Montaj termopane

montaj termopane

Contine firme recomandate. Vezi firmele.

Esti firma si vrei mai multi clienti? Te recomandam noi clientilor. Vezi detalii.

Materialele si tehologia de producere a ferestrelor si usilor termoizolante este in prezent la cel mai bun nivel. Odata iesite de pe linia de asamblare aceste produse urmeaza sa intre in etapa de montaj termopane. Importanta acestei lucrari este esentiala pentru ca aportul produselor termoizolante sa fie consistent pentru scopul urmarit.

Este vorba despre eficienta energetica a cladirii, lucru care poate deveni real atat timp cat orice fereastra sau usa din aceasta gama beneficiaza de un montaj termopan in stil profesionist.

Acest articol va arata de ce este important si care sunt beneficiile de montare termopane cu o firma specializata, care sunt etapele de montaj si produsele ce pot beneficia de aceasta procedura profesionala si ce caracteristici trebuie sa indeplineasca aceste produse.

De ce este important montajul termopanelor?

Montarea corecta a produselor termoizolante de tipul usilor si ferestrelor reprezinta completarea efortului inceput in fabrica odata cu asamblarea materialelor ce le compun. Fiecare material ce intra in componenta unui produs termopan este proiectat si realizat dintr-un material care poate asigura o limitare substantiala a efectului de transmitere a energiei intre doua medii.

In speta este vorba de stoparea piederilor de energie dinspre incaperile unei cladiri, dar si de limitarea efectelor climei asupra incaperilor prin intermediul zonelor de fatada acoperite cu ferestre sau usi.

Prin asamblarea acestor materiale se obtin rame si canate de fereastra, tocuri si foi de usa, ce ulterior trebuie montate conform normelor agreate de producator si constructor. Iata de ce este atat de important sa montati termopane in orice cladire care permite folosirea lor:

 • Vor reduce in proportie foarte mare transferul de energie intre interior si exterior.
 • Vor asigura o eficienta foarte buna in privinta diminuarii presiunii sonore in ambele sensuri.
 • Vor oferi acces usor la diferite metode de aerisire controlata a interioarelor.
 • Vor pune o bariera suficient de buna impotriva accesului neautorizat in interiorul cladirii.
 • Vor ajuta arhitectul sa creeze armonie cromatica si estetica intre pereti si zonele ocupate de ferestre si usi.

Este evident ca aceste oportunitati devin palpabile daca optati sa folositi un serviciu profesional de montare termopane. Punerea lor pe pozitie, fixarea perfecta si izolarea care se realizeaza fata de pereti, sunt proceduri care tin de un flux de operatiuni dedicate pentru tot ceea ce inseamna montare termopan cu manopera si materiale de calitate.

Montaje ferestre termopan

Care sunt beneficiile termopanelor montate corect?

Aportul procedurii de montaj termopane nu poate fi neglijat. Metodele si materialele care sunt implicate in aceasta etapa de inchidere a golurilor din peretii cladirii sunt cele care vor asigura eficienta ei energetica. Daca o usa sau o fereastra din termopan nu sunt montate corect, se poate spune ca efortul de a alege profile si sticla de calitate a fost in zadar.

Este natural ca orice proprietar de cladire sa urmareasca ca beneficiile montarii corecte a termopanelor sa se resimta in timpul utilizarii acestora. Cum folosirea termopanelor se intinde pe cel putin 20 ani, va prezentam in continuare ce beneficii trebuie sa se inregistreze cand aveti parte de o montare termopan corecta.

 • Scaderea evidenta a pierderilor de caldura sau aer climatizat produse in cladire in orice sezon.
 • Diminuarea convenabila a patrunderii de aer cald pe timp de vara.
 • Blocarea zgomotelor exterioare produse de circulatia auto si/sau pietonala.
 • Protejarea eficienta a peretilor impotriva infiltrarii apei din ploi sau din topirea zapezii.
 • Crearea conditiilor de ventilare controlata a inceperilor la nivelul canatelor oscilobatante sau prin folosirea sistemului de microventilare.
 • Posibilitatea alegerii unei nunate de culoare si a unei forme convenabile pentru profilul de ferestre si usi termopan.
 • Economie de resurse financiare pe termen lung la intretinerea termopanelor.
 • Costuri decente pentru mentenanta si reparatii.

Analizand aceste beneficii devine clara necesitatea adoptarii solutiei de montaj termopane cu manopera profesionala. S-ar putea crede ca orice constructor poate sa monteze aceste produse, lucru care nu este adevarat. Experienta si calitatea materialelor consumabile care se folosesc la montare termopane sunt decisive pentru ca fereastra sau usa sa devina eficienta in scopul urmarit.

montaje usi termopan

Tipuri principale de produse din termopan

Cele mai cunoscute si necesare produse realizate cu profil si sticla termopan sunt ferestrele si usile. Fiecare dintre acestea au drept punct comun capacitatea de a deveni bariere protectoare pentru incaperile in fata carora sunt montate.

Protectia se refera in primul rand la aspectul termic, la cel fonic si la izolarea fata de apa si umiditate. La acestea se adauga drept bonus si aspectul estetic ce poate aduce un plus de desing pentru fatada cladirii, dar si pentru spatiile interioare.

Va prezentam in continuare detalii despre ferestre si usi in legatura cu posibilitatile de a fi integrate eficient si estetic cu ajutorul operatiunii profesionale de montaj termopane.

 • Ferestre – Golurile de ferestre reprezinta de regula cea mai mare suprafata ce trebuie acoperita la nivelul peretilor exteriori. Pentru ca lucrarea sa fie prefecta, ramele si canatele mobile trebuie sa beneficieze de aportul unei operatiuni de montaj termopane de foarte buna calitate.
 • Usi – Usile din termopan sunt produse care pot fi folosite atat la exterior cat si in interior. In functie de preferinte si pentru ambele utilizari, acestea pot beneficia de profile in culori diferite, dar si de profile diferite ca material. Pentru oricare dintre locurile in care vor fi instalate este recomandat ca etapa de montare termopan usi sa o predati spre executie unei firme profesioniste.

Cand panoul cu dimensiuni si numar necesar de ferestre si usi termopan este complet, urmatorul pas este predarea acestuia catre firma producatoare. Cu aceasta ocazie solicitati si montaj termopane. In acest mod aveti garantia ca pretul platit pentru aceasta comanda de termopane va include si montare termopane in varianta profesional.

montarea termopanelor

Etape de montaj termopane

Respectarea etapelor de montaj termopane si calitatea acestora, reprezinta cheia obtinerii unui rezultat de utilizare excelent pentru ferestre si usi pe o perioada mare de timp.

Orice omitere a unui pas de lucru, sau in legatura cu un anumit tip de material consumabil folosit, va reprezenta o eroare grava ce va afecta functionalitatea termopanelor si va provoca pierderi proprietarului. Pentru a fi siguri ca aceste etape de montare termopane sunt bifate in ordine si tehnologia de montaj ferestre sau usi termopan este respectata, vi le prezentam in continuare.

 1. Cote de fabricatie – Preluarea dimensiunilor de fabricatie poate fi inclusa in lista etapelor de montaj termopane atunci cand producatorul lor se ocupa si de montaj. Daca sunteti prezenti la fata locului, trebuie sa observati ca dimensiunile ramei pentru fereastra sau usi din termopan sa fie mai mici cu cel mult 25 mm fata de spatiul dintre pereti. In practica aceasta dimensiune poate fi redusa pana la cel putin 10 mm, insa ideal esta ca distanta sa fie de 15 mm. Un astfel de rost perimetral asigura cel mai eficient spatiu de umplere cu spuma poliuretanica ce va asigura protectia termica si fonica la nivelul ramei.
 2. Verificare spatiu de montare – Spatiul de montaj delimitat de pereti trebuie sa fie curat si lipsit de gauri sau proeminente din constrcutie. Se verifica existenta unui unghi drept la imbinarea intre pereti. Inainte de pozitionarea ramei se reia masurarea dimensiunilor de gol pentru a fi folosita rama corecta in cazul in care exista mai multe rame de montat.
 3. Pozitionarea si fixarea ramei – Rama este asezata in zona de montaj cat mai aproape de jumatatea grosimii peretelui. Canatele mobile se scot si vor fi montate ulterior. Rama este sprijinita provizoriu, de jur imprejur, cu pene realizate din lemn. Se va verifica si se va corecta cand este necesar ca spatiul intre rama si perete sa fie egal pe fiecare latura a acesteia. Se perforeaza profilul ramei in punctele de montaj si prin aceleasi gauri se perforeaza si peretele. Introducerea suruburilor de fixare se face progresiv, iar strangerea lor este realizata cu multa atentie pentru a nu se curba profilul ramei. Dupa fixarea ramei pot fi scoase penele de montaj provizoriu. Este indicat ca penele de la baza ramei sa ramana pe pozitie pana cand spuma poliuretanica se intareste.
 4. Acoperirea rosturilor – Spuma poliuretanica este ideala si recomandata pentru aceasta operatiune de montare termopane. Datorita proprietati de expandare a acestui produs se va obtine o etansare impecabila intre pereti si rama. Spuma se incarca in snururi egale si continue pe toate laturile. Se evita crearea unui exces si cu atat mai mult se urmareste sa nu existe lipsuri in umplere. Pentru siguranta sunt necesare cateva ore pana cand ultimele pene din lemn pot fi indepartate.
 5. Instalare canate mobile – Sunt montate toate canatele mobile si sunt pregatite pentru instalarea sticlei termopan. Acest lucru se refera la indepartarea baghetelor care fixeaza sticla pe canat. Sticla se va monta dupa cel putin o ora de la aplicarea spumei poliuretanice.
 6. Pozitionare si fixare glafuri – Glafurile sunt fixate sub rama prin intermediul unui solbanc – profil special pentru glafuri. Pentru exterior sunt folosite glafuri din aluminiu care se fixeaza suplimentar cu suruburi autofiletante, iar pentru interior glafuri din PCV care se fixeaza cu un strat de silicon. Aceasta optiune de montare termopane cu glafuri pe ambele parti este recomandata pentru ca izolarea peretelui de sub rama sa fie eficienta.
 7. Montarea sticlei termoizolante – Este o etapa importanta care pretinde experienta si folosirea unor cale din PVC pentru echilibrarea pachetului cu sticla termopan in interiorul canatului. Se va folosi o unealta speciala cu cap din plastic, denumita lopatica pentru calare.
 8. Fixarea baghetelor – Baghetele sunt fixate pe rand, cate doua, diametral opus, incepand cu ele mai scurte ca lungime. Ulterior se monteaza si cele lungi. Pentru fixare se foloseste un ciocan cu cap cauciucat.
 9. Reglaje – Toate canatele mobile se vor regla in asa fel incat sa nu existe frecare intre canat si piesele de inchidere montate pe rama.
 10. Refacerea fatadei si a finisajelor la interior – In urma unui montaj termopane de usi sau ferestre pot aparea deteriorari ale finisajelor in jurul golurilor. In plus este necesara aducerea la nivel a rosturilor dupa taierea spumei poliuretanice. Spuma se poate taia la cel putin 24 de ore de la montare termopan. Timpul maxim de realizarea a reparatiilor nu trebuie sa depaseasca 3 luni pentru ca a nu risca deprecierea spumei in special in exterior.

Calitatea lucrarilor de montaj termopane poate fi impecabila cand este realizata de catre o echipa profesionista. Niciuna dintre etapele de montare termopane nu este optionala, cum niciunl dintre materialele utilizate nu poate fi inlocuit cu un altul.

montare termopane

Caracteristici privind calitatea termopanelor

Considerand in mod rezonabil ca pentru montaj termopane aveti la dispozitie o echipa calificata, este cel putin util sa verificati sau sa pretindeti ca produsul in sine sa fie asamblat cu materiale de calitate. Pentru a indentifica usor aceste aspecte, va prezentam ce anume trebuie sa urmariti atunci cand comandati termopane pentru usi sau pentru ferestre.

 • Profil de calitate superioara – Un profil cu calitati superioare trebuie sa fie cat mai adanc, lucru care indica faptul ca la interior sunt mai multe camere de aer. Cu cat adancimea profilului este mai mare cu atat va permite montarea de pachete cu sticla formate din trei foi, adica sticla tripan.
 • Geam termoizolant calitativ – Geamul termizolant reprezinta un cumul de materiale de foarte buna calitate ce sunt puse laolalta intr-un pachet termoizolant. Sticla trebuie sa fie perfect transparenta, rezistenta, cu grosime adecvata fiecarui pachet. Va cotine elementele de sustinere si o modalitate de sigilare etansa pentru a mentine pe termen lung gazul special pentru termoizolare.
 • Feronerie superioara – Miscarea simpla, fara efort sau zgomot a canatelor mobile are intotdeauna drept sustinere o feronerie de calitate. Calitatea acestui material consta in posibilitatea de utilizare zilnica, repetata si pentru foarte multi ani, fara a fi necesara inlocuirea. Aceste beneficii se pot atinge daca feroneria este intretinuta periodic si daca pentru montaj termopane s-a folosit manopera profesionala.
 • Prelucrare si Montaj – Fabricarea de usi si ferestre termopane, precum si manopera de calitate sunt disponibile doar daca sunt cerute unei firme profesioniste si cu experienta in acest domeniu. Ambele etape, fabricare si montare termopane sunt interdependente. Nicio fereastra sau nicio usa termopan nu vor fi eficiente cand una dintre cerinte nu este indeplinita.

Cu ajutorul acestor informatii puteti incepe oricand un proiect de inchidere a golurilor de usi si ferestre la o casa noua, sau pentru un proiect de renovare. Verificati pe rand toate amanuntele enuntate anterior si pretindeti mai intai producatorului un produs performant, iar mai apoi cautati sa primiti si un montaj termopan profesional.

instalare termopane

De ce sa alegem doar profesionisti pentru montajul termopanelor?

Contributia unei lucrari de montaj termopane este indiscutaibil necesara. Ea trebuie privita cel putin ca o lucrare de constructie pentru ca efectul unui montaj corespunzator se va reflecta si in calitatea locuirii in orice cladire. Pentru sustinerea acestor idei, va prezentam in continuare cele mai importante argumente care va invita sa colaborati cu o firma specializata in montare termopane.

 • Costurile ulterioare cu producerea de caldura si aer conditionat dupa o etapa de montaj termopan profesionala se vor diminua simtitor.
 • Cheltuielile de intretinere a ferestrelor sau usilor obisnuite vor disparea pentru ca tamplaria termopan este deosebit de rezistenta si necesita un minim de intretinere.
 • Investitia pentru ferestre, usi termopan si cea pentru montaj termopane in regim profesional se va amortiza in timp scurt.
 • Timp de cel putin 20 de ani nu veti mai avea nevoie de montare termopane pentru ca aceste produse sunt deosebit de rezistente.

Acum cand aveti toate informatiile necesare pentru a demara orice tip de proiect in legatura pasul de achizitie si montaj termopan, stiti deja ce criterii si amanunte ale montajului trebuie sa urmariti. Faptul ca veti decide sa colaborati cu o firma renumita va fi in folosul dumneavoastra pe termen lung.

Firme recomandate. Promovat

Vrei sa fii recomandat ca firma? Vezi detalii aici.

Ai un proiect nou de executat?

Lanseaza o cerere in 4 pasi simpli.

Obtine minim 3 oferte de pret.