Manopera zugraveli

Care este pretul pentru manopera?

Pret mediu

10 RON

Pret minim: 5 RON

Pret maxim: 20 RON

Costul manoperei este masurat pe metru patrat.

Ai un proiect nou de facut?

Contine firme recomandate. Vezi firmele.

Esti firma si vrei mai multi clienti? Te recomandam noi clientilor. Vezi detalii.

Fie ca detineti o casa, ori ca sunteti in proces de construire a unei cladiri, cu siguranta zugravirea peretilor si a tavanului se afla pe lista de pereti. Intelegem, asadar, faptul ca manopera zugraveli este una dintre cele mai solicitate lucrari in constructii. De aceea, ne-am propus ca in articolul de mai jos sa acoperim, printre altele, trei dintre cele mai importante aspecte legate de acest tip de lucrare, respectiv:

  • Ce tarif manopera zugraveli practica, in medie, constructorii profesionisti;
  • Care sunt caracteristicile principale ale unei manopere de calitate;
  • Cum trebuie sa procedati pentru a beneficia de cel mai bun raport calitate – pret.
manopera zugraveli

De ce este importanta manopera pentru zugravirea locuintei?

Manopera zugraveli este solicitata, deopotriva de proprietarii de case, care, conform studiilor, aleg sa zugraveasca interiorul cel putin odata la fiecare 5 ani, dar si de catre dezvoltatorii imobiliari, pentru finisarea interioarelor.

Fara doar si poate, o casa proaspat zugravita ofera senzatia de nou, dar si de curat in acelasi timp. Totodata, persoanele care achizitioneaza o locuinta pot personaliza, de exemplu, interiorul alegand o paleta de culori pe placul acestora. 

Asadar, manopera de zugravire este o lucrare cu efect imediat asupra aspectului interior. Daca manopera a fost bine executata, rezultatul se va ridica la nivelul asteptarilor. Chiar si materialele de constructie de calitate medie pot fi puse in valoare de o executie corecta a lucrarilor. Daca, insa, manopera a fost executata deficitar, intreaga investitie va avea de suferit. 

manopera zugraveala

Care este pretul mediu pentru manopera zugraveli?

Inainte de a discuta despre preturi manopera zugraveli, trebuie sa intelegem faptul ca atunci cand zugravim, de cele mai multe ori, lucrarile nu se rezuma doar la vopsirea peretilor. De regula, in cazul renovarilor, zugravelile includ, de exemplu, operatiuni de indepartare a vechii tencuieli sau lucrari de reparatii, inainte de aplicarea straturilor de vopsea. De asemenea, pentru cladirile noi, rezidentiale sau de birouri, zugravirea poate include toate operatiunile de finisare a interiorului. 

Asadar, calcularea exacta a unui pret difera de la caz la caz. De aceea, pentru obtinerea unei oferte concrete, va recomandam sa va adresati unei echipe de profesionisti, careia sa ii prezentati proiectul sau intentiile dumneavoastra. Atentie! Majoritatea meseriasilor profesionisti vor solicita o vizita la locul unde urmeaza a fi demarate lucrarile, pentru a putea evalua corect lucrarea. 

Daca, insa, nu doriti sa stiti exact cat veti cheltui pentru manopera de zugravire, puteti calcula un buget estimativ folosind tabelul de mai jos. Sfat util: Masurati, in primul rand, suprafetele pe care urmeaza sa le zugraviti si identificati daca vor fi necesare reparatii sau alte interventii. 

LUCRAREPRET APROX.U.M.
ZUGRAVELI CU VOPSEA LAVABILA
Un strat vopsea lavabila pereti8,00 RONmp
Pereti si tavan intr-o singura culoare12,00 RONmp
Pereti colorati si tavan alb15,00 RONmp
Zugraveli mozaic (in mai multe culori)20,00 RONmp
ZUGRAVELI CU VOPSEA DECORATIVA
Zugraveala tip le velature40,00 RONmp
Zugraveala tip chiffon45,00 RONmp
Aplicare stucco venetian200,00 RONmp
Zugraveala cu model geometric100,00 RONmp
ALTE LUCRARI ADIACENTE ZUGRAVELILOR
Amorsa2,00 RONmp
Glet de egalizare in doua straturi15,00 RONmp
Glet de finisare intr-un singur strat8,00 RONmp
Glet de egalizare si de finisare21,00 RONmp
Montare plasa armare25,00 RONmp
Montare coltare5,00 RONmp
Montare accesorii decorative din polistiren10,00 RONml
Finisare si slefuire5,00 RONmp
Decopertari glet si lavabil pereti / tavan8,00 RONmp
Demontare tapet10,00 RONmp
Decopertari vopsea ulei25,00 RONmp
Montaj tapet20,00 RONmp

Atentie! Preturile exprimate mai sus sunt doar estimative si pot fi supuse schimbarilor in functie de factori externi. In plus, fiecare echipa de constructori are propriul sistem de tarifare. 

Ce inseamna o manopera zugraveli de calitate?

Acum ca stiti cat ar trebui sa coste o manopera zugraveli, este timpul sa discutam despre factorii in functie de care va veti da seama daca meseriasii si-au meritat banii. Asadar, iata o lista de indici pe care ar trebui sa ii aveti in vedere atunci cand evaluati calitatea lucrarilor:

  • Pregatirea suprafetelor: Pentru ca o zugraveala sa aiba efectul scontat, pregatirea suprafetelor joaca un rol esential. Inainte de zugravire, suprafetele suport trebuie inspectate, iar daca sunt depistate probleme, acestea trebuie reparate deindata. Nu in ultimul rand, peretii si tavanul vor fi curatati si pregatiti inainte de a proceda la aplicarea vopselei;
  • Aderenta vopselei pe pereti: Pregatirea deficitara a suprafetelor este cauza principala pentru decojirea vopselei de pe pereti. Daca observati zone in care vopseaua nu s-a prins corect de perete sau de tavan, solicitati de indata meseriasilor sa intervina pentru a repara. 

Atentie! In cazul lucrarilor de renovare, stratul vechi de vopsea trebuie acoperit in totalitate sau chiar indepartat inainte de zugravire. In caz contrar, culoarea aleasa ar putea intra in contrast cu cea veche, lasand in urma un aspect vizual nedorit. De asemenea, vechiul strat de vopsea poate afecta aderenta si conduce la aparitia efectului de decojire. 

  • Paleta de culori: Asigurati-va ca vopseaua a fost distribuita uniform pe toate suprafetele. In acest sens, nu ar trebui sa identificati diferite nuante sau intensitati ale aceleasi culori. De asemenea, pe suprafetele zugravite nu trebuie sa existe urme de vopsea scursa sau picaturi;
  • Trecerile dintre culori: Linia de trecere dintre doua culori, de exemplu, dintre perete si tavan sau dintre doi pereti de culori diferite, trebuie sa fie perfect dreapta. 

Sfat util: La finalizarea lucrarilor, efectuati, alaturi de constructori, o inspectie de receptie pentru a evalua calitatea. Daca observati nereguli, va recomandam sa solicitati echipei sa le remedieze sau sa renegociati tariful. In cel mai rau caz, o lucrare slab calitativa va fi imposibil de reparat, iar costurile cu reparatiile vor dubla, practic, investitia initiala. 

preturi manopere zugraveli

De ce este important sa acordam atentie calitatii manoperei si nu pretului?

In constructii, pretul si calitatea sunt doua elemente la fel de importante. De regula, daca cel mai mic pret manopera zugraveli este echivalent cu o calitate indoielnica, cel mai mare pret nu va garanta nimanui satisfactia sau succesul investitiei. De aceea, atunci cand prospectati piata pentru identificarea unei echipe de meseriasi, este important sa acordati acelasi grad de atentie pretului, cat si calitatii. 

Pentru aceasta, modelul propus de noi presupune, in primul rand, contactarea cator mai multe echipe pentru a obtine de la acestea oferte. In al doilea rand, dupa primirea ofertelor, consultati serviciile incluse si comparati-le cu pretul. Atentie! Anumiti meseriasi propun initial un pret mai mic, dar care nu reflecta realitate (nu cuprinde toate lucrarile de care aveti nevoie). Nu in ultimul rand, departajati echipele in functie de calitatea propusa. 

Sfat util: Pentru a verifica nivelul calitatii propuse, solicitati meseriasilor sa va puna la dispozitie un portofoliu de lucrari anterioare. Altfel, folositi internetul ca unealta de cautare a parerilor fostilor clientii ai acestora. 

cost manopera zugraveala

De ce sa alegem un profesionist pentru o manopera de calitate?

Alegerea unui profesionist va scuteste, in primul rand, de foarte mult timp. Daca in mod normal ar fi necesar sa fiti prezenti pe santier pe tot parcursul desfasurarii lucrarilor, colaborarea cu un profesionist va permite sa va desfasurati activitatile uzuale, fara a va face griji cu privire la rezultat. Fara doar si poate, veti beneficia de o manopera zugraveli de calitate. In plus, contractarea unui profesionist se poate dovedi benefica prin:

  • Reducerea cheltuielilor: Un profesionist este eficient din punct de vedere al consumului de material, fapt care conduce, in final, la reducerea investitiei finale;
  • Finalizarea la timp: Profesionistii respecta, de regula, toti termenii conveniti inainte de demararea lucrarilor, printre care si termenul de predare al lucrarilor;
  • Garantia rezistentei: Profesionistul dispune atat de cunostintele, cat si de ustensilele necesare pentru o lucrare de calitate, menita sa reziste foarte bine in timp. 

Asadar, daca planuiti sa zugraviti casa sau biroul, recomandarea noastra este sa apelati intotdeauna la profesionisti. Veti observa ca, desi profesionistii pot practica tarife mai mari la prima vedere, per total, costurile vor scadea. Totusi, in privinta pretului, asa cum spuneam mai sus, trebuie sa fiti foarte atenti. Nu orice persoana care solicita o suma mai mare de bani pentru o lucrare are neaparat si mai multa experienta.

Firme recomandate. Promovat

Vrei sa fii recomandat ca firma? Vezi detalii aici.

Ai un proiect nou de executat?

Lanseaza o cerere in 4 pasi simpli.

Obtine minim 3 oferte de pret.