Cauti un proiectant industrial in zona ta?

Gasesti rapid pe Reformex.

Rolul unui proiectant industrial este acela de a crea si de a optimiza sisteme de productie. In industria constructiilor, echipele de proiectanti industriali sunt de regula responsabile cu proiectarea si implementarea infrastructurilor, precum si cu integrarea echipelor de lucratori, a materialelor si a utilajelor intr-un singur proiect eficient si usor de implementat. Printre serviciile principale oferite de un inginer proiectant se numara:

  • Proiectarea cladirilor comerciale (cladiri de birouri, hale industriale, complexe si parcari comerciale, cladiri agricole, fabrici etc.);
  • Proiectarea si controlul sistemelor de utilizare a materialelor;
  • Planificarea si implementarea proiectelor tehnice de constructie;
  • Alocarea si controlul resurselor (umane, financiare etc.);
  • Inventarierea materialelor si controlul calitatii pe santier.

Asadar, responsabilitatile inginerului proiectant includ nu doar cunostintele tehnice, dar si cunostinte manageriale. De aceea, rolul inginerilor proiectanti industriali pe santierele de constructii este extrem de versatil.

Solicita oferte in mod gratuit
proiectant industrial

Cum procedezi cand alegi profesionistul?

contacteaza

Oferi detalii despre proiect

Contacteaza direct profesionistul sau trimite o oferta prin formularul de contact.

discuta

Primesti mai multe oferte

Primesti oferte de la mai multi profesionisti care corespund nevoilor tale.

alege

Alegi profesionistul ideal

Compara ofertele, contacteaza si alege profesionistul, incepe proiectul.

Inscrie-te pe REFORMEX, este gratuit!

Esti profesionist (firma sau meserias)? Prestezi servicii si vrei sa fii recomandat de REFORMEX clientilor? Inscrie-te aici.

Nu ai timp sa cauti?

Trimite detalii despre proiect si vei fi contactat de proiectanti industriali.

Ne ocupam noi de gasirea unui proiectant industrial.

Trimite-ne detaliile despre proiectul tau.

Salveaza timpul petrecut cu cautarea.

Vei primi oferte de la proiectanti industriali verificati de REFORMEX.

Ce iti recomandam cand alegi un proiectant industrial?

Ce studii trebuie sa detina un proiectant industrial?

Un proiectant industrial trebuie sa sa fie in primul absolvent al unei facultati de constructii si sa detina o diploma de inginer. Calificarea in domeniul constructiilor industriale se face ulterior, prin participarea la diferite cursuri si conferinte de specialitate.
De asemenea, majoritatea inginerilor proiectanti industriali se specializeaza la locul de munca, dupa finalizarea studiilor de licenta. Asadar, experienta in domeniul constructiilor industriale este un factor extrem de important in cazul acestor specialisti.

Ce abilitati trebuie sa aiba un proiectant industrial profesionist?

Echipele de proiectanti industriali se ocupa preponderent cu proiectarea, managementul si implementarea constructiilor comerciale. Asadar, un proiectant industrial trebuie sa detina, in primul rand, un set de cunostinte tehnice de specialitate.
Printre principalele abilitati ale proiectantilor industriali se numara de regula: cunostinte aprofundate de matematica, cunostinte despre proprietatile materialelor, abilitati analitice si de coordonare, managementul resurselor umane etc.

Care este diferenta dintre un proiectant industrial si unul civil?

Diferentele dintre un proiectant industrial si un proiectant civil deriva din domeniul in care acestia activeaza. In timp ce proiectantii industriali proiecteaza diferite constructii comerciale, proiectantii civili se ocupa de proiectele civile. Acestea din urma, insa, nu se rezuma doar la constructia caselor. Un inginer civil poate de asemenea proiecta si implementa constructia podurilor sau a drumurilor civile.

Asadar, baza de cunostinte este asemanatoare in cazul ambilor profesionisti. De altfel, atat proiectantul industrial, cat si cel civil sunt la baza ingineri constructori. Diferenta, insa, o face experienta in domeniile in care acestia activeaza. In plus, ingineria civila pune accent pe aspect, in timp ce ingineria industriala are in vedere mai degraba functionalitatea si eficienta proiectului atat inainte, cat si dupa implementare.

Care este diferenta dintre un arhitect si un proiectant industrial?

Arhitectul este un profesionist in domeniul constructiilor care se ocupa cu planificarea unei constructii din punct de vedere estetic si functional. Un arhitect se ocupa de regula de realizarea planurilor si a schitelor unei cladiri. Printre altele, arhitectul se asigura ca proiectul respecta de asemenea normele locale impuse pentru constructie (PUZ, PUD, PUG).

Un inginer constructor se ocupa in schimb cu planificarea infrastructurii si cu proiectarea elementelor tehnice. De asemenea, inginerul proiectant industrial poate efectua inspectii pe santier pentru a se asigura ca echipa de constructori respecta planurile si implementeaza corect proiectul tehnic de constructii. Acesta se asigura, deci, ca proiectul poate fi implementat in corect si in siguranta.

Cat costa serviciile unui inginer proiectant industrial?

Dupa cum ati observat, serviciile oferite de un inginer proiectant industrial sunt foarte diversificate. Asadar, pentru a calcula cat va va costa angajarea unei echipe de ingineri proiectanti industriali (sau a unui inginer independent), este necesar sa cunoasteti, in primul rand, scopul investitiei si necesitatile dumneavoastra.

De exemplu, daca angajarea profesionistului are in vedere managementul si implementarea unui proiect de constructii, costurile pot depasi suma de 250 de euro pe zi. Daca, insa, planuiti sa angajati un proiectant industrial pentru proiectarea unei cladiri, costurile se calculeaza in functie de complexitatea proiectului.
Asadar, cel mai indicat mod de a obtine un raspuns la intrebarea de mai sus este sa apelati direct la un profesionist. Acesta va putea analiza obiectiv cerintele si va va prezenta o oferta reala bazata pe particularitatile proiectului.

Cand si de ce sa apelam la o echipa de proiectanti industriali?

Angajarea unei echipe de proiectanti industriali este de obicei necesara ori de cate ori planuiti realizarea unui proiect de constructii cu scop comercial. De exemplu, pentru constructia unei fabrici sau a unei hale agricole.
Motivele pentru care este recomandata contractarea serviciilor oferite de un proiectant industrial sunt mai multe. In primul rand, proiectantul va poate ajuta prin proiectarea propriu-zisa a cladirii, dar si prin elaborarea unui plan de implementare. In al doilea rand, inginerii proiectanti se ocupa deopotriva de managementul santierului.

Astfel, angajarea unui inginer constructor industrial presupune delegarea tuturor responsabilitatilor legate de implementarea proiectului. In plus, majoritatea inginerilor proiectanti industriali ofera garantii reale pentru calitatea lucrarilor de constructie proiectate si implementate de catre acestia.