Manopera tinci

Care este pretul pentru manopera?

Pret mediu

12 RON

Pret minim: 8 RON

Pret maxim: 16 RON

Costul manoperei este masurat pe metru patrat.

Ai un proiect nou de facut?

Contine firme recomandate. Vezi firmele.

Esti firma si vrei mai multi clienti? Te recomandam noi clientilor. Vezi detalii.

La finalizarea lucrarilor de tencuire, manopera tinci are rolul de a nivela suprafetele pentru un finisaj complet. Cu toate acestea, prea putine date sunt disponibile celor care demareaza un astfel de proiect. De aceea, am decis ca in cele ce urmeaza sa acoperim cateva dintre cele mai importante informatii referitoare la lucrarile de finisare cu tinci: 

 • Ce preturi manopera tinci practica majoritatea meseriasilor;
 • Care sunt indicii in functie de care recunoastem o lucrare de calitate;
 • Cum actionam pentru a beneficia de cel mai bun raport calitate – pret.
Manopera tinci

De ce este importanta manopera pentru aplicarea tinciului?

Tinciul este un mortar fin, utilizat pentru finisarea suprafetelor tencuite. Asadar, manopera tinci este, practic, ultima etapa a unei lucrari de tencuire. Modul de executie al lucrarilor este important din mai multe motive.

In primul rand, daca lucrarile nu au fost executate corespunzator, cel mai mare risc este acela ca tinciul va ceda de pe pereti. Aderenta tine foarte mult de modul de pregatire al suprafetelor suport, dar si de modul de preparare al amestecului.

In al doilea rand, o alta problema comuna a unei manopere deficitare este reprezentata de denivelari. In principiu, atunci cand investim in finisaje, avem asteptarea ca, in final, suprafetele sa fie perfect plane. 

Asadar, manopera de aplicare a tinciului este la fel de importanta precum calitatea materialelor folosite. O manopera bine executata va rezulta intr-o lucrare exceptionala, care va dura foarte bine in timp. O manopera de proasta calitate, in schimb, va genera probleme, iar costurile pentru reparatii vor fi, de cele mai multe ori, suportate tot de catre beneficiar. 

pret Manopera tinci

Care este pretul mediu pentru manopera tinci?

Pretul mediu pentru o lucrare de tinciuire este relativ complicat de estimat. In domeniul constructiilor, veti observa ca fiecare proiect este diferit. Din acest motiv, calcularea unui tarif manopera tinci ar trebui facuta alaturi de un profesionist. Mai mult decat atat, este recomandat ca atunci cand propun o oferta de pret, meseriasii sa fi inspectat vizual cladirea, pentru a putea evalua corect proiectul. 

Asadar, daca vreti sa stiti cu exactitate cat va va costa manopera pentru tinci, apelati direct la o echipa de profesionisti. Altfel, daca doriti doar o viziune de ansamblu asupra costurilor pe care le veti suporta, masurati suprafetele pe care urmeaza sa le finisati cu tinci si inmultiti valorile obtinute cu tarifele medii din tabelul de mai jos:

LUCRAREPRETU.M.
DECOPERTARI
Decopertarea tencuielilor interioare12,00 RON mp
Decopertarea gletului si a lavabilei7,00 RON mp
Decopertarea tapetului5,00 RON mp
Decopertarea faiantei9,00 RON mp
Decopertarea placilor ceramice tip mozaic25,00 RON mp
TENCUIELI
Tencuiala clasica de interior (sub 3 cm)15,00 RON mp
Tencuiala clasica de interior (peste 3 cm)20,00 RON mp
Tencuiala armata cu plasa25,00 RON mp
Tencuiala pentru grinzi si stalpi25,00 RON ml
Reparatia tencuielilor (interior / exterior)25,00 RON mp
Tencuiala clasica de exterior (sub 3 cm)17,00 RON mp
Tencuiala clasica de exterior (peste 3 cm)20,00 RON mp
Tencuiala mozaicata (interior / exterior)20,00 RON mp
Manopera tinci10,00 RON mp
LUCRARI SUPLIMENTARE
Glet grosier pereti si tavane (per strat)6,00 RON mp
Glet de finisaj pereti si tavane (per strat)5,00 RON mp
Slefuirea gletului de pe pereti si tavane4,00 RON mp
Amorsarea suprafetelor (interior / exterior)2,00 RON mp
Montarea si demontarea schelei4,00 RON mp
Transportarea molozului100,00 RON mc
Montarea benzilor si chituirea rosturilor3,00 RON ml
Montarea profilelor pentru usi si ferestre25,00 RON ml
Zugraveli lavabila alba (doua straturi)8,00 RON mp
Zugarveli lavabila colorata9,00 RON mp
Montarea tapetului20,00 RON mp

Atentie! Preturile exprimate mai sus sunt doar informative si se pot modifica in functie de mai multi factori. Totodata, fiecare echipa de meseriasi are propriul sistem de tarifare, dictat de viteza de lucru, nivelul de calitate, experienta, etc. 

Ce inseamna o manopera tinci de calitate?

Investitiile in orice tip de manopera asociata constructiilor trebuie sa fie, in primul rand, bine executate, pentru a rezista cat mai bine in timp. Manopera tinci nu face, asadar, exceptie de la aceasta regula. Totusi, care sunt indicii dupa care trebuie sa va uitati atunci cand evaluati o lucrare de finisare a suprafetelor tencuite? Ei bine, vom raspunde acestei intrebari imediat. Inainte, insa, tinem sa mentionam importanta prezentei dumneavoastra pe santier. 

Daca urmariti ca rezultatul lucrarilor sa fie de exceptie, va trebui sa investiti timp in supravegherea lucrarilor. In acest sens, specialistii recomanda sa urmariti lucratorii pe tot parcursul proiectului. Daca timpul nu va permite, apelati la un diriginte de santier pentru a delega aceasta responsabilitate. 

Cu acestea in minte, iata care sunt lucrurile pe care ar trebui sa le urmariti, pentru a garanta exploatarea investitiei pentru cat mai mult timp:

 • Repararea suprafetelor: Daca discutam despre un proiect de renovare, primul lucru pe care echipa trebuie sa il faca este sa descopere eventualele probleme ale tencuielii si sa procedeze la repararea imediata a acestora;
 • Maturarea tencuielilor: Dupa tencuire, suprafetele au nevoie de un anumit timp de maturare. Asadar, tinciul nu trebuie aplicat imediat dupa tencuire. De regula, se asteapta aproximativ 28 – 30 de zile pentru ca startul de tencuiala sa se usuce;
 • Curatarea suprafetelor: Pentru o aderenta corespunzatoare si pentru ca tinciul sa nu cedeze in timp de pe suprafetele suport, asigurati-va ca, inainte de aplicare, echipa de meseriasi curata suprafetele de mizerie si de praf;
 • Respectarea retetei: Daca ati optat pentru tinci prefabricat, urmariti ca echipa sa respecte indicatiile producatorului in privinta prepararii. Daca, insa, ati decis sa realizati amestecul in regie proprie, tineti cont de respectarea retetei. De regula, aceasta poate consta din: 3 parti nisip fin, 1 parte ciment, 1 parte var;
 • Grosimea straturilor: In primul rand, tinciul nu ar trebui in mai mult de un singur strat. In al doilea rand, cu cat stratul este mai gros, cu atat creste riscul ca acesta sa cedeze. De preferat ca stratul de tinci sa nu depaseasca 3 mm grosime. 
cost Manopera tinci

De ce este important sa acordam atentie calitatii manoperei si nu pretului?

In principiu, este recomandat sa acordam atentie atat calitatii, cat si pretului. O regula nescrisa in constructii spune ca o manopera tinci pret mic ascunde, de cele mai multe ori, o calitate indoielnica. Fie echipa care cere prea putin nu are experienta, fie va executa lucrarile in graba pentru a trece mai rapid la urmatorul client. Pe de alta parte, o lucrare mai scumpa nu inseamna neaparat ca echipa va face o treaba mai buna.

Asadar, dupa cum spuneam la inceput, propunem un model prin care speram ca veti beneficia de cel mai bun raport calitate pret. Iata, deci, cum va recomandam sa actionati atunci cand cautati o echipa de meseriasi:

1. Solicitati oferte

Identificati in online sau in offline, prin intermediul recomandarilor, cat mai multe echipe care ofera servicii de tinciuire. Odata schitata lista, apelati la acestia pentru a le transmite detaliile tehnice ale proiectului si a solicita o oferta. 

Sfat util: Pentru a obtine o oferta cat mai apropiata de realitate, detaliati cat mai bine proiectul si intentiile. 

2. Comparati serviciile

Ofertele primite trebuie sa includa pretul, dar si serviciile oferite in pretul propus. Odata primite ofertele, comparati-le pentru a identifica ce ofera si cati bani solicita fiecare echipa de meseriasi. 

3. Verificati calitatea

Departajarea intre doua sau mai multe echipe care propun oferte similare trebuie sa se faca pe baza calitatii. Daca este cu putinta, cereti echipelor sa va transmita un portofoliu al lucrarilor anterioare, pentru a va forma o idee realista asupra calitatii oferite de fiecare. 

De ce sa alegem un profesionist pentru o manopera de calitate? 

Contractand serviciile unui profesionist ar trebui sa ofere, in primul rand, garantia unei lucrari de calitate. Mai mult decat atat, veti observa ca un profesionist nu practica niciodata preturi mici, dar nici exagerat de mari.

Asadar, raportul calitate pret ar trebui sa fie unul corect. Pe langa aceasta, iata doar cateva dintre motivele pentru care majoritatea investitorilor imobiliari aleg sa colaboreze cu un profesionist in detrimentul unui lucrator neexperimentat:

 • Delegarea responsabilitatilor: Asa cum ati vazut, in lipsa unui profesionist, ar trebui ca dumneavoastra sa fiti prezenti in permanenta pe santier. Colaborand cu un profesionist, insa, veti avea garantia ca manopera tinci va fi bine executata, astfel incat veti fi nevoiti sa va intrerupeti activitatile profesionale pe parcursul lucrarilor;
 • Consiliere de specialitate: Un profesionist se va dovedi benefic nu doar pe santier, ci pe tot parcursul lucrarilor. Asadar, acesta va va oferi sfaturi bine documentate despre achizitionarea celor mai bune materiale si va va putea consilia cu privire la modul de abordare al investitiei; 
 • Respectarea contractului: Inainte de demararea lucrarilor, veti semna, cel mai probabil, un contract de prestari servicii. Acesta va va garanta ca toti termenii (precum pretul, perioada de timp necesara finalizarii proiectului, etc.) vor fi respectati. De cele mai multe ori, lucratori neprofesionisti profita de lipsa unui contract pentru a modifica pe parcurs pretul.

Asadar, speram ca, daca pana acum nu gaseati raspunsuri la intrebarile dumneavoastra referitoare la manopera de aplicare a tinciului, acum ati gasit. De asemenea, daca am omis vreun detaliu sau daca doriti lamuriri suplimentare, nu ezitati sa cereti ajutorul unui profesionist. Indubitabil, acesta va va putea oferi nu doar informatii, ci informatii personalizate in functie de propriile nevoi. Spor in noul proiect!

Firme recomandate. Promovat

Vrei sa fii recomandat ca firma? Vezi detalii aici.

Ai un proiect nou de executat?

Lanseaza o cerere in 4 pasi simpli.

Obtine minim 3 oferte de pret.