Acoperis blocuri

acoperis bloc

Contine firme recomandate. Vezi firmele.

Esti firma si vrei mai multi clienti? Te recomandam noi clientilor. Vezi detalii.

Blocurile de locuinte reprezinta inca un interes. Chiar daca nu veti locui la ultimul etaj, preocuparea pentru calitatea existentei unei hidroizolari de calitate trebuie sa va preocupe. Despre cat de necesara este hidroizolatia in cazul unui acoperis de blocuri, ce materiale se pot folosi si care este cea mai convenabila forma pentru un astfel de acoperis, aflati in cele ce urmeaza.

Care sunt principalele forme ale acoperisurilor blocurilor?

In proiectul de construire al unui bloc sunt abordate forme diferite pentru acoperis. Forma acoperisului poate fi influentata de factori ce tin de costurile de productie, arhitectura generala a locatiei, dar si de factorii climatici in care se ridica blocul.

Iata care sunt formele clasice de acoperisuri blocuri:

 • Acoperis plat – Este cea mai obisnuita si des folosita forma. Acoperisul devine terasa, ce poate fi folosita ulterior drept circulabila sau necirculabila. Retineti ca in functie de destinatia folosirii acestor tipuri de acoperis blocuri va fi necesara montarea unui anumit tip de material hidroizolator;
 • Acoperis usor inclinat – Acoperisurile cu o inclinare usoara sunt proiectate cu scop de a crea o curgere gravitationala a apei. Solutia este recomandata in special in zonele in care regimul pluviometric sau caderile de zapada sunt consistente. Aceaste variante de acoperisuri blocuri vor beneficia de acelasi tip de hiroizolatie ca cele plate;
 • Acoperis in una sau mai multe ape – Proiectul de acest tip urmareste adaptarea constructiei la planul urbanistic zonal si ofera un spatiu suplimentar peste ultimul etaj. Acest spatiu poate avea destinatie locuibila in incaperi mansardate, sau poate fi folosit drept pod pentru depozitare. Izolarea acoperisului se realizeaza cu hidroizolatii destinate special pentru aceasta forma de acoperis blocuri.

Forma acoperisurilor de bloc determina alegerea materialului si modalitatii de punere in opera a solutiei tehnice de hidro si termoizolatie. Pentru ca rezultatul lucrarilor sa fie foarte bun, folositi materiale dedicate pentru acoperisuri blocuri si manopera adecvata.

acoperis blocuri

De ce este necesara hidroizolatia acoperisului blocului?

De calitatea hidroizolarii acoperisului va depinde siguranta structurii cladirii si locuirea in conditii optime. S-ar putea considera ca doar ultimul etaj este beneficiar exclusiv si direct al lucrarilor de hidroizolatie in cazul unui acoperis de blocuri, insa realitatea este complete diferita. Un acoperis de bloc hidroizolat cu materiale calitative si cu manopera profesionala ofera cladirii si locatarilor urmatoarele beneficii:

 • Pastreaza intacta si pe termen indelungat structura cladirii prin stoparea infiltratiilor de apa;
 • Constribuie decisiv la calitatea locuirii in conditii optime a ocupantilor ultimului etaj;
 • Elimina cheltuieli comune succesive pentru reparatii punctuale ale acoperisului;
 • Ofera proprietarilor un plus de valoare pentru locuintele detinute.

Lipsa hidroizolatiei la acoperisuri de bloc, sau ineficienta unei lucrari gresit executate vor cauza pagube si cheltuieli suplimentare. Un acoperis ce permite infiltarea apei in plafon si pereti, dar si acumularea in structura a caldurii sau frigului datorita lipsei stratului termoizolant, reduce semnificativ durata de viata a cladirii si locuirea in conditii decente.

hidroizolatie acoperis bloc

Ce materiale si metode sa folosim pentru o hidroizolare eficienta?

In mod obisnuit, materialul pentru hidroizolarea unui acoperis bloc este deja stabilit la predarea proiectului de executie catre constructor. Proiectantul tine cont in alegerea materialului de factori legati de forma acoperisului, dar si daca acesta va fi circulabil sau nu. Punerea in opera a acestei lucrari de hidroizolatie la acoperisuri blocuri va fi realizata de catre o echipa profesionista. Motivul este legat de tehnica de lucru, dar si de necesarul de scule si dispozitive specifice lucrarii.

Iata care sunt materialele des utilizate in scop de izolare hidro pentru acoperis blocuri:

 • Hidroizolatie bituminoasa – Materialul de hidroizolare pe baza de bitum este apreciat din doua puncte de vedere. Eficienta membranei bituminoase pe termen lung a fost dovedita si costurile sunt mult mai reduse, avand in vedere ca se lucreaza pe suprafete mari de acoperisuri blocuri. Metoda de montare este facila, datorita faptului ca aceste membrane sunt livrate de producator sub forma de sul care se deruleaza si fixeaza usor pe suprafata. Fixarea se poate realiza fie la cald cu ajutorul unui arzator cu flacara, fie la rece prin lipire. Cel mai important aspect la punerea in opera este legat de conditiile meteo. Nu se aplica hidroizolatie bituminoasa pe acoperis bloc cand suprafata este umeda si nici cand temperatura este foarte scazuta. Stratul hidroizolator bituminos montat va fi protejat cu material granulat de tip pietris sau ardezie. Rata productivitatii poate fi considerata buna;
 • Hidroizolatie PVC – Folosirea acestui material la hidroizolarea de acoperisuri bloc implica costuri mai ridicate. Atat materialul, cat si manopera sunt diferite fata de cele folosite la membrana bituminoasa. Vor fi necesare scule dedicate si manopera specializata. Membrana PVC trebuie fixata initial pe suport pentru a se putea lucra corect cu dispozitivul pentru termosudare. Avantajul folosirii acestui material este faptul ca flexibilitatea sa este foarte ridicata. Este recomandat pentru terase proiectate cu multiple zone de drenarea a apei pluviale, sau cand este montata aparatura de climatizare sau incalzire comuna pe acoperisuri blocuri. Nivelul de productivitate este apreciat drept unul foarte bun;
 • Hidroizolatie poliuretanica – Compusii chimici ai acestui material permit folosirea acestei hidroizolatii pentru un acoperis bloc circulabil. Viitoarea membrana poliuretanica se prezinta in forma lichida, iar punerea in opera se realizeaza prin simpla aplicare cu trafaletul. Este de inteles ca suportul trebuie sa fie perfect curat, plan si uscat. Inainte de aplicare stratului poliuretanic este necesar sa se faca o amorsare a suprafetei. Se pune accent pe zonele de imbinare intre partea plana si cea verticala a parapetilor de acoperis. In aceste locuri se folosesc benzi pentru etansare, care impiedica infiltrarea apei intre pardoseala si peretele vertical.

Nu alegeti la intamplare materialul pentru hidroizolatie acoperis bloc. De eficienta acestuia vor depide toate beneficiile prezentate la inceputul acestui articol. Solicitati ajutor profesional atat pentru alegerea tipului de hidroizolatie, cat si in privinta punerii in opera de catre o echipa experimentata.

acoperis bloc hidroizolat cu membrana poliuretanica lichida

Putem alege varianta de acoperis verde la un bloc?

Transformarea unui acoperis bloc clasic intr-unul verde este o masura binevenita in contextul aglomerarii urbane. Cu toate ca la prima vedere multi locatari ar putea fi reticenti, solutia sporeste semnificativ pasivitatea cladirii la nivelul acoperisului in ceea ce priveste caldura sau frigul excesiv. Proiectul este potrivit pentru acoperis blocuri cu forma plata, iar etapele de lucru sunt urmatoarele:

 • Verificarea stratului existent pentru hidro si termoizolare;
 • Efectuarea reparatiilor, cand este necesar;
 • Stabilirea modalitatii de drenare si alimentare cu apa in caz de seceta prelungita;
 • Montarea de membrane hidro speciale pentru acoperis verde;
 • Imprastierea in strat egal a solului pentru plante. Se foloseste o combinatie de pamant negru, ingrasamant natural de fermentatie si argila granulata expandata;
 • Sadirea stratului vegetal. Sunt recomandate plante care cresc, de regula, in zone montane. Rezistenta lor este cunoscuta in caz de vreme capricioasa si, de asemenea, sunt apreciate pentru ca se inradacineaza la scurt timp de la plantare.

Etapele pentru lucrarile la un acoperis verde bloc pot fi usor de realizat, mai ales atunci cand exista un plan bine pus la punct. Puteti colabora eficient cu o firma specializata in astfel de lucrari si termenul de predare va fi cu siguranta mai scurt decat munca facuta in regie proprie.

acoperis verde pentru bloc

Ce forma se potriveste unui acoperis de bloc?

In mod traditional, forma pentru acoperis bloc este plata. Sunt, insa, multe proiecte care abordeaza acoperisuri bloc in panta in una, doua, sau chiar mai multe ape. Pentru acoperisurile clasice, plane, tehnologia de hidroizolare este deja pusa la punct si trebuie coordonata cu folosirea materialului adecvat in raport cu utilizarea acoperisului. Pentru acoperisurile de blocuri in panta, hidroizolatia se va realiza cu materiale dedicate scopului, in principal cu sindrila bituminoasa.

Cu toate acestea, este preferabil ca un acoperis bloc sa fie de forma plata, lucru care oferteaza beneficiarul in a alege un:

 • Acoperis de bloc circulabil;
 • Acoperis de bloc necirculabil;
 • Acoperis de bloc verde.

Indiferent de varianta aleasa, ramane foarte important ca materialul pentru hidroizolatie, consumabilele utilizate si manopera sa fie de cea mai buna calitate. O astfel de lucrare nu se realizeaza in fiecare an, prin urmare merita sa beneficiati pe termen lung de avantajele unei astfel de investitii.

Firme recomandate. Promovat

Vrei sa fii recomandat ca firma? Vezi detalii aici.

Ai un proiect nou de executat?

Lanseaza o cerere in 4 pasi simpli.

Obtine minim 3 oferte de pret.