Zugraveli living

zugraveli living

Contine firme recomandate. Vezi firmele.

Esti firma si vrei mai multi clienti? Te recomandam noi clientilor. Vezi detalii.

V-ati mutat intr-o casa noua sau planuiti sa renovati? Cu totii stim ca, de cele mai multe ori, fiind cel mai des vizitata, camera de zi ajunge sa fie spatiul caruia ii acordam cea mai mare importanta din punct de vedere estetic.

De aceea am ales sa discutam, in cele ce urmeaza, despre zugraveli living si, de asemenea, despre etapele corecte de aplicare a vopselei pe peretii casei.

Ce inseamna zugraveli living?

Zugraveala living reprezinta stratul de vopsea aplicat pe peretii sau pe tavanul sufrageriei, rolul acesteia fiind strict estetic. Prin zugraveala am putea intelege, de asemenea, si metoda sau tehnica prin care vopsim efectiv aceste suprafete.

Ce tip de culori se potrivesc livingului?

Alegerea culorilor este extrem de importanta si poate fi o sarcina relativ dificila, tocmai datorita gamei largi de variante din care putem alege. De la culoarea in sine si pana la nuante sau tonuri, paleta aleasa trebuie sa se integreze perfect cu design-ul si utilitatea camerei.

De foarte multe ori, pentru a se asigura ca toate elementele de decor – si, practic, intreg aspectul casei – se afla in armonie, multi constructori aleg sa colaboreze cu un arhitect de design, oferindu-i acestuia exclusivitate in alegerea culorilor.

Cu toate acestea, daca vreti sa aveti control asupra acestui aspect si, in egala masura, vreti sa aveti siguranta ca nu veti da gresi, iata mai jos o lista de zugraveli living si cum le puteti folosi.

  • Verde

Verdele este culoarea armoniei si ne poate duce cu gandul la natura, la reinnoire si la echilibru. 

Este, de asemenea, o culoare revigoranta, putand fi asortata atat cu obiectele de mobilier moderne, cat si cu cele clasice.

Daca vreti sa va simtiti inconjurat de natura, dar nu aveti timp pentru a intretine prea multe plante in casa, verdele este alegerea potrivita pentru aducerea naturii in spatiul intim al casei.

  • Gri

Este cunoscut faptul ca peretii gri pot face camera sa para mai mare decat este in realitate. 

Ceea ce este mai putin cunoscut, insa, este faptul ca griul poate scoate excelent in evidenta tablourile si, in general, toate obiectele de arta dintr-o incapere. 

Daca vreti o sufragerie eleganta, vopsiti peretii in gri si alegeti cateva picturi de bun gust pentru decor.

  • Albastru

Daca europenii prefera culorile clasice pentru decorarea livingului, albastrul este culoarea favorita a americanilor. 

Este adevarat ca trebuie putin curaj pentru a alege albastrul – in special, pentru ca poate fi mai greu de asortat cu obiectele de mobilier, insa aceasta culoare poate avea efecte terapeutice, de calmare, oferind spatiului note de stabilitate.

Pentru a nu da gresi in ceea ce priveste alegerea podelei si a mobilei, ar trebui sa stiti ca albastrul se asorteaza foarte frumos cu maro si cu nuante de crem.

  • Negru

Negrul este alegerea perfecta pentru cei care vor sa iasa din tipar. Mai mult, veti observa ca aceasta non-culoare va pune foarte bine in evidenta obiectele de mobilier din camera.

De asemenea, daca sufrageria este foarte bine luminata natural, negrul poate ajuta la temperarea efectului puternic al razelor solare.

Acestea fiind spuse, daca va doriti ca sufrageria sa fie piesa de rezistenta a casei, alegeti cu succes zugravelile negre.

Acestea, desigur, sunt doar cateva sugestii care va pot ajuta sa va orientati atunci cand planuiti procesul de vopsire living, insa, in realitate, limita posibilitatilor sta in propria imaginatie. 

Cel mai important lucru pe care trebui sa il aveti in vedere este ca, in principal, paleta de culori aleasa trebuie sa va ofere un sentiment de armonie si apartenenta.

zugravire living

Care sunt etapele de aplicare ale vopselii?

Desigur, procesul de zugravire sufragerie poate fi efectuat de orice persoana si cu un minim de ustensile. Cu toate acestea, insa, anumite zugraveli living pot fi mai greu de aplicat, tocmai de aceea este recomandat sa apelati la un specialist pentru efectuarea acestui procedeu.

Daca, totusi, vreti sa vopsiti in regim personal peretii casei, ori, pur si simplu, vreti sa fiti informat cu privire la ce presupune acest proces, iata care sunt etapele de aplicare a vopselii pe tavanul si pe peretii livingului.

Pasul #1: Planuirea proiectului

Vom incepe prin a planui detaliile proiectului de zugraveli living sau de renovare. Printre altele, va trebui sa:

  • Alegem paleta de culori preferata;
  • Identificam tipul si brand-ul de zugraveala preferat;
  • Stabilim si sa achizitionam necesarul de unelte si materiale.

Pasul #2: Pregatirea sufrageriei

Daca discutam despre o constructie noua, vom matura tavanul si peretii pentru a ne asigura ca nu exista praf sau mizerie. Daca discutam despre un  proiect de renovare, inainte de a curata suprafetele suport, vom:

  • Scoate mobila din camera, iar obiectele greu de miscat le vom acoperi cu folie de protectie;
  • Aplica folie de protectie pe toata suprafata podelei. Acest pas ne va fi de real ajutor la finalul proiectului, atunci cand nu va mai fi necesar sa curatam vopseaua intarita de pe parchet sau gresie;
  • Apela la un electrician profesionist pentru a demonta si izola prizele si intrerupatoarele de pe pereti, dar si lustrele de pe tavan, pentru a ne fi mai usor sa zugravim.

Atentie! Nu este recomandat sa efectuati acest pas de unii singuri, intrucat lucrul cu curentul electric poate fi extrem de periculos, iar erorile (chiar si cele mai mici), pot avea efecte letale.

Pasul #3: Aplicarea amorsei

Vom aplica amorsa indicata de producatorul vopselei, pentru a creste capacitatea de absorbtie a peretelui. Este demn de mentionat faptul ca acest pas ne va garanta si o aplicare uniforma a zugravelii, dar si eficientizarea cantitatii de vopsea folosita.

Pasul #4: Aplicarea vopselei

Dupa ce amorsa s-a uscat uniform, vom pregati vopseaua respectand instructiunile producatorilor si o vom aplica pe pereti sau pe tavan in doua straturi.

Sfat util: Incepeti intotdeauna cu aplicarea zugravelii pe tavan si mai apoi pe pereti.

aplicare vopsea in living sau sufragerie

Pret metru patrat zugraveli living?

Inainte de a discuta despre aspectele financiare, este important sa retineti faptul ca o lucrare de calitate poate creste valoarea imobilului pe piata imobiliara. De aceea, procesul de zugraveli living trebuie tratat ca o investitie de durata, din toate punctele de vedere.

Pentru a putea stabili un buget, pretul pe mp pentru astfel de operatiuni porneste de la 10 lei, insa, retineti ca acesta poate creste in functie de gradul de dificultate al lucrarii. 

Avand in vedere faptul ca proiectul poate necesita si alte proceduri in afara de vopsirea efectiva, precum reparatii, gletuire etc., pentru a obtine o oferta personalizata, cel mai indicat este sa luati, inca de la bun inceput, legatura cu o echipa de zugravi profesionisti.

In concluzie, daca vreti sa decorati peretii sufrageriei, alegeti cu grija culorile si, mai mult de atat, acordati atentie sporita detaliilor, acestea fiind cele care mereu fac diferenta.

Firme recomandate. Promovat

Vrei sa fii recomandat ca firma? Vezi detalii aici.

Ai un proiect nou de executat?

Lanseaza o cerere in 4 pasi simpli.

Obtine minim 3 oferte de pret.