Cauti un tinichigiu in zona ta?

Gasesti rapid pe Reformex.

In mod traditional, tinichigiul este o persoana care se ocupa cu prelucrarea metalelor usoare sau a foilor de tabla. Implicit, in domeniul constructiilor, un tinichigiu poate realiza mai multe lucrari care implica prelucrarea diferitor metale. 

Aplicat, insa, cele mai comune serivicii oferite de tinichigii in constructii sunt reprezentate de montarea invelitorilor metalice pe acoperis, precum si de montarea sistemelor pluviale metalice (burlane, jgheaburi etc.). Asadar, printre principalele responsabilitati ale unui tinichigiu in constructii, amintim:

  • Prelucrarea si montajul foilor de tabla sau a altor elemente realizate din foi metalice;
  • Asamblarea si dezasamblarea diferitor elemente de constructie realizate din tabla;
  • Sudarea mai multor elemente metalice intr-un ansamblu integrat;
  • Intretinerea si repararea acoperisurilor sau a sistemelor pluviale metalice.

Asadar, intelegem ca mare parte dintre activitatile unui tinichigiu in domeniul constructiilor se desfasoara la inaltime. Astfel, tinichigii trebuie de regula sa posede nu doar cunostinte specifice prelucrarii metalelor, ci si norme de securitate pentru lucrul la inaltime.

Solicita oferte in mod gratuit
tinichigiu

Cum procedezi cand alegi profesionistul?

contacteaza

Oferi detalii despre proiect

Contacteaza direct profesionistul sau trimite o oferta prin formularul de contact.

discuta

Primesti mai multe oferte

Primesti oferte de la mai multi profesionisti care corespund nevoilor tale.

alege

Alegi profesionistul ideal

Compara ofertele, contacteaza si alege profesionistul, incepe proiectul.

Inscrie-te pe REFORMEX, este gratuit!

Esti profesionist (firma sau meserias)? Prestezi servicii si vrei sa fii recomandat de REFORMEX clientilor? Inscrie-te aici.

Nu ai timp sa cauti?

Trimite detalii despre proiect si vei fi contactat de tinichigii.

Ne ocupam noi de gasirea unui tinichigiu.

Trimite-ne detaliile despre proiectul tau.

Salveaza timpul petrecut cu cautarea.

Vei primi oferte de la tinichigii verificati de REFORMEX.

Ce iti recomandam cand alegi un tinichigiu?

Ce calificari si competente trebuie sa detina un tinichigiu in constructii?

Meseria de tinichigiu in constructii este reglementata de catre Autoritatea Nationala pentru Calificari. Intelegem, asadar, faptul ca, pentru a putea practica aceasta meserie, o persoana trebuie sa detina un certificat de calificare profesionala. Unui muncitor necalificat ii este, deci, interzis sa execute lucrarile specifice tinichigeriei.
Pentru a obtine certificatul de calificare, tinichigii trebuie sa sustina doua probe, una practica si una teoretica, in fata unei comisii formata din specialisti in domeniul constructiilor.
Din punct de vedere al competentelor, tinichigiul trebuie sa dea dovada de: cunostinte in domeniul prelucrarii metalelor, abilitati de organizare a timpului, dar si de cunostinte matematice de baza.

Cat costa serviciile unui tinichigiu calificat?

Pentru a calcula costul cu manopera efectuata de un tinichigiu trebuie sa pornim, in primul rand, de la particularitatile proiectului. De exemplu, faltuirea tablei pentru acoperis poate costa mai putin decat realizarea unui sistem pluvial complet.
In al doilea rand, trebuie sa intelegem faptul ca tinichigeria reprezinta lucru calificat, astfel ca tinichigii sunt remunerati mai bine. Pentru a intelege mai bine acest concept, un tinichigiu in constructii este platit cu peste 5000 de lei pe luna, in timp ce un muncitor necalificat castiga cel mult 2500 de lei.
Asadar, date fiind toate aceste variabile, daca doriti sa stiti cat va va costa partea de tinichigerie a casei, cel mai indicat este sa luati direct legatura cu un tinichigiu.

Putem angaja un tinichigiu pentru realizarea intregului acoperis?

Raspunsul pe scurt la aceasta intrebare este da si nu; acest lucru este cu putinta doar in anumite circumstante. Realizarea unui acoperis de la zero presupune mai multe etape. In primul rand, un acoperis este format din partea de structura. Aceasta poate fi realizata fie din metal, fie din lemn. Daca ati optat pentru o astereala din lemn, manopera se va executa de catre un dulgher.
Atentie, insa! Daca ati optat pentru un acoperis pe structura metalica, montajul tuturor elementelor se realizeaza cu ajutorul unei echipe de tinichigii.

Care este diferenta dintre un tinichigiu si un dulgher pentru acoperis?

Firmele specializate in constructia acoperisurilor sunt de regula formate din mai multi specialisti, fiecare calificati intr-un anumit domeniu. Dulgherii sunt de regula responsabili cu realizarea sarpantei, in timp ce tinichigiii intervin dupa realizarea acesteia, pentru montarea invelisului metalic.
Asadar, un tinichigiu trebuie sa colaboreze cu un dulgher (precum si cu alti specialisti), pentru a finaliza un acoperis. Nici unul nu poate efectua lucrarile celuilalt, ci doar impreuna pot realiza produsul finit, respectiv acoperisul.

De ce este important sa angajam un tinichigiu profesionist pentru casa?

Constructia unei case reprezinta pentru cei mai multi dintre noi un proiect de amploare, iar investitia realizata trebuie sa fie de lunga durata. Asadar, optiunea de a angaja profesionisti si nu muncitori necalificati nu este doar recomandata, ci chiar indispensabila pentru obtinerea unui rezultat de calitate.
In primul rand, angajarea unui tinichigiu profesionist va garanteaza ca acesta dispune de competentele necesare pentru a implementa corect proiectul tehnic de constructie. In al doilea rand, echipele de tinichigii profesionisti pot oferi o garantie reala pentru lucrarile executate.
Si, nu in ultimul rand, angajarea personalului necalificat pentru executia anumitor lucrari poate fi chiar supusa anumitor sanctiuni. Pentru toate aceste motive, specialistii in domeniul constructiilor recomanda intotdeauna angajarea personalului calificat in detrimentul muncitorilor necalificati.

Cum identificam o echipa de tinichigii profesionisti?

In prezent, foarte multe echipe de constructori s-au specializat in lucrari de tinichigerie pentru casa. Asadar, atunci cand planuiesc sa monteze de exemplu un acoperis metalic, beneficiarii identifica de regula foarte multe echipe, iar alegerea celei potrivite se poate dovedi a fi relativ dificila. Pentru a nu va regasi in aceasta situatie, iata cateva intrebari ale caror raspunsuri va vor ajuta sa identificati echipa potrivita:

  • Ce tip de garantie oferiti? Un tinichigiu profesionist isi poate evalua obiectiv munca, iar pentru lucrarile finalizate ofera cu incredere o garantie pe o anumita perioada;
  • Care sunt tarifele dumneavoastra pe metru patrat? S-a constat faptul ca cei mai multi neprofesionisti practica tarife per lucrare si nu la metru patrat;
  • Care este feedback-ul clientilor precedenti? Cu mici exceptii, beneficiarii lucrarilor anterioare sunt de obicei dispusi sa ofere feedback obiectiv vizavi de colaborarea cu profesionistul.