Cauti un pietrar in zona ta?

Gasesti rapid pe Reformex.

Un pietrar este un lucrator calificat in domeniul constructiilor si care se ocupa preponderent cu prelucrarea si realizarea diferitor elemente din piatra. Ca si breasla, pietrarii se numara printre cei mai vechi meseriasi, fiind responsabili pentru constructia unora dintre cele mai renumite cladiri din intreaga lume. In prezent, serviciile oferite de catre pietrari includ printre altele:

Constructii exterioare:

 • Realizarea diferitor monumente din piatra (inclusiv monumente funerare)
 • Constructia gardurilor din piatra naturala 
 • Placarea zidariei cu piatra, marmura sau granit
 • Restaurarea fatadelor din piatra sau a altor elemente de decor
 • Prelucrarea si montarea pietrei cubice pentru pavaje

Finisaje interioare:

 • Placarea peretilor cu marmura sau granit
 • Montarea placilor de piatra naturala pe pardoseala si scari
 • Realizarea si montarea obiectelor sanitare din piatra, marmura sau granit
 • Constructia semineelor sau a sobelor din piatra

Pe scurt, putem afirma ca pietrarul este specialistul care preia piatra sub forma sa bruta, pentru a o transforma intr-un element care poate fi utilizat in domeniul constructiilor.

Solicita oferte in mod gratuit
pietrar

Cum procedezi cand alegi profesionistul?

contacteaza

Oferi detalii despre proiect

Contacteaza direct profesionistul sau trimite o oferta prin formularul de contact.

discuta

Primesti mai multe oferte

Primesti oferte de la mai multi profesionisti care corespund nevoilor tale.

alege

Alegi profesionistul ideal

Compara ofertele, contacteaza si alege profesionistul, incepe proiectul.

Inscrie-te pe REFORMEX, este gratuit!

Esti profesionist (firma sau meserias)? Prestezi servicii si vrei sa fii recomandat de REFORMEX clientilor? Inscrie-te aici.

Nu ai timp sa cauti?

Trimite detalii despre proiect si vei fi contactat de pietrari.

Ne ocupam noi de gasirea unui pietrar.

Trimite-ne detaliile despre proiectul tau.

Salveaza timpul petrecut cu cautarea.

Vei primi oferte de la pietrari verificati de REFORMEX.

Ce iti recomandam cand alegi un pietrar?

Care sunt cunostintele pe care un pietrar profesionist trebuie sa le posede?

Prelucrarea pietrelor necesita un set foarte rafinat de abilitati si cunostinte. Un pietrar profesionist trebuie in primul rand sa poata prelucra piatra, dar in acelasi timp are nevoie de un simt estetic dezvoltat, pentru a executa o lucrare complexa si de calitate. Iata deci cateva dintre cunostintele pe care un pietrarii profesionisti trebuie sa le posede:

 • Abilitatea de a vizualiza si implementa modele estetice complexe
 • Abilitatea de a citi si intelege schite grafice realizate de arhitecti si ingineri
 • Notiuni aprofundate despre majoritatea tipurilor de piatra si particularitatile acestora
 • Cunoasterea ustensilelor necesare prelucrarii pietrei si abilitatea de a le opera

Ce calificari sunt necesare pentru a practica meseria de pietrar?

Rolul de pietrar este calificat. Asadar, doar un lucrator care detine o diploma sau un certificat de calificare poate practica aceasta meserie. Calificarea propriu-zisa se obtine fie in urma finalizarii unui liceu de profil, fie urmand un curs de calificare in urma caruia se elibereaza un ​​certificat de competente profesionale emis de catre Agentia Nationala pentru Calificari.

Cu toate acestea, trebuie sa stiti ca echipele de pietrari sunt formate de regula atat din muncitori calificati, cat si din muncitori necalificati. In aceste situatii, cei dintai se ocupa de prelucrarea pietrei, in timp ce cei din urma se ocupa strict de montaj si asista la lucrari urmand indicatiile pietrarilor calificati.

Cat costa serviciile unui pietrar profesionist?

Angajarea unui pietrar profesionist costa de regula mai mult decat angajarea unui muncitor necalificat. Cu toate acestea, pentru a calcula corect contravaloarea serviciilor oferite de catre pietrari, este necesar sa cunoasteti mai multe date legate despre proiectul pe care urmeaza sa il demarati.

De exemplu, realizarea unei pietre funerare costa de regula mai putin decat placarea peretilor interiori ai unei cladiri cu placi de marmura. Asadar, pentru a obtine o oferta corecta, este recomandat sa luati legatura cu o echipa de pietrari profesionisti.

Pentru a va forma insa o opinie, tariful pentru manopera pentru montarea placilor de marmura sau de granit poate varia intre 40 si 60 de lei pe metru patrat. De asemenea, pretul monumentelor funerare din marmura porneste in general de la 500 de lei, insa poate depasi chiar si 6000 de lei.

De ce este important sa angajam doar pietrari profesionisti?

Spre deosebire de alte materiale de constructii, piatra in sine este un material costisitor. Asadar, cei mai multi dintre dezvoltatorii care aleg sa lucreze cu piatra, marmura sau granit, au asteptarea ca rezultatul final sa fie unul satisfacator si de calitate.

Angajarea unei echipe de profesionisti ofera implicit aceasta garantie a lucrului bine executat. Un pietrar profesionist, spre deosebire de un muncitor necalificat, dispune atat de cunostinte aprofundate despre modul de prelucrare al fiecarui tip de piatra in parte, dar si de ustensile profesionale care asigura executia fara greseli.

Asadar, importanta angajarii profesionistilor consta insasi in garantia calitatii lucrarii. Mai mult decat atat, cei mai multi pietrari profesionisti lucreaza cu forme legale, astfel ca garantia este chiar stipulata prin contract si se desfasoara de regula pe perioade cuprinse intre 3 si pana la 10 ani.

De ce este important sa contactam mai multi pietrari profesionisti inainte de a demara lucrarea?

In general, in domeniul constructiilor, este recomandat ca inainte de a va decide cu privire la profesionistul cu care veti colabora, sa prospectati piata. Acest lucru nu presupune (si nu ar trebui sa aiba ca scop) obtinerea celui mai mic pret. Mai degraba, prospectarea pietei ar trebui sa va ofere o viziune clara asupra serviciilor oferite profesionisti, asupra tarifelor practicate si, poate cel mai important, asupra recomandarilor obtinute pe parcursul carierei.

Asadar, inainte de a angaja un pietrar, este de preferat sa trimiteti cereri de ofera mai multor echipe. Odata primite ofertele, analizati-le din punct de vedere al pretului raportat la serviciile incluse. De asemenea, solicitati pietrarilor sa va ofere un portofoliu de lucrari pe care sa le puteti vizualiza si chiar verifica.

Totodata, accesarea resurselor online a devenit cel mai facil mod de a obtine informatii cu privire la un pietrar, inainte de a il angaja. Asadar, cautati deopotriva informatii despre acestia pe platformele de profil.

Ce informatii trebuie sa cunoastem inainte de a contracta un pietrar?

Comunicarea eficienta scurteaza timpul intre momentul contractarii profesionistilor si momentul demararii lucrarilor. In acest sens, daca va doriti implementarea proiectului intr-un timp cat mai scurt, informatiile oferite in prima instanta sunt esentiale.

Asadar, solicitarea ofertelor de pret de la firmele de pietrari ar trebui sa includa o serie cat mai completa de informatii cu privire la proiectul dumneavoastra. De exemplu, daca planuiti placarea peretilor interiori cu marmura, specificati meseriasilor: tipul si dimensiunea placilor de marmura achizitionate, suprafata desfasurata a peretilor, precum si orice alte detalii care ar putea ajuta in calcularea tarifului.

De asemenea, daca dispuneti de un proiect tehnic de constructie, este recomandat sa il atasati odata cu trimiterea cererii de oferta. Aveti insa in vedere faptul ca, de cele mai multe ori, oferta finala este agreata in urma unei vizite efectuate de catre pietrar pe santier, pentru a confirma datele transmise.