Gasesti rapid pe Reformex.
Dupa cum implica insasi denumirea rolului, un proiectant structuri metalice se ocupa preponderent cu proiectarea constructiilor pe structuri metalice, dar si a altor tipuri de structuri realizate din metal. Cu toate acestea, responsabilitatile proiectantilor de structuri usoare nu se rezuma doar la realizarea proiectului. Astfel, seriviciile oferite de echipele de proiectanti structuri metalice includ si:
- Proiectare structuri si calculare sarcina;
- Consultanta privind achizitionarea materialelor potrivite;
- Inspectarea santierului inainte de demararea lucrarilor;
- Implementarea proiectelor de constructie a structurilor metalice;
- Intocmirea dosarului tehnic si obtinerea avizelor necesare constructiei.
Practic, in prezent cei mai multi ingineri proiectanti structuri metalice se ocupa de realizarea caselor pe structura metalica sau a halelor industriale. Totusi, acest lucru nu inseamna ca activitatea sau experienta inginerilor proiectanti se rezuma doar la aceste tipuri de structuri.
Solicita oferte in mod gratuitCum procedezi cand alegi profesionistul?
Oferi detalii despre proiect
Contacteaza direct profesionistul sau trimite o oferta prin formularul de contact.
Primesti mai multe oferte
Primesti oferte de la mai multi profesionisti care corespund nevoilor tale.
Alegi profesionistul ideal
Compara ofertele, contacteaza si alege profesionistul, incepe proiectul.
Inscrie-te pe REFORMEX, este gratuit!
Esti profesionist (firma sau meserias)? Prestezi servicii si vrei sa fii recomandat de REFORMEX clientilor? Inscrie-te aici.
Nu ai timp sa cauti?
Trimite detalii despre proiect si vei fi contactat de proiectanti de structuri metalice.
Ne ocupam noi de gasirea unui proiectant de structuri metalice.
Trimite-ne detaliile despre proiectul tau.
Salveaza timpul petrecut cu cautarea.
Vei primi oferte de la proiectanti de structuri metalice verificati de REFORMEX.
Ce iti recomandam cand alegi un proiectant de structuri metalice?
Ce calificare trebuie sa detina un proiectant structuri metalice?
Un proiectant structuri metalice este la baza un inginer constructor. Asadar, pentru a profesa aceasta meserie, un profesionist trebuie sa detina, in primul rand, o diploma de licenta eliberata de o Facultate de Constructii, precum si o diploma de inginer.
Specializarea in proiectarea structurilor metalice se realizeaza dupa finalizarea facultatii, prin urmarea unor cursuri si conferinte de specialitate, sau chiar la locul de munca. De altfel, cei mai multi proiectanti structuri metalice aleg varianta din urma, angajandu-se la firme de profil dupa absolvire.
Ce abilitati trebuie sa aiba un proiectant structuri metalice?
Abilitatile unui proiectant structuri metalice influenteaza in mod direct rezultatul unei lucrari de constructii. Acestea se dobandesc de regula atat prin studiu, cat si prin experienta practica. Asadar, intelegem ca un inginer de structuri metalice abil trebuie sa detina, in primul rand, calificare de specialitate, dar si experienta in cat mai multe lucrari de constructie.
In ce priveste abilitatile de baza, proiectantii de structuri metalice trebuie sa cunoasca foarte bine concepte de matematica si fizica, dar in acelasi timp sa fie buni manageri, pentru a administra si implementa proiectele tehnice de constructii.
Care este diferenta dintre un inginer constructor si un proiectant structuri metalice?
In linii mari, nu exista practic nicio diferenta intre un inginer constructor si un proiectant structuri metalice. Aceasta deoarece proiectantul este la baza inginer in constructii. Totusi, in practica, nu toti inginerii constructori proiecteaza structuri metalice. Asadar, o diferenta exista si poate fi identificata relativ usor.
Practic, diferenta consta in domeniul de activitate al fiecaruia. Inginerii constructori se pot specializa in diferite domenii dupa absolvirea facultatii, printre care si proiectarea structurilor metalice.
Exista vreo diferenta intre un arhitect si un proiectant structuri metalice?
Inginerii proiectanti urmeaza o cu totul alta facultate, comparativ cu arhitectii. Desi ambele meserii profeseaza in acelasi domeniu de activitate, arhitectul ofera o gama diferita de servicii fata de un proiectant structuri metalice.
De exemplu, arhitectul se poate ocupa de intocmirea documentatiei de specialitate, cum ar fi de exemplu planurile urbanistice (PUG, PUZ, PUD). Acesta are, de asemenea, drept de semnatura, in timp ce proiectantul nu are. In plus, firmele de arhitectura au adesea in componenta lor proiectanti care se ocupa strict de proiectarea structurilor usoare.
Cat costa serviciile unui proiectant structuri metalice?
Costurile cu angajarea unui proiectant structuri metalice variaza de la un caz la altul, in functie de serviciile solicitate. De exemplu, contractarea unui inginer constructor pentru proiectarea unei hale pe structura metalica poate costa chiar si peste 5000 de lei. De asemenea, angajarea unui inginer proiectant pentru delegarea managementului santierului poate costa intre 500 si 2000 de lei pe zi, in functie de proiect.
Asadar, daca doriti sa stiti cu exactitate cat va va costa angajarea unui profesionist, recomandarea este sa apelati direct la acesta. Aveti, insa, in vedere ca, inainte de a solicita o oferta de pret sa cunoasteti cat mai multe detalii despre investitia pe care urmeaza sa o realizati.
De exemplu, daca planuiti constructia unei case pe structura metalica, este indicat sa cunoasteti cel putin suprafata construita dorita, numarul de nivele, cat si alte particularitati ale constructiei.
Cum obtinem cel mai bun tarif de la un proiectant structuri metalice?
Ar trebui sa stiti inca de la inceput ca, prin cel mai bun tarif de la un proiectant structuri metalice nu ne referim la cel mai mic pret. In schimb, in domeniul constructiilor, aceasta sintaxa se refera mai degraba la cea mai corecta oferta din punct de vedere calitate pret.
Cu acestea in minte, pentru a identifica cel mai bun tarif, specialistii va recomanda ca, inainte de a angaja o echipa, sa solicitati oferte de pret cator mai multe echipe de proiectanti structuri metalice. In momentul in care ati obtinut ofertele, nu ar trebui sa cititi direct pretul, ci ar trebui sa identificati, in primul rand, serviciile incluse. Veti observa ca, adesea, echipele care propun un pret mai mic nu ofera servicii complete. Riscati astfel ca pana la finalizarea proiectului sa achitati o suma mai mare.
Nu in ultimul rand, trebuie sa stiti ca echipele care propun preturi mai mari, nu ofera intotdeauna cele mai bune proiecte. Asadar, departajarea intre profesionisti trebuie sa tina seama de experienta acestora, dar si de feedback-ul fostilor clienti.