sunt legate de doua criterii, fiecare dintre ele avand in vedere suprafata pe care se va pune in opera lucrarea de pardoseala din beton, astfel:

  • Tehnologia cu care se lucreaza.
  • Cantitatea de materialele utilizate.

Cea mai exacta valoare a unei astfel de lucrari se poate primi direct de la un constructor profesionist.

Masuratorile si alegerea tipului de pardoseala vor indica rapid care este pretul de executie. In medie, pentru fiecare metru patrat care se preda in utilizare, pretul este de 150 lei.

Firme recomandate. Promovat

Vrei sa fii recomandat ca firma? Vezi detalii aici.

Ai un proiect nou de executat?

Lanseaza o cerere in 4 pasi simpli.

Obtine minim 3 oferte de pret.