Cauti un tiglar in zona ta?

Gasesti rapid pe Reformex.

Meseria de tiglar este printre cele mai vechi in domeniul constructiilor. Tiglarii, dupa cum sugereaza si denumirea, sunt responsabili cu montajul tiglelor pe cladiri. In mod traditional, echipele de tiglari lucreaza preponderent cu placi ceramice, din beton sau cu piatra naturala (cum ar fi, de exemplu, ardezia).

In ultimii ani, insa, tehnologia a avansat, iar tigla metalica a devenit o optiune din ce in ce mai cautata de catre dezvoltatorii imobiliari. Astfel ca tiglarii s-au specializat nu doar in montarea tiglei clasice, ci si in montarea invelisurilor metalice pe acoperis. Astfel, printre principalele servicii oferite de un tiglar, amintimi:

  • Intretinerea si reparatia vechilor solutii de invelire a acoperisului;
  • Demontarea vechilor invelitori de pe acoperisuri;
  • Montajul izolatiilor si a invelisului pe astereala;
  • Decuparea placilor de tigla pentru a se incadra pe acoperis.

Solicita oferte in mod gratuit
tiglar

Cum procedezi cand alegi profesionistul?

contacteaza

Oferi detalii despre proiect

Contacteaza direct profesionistul sau trimite o oferta prin formularul de contact.

discuta

Primesti mai multe oferte

Primesti oferte de la mai multi profesionisti care corespund nevoilor tale.

alege

Alegi profesionistul ideal

Compara ofertele, contacteaza si alege profesionistul, incepe proiectul.

Inscrie-te pe REFORMEX, este gratuit!

Esti profesionist (firma sau meserias)? Prestezi servicii si vrei sa fii recomandat de REFORMEX clientilor? Inscrie-te aici.

Nu ai timp sa cauti?

Trimite detalii despre proiect si vei fi contactat de tiglari.

Ne ocupam noi de gasirea unui tiglar.

Trimite-ne detaliile despre proiectul tau.

Salveaza timpul petrecut cu cautarea.

Vei primi oferte de la tiglari verificati de REFORMEX.

Ce iti recomandam cand alegi un tiglar?

Ce calificari trebuie sa detina un tiglar profesionist?

Pentru a profesa meseria de tiglar, o persoana trebuie sa poata demonstra ca a insusit nu doar cunostintele de operare a echipamentelor de lucru si de montaj al placilor de tigla, ci si ca poate lucra in siguranta.
Asadar, principala calificare pe care un tiglar trebuie sa o detina este aceea de acoperitor/ invelitor tigla, azbociment, tabla. Certificatul de calificare este emis de catre Autoritatea Nationala pentru Calificari si este recunoscut la nivel european.
In al doilea rand, echipe de montatori de tigla trebuie sa detina mai multe certificari prin care sa poata garanta desfasurarea lucrarilor in conditii de siguranta. In plus, intreg personalul trebuie instruit periodic cu privire la masurile de securitate pentru munca la inaltime.

Putem angaja un tiglar necalificat pentru montajul invelitorii?

Conform legilor in vigoare, anumite meserii pot fi practicate doar de catre persoane autorizate in acest sens. Meseria de tiglar se incadreaza in aceasta categorie si ar trebui practicata doar de persoane care au urmat un curs in urma caruia au obtinut un certificat de calificare profesionala.
Cu toate acestea, experienta demonstreaza faptul ca pe piata exista mai multe echipe de muncitori necalificati, care ofera servicii de montaj tigla pe acoperis. Cu toate acestea, angajarea unei astfel de echipe poate fi extrem de riscanta.
In primul rand, lucrul la inaltime expune persoanele implicate riscul de a se accidenta. Intr-un astfel de caz, intreaga responsabilitate pentru persoana vatamata revine persoanei care a angajat-o, si nu echipei necalificate pentru prestarea respectivelor servicii.

De ce este important sa lucram cu echipe profesioniste de tiglari?

Firmele autorizate cu montarea tiglei pe acoperis sunt formate doar din personal calificat si instruit periodic cu privire la normele de securitate. In plus, pe langa tiglari, acestea sunt formate din manageri si diriginti de santier care coordoneaza intreaga activitate.
Asadar, clientul deleaga intreaga responsabilitate catre firma de montatori. In cazul unui eventual control sau, mai rau, in cazul unui accident de munca, firma este cea care isi asuma responsabilitatea.
In al doilea rand, spre deosebire de muncitorii necalificati, un tiglar calificat demonstreaza competenta si profesionalism. Acest aspect se traduce printr-o lucrare de calitate, dar si prin respectarea tuturor termenilor contractuali conveniti.

Cat costa serviciile unui tiglar profesionist?

Tarifele practicate de un tiglar profesionist variaza de la un caz la altul. In primul rand, tipul materialului care urmeaza a fi montat influenteaza in mod direct pretul pentru manopera. In al doilea rand, complexitatea lucrarii (respectiv forma acoperisului, unghiul de inclinatie etc.).
Astfel, daca doriti sa stiti cu exactitate cat va va costa invelirea acoperisului, este recomandat sa luati legatura cu mai multe echipe de tiglari, carora sa le solicitati o oferta de pret.
Aveti totusi in vedere faptul ca, pentru a evalua obiectiv lucrarea, firmele care ofera servicii de montaj invelis acoperis au nevoie de proiectul tehnic de constructie. In caz contrar, se poate cere inspectarea fizica a santierului inainte de stabilirea costului final.

Ce trebuie sa stim inainte de a angaja o firma de tiglari?

Inainte de a semna un contract cu o firma de tiglari, este important sa cunoasteti cat mai multe informatii despre acestia. Pentru aceasta, solicitati-le acestora informatii cu privire la:

  • Certificarile detinute de catre firma, dar si de catre angajatii acesteia;
  • Foste proiecte din portofoliul acestora pe care sa le puteti verifica;
  • Termenul de finalizare al proiectului;
  • Tipul de garantie oferit la finalul lucrarilor;
  • Tariful cu manopera pe metru patrat (defalcat pe fiecare lucrare in parte).

De asemenea, este indicat ca toate acestea detalii sa le stipulati in contractul de prestari servicii si sa nu ramana doar termeni verbali. Doar astfel, atat dumneavoastra, cat si executantul va veti insusi legal obligatiile si responsabilitatile lucrarii.

Un tiglar este de asemenea responsabil cu realizarea sarpantei?

Raspunsul pe scurt la aceasta intrebare este nu. Un tiglar este de regula specializat stric in invelirea acoperisului si nu in realizarea intregii structuri a acestuia.
Totusi, din ce in ce mai multe echipe de constructii specializate in acoperisuri sunt compuse din personal diversificat. Astfel, acestea ofera de regula servicii complete, oferind deopotriva servicii de montaj astereala, cat si de montaj tigla.
Atentie, insa! Cele doua operatiuni presupun angajarea diferitor specialisti. Astfel ca nu tiglarul este cel care se ocupa cu montajul scheletului care sustine invelitoarea, ci muncitori calificati in acest sens. Tiglarul intervine doar la final, pentru a monta izolatia exterioara si invelisul.