Manopera glet

Care este pretul pentru manopera?

Pret mediu

18 RON

Pret minim: 14 RON

Pret maxim: 22 RON

Costul manoperei este masurat pe metru patrat.

Ai un proiect nou de facut?

Contine firme recomandate. Vezi firmele.

Esti firma si vrei mai multi clienti? Te recomandam noi clientilor. Vezi detalii.

Manopera glet face parte din faza finala a unei investitii imobiliare, intrand in categoria finisajelor. Din acest motiv, calitatea lucrarilor de gletuire este extrem de importanta, influentand nu doar rezistenta materialului in timp, ci si valoarea imobilului pe piata.

In acest sens, in materialul de mai jos va prezentam o serie de informatii utile referitoare la manopera aplicare glet, astfel incat investitia dumneavoastra sa aiba succes.

De ce este importanta manopera aplicarii gletului?

Gletul este acel material utilizat in constructii, al carui scop este de a decora si de a proteja zidurile si tavanul. Lucrarile de aplicare ale gletului pe pereti si pe tavan necesita, in primul rand, o atentie sporita la detalii. De la respectarea proportiilor de preparare a gletului si pana la grosimea straturilor aplicate, chiar si cele mai mici erori pot conduce la aparitia problemelor.

Printre cele mai des intalnite astfel de probleme, amintim: aparitia mucegaiului atunci cand straturile de glet nu permit peretelui sa respire sau aparitia fisurilor si chiar decojirea gletului atunci cand acesta nu a fost aplicat corespunzator. 

Manopera Glet

Care este pretul mediu pentru manopera glet?

In primul rand, trebuie sa intelegem faptul ca fiecare proiect are propriile sale particularitati. Asadar, pretul pentru manopera de gletuire difera, in general, de la un caz la altul. Practic, atunci cand calculam un pret manopera glet, trebuie sa avem in vedere mai multi factori, printre care:

 • Tipul peretelui: In prezent, peretii pot fi de doua tipuri – din gips carton sau din caramizi (ceramice, BCA, boltari de beton etc.);
 • Numarul de straturi: Lucrarile de calitate implica, de obicei, aplicarea a minimum doua straturi de glet – unul de nivelare si unul de finisare;
 • Suprafata totala: Aceasta este exprimata in metri patrati si se calculeaza separat pentru pereti si pentru tavan. 

In principiu, pentru a discuta un tarif manopera aplicare glet, se recomanda sa contactati direct un constructor profesionist caruia sa ii prezentati proiectul. Totusi, daca doriti sa estimati bugetul pentru viitoarea dumneavoastra investitie, iata cateva preturi de referinta dupa care va puteti ghida:

TIPUL LUCRARIIPRETU.M.
Aplicare Manuala Tinci (0,5 – 2 cm)30,00 RONmp
Aplicare Tencuiala Decorativa30,00 RONmp
Aplicare Tencuiala de Soclu30,00 RONmp
Placare cu Placi de Gips Carton (Pereti si Tavan)15,00 RONmp
Aplicare Glet de Nivelare17,50 RONmp / strat
Aplicare Glet de Finisaj20,00 RONmp / strat
Slefuire Glet5,00 RONmp
Aplicare Amorsa (Pereti si Tavan)5,00 RONmp
Aplicare Vopsea Lavabila (Pereti si Tavan)10,00 RONmp / strat
Montaj Tapet25,00 RONmp
Preturi estimative.
preturi Manopera aplicare Glet

Ce inseamna o manopera glet de calitate?

O manopera glet de calitate presupune respectarea anumitor norme, aplicate inainte, in timpul si dupa gletuirea propriu-zisa. De regula, acest lucru presupune faptul ca echipa de constructori care asigura aplicarea gletului, ar trebui sa se asigure de urmatoarele:

Inainte de aplicarea straturilor de glet:

 • Inspectarea peretilor pentru identificarea eventualelor neconcordante in ce priveste zidaria;

Sfat util: Aplicarea gletului trebuie realizata dupa aproximativ 30 de zile de la aplicarea tencuielii, pentru a preveni astfel problemele generate de umezeala. 

 • Daca sunt depistate probleme cu tencuiala (gauri sau fisuri), se va provede repararea acestora inainte de aplicarea gletului;
 • Cimentul utilizat in amestecul de glet trebuie sa nu fie mai vechi de 90 de zile;
 • Amorsa trebuie aplicata cu o zi inainte, pentru a asigura aderenta gletului pe suprafetele portante.

Sfat util: Achizitionati amorsa in functie de amplasarea peretilor (interiori sau exteriori) si respectati instructiunile de uscare recomandate de producator. 

In timpul procesului de gletuire:

 • Proportiile amestecului de glet trebuie respectate (in general, acestea sunt 1:4 pentru tavan si 1:6 pentru pereti);
 • Gletul trebuie aplicat in cel mult 60 de minute dupa realizarea amestecului;
 • Straturile de glet nu trebuie sa depaseasca grosimea recomandata de producator (de obicei, se recomanda aplicarea in straturi de pana la 10 mm).

Dupa aplicarea gletului:

 • Termenul de tratare este de aproximativ 10 zile de la aplicarea ultimului strat de glet;
 • Excesul de mortar cazut pe suprafete trebuie indepartat.

In principiu, aceasta lista ar trebui sa fie suficienta pentru a va asigura ca meseriasul angajat sau echipa de constructori contractata executa o lucrare de calitate. Totusi, daca nu aveti experienta in supervizarea unui santier, va recomandam sa apelati la serviciile unei echipe de profesionisti.  

Manopera aplicare Glet

De ce este important sa acordam atentie calitatii manoperei si nu pretului?

In prezent, plaja companiilor care ofera servicii de manopera glet aproape ca depaseste cererea. Acest lucru se traduce in termeni simpli, prin faptul ca, la o simpla cautare pe internet, veti identifica zeci de anunturi, majoritatea practicand preturi dintre cele mai mici.

Cu toate acestea, atunci cand angajati o echipa, este recomandat ca inainte de pret, sa va interesati cu privire la serviciile incluse. In caz contrar, v-ati putea trezi in situatia in care firma angajata cu un tarif foarte mic sa va solicite sa achitati diferite sume suplimentare, pentru lucrarile care nu erau incluse in oferta. 

Mai mult decat atat, atunci cand prospectati piata pentru identificarea unei echipe de constructori, este indicat sa cautati opinii ale fostilor clienti. Doar astfel veti putea cunoaste cu exactitate calitatea serviciilor oferite.

Insistam asupra calitatii deoarece, in special in domeniul constructiilor, investitiile sunt facute pentru un termen cat mai indelungat. De aceea, o lucrare de calitate ar trebui sa poata fi exploatata pentru cel putin 10 ani, in timp ce una de calitate indoielnica se poate deteriora chiar din primele luni de la darea in folosinta. 

costuri aplicare Glet

De ce sa alegem un profesionist pentru o manopera de calitate?

Contractarea unui profesionist pentru a efectua lucrarile de manopera glet nu este doar indicata, ci chiar obligatorie atunci cand doriti o lucrare de calitate. Prin profesionist, ne referim la acel constructor care dispune atat de cunostintele, cat si de ustensilele necesare pentru a va garanta investitia. Iata, asadar, doar cateva argumente pentru care, indiferent de buget, ar trebui sa apelati la un profesionist:

 • Consultanta in alegerea materialelor: Un constructor profesionist nu doar va efectua lucrarile de gletuire, ci va va consulta pe tot parcursul proiectului. In acest sens, acesta va va putea ghida catre achizitionarea celor mai indicate solutii in raport cu proiectul si cu bugetul. Mai mult decat atat, deseori se intampla ca profesionistii sa beneficieze de reduceri din partea retailer-ilor de materiale de constructii. Astfel, chiar daca un profesionist nu practica neaparat cele mai mici preturi, investitia finala ar putea fi chiar mai mica decat daca ati fi apelat la un neprofesionist;
 • Atentia la detalii: Asa cum spuneam, manopera glet face parte din faza de finisare a unei cladiri. De aceea, atentia la cele mai mici detalii este importanta pentru a asigura un aspect vizual neted, dar si pentru a creste valoarea cladirii pe piata imobiliara. Un exemplu in acest sens poate fi grosimea straturilor. Cea mai des intalnita eroare in gletuire este aplicarea unor straturi fie prea subtiri, fie mult prea groase;
 • Finalizarea rapida a proiectului: Cu mici exceptii, generate, de obicei, de factori externi, un  profesionist va respecta intotdeauna termenul de predare. Practic, acesta nu va lungi niciodata durata de executie a proiectului si nu va complica lucrarea pentru a va taxa suplimentar (la ora). Deopotriva, profesionistul nu va grabi niciodata lucrarile cu riscul de a periclita calitatea. 

Asadar, speram ca am acoperit in acest material cele mai importante informatii privind manopera de aplicare a gletului. Daca, totusi, simtiti nevoia unor clarificari, ori, pur si simplu, doriti sa demarati o lucrare de gletuire, va incurajam sa apelati direct la un profesionist. Acestea fiind spuse, nu ne ramane decat sa va uram spor la treaba!

Firme recomandate. Promovat

Vrei sa fii recomandat ca firma? Vezi detalii aici.

Ai un proiect nou de executat?

Lanseaza o cerere in 4 pasi simpli.

Obtine minim 3 oferte de pret.