Zugraveli 3D

Zugraveli 3D

Contine firme recomandate. Vezi firmele.

Esti firma si vrei mai multi clienti? Te recomandam noi clientilor. Vezi detalii.

Abordarea finisajele peretilor este astazi tot mai usor de realizat datorita varietatii mari de materiale si a tehnicilor de zugravire dedicata. Intre acestea se evidentiaza prin aspect si diversitate cromatica gama de zugraveli 3D. Perspectiva vizuala pe care o veti percepe este atat de pregnanta incat senzatia de spatiu profund afisata pe un perete pare reala. Conceptul isi are sustinerea prin combinarea reusita dintre anumite modele special concepute, asa numitele sabloane si vopselele ale caror caracteristici pun in valoare aceste zugraveli tip 3D.

Pentru a patrunde mai usor in amanuntele acestei solutii de finisare va propunem o dezbatere punctuala ce va dezvalui amanunte esentiale despre:

 • Ce reprezinta o zugraveala 3D?;
 • Care sunt caracteristicile acestei zugraveli interioare 3D?;
 • Unde este recomandat sa fie pusa in opera noua zugraveala?;
 • Ce diferente sunt intre alte finisaje si zugraveli in varianta 3D?;
 • Care sunt avantajele si inconvenientele cand alegeti o zugraveala 3D?

Ce este zugraveala 3D?

Zugraveala 3D este asociata perfect cu notiunea de finisaj pentru pereti. In principiu scopul este clar si se refera la acoperirea peretilor cu un strat decorativ. Acest strat trebuie sa coincida simultan cu preferintele dumneavoastra, dar si cu echilibrarea estetica si cromatica a incaperii. Daca sunteti interesati de zugraveli 3D, atunci trebuie sa aveti o viziune de ansamblu in legatura cu materialele necesare realizarii lor. Nu uitati ca si tehnologia de punere in opera este diferita fata de alte zugraveli. Nu orice vopsea aplicabila pe pereti poate sa creeze efectul 3D pe care il asteptati. In consecinta, se vor folosi doar acele vopsele lavabile cu efect 3D. Primele beneficii pe care le veti observa se refera la:

 • Schimbarea radicala a perceptiei spatiului interior;
 • Completare reala a echilibrului cromatic dintre pereti, pardoseala, mobilier si accesorii;
 • Mascarea unor nereguli de constructie care ar putea fi remediate doar printr-o metoda invaziva si costisitoare asupra peretilor;
 • Peretii vor avea o textura vizibila ce va spori aspectul incaperii.

Efectul final dat de acesta zugraveala 3D va depasi orice asteptare. Din acest motiv este necesar sa comparati online cat mai multe modele de zugraveli 3D pentru a va face o idee despre ceea ce se poate obtine. Sfaturile unui designer de interioare sau ale unui zugrav specializat in zugraveala 3D merita sa fie ascultate.

Zugraveli tip 3D

Care sunt caracteristicile zugravelii 3D?

Valoarea decorativa a acestei variante de zugraveala consta in folosirea unui produs dedicat, vopseaua pentru zugraveli 3D si a unor sabloane. Rolul acestor sabloane este de a amplifica si mai mult efectul tridimensional. Acest efect se va baza pe formele geometrice ale sabloanelor special concepute in acest sens. In functie de cerintele pe care le aveti, se poate utiliza doar vopsea dedicata sau si sabloane.

In ambele situatii caracteristicile rezultatului sunt sensibil asemanatoare si se refera la:

 • Putere mare de acoperire si randament lucrativ foarte bun;
 • Aderenta excelenta pe un suport gata pregatit;
 • Stabilitate buna a culorilor in timp in conditii de utilizare normala;
 • Posibilitate de intretinere prin curatare umeda;
 • Nu se pateaza si rezista la murdarie;
 • Metode clasice si usoare pentru realizarea de reparatii;
 • Sute de nuante diferite de culori.

Aceasta gama de caracteristici indica valoarea deosebita a noilor zugraveli 3D pentru care puteti opta. Este recomandat sa aveti o abordare completa a designului interior al incaperilor in care decideti ca veti folosi zugraveala 3D. Modificarile ulterioare ale mobilierului sau a tipului de material cui care este placata pardoseala ar putea intra in contrast cu peretii zugraviti in 3D.

Unde este folosita zugraveala 3D?

In principiu, ati putea alege sa decorati peretii cu zugraveli tip 3D in majoritatea incaperilor casei. Cu toate acestea, exista limitari ce tin mai curand de criteriul decorativ, dar si de rezistenta acestor zugraveli. Cele mai bune criterii pe care ati putea sa le verificati sunt destinatia camerei si dimensiunile acesteia. In plus, cu cat un perete este mai putin acoperit cu mobilier sau alte decoratiuni, cu atat efectul unei zugraveli 3D va fi mai accentuat. Se afirma in mod justificat ca acest efect se va simti cel mai bine cand este expus pe suprafete mari, neacoperite. Pentru mai mult ajutor, iata care sunt tipurile de suporturi si incaperile care se preteaza cel mai bine la zugraveli interioare 3D:

 • Pereti din beton, caramida, BCA;
 • Pereti acoperiti cu rigips;
 • Living sau dormitoare;
 • Holuri;
 • Casa scarilor.

In privinta suportului peste care se va folosi o vopsea pentru zugraveli 3D, acesta va fi pregatit cel putin la fel de bine ca atunci cand aplicati o zugraveala clasica. Eliminarea defectelor de suprafata si a crapaturilor, slefuirea si amorsarea sunt operatiuni strict necesare. Se intelege ca rezultatul acestei pregatiri va fi optim doar dupa uscarea completa a materialelor folosite.

Indiferent de incaperea ai caror pereti vor fi zugraviti in stil 3D, alegeti modele de sabloane si culori de vopsea decorativa 3D asortate cu designul predominant. Cu zugraveli 3D puteti ilumina o camera intunecat, sau la fel de bine puteti estompa luminozitatea unei incaperi supraexpuse zilnic in lumina naturala.

Zugraveli interioare 3D

Cum difera zugraveala de tip 3D fata de restul?

Este cert ca o zugraveala tip 3D este complet diferita in comparatie cu oricare alta varianta de finisaj a peretilor. La fel de adevarat este faptul ca o zugraveala 3D nu isi va avea rostul de a fi pusa in opera in incaperile unde umiditatea este de regula mare. Bucatariile si baile sunt aceste spatii unde peretii fie vor fi placati cu faianta, fie se va folosi un anumit tip de vopsea care lasa peretele sa respire. Pentru a sustine mai bine aceste amanunte, va prezentam cele mai importante diferente dintre o zugraveli interioare 3D si alte variante de zugraveala a peretilor:

 • Zugraveli 3D vs zugraveli cu vopsea lavabila clasica
  • Varianta clasica de zugravire cu vopsea lavabila va oferi o imagine liniara a peretelui, in culoarea dorita. Pentru diversificarea designului pot fi aplicate intercalate si alte nuante de culoare peste nuanta principala;
  • Varianta de zugraveala tip 3D schimba complet perceptia vizuala, inducand senzatia de profunzime si de marire a spatiului.
 • Zugraveala 3D vs zugraveala tip stucco venetian
  • Stucco venetian va ramane cu siguranta o zugraveala deosebita si scumpa. Aceasta solutie de finisare se bazeaza pe eleganta, sobrietate si lux datorita materialelor scumpe ce sunt incorporate la punerea in opera. Chiar daca si stucco venetian poate oferi perspective 3D, nu poate fi comparata cu vopseaua cu calitati tridimensionale;
  • Folosind zugraveli 3D aveti acces la un pret convenabil, primiti efecte 3D ce nu pot fi realizate prin tehnologia stucco venetian, insa ramaneti la un nivel accesibil din punct de vedere financiar.

Asa cum puteti observa diferentele sunt evidente, totul tine de ceea ce va doriti, dar si de contextul fizic in care se va realiza zugraveala 3D. O casa mare se preteaza cel mai bine la aceasta solutie de finisaj a peretilor. Totusi, cu putina atentie pot fi puse in opera zugraveli tip 3D si in apartamente. Solutia optima ati putea sa o primiti consultand un arhitect sau chiar un zugrav ce are experienta in zugraveli 3D.

Avantaje si dezavantaje zugraveli 3D

Este ideal sa aveti cat mai multe informatii si posibilitati de a compara imagini cu zugraveli 3D deja realizate. Fiind vorba despre o tehnologie noua de finisaj a peretilor este posibil ca dezbaterea alegerii sa nu fie atat de simpla. O comparatie intre avantajele si dezavantajele unor zugraveli tip 3D va fi intotdeauna binevenita. Urmariti in continuare cele mai apreciate motive pentru care ati putea alege aceasta zugraveala decorativa tridimensionala, dar si aspectele negative ce o insotesc.

 • Avantaje
  • Schimbare impresionanta a designului incaperii;
  • Personalizarea nuantelor in cel mai mic detaliu;
  • Alegerea dintre zeci de modele de sabloane;
  • Comandarea unor sabloane unice, personalizate;
  • Durata foarte buna de utilizare datorata lavabilitatii;
  • Valoare estetica deosebita ce conduce la cresterea valorii constructiei.
 • Dezavantaje
  • Costuri de achizitie materiale si manopera mai mari fata de o vopsea lavabila obisnuita;
  • Nu este recomandat sa fie folosita in incaperi cu umiditate peste medie;
  • Daca suprafata unei reparatii este mare exista risc de neuniformitate a rezultatului datorat formei sablonului sau nuantei de culoare diponibila;
  • Timp de punere in opera mai mare fata de alte zugraveli;
  • Culorile nu pot fi improspatate dupa mai multi ani de folosire. Este necesara decopertarea si aplicarea unei noi zugraveli 3D.

Inainte de a da unda verde acestei manopere asigurati-va ca ati verificat fiecare dintre avantajele si dezavantajele cu care vin aceste zugraveli tip 3D. Aici nu este vorba neaparat de costurile implicate, ci mai curand de asteptarile pe care le aveti. Orice consultanta profesionista in acest domeniu va poate fi cu adevarat de folos.

Daca pana in prezent ati avut vreo reticenta in privinta noii metode de finisaj cu zugraveli 3D, acum ati putea fi cel putin curiosi sa verificati aceasta solutie ofertanta. Fie ca sunteti foarte aproape de a finaliza o casa sau ati inceput o renovare pentru a aduce un suflu nou incaperilor cu zugraveli imbatranite, incercati un model de zugraveli 3D. Faceti rapid un parteneriat cu un zugrav profesionist, nu uitati sa consultati inainte un designer sau un arhitect si demarati activitatea. Rezultatul pe care il ofera aceste zugraveli 3D va suprinde pe oricine, insa cel mai castigat veti fi dumneavoastra.

Firme recomandate. Promovat

Vrei sa fii recomandat ca firma? Vezi detalii aici.

Ai un proiect nou de executat?

Lanseaza o cerere in 4 pasi simpli.

Obtine minim 3 oferte de pret.